menu

Overig / Algemeen / Laatst gelezen boek

zoeken in:
avatar van Koenr
Barney Rubble schreef:
Solaris is erg tof. . Kan je ook de filmadaptatie van Tarvosky zeer aanraden.]

Ah, ik heb de film al meerdere malen gezien - dat was juist de aanleiding voor mij om het boek nu eens een keer te lezen.

avatar van Lonesome Crow
Rijders van de Tijdwind - Robert Silverberg (1969)

avatar van Venceremos
Creatief met Tourette, boeddhisme en kruimelgangsters:

https://i.gr-assets.com/images/S/compressed.photo.goodreads.com/books/1386922290l/9818.jpg

Aan de film ga ik mij voorlopig niet wagen aangezien Edward Norton het script compleet vertimmerd te hebben. Geen '90s en TAFKAP maar traditionele (uitgekauwde?) '50s noir met jazz score.


avatar van Venceremos
geplaatst:
https://static01.nyt.com/images/2020/03/06/books/06podcast-cover/06podcast-cover-superJumbo.jpg

Subliem portret van de New Yorkse projects eind jaren '60. Veel associaties met The Wire. McBride's James Brown bio gaat nu ook op de leeslijst want die man kan echt geweldig schrijven.


avatar van Ataloona
geplaatst:
https://www.boekmeter.nl/images/cover/7000/7513.jpg
Pittige dikke pil waar ik heel wat maandjes (met af en toe een pauze) over heb gedaan. De afgelopen week in isolatie ging het echter hard. Eenmaal voor het slapen gaan met een jazzplaatje op het juiste ritme gevonden en daarmee was het toch wel genieten. Uiterst uniek - en nogal - onnavolgbaar boek.avatar van AOVV


Hé, die heb ik recent ook gelezen. Ik ben nu bezig in Heroes, het vervolg. Interessant leesvoer!

avatar van Sir Spamalot
Heroes ligt hier ook klaar, maar de volgende wordt ofwel eentje van Lee Child, De Rekening in de Jack Reacher reeks, ofwel Far and Away: A Prize Every Time van Neil Peart (RIP en ik mis hem nog altijd). Wat een geweldige drummer met een diepgaande interesse in zowat alles, zijn boeken laten toch de mens achter The Professor zien.

Mythos was taai in het begin, ik heb hem in het Engels gelezen. Veel namen, veel figuren, niet altijd makkelijk om te volgen maar Fry houdt daarmee degelijk rekening in zijn verhalen en achteraan staat natuurlijk nog altijd een index. Lang geleden heb ik nog Latijn-Griekse gedaan in het College in Oostende, heel lang geleden dus ik vond het wel een mooi boek. En wat moet een mens anders als er 's avonds geen bal is op de tv en mijn favoriete stamcafé is gesloten...

avatar van AOVV
geplaatst:
Heroes was, net als het eerste deel, interessant leesvoer. Als je de Griekse mythologie tof vindt, zijn de werken van Fry beiden aanraders. Hij heeft in deze boeken al meermaals gehint naar een vervolg, dat zich dan vooral op de Trojaanse Oorlog en de Odyssee zou toespitsen. Als die uitkomt, ga ik 'm ook zeker kopen!avatar van madmadder
geplaatst:
Ohhh, dit topic was ik helemaal vergeten. Ik zal mijn lijstjes hier ook weer eens gaan bijhouden.

Dit jaar al 37 boeken gelezen.

Laatste die ik las was The Plotters van Un-su Kim. Mijn eerste boek uit Zuid-Korea en ik wil zeker meer van de beste man gaan lezen (als dat ooit vertaald gaat worden); erg leuke, bijzondere personages en lekker veel spanning en sensatie.

Zal eind van de maand mijn maandlijstje eens posten.


avatar van madmadder
geplaatst:
in april gelezen:

- Ling Ma - Severance 3*
- Joost de Vries - De Republiek 3,5*
- Jens Rehn - Niets in Zicht 4*
- Franz Kafka - Amerika 3,5*
- Leonid Andrejev - De Zeven Gehangenen 4*
- Natsuo Kirino - Out 4*
- Cynan Jones - De Wetten van Water 3,5*
- Un-su Kim - The Plotters 3,5*
- Cyro dos Anjos - Ambtenaar Belmiro 3*
- Daniel James - The Unauthorised Biography of Ezra Maas 4*
- Saskia de Coster - Nachtouders 2,5*

Leuk toevallig feitje: alle auteurs van deze maand kwamen uit een ander land.

Ik ga nu beginnen in Godenslaap van Erwin Mortier. Verder staan de twee Libris-genomineerden die ik nog niet las op de planning. Verder zien we het wel.avatar van Mausie
geplaatst:
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/91Dm63M69IL.jpg

Momenteel weer aan het lezen geslagen. Heerlijk om weer eens op te gaan in een boek. Nu bijna klaar met The Collapsing Empire van John Scalzi. Toegankelijke en spannende scifi, eerste boek van een trilogie (deel 3 is afgelopen maand uitgekomen). Toepasselijke titel voor deze tijd, er vallen ook genoeg paralellen te trekken met onze wereld. Verder zou ik het omschrijven als Game of Thrones in space.

Our universe is ruled by physics and faster than light travel is not possible -- until the discovery of The Flow, an extra-dimensional field we can access at certain points in space-time that transport us to other worlds, around other stars.

Humanity flows away from Earth, into space, and in time forgets our home world and creates a new empire, the Interdependency, whose ethos requires that no one human outpost can survive without the others. It’s a hedge against interstellar war -- and a system of control for the rulers of the empire.

The Flow is eternal -- but it is not static. Just as a river changes course, The Flow changes as well, cutting off worlds from the rest of humanity. When it’s discovered that The Flow is moving, possibly cutting off all human worlds from faster than light travel forever, three individuals -- a scientist, a starship captain and the Empress of the Interdependency -- are in a race against time to discover what, if anything, can be salvaged from an interstellar empire on the brink of collapse.

geplaatst:
shinybeast schreef:
(afbeelding)


Van de week overleden, Maj Sjöwall - Per ging haar al 45 jaar voor. Boven staat de eerste NL pocket-editie ervan. Vond dit zelf de minste van het tiental, meer maatschappijkritiek dan thriller

avatar van spinout
geplaatst:
Het laatste gelezen muziek gerelateerd boek is Het Blues Museum van Martin Schouten uit 1993. Het staat niet op BoekMeter. Het gaat over de reis die Schouten maakte in blues gerelateerde plaatsen zoals Clarksdale of Chicago. Helaas ging volgens mij die reis Schouten na verloop van tijd tegen staan, want de laatste delen is ie behoorlijk chagrijnig, om toch mooi te eindigen met een gesprek met Honeyboy Edwards.

avatar van shinybeast
geplaatst:
Mjuman schreef:
(quote)


Van de week overleden, Maj Sjöwall - Per ging haar al 45 jaar voor. Boven staat de eerste NL pocket-editie ervan. Vond dit zelf de minste van het tiental, meer maatschappijkritiek dan thriller


2 marxisten die elkaar konden lezen en schrijven
balans was weg
de éen was eind van zijn levensweg toen de wederhelft hun gedachtengoed wilde bewaren

vandaar dit dubbel dikke boek"de lachende politieman" Beck was hun
sterkste karakter in deze klassieke crime noir reeks
de kleurloze detective

perfecte crime noir


avatar van EttaJamesBrown
geplaatst:
https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/9/0/2/0/1001004010970209.jpg

Na Bertrand Russell en Hans Joachim Storig een versie die - allicht meer- aansluit bij mijn snapvermogen:

Gast
geplaatst: vandaag om 18:06 uur

geplaatst: vandaag om 18:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.