Vampire Weekend - Vampire Weekend (2008)

Label: XL

1. Mansard Roof (2:07)
  2. Oxford Comma (3:24)
  3. A-Punk (2:16)
  4. Cape Cod Kwassa Kwassa (3:37)
  5. M79 (4:16)
  6. Campus (2:55)
  7. Bryn (2:13)
  8. One (Blake's Got a New Face) (3:13)
  9. I Stand Corrected (2:40)
  10. Walcott (3:42)
  11. The Kids Don't Stand a Chance (4:03)
  12. Ladies of Cambridge * (2:39)
  13. Arrows * (3:04)
avatar van Koenr
Lennonlover schreef:
Sorry man, maar het is duidelijk dat er een PAK meer verschil is tussen The Beatles en Deep Purple dan tussen Klaxons en Voicst. Niet qua niveau maar puur qua stijl van muziek.

Zie levenvergeten. Het verschil tussen een boel van die bands is minstens zo groot als tussen The Beatles en Deep Purple. Misschien wel groter.

En daarbij. Lukas vroeg om eens bands op te sommen welke niet van het kaf van het koren gescheiden kunnen worden. Deze bands zijn er goede voorbeelden van, vind ik.

Ik vind het heel erg vergezocht.

JustaRascal
Lennonlover schreef:
Vampir Weekend, Voicst, The Shins, Nada Surf, Babyshambles, Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand, Klaxons, Tokio Hotel,...

Allemaal hetzelfde pot nat voor mij.

Na deze post (en vooral het Tokio Hotel stukje) neem ik jou niet meer serieus. Dat zal jou voor de rest weinig interesseren maar ik moest het even kwijt.

Leuk plaatje, geinig tussendoortje. Maar ze gaan mij niet maandenlang blijven boeien, daar is het net iets te makkelijk voor.

avatar van Lukas
Lennonlover schreef:

Ik was vooral welke bandjes zo enorm hetzelfde klonken. Het feit dat je Vampire Weekend en Tokio Hotel in een adem noemt, geeft volgens mij vooral aan dat je van de stand van de popmuziek anno 2008 weinig kaas gegeten hebt.

avatar van sq
sq
Ach leuk al die vergelijkingen. Mag ik een brutale doen? Ik vind het lijken op Gruppo Sportivo. Vlot, positief, onderhoudend, niet al te serieus en zeer geschikt voor feestjes.

avatar van Pinsnider
Ik vind het altijd wel amusant om te zien hoe mensen zich op hun muzikaal-correcte pik getrapt voelen na een wat ongenuanceerde opmerking
Misschien is het tekenend dat deze discussie de overhand krijgt over deze toch wat saaie plaat...

avatar van Lennonlover
Oké mensen, Tokio Hotel had er misschien niet bij gemogen want da's een gedrocht, een monsterlijke puberband. Maar, even nuanceren dan, wat ik bedoelde met die opsomming was de makkelijke muziek en het "go with the flow"-gehalte van de bands.

Maar neem het niet te verkeerd op. Ik luister zelf graag naar (sommigen) van de opgenoemde bandjes. Lekkere deuntjes, toffe songs en opzwepende ritmes. Maar daarom is dat nog geen hoogstaande muziek. Muziek die ik 4 of 5 sterren zou geven. Ik geef dan gewoon sterren voor het gehalte aan de hierboven genoemde aspecten van de muziek.

avatar van levenvergeten
Lennonlover schreef:

Er zijn genoeg mensen die bijvoorbeeld Kaiser Chiefs ook en gedrocht vinden, en ik vind het toch ook een behoorlijke puberband (als in: band die veel pubers(gatverdamme, wat een woord) aanspreekt).

Het maakt dus vrij weinig uit of je Tokio Hotel erbij zet of niet, het gaat erom dat je allemaal verschillende bandjes op een hoop gooit en die lukraak met elkaar vergelijkt omdat het allemaal 'popmuziek' van nu is.

Lennonlover schreef:
Lekkere deuntjes, toffe songs en opzwepende ritmes. Maar daarom is dat nog geen hoogstaande muziek, muziek die ik 4 of 5 sterren zou geven. Ik geef dan gewoon sterren voor het gehalte aan de hierboven genoemde aspecten van de muziek.

Moet muziek hoogstaand zijn om veel sterren te krijgen? Mij lijkt het zo dat 'lekkere deuntjes, toffe songs en opzwepende ritmes' genoeg zijn voor pakweg 4 sterren. Het gaat er toch niet om hoe hoogstaand de muziek is, maar om hoeveel plezier je eraan beleeft. Dat is de ook de reden waarom ik Vampire Weekend zo waardeer. Het spontane en de toffe songs met opzwepende ritmes.

Vind het anders behoorlijk raar dat je Nirvana zo hoog waardeerd. Leuke deuntjes enzo, maar het feit dat ik Polly op gitaar kan spelen zegt toch wel iets over het feit dat de muziek niet 'hoogstaand' is.

Of heb jij een hele andere invulling van het woord ' hoogstaand'?

avatar van UndahCovah
Ik denk dat iedereen zijn eigen definitie heeft van 'hoogstaand'.

Het feit dat jij Polly kunt spelen op je gitaar zegt hooguit dat het nummer Polly muzikaal niet hoogstaand is.

Maar verder sla je hier wel spijkers met koppen. Jij zegt iets te waarderen om hoeveel plezier je eraan beleeft. Ik stem ook op die manier, maar ik weet dat lang niet iedereen dat doet. Sommige mensen geven Abbey Road een 5 omdat die muzikaal zo belangrijk is geweest. Maar dat zegt verder weinig van of je de muziek wel of niet leuk vind. Op MuMe stemt iedereen anders.

Om even terug te komen op Vampire Weekend. Ik beleef hier nu al weken plezier van, A-Punk blijft een fantastisch nummer dat ik meermalen achter elkaar kan draaien. Dat krijgen veel 'oude muzikaal hoogstaande bands' niet voor elkaar bij mij. Daarom 4* van mij ( en OK Computer 2,5* hihahoha )

avatar van Midnite Cruiser
zomers, opgewekt, origineel, grappig

Sven Bersee
UndahCovah schreef:

Wie niet sterk is, moet slim zijn.

Dat gedoe van hoogstaande muziek vind ik maar idioot. Tuurlijk is Vampire Weekend geen intellectuele, memorabele muziek, maar je moet ook geen appelen met peren vergelijken: die gasten willen waarschijnlijk gewoon leuke, vrolijke muziek maken en naargelang ze daarin slagen moet je ze punten geven. Ik vind dat ze dat behoorlijk goed doen en geef ze dus een 3,5. Mika doet dat naar mijn mening beter en die geef ik dus 4*. Persoonlijk vind ik dat een eerlijkere manier van punten geven.

avatar van Drie Banaan Kan
nah, dit kan me niet echt blijven boeien, helaas, ik had er wel wat meer van verwacht.
maar dat komt mischien omdat ik een PUBER ben? dat snap ik niet helemaal, als iemand tussen de leeftijd 8 en 17 zit (daarvoor worden ze nog niet geacht serieus naar muziek te luisteren) wordt hij meteen niet meer serieus genomen, alleen maar omdat hij kaiser chiefs wel een leuk bandje vind?

levenvergeten schreef:

wat dat betreft hierover genoeg, maar in ieder geval krijgt deze plaat niet echt veel sterren van mij... ik weet niet waarom, maar van de zang krijg ik telkens het gevoel of meneer de zanger 3 dagen niet geslapen heeft of iets dergeljiks. helaas, misschien dat een eventuele volgende luisterbeurt me nog van gedachten kan veranderen

avatar van blur8
De eigenwijze songstructuur en vooral de speciale instrumenten zoals fluit, Surinaamse steeldrum, orgel, strings en Afrikaanse ritmes, maken dit 11 nummers lang een muzikaal popavontuur.Helaas net niet overtuigend genoeg om een verpletterrende indruk achter te laten. De middelmatige zang en vage refreintjes blijven te vaak steken in goede bedoelingen.
Best gelukt: M79 en A-punk. Ik vermoed dat ze live beter overtuigen dan in de studio. Zeker veel belovend voor de toekomst.

Zigstar
Helemaal niet slecht, zeer interessant bandje zelfs. Ze zijn ietwat tegendraads, rebels, volgen de conventies van de 'song' zeer zeker niet - alles kan, alles mag. En het geheel is ongelooflijk vrolijk en zomers. Ik verhoog naar 4.

Net omgekeerd, live vallen ze ietswat tegen. Toch in bota.Weinig meerwaarde.Zanger heeft me ook wat weinig uitstraling.
Op plaat vind ik het behoorlijk eigenzinnige maar toch catchy popmuziek.

Zigstar
Ha! Heb ze ook gezien in botanique! Ik vond ze wel best meevallen, in tegenstelling tot dat voorprogramma dat zwaar suckte!

avatar van g.illness
Wijs album ! Ik ben er vrij snel aan gewend geraakt.
M79 = catchy ;D

aidoo
Mensen die dit leuk vinden moeten ook maar eens Born Ruffians checken

lankynerd74
Ik moet er potdomme om glimlachen.
Bryn

Emu

Zo is het.

die Lange
Gisteren last-minute naar hun concert in Tivoli geweest, en het viel me zeer zeker niet tegen. Stonden daar in hun vakantie-outfitje gewoon lekker muziek te maken. Dit gaat mijn zomer-album van dit jaar worden denk ik

Ooh, dit is tof. Lekker fris zomerplaatje, bij vlagen erg catchy en vooral M79 en A-punk zijn erg tof. Voorlopig 4*

avatar van Arno
Ik durf, na een korte beraadslaging met mezelf, deze plaat toch de volle 5/5 te geven (het is trouwens mijn eerste 'vijfsterrer' sinds 2005). Elf heerlijk simpele pop-rocknummers, die me bij vlagen briljant in de oren klinken. Neem nu het tweede nummer.
Who gives a fuck about an Oxford comma?
I've seen those English dramas too
They're cruel

vind ik dus zo heerlijk. Of een prachtig ingetogen nummer als I Stand Corrected. Maar mijn persoonlijke favoriet op dit album is toch wel Walcott. Dat pianomelodietje is echt eindeloos wonderbaarlijk mooi.
Verder vind ik ook de zanger z'n stem heel sterk, doet naar mijn mening wat denken aan Kings of Leon.
Ik ben gewoon helemaal verliefd op deze plaat. 2008 is tot nogtoe een heel goed muziekjaar, maar Vampire Weekend spant de kroon.

avatar van jorisbeltsin
Prachtig optreden op Werchter en nu klinken de nummers plots nóg beter. Halve ster erbij.

Aan zeer goede muzikale ideeën geen gebrek.
maar de uitvoering, daar schort wel het een en ander aan.
Als die gozer eens zangles zou nemen en dei ander eens z,n gitaar een beetje fatsoenlijk leert bespelen dan was dit een briljant album geweest. Ontzettend jammer. Dood zonde. maar het kan nog wel 3 sterretjes of meer worden

vond het wel een goed optreden op Werchter, ik kende nl. niets van dit bandje.

avatar van dj maus
Kant A is perfect.
Kant B maakt minder indruk; beetje meer van hetzelfde, maar dan minder, of zoiets.
Niettemin een van de leukere platen van dit jaar, tot nu toe.

avatar van Facedown
da housefreak schreef:

Gitaar en zang worden door dezelfde persoon euuhm... gecreëerd

avatar van tvtje1
Arno schreef:

heb ik gisteren ook aan gedacht,en toen kwam ik tot het besluit dat een mengeling van kings of leon en vampire weekend best wel goed zou zijn, (genius van kings of leon komt in mijn ogen dicht inde buurt)

maar terug over de cd, zeer goed maar ik ga er toch wat meer naar luisteren voor ik een oordeel geef