Caiostroo schreef:
Robert Smith lijkt meer een slimme zakenman geworden dan de revolutionaire en authentieke muzikant die hij ooit was. Zo jammer, want vroeger had hij echt iets unieks te bieden.
Los van meningen over de plaat zelf; Robert Smith een (slimme) zakenman?? Dat is wel het laatste wat je van hem zou moeten vinden.
Deze man heeft regelmatig ruzies met zijn platenlabel omdat hij niet alleen vindt dat concertkaartjes goedkoper moeten, ook omdat hij het voor elkaar krijgt. Deze man is een van de weinigen die tegen het kankergezwel genaamd Ticketmaster/Livenation ingaat (die evenementen en podia wereldwijd aan het verkloten zijn). Iets wat alle grote bands/artiesten heel goed weten, alleen zelfs figuren als Springsteen nog niet tegenin gaan.
Maar The Cure speelt evengoed 3 uur met telkens een andere setlist. Ze doen ook totaal niet aan marketing. Wel 16 jaar over een album, net zolang tot het klinkt zoals híj er tevreden mee is, nu inclusief de hele productie erbij. Komt uiteindelijk met een vreemd resultaat wat zowel helemaal niet modern is en ook niet echt als classic Cure klinkt.
Oja en de "leadsingle" is Alone!! Je moet halverwege de stroop komen om zijn stem pas te horen.
Er is nog meer, maar... Ja.
Zakenman?!
Robert Smith vaart compleet zijn eigen koers met die band, al is het nog zo uit "de mode".
Ik durf erop te wedden, dat om wat voor reden dan ook deze band compleet in vergetelheid was geraakt en gedoemd was om alleen nog maar in kleine zaaltjes te spelen, dat RS met al die geweldige bandleden evengoed 3 uur alles uit de volle borst speelden voor minimale prijzen.
Het is eerder de anti-zakenman.
Natuurlijk, dat kan hij zich veroorloven, maar toch. Hij hoeft het niet te doen. Ik geloof echt dat dat hij zo is.
Vind van de plaat wat je vindt.
Maar dat dit album tot stand komt om commerciële redenen.... Nou bij The Cure en juist Robert Smith kan je zeldzaam zeker zeggen, dat dat helemaal nergens op slaat.