The Chameleons - Script of the Bridge (1983)

Label: Statik

1. Don't Fall (4:05)
  2. Here Today (3:58)
  3. Monkeyland (5:17)
  4. Second Skin (6:51)
  5. Up the Down Escalator (3:58)
  6. Less Than Human (4:12)
  7. Pleasure and Pain (5:11)
  8. Thursday's Child (3:33)
  9. As High as You Can Go (3:35)
  10. A Person Isn't Safe Anywhere These Days (5:43)
  11. Paper Tigers (4:17)
  12. View from a Hill (6:40)
  13. In Shreds [Previously Unreleased] * (4:09)
  14. Dear Dead Days [Previously Unreleased] * (4:31)
  15. Things I Wish I'd Said [Previously Unreleased] * (5:12)
  16. Don't Fall [Live in Bremen, 1983] * (3:49)
  17. Here Today [Live in Bremen, 1983] * (3:51)
  18. Thursday's Child [Live in Bremen, 1983] * (3:46)
  19. A Person Isn't Safe Anywhere These Days [Live in Bremen, 1983] * (4:48)
  20. Less Than Human [Live in Bremen, 1983] * (4:01)
  21. Pleasure and Pain [Live in Bremen, 1983] * (4:31)
  22. Second Skin [Live in Bremen, 1983] * (6:01)
  23. Paper Tigers [Live in Bremen, 1983] * (4:07)
  24. Monkeyland [Live in Bremen, 1983] * (4:56)
  25. Singing Rule Britannia [Live in Bremen, 1983] * (4:19)
  26. Up the Down Escalator [Live in Bremen, 1983] * (3:59)
  27. View from a Hill [Live in Bremen, 1983] * (6:17)
avatar van Lennonlover
zeer terecht

perfume
Ik hoorde dit album voor het eerst toen ik nog op de middelbare school zat, lang geleden(hahaha) Het is best wel maf dat beplaalde bands je altijd iets blijven doen ook als je ouder wordt. Dat heb ik onder andere met dit album en met deze band. Geweldig vind ik het te zien dat ze momenteel een soort van revival doormaken.

"where are we first and last, bound together in our past"

skyline
"Respect in every Aspect"

Waarvan akte.

perfume
" like when you fail to make the connection
you know how vital it is
or when something slips through your fingers
you know how precious it is
and you reach the point when you know
it's only your second skin"

Lost Highway
Second skin, een monument.

perfume schreef:
Dit album is het hoogtepunt, een soort climax van de New Wave. De eerste 3 albums van The Chameleons zijn legendarisch maar dit album blijft de onovertroffen nummer 1!

Helemaal mee eens. Vorige week naar Clan of Xymox geweest. Liet me ook weer aan Mark Burgess cum suis denken. Het was een mooie tijd!

avatar van Joy4ever
Erg sterk album. Wel moet ik zeggen dat ik de eerste zeven nummers (minus Here Today) superieur vind aan alles wat daarna komt. Ik vind het verval een beetje groot. Niettemin dik 4*-en.

avatar van starsailor
Frappant, want ik vind Thursday's Child een van hun beste nummers.
Zie forum: http://www.musicmeter.nl/forum/18/3887/

Ook Paper Tigers en A Person.... vind ik ijzersterk.
Ik heb juist moeite met Pleasure and Pain en Less Than Human.
Over een groot verval durf ik dus niet te reppen hier.

Laurora
Lekker antwoord, Joy

Maar ben blij dat je het weer bent gaan beluisteren!!
Wie weet ga je de hele plaat nog net zo geniaal vinden, als ik

Ace
Tom, heb je What Does Anything? Mean Basically al geluisterd? Jou kennende is dat nog net iets meer voor je. Daarbij vind ik die plaat ook wat consistenter (5*), al is met deze (4,5*) ook bitter weinig mis.

Laurora
Die vindt hij juist helemaal niets (echt waar, ik zei nl. al het zelfde)

Ace
Dan geef ik de moed op. Veel plezier met portsjoepien trie Tom

Ace
Misschien moet ik deze plaat langzaam ook maar eens naar de 5* schuiven. Mijn favoriet is WDA?MB, maar deze komt toch echt in de buurt. Momenteel weer aan het luisteren, ondertussen bij Here Today (Mark David Chapman en de moord op John Lennon), maar wat is dit toch een prachtige plaat

perfume
Dat van die moord op Lennon is nieuw voor mij! Maar ik zoek meestal ook niet zo nauw naar betekenissen en een verborgen boodschap! Vind ik ook niet zo interessant! Inderdaad zoals zo vaak gezegd hier. Een prachtiguh plaat!

Ace
Ik ben ook niet zo bezig met feitjes en betekenissen, maar daar ik een Beatles-fan ben, weet ik wel van dit soort nummers af, waar direkt links naar The Beatles of 1 van de bandleden in het bijzonder gelegd worden. Maar goed, niet zo interessant? Ik vind het altijd wel fijn als ik weet waar een bepaalde song over gaat...

avatar van RealChameleon
Wat mij betreft de twee beste nummers: A Person isn't Safe (schitternde Maxi-hoes) en Intrigue in Tangiers. Ik blijf er zelfs 25 jaar later van genieten.

perfume
De muziek die je in je jongere jaren adoreert blijft je leven lang een metgezel! Dat geldt ook voor mij. Al kan ik niet zo ver terug gaan in de tijd. Ietsje later ontdekte ik dit prachtige album(rond 1985) Nog nooit eerder en tot op de dag van vandaag heb ik zulke melodieuze muziek gehoord! Dat blijft uniek aan The Chameleons. Er zijn maar weinig bands die een dergelijke "song and sound" hadden! Dit album blijft van begin tot eind gewoon boeiend en goed.

skyline
Deze hele plaat is gewoon af! Klassieker, Essentiele Aankoop, Regelrechte Aanrader enz enz. Maar de allerbeste nummers vind ik de twee laatste. View from a Hill is een monumentale afsluiter a la Decades. Kippevel. Koesteren. 5*

avatar van Ewoud
Ik ben erg blij dat ik deze band gevonden heb. Ik ben pas 19 en heb de New- Wave periode nooit meegekregen, maar ik ben helemaal gek op bands als Echo & the Bunnymen, Joy Division en nu ook the Chameleons. Enige new wave achtige band van tegenwoordig die in mijn ogen in de buurt komt is The Search.

skyline
Dan, Ewoud, raad ik je aan om bijv. Perfume zijn top 10 in de smiezen te houden. (Doe ik ook ) Gegarandeerd een continu geupdate stroom van wave/gothic bands, zowel oud als nieuw, van semi-legendarisch tot totaal vergeten.

Mocht je nog niet weten (denk het wel) van The Sounds From The Lions Mouth of Comsat Angels' Sleep No More, dan zou ik die zeker uitchecken.
O ja, en Opposition met Breaking the Silence. Kende ik ook niet maar jongens wat een superplaat!

Sheplays
Je kunt ook meedoen met de KO's die hier zoal georganiseerd worden. Op het moment loopt de"Vampieren" KO, voor alles wat dark wave/gothic genoemd kan worden.

Leuk voor oude en nieuwe wavies!

avatar van Petterson
Is dit album nog ergens te koop? Op Internet kan ik het niet vinden, behalve voor fikse prijzen. Of wordt dit album gewoon niet meer gemaakt?

avatar van the viking
@ Ewoud: Geweldige band inderdaad The Search. Heb je trouwens deze verzamelaar al eens beluisterd?Ook een geweldige aanrader in het new wave genre

perfume
Tja en dit geweldige album hult ons slechts in zwijgen!? Of toch in blinde euforie? Geweldig en groots!

Mordor
Favoriet pleasure and pain. Heerlijk melodierijk album. Tot 3 jaar terug alleen van horen zeggen gehoord van deze band. Na een eerste luisterbeurt raakte het een gevoelige snaar. Het opende de poort van de wereld die New Wave heet. Veel aanverwante muziek al gehoord maar dit blijft subliem.

perfume
Jazeker ! Elk nummer van dit album is gewoon subliem! New Wave in de meest pure vorm! Kan je nagaan waar al die nu-wave bandjes als Editors en Interpol hun inspiratie vandaan halen?!

En ik ontdekte dit album in 1984. Een vriend van me had dit album op een cassette bandje!(cassetje) Wat is het mooi dat sommige bands nooit saai worden!

"What kind of times are these? No one hears no one sees"

avatar van RealChameleon
Voor de liefhbbers: de schitterende hoes van Reg Smithies kun je bestellen bij hun website www.thechameleons.com als een soort zeefdruk. Welk formaat weet ik niet.

skyline
Kreeg een paar weken geleden dit mailtje van Townsend Records.

"To celebrate the 25th anniversary, 'Script Of The Bridge' it is being reissued on May 26th as a 2 CD set, the album has been remastered and contains three exclusive studio remixes, disc 2 features a live concert recorded on the bands 1983 European tour, giving a total of 27 tracks.

The 2-disc album is presented in a digipack with brand new artwork by Chameleons guitarist Reg Smithies, including a 16 page booklet, with lyrics, sleeve notes and never seen before photos."

Ik koop toch nauwelijks nog nieuwe muziek dus ik zal deze maar eens bestellen. Ben gewoonlijk niet zo gecharmeerd van geremasterde albums, maar dit is een van de beste platen aller tijden dus.... kijken wat-ie doet. Dat deze plaat reeds 25(!) jaar oud is is trouwens wel even schrikken. Misschien kan ik er ook beter gelijk een rollator bij bestellen.

avatar van the viking
Zeer de moeite waard skyline De dubbelaar al een paar weken in mijn bezit.Verder heeft Mark Burgess mij via mail laten weten dat er ook nog een vinyl versie aankomt mits het kostenplaatje dit toelaat .

avatar van maseddi
De dubbelaar is al een tijdje te krijgen bij bol.
zondag besteld woensdag aangekomen.

Wie de originele lp wil kopen moet maar snel kijken op marktplaats, wel bieden en in Maastricht zelf komen ophalen zag ik.

De chameleons zijn voor mij een reden om niet te houden van Interpol