VanDeGriend schreef:
Ik ben van 1965 en heb ook wat meningen die ik voor het gemak als feitelijke statements meld:
- Cassettes waren in de eeties niet de preferred geluidsdrager van tieners. Dat was de lp tot pakweg 1988 en de cd daarna. Uit armoede werd er wel eens een bandje opgenomen ja.
- Deze plaat is matig, ongeacht het medium waarop hij wordt afgespeeld
- En dat komt door niet beklijvende veel te lange songs die verder om zeep worden geholpen door...."de productie"
- Ik kan me desondanks heel goed voorstellen dat veel Cure fans er blij mee zijn.
- Ik draai hem nooit meer. Life is too short
Ik ben van eerder en wij gebruikten in late 60s/70s de cassette als uitwisselingsmedium - TDK SA90 en Maxell UDXL II (al kan die ook van iets later zijn) waren veel gebruikt, op het schoolplein: Zep1, 2 Neil Young (Everybody...), Buffalo Springfield, Fairport Convention werden op die manier ontdekt.
Iets later was er zo'n smart-ass die lp's opnam en verkocht voor 1 florijn per album op cassette (zelf cassette aanleveren) en soms kon je met 5 een verzoek indienen voor een bepaald album, dan werd dat gekocht en kon je dat op cassette laten zetten. Die gast wist een heel grote vinylcollectie op te bouwen. In die tijd ondergingen we nog geen kuur.
Slecht gespeelde/geproduceerde muziek doet mij veelal afhaken, goed geproduceerd/vaardig gespeeld doet me luisteren; ook genres die me normaal gesproken minder liggen.
Verder, om een bekende uitspraak te parafrasen:
The image is in the ear of the listener.