Radiohead - In Rainbows (2007)

Label: XL

1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
avatar van Abram Olsen
Eerste keer gedraaid vandaag. Ben nog niet mee. Morgen nog maar een keer dan.

avatar van Chronos85
Joerii schreef:
Ah oke, die link maakte me even in de war .

Mijn IMHO dan maar:

1.15 Step
2. Jigsaw falling into Place
3. Nude
4. All I Need
5. Reckoner

pff, wel moeilijk zon lijstje maken, de volgorde van 3,4 en 5 hadden ook anders gekunt en bijvoorbeeld Weird Fishes / Arpeggi had er ook ingekunt

Gekund (x2)

avatar van niels78
Wie kan me zeggen waarom dit album niet op Deezer (ik neem aan ook spotify) te beluisteren is? Alle andere albums van Radiohead zijn namelijk wel beschikbaar.

avatar van dumb_helicopter
Bij wijze van protest tegen deze streamingdiensten heeft Yorke er een aantal van hem afgehaald. Ik dacht zijn soloalbum, dit album en Amok.

avatar van DirkM
Volgens mij heeft dit album nooit op Spotify gestaan. Van Amok weet ik dat die er eerst wel opstond en later niet meer als protest van Yorke, maar In Rainbows heb ik nooit op Spotify gezien.

avatar van JVT
JVT
wat een wereldnummer is Jigsaw Falling Into Place toch, ongelooflijk!

De rest ken ik nog niet zo, maar daar ga ik binnenkort werk van maken.

avatar van arcade monkeys
Ik meen me nog te herinneren dat In Rainbows wel op spotify stond. En Jigsaw Falling Into Place blijft echt een onverwoestbaar nummer, ongelooflijk goed inderdaad.

avatar van Mr. Rock
Deze heb ik lang geleden veel te laag gewaardeerd, zie ik ineens. Natuurlijk gewoon een prima plaat van Radiohead.

avatar van jasperloos
niels78 schreef:

Volgens mij is dit het enige album dat ze in eigen beheer hebben uitgebracht, met het principe van je mag geven voor de plaat wat je het waard vindt. Dit is waarom deze plaat nooit op Spotify heeft gestaan. Thom Yorke kon zijn eigen plaat en die van AFP van Spotify afhalen maar de rest niet omdat die op naam van de platenmaatschappij staan.

Mr. Rock schreef:
Deze heb ik lang geleden veel te laag gewaardeerd, zie ik ineens.

Wanneer ga je wat aan de score doen dan?

avatar van james_cameron
Eigenlijk vind ik alles dat Radiohead heeft gemaakt na Ok Computer vrij tergend, maar dit is een aangename verrassing. Mooie songs, sfeervol en ingetogen uitgevoerd, met ditmaal gelukkig wel een kop en een staart. Dit album klinkt dan ook meer als het oudere werk van de band. Hierna ging men helaas weer verder experimenteren, met het meer abstracte The King Of Limbs als gevolg.

james_cameron schreef:

Tergend? Echt waar ja? Ik houd juist van die abstracte experimenten. Prachtig toch, dat die gasten regelrecht tegen de haren van de verwachting instrijken? Het moet natuurlijk wel je ding zijn, maar een woord als tergend vind ik hier sowieso niet bij passen.

avatar van Thin Air!
TERGEND

1) Hatelijk 2) Irritant 3) Irriterend 4) Kwellend 5) Plagend 6) Sarrig 7)Sarrend.8)Treiterig 9) Tartend
10) Uitdagend

zie nummer 10.

Thin Air! schreef:
TERGEND

10) Uitdagend

zie nummer 10.

Hahaha oh, dat verandert de zaak

avatar van james_cameron
Ik ga meer voor nummer 4 helaas.

avatar van DirkM
Grappig dat een gesprek dat gaat over alle Radiohead-albums sinds OK Computer, met uitzondering van In Rainbows, juist bij die plaat gevoerd wordt

Verder kan ik me - als ik zijn top 10 bekijk - voorstellen dat james_cameron meer heeft met de gitaar-georiënteerde Radiohead dan met de meer electronische kant van de band. Geef mij beide maar. OK Computer is briljant, maar ook de soms vervreemdende electronica van m.n. Kid A en Amnesiac doen het erg goed op zijn tijd. Op In Rainbows heeft Radiohead wat mij betreft de perfecte balans gevonden tussen zijn beide gezichten: tussen rock en electronica, liedjes en sfeer, melodie en ritme.

avatar van james_cameron
Mooi omschreven, DirkM! Ik mis de 'liedjes' op de meer recente albums van Radiohead. Hier op In Rainbows zijn die wel te vinden.

Een top 10 zegt ook niet alles naruurlijk, maar vooruit: Smaken verschillen

avatar van -SprayIt-
Ik kan zo opgaan in keihard net te hoog meebleren op Reckoner, wat een track!

Jav-
Kom je daar nog bovenuit in de juiste octaaf?

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Is deze op cd eigenlijk alleen uitgebracht in een "knutselverpakking", die je zelf in elkaar moet flansen?

Jav- schreef:
Kom je daar nog bovenuit in de juiste octaaf?

Ik oefen wekelijks

avatar van DirkM
Volgens mij is In Rainbows alleen in knutselverpakking uitgebracht, ja. En hij kost momenteel echt geen drol bij WowHD, dus als je hem nog niet hebt, ben je het eigenlijk aan jezelf verplicht om hem te bestellen.

avatar van Traiannnn
'Weird Fishes/Arpeggi' en 'All I Need' zijn prachtig, waarvan 'Weird Fishes/Arpeggi' sowieso een plaatsje krijgt bij mij in de top 10 liedjes aller tijden.

avatar van Kimmyboy
Phoeh, deze had tijd nodig om bij mij aan te slaan. Uiteindelijk begin ik er nu toch in te komen. Zitten enkele prachtplaten tussen (15 Step, Reckoner, Videotape). Wie weet dat de score in de toekomst nog hoger komt te liggen, maar voorlopig blijft het bij 'zeer degelijk'.

Franck Maudit
Heb deze gisterenavond na lange tijd nog eens afgespeeld, toch wel echt fantastisch album. Enkel Faust Arp vind ik een minder nummer, de rest is zeer goed tot subliem.

avatar van ZERO
Stem verhoogd naar 5. Eigenlijk vreemd dat hier nog steeds een 4,5 stond. Op Faust Arp na, dat ik maar matig vind, is gewoon elk nummer op het album echt goed! Moeilijk om favorieten te kiezen, maar ik ga voor de 2 laatste. Hoewel ook Reckoner en All I Need zeker kanshebbers zijn...

avatar van JVT
JVT
Zoals op ieder Radiohead album, enkele heel erg goede nummers maar ook nummers die me veel minder doen. BV Nude en weird fishes zijn me iets te traag en 'zeurderig'. Ik heb ze ondertussen vaak genoeg gehoord maar het kwartje wil niet vallen bij die nummers. Ook Faust arp en videotape vind ik minder.
Jigsaw Falling into Place, Reckoner, 15 step en bodysnatchers zijn dan weer geweldig!.

avatar van bikkel2
Beduidend toegankelijker deze In Rainbows.
Maar wat een fraai stukje werk weer. Het album begint toch weer prettig eigenzinnig met de 2 openingstracks. Waarvan Bodysnatchers een rauw en tamelijk hard verloop heeft.
Maar het wordt al snel relaxter, zweveriger, maar vooral ook heel fraai. Radiohead gaat gedurende het album meer voor het liedje met fraaie melodielijnen en meer autenthieke instrumenten. De gitaar van Greenwood is niet heel erg op de voorgrond, maar zijn spel is weer wat uitdrukkelijker aanwezig.
Een toegankelijker geluid, maar zeker niet gemakzuchtiger. Het is weer meer een bandje wat je hier hoort. Maar de expresiviteit is er zeker niet minder om.
De plaat kabbelt prettig voort met eigenlijk geen zwakke plekken.

Kid A kwam desalnietemin wat sneller binnen. Die heeft met al zijn vervreemding en experimentdrift een behoorlijk grote indruk op mij gemaakt.
Maar dit is wederom een geweldige Radiohead.
Kan zomaar nog de max score aantikken.

avatar van luigifort
Goed om te horen

En nu? The Bends..Hail to the Thief..Pablo Honey?