menu

Overig / Algemeen / Algemeen Sporttopic (geen voetbal) #3

zoeken in:
avatar van Mjuman
Edgar18 schreef:
Je zegt het alsof je jezelf erop laat voorstaan...

Mijn krant is het ook niet maar voor sportnieuws kom ik toch vaak daar terecht. Bovendien lees ik graag Thijs Zonneveld en zijn beschouwingen op het wielrennen.


Ach, Amsterdammers en AD dat leg een beetje moeilijk als je de Wibautstraat en de Basisweg weet te vinden: Trouw, Parool, Volkskrant, Telegraaf.

Geloof zelf ook dat Dumoulin rustig wikt en weegt - hij kan de Giro nogmaals winnen en de Tour verliezen - wat is de betere optie

Hendrik68
Als de Giro 10 tijdritkilometers meer heeft gaat hij gewoon de Giro nog een keer doen. En aangezien hij na een eventuele Girowinst niet meer hoeft te wennen aan alle huldigingen en aandacht kan hij redelijk in vorm blijven en in de Tour wel zien waar het schip strandt. Ligt weliswaar niet in zijn aard om maar te "kiek'n wat het wordt". Maar er is ook zo'n jeukwoord als "teambelang" dat zegt dat een Tom Dumoulin die niet heel erg meer in topvorm is nog wel van heel veel waarde kan zijn voor Kelderman en een Dumoulin in de Tour heeft voor Sunweb natuurlijk ook een enorme commerciële waarde. Misschien helpt het ook wel dat de eerste week tamelijk vlak is en hij de vermoeienissen van Giro lekker uit zijn benen kan fietsen en dan is er weer van alles mogelijk. Is de Tour en de Giro onmogelijk nog in hetzelfde jaar winnen? Dat maakt Tom heel toevallig zelf wel uit. En misschien klets ik maar gewoon een eind in de rondte en kan ik beter over American Football gaan praten.

avatar van Edgar18
Ik hou wel van dergelijk gemijmer. Zou de Vuelta erna ook nog een optie zijn? Drie in een jaar, iemand moet de eerste zijn....

avatar van VladTheImpaler
Je zal toch een keer de poging moeten wagen en kijken hoe ver je komt? Anders blijf je maar wachten op het perfecte parcours. Niet dat ik het heel erg zou vinden als hij toch voor de Giro zou kiezen mocht dat parcours veel beter bij hem passen.

Hendrik68
Edgar18 schreef:
Zou de Vuelta erna ook nog een optie zijn? Drie in een jaar, iemand moet de eerste zijn....
Nee geen Vuelta. Daarom ook denk ik dat hij misschien wel de Tour en Giro doet. Het WK parcours van volgend jaar zou namelijk kansen bieden voor zowel de tijdrit als de wegwedstrijd. Dan gaat hij vast niet vlak daarvoor de Vuelta doen.

avatar van Teunnis
Edgar18 schreef:
Ik hou wel van dergelijk gemijmer. Zou de Vuelta erna ook nog een optie zijn? Drie in een jaar, iemand moet de eerste zijn....

Zelfs voor Valverde was drie grote ronde in één jaar klassement rijden een week te zwaar (2016). Nee, dat lijkt me compleet onmogelijk. Of er moet in de Vuelta 200 km aan tijdrit zitten.

avatar van johan de witt
Tour en dan Vuelta in dienst van/ter voorbereiding op is het meest logische.

avatar van corn1holio1
Edgar18 schreef:
Ik hou wel van dergelijk gemijmer. Zou de Vuelta erna ook nog een optie zijn? Drie in een jaar, iemand moet de eerste zijn....


Ik denk niet dat we dat ooit zullen meemaken. Het was vroeger al (blijkbaar) onmogelijk, en met de huidige specialisatie en gerichte trainingen alleen maar lastiger geworden.

Buiten als bepaalde ideëen zich doorzetten zoals de Vuelta en de Giro inkorten naar 2 weken en het aantal kilometers in de tour verder naar beneden brengen.

avatar van Edgar18
Ik was niet serieus he... Drie in een jaar is natuurlijk compleet onmogelijk!

avatar van Ataloona
Wat een verschrikkelijke blessure voor Hayward in de NBA bij zijn Celtics debuut. Hopelijk komt hij die blessure snel te boven. Anders wordt het voor de Celtics ook wel moeilijk dit jaar. Kun je maar zo in de playoffs te snel tegen de Cavs moeten (die duidelijk nog even moeten wennen aan de nieuwe aanvallende line-up, maar altijd Lebron hebben om op te vertrouwen). Wel mooi dat de forward talenten van de Celtics direct een kans krijgen om zich te laten zien. Ik verwacht best wel wat van een Tatum. Blij dat dit seizoen weer begonnen is. De Rockets die ook eventjes verdedigend kampioen GSW verslaan. Indien het tandem CP3 en Harden op alle fronten werkt, dan kan het nog een mooi jaar worden voor Houston.

bennerd
Verdomme, Hayward Ik moet bijna denken aan de blessure van Paul George. Hopelijk geraakt hij er ooit nog bovenop.

Ben heel hard benieuwd hoe hard we onder het matje zullen geveegd worden door Anthony. Want ineens staat hij er in een ander shirt en ineens wordt hij ondersteund door een wel heel erg sterke ploeg. Al zal hij moeite moeten doen om niet altijd de bal voor zichzelf te willen, wat voor mij de reden was om hem liever in dat ander shirt te zien.

Alleen zijn de Knicks nu wel een hopeloos tankploegje geworden. Ik verwacht veel van Porzingis en Hernangomez. En weinig van Hardaway Jr.

avatar van Edgar18
Een bijzonder akelige blessure ja. Ik vind wel dat Boston zich naarmate de wedstrijd vorderde knap herpakte. Ook als ze een flink deel van het seizoen zonder Hayward spelen denk ik dat ze top vier eindigen.

Wel fijn dat het weer begonnen is. Prima wedstrijd ook om mee te starten. Rose viel me positief op en zag er fris uit. Wade vond ik minder scherp ogen, die wordt wel oud.

avatar van Gretz
Arme Hayward ja, hoeveel pech kun je hebben. Hopen inderdaad dat ie in een jaar weer de oude is.

Jammer dat de spanning in de Eastern nu al grotendeels weg is waarschijnlijk. De Cavs zouden toch weer moeiteloos boven alle andere teams uitsteken nu. Celtics waren eigenlijk de enige die er dit seizoen bij in de buut zouden kunnen komen. Ik gun LeBron zeker nog een laatste ring, maar het volgen van deze prachtige sport is toch het leukst als de verschillen klein zijn.

Hendrik68
Ja het enfant terrible van de NFL kan inmiddels meepraten over enkelbreuken. Odell Beckham Jr mag ook de rest van het jaar toekijken. Maar dat wisten we al. Afgelopen weekend was het weer raak en werden de Green Bay Packers het hardst getroffen door het enorme blessureleed dat de NFL treft dit jaar. Het lijkt elke week weer een nieuwe aflevering van MASH. Nou hadden de Packers sowieso al heel veel kwetsuren, maar nu ook quarterback Aaron Rodgers met een sleutelbeenbreuk wegvalt is het seizoen ten einde. "Mazzel" voor de Saints die naar Green Bay afreizen dit weekend, want na de onverwacht dikke overwinning op Detroit lijkt alles opeens weer mogelijk in New Orleans. Grote ster is cornerback Marshon Lattimore die de defense weer smoel heeft gegeven.

Wat ook niet normaal is dit jaar is dat bijna geen wedstrijd zo afloopt als van tevoren was voorspeld. Denk je dat de Giants met 0 overwinningen en het wegvallen van Beckham en Marshall ook maar enige kans heeft tegen de zwaar favoriete Broncos? Je zou zeggen van niet, maar Denver kwam er totaal niet aan te pas tegen de Giants, die de niet al te beste offensive line van Denver constant omver liepen. Bij gebrek aan wide receivers gooide Manning de ballen maar naar tight end Evan Engram en hij ving echt alles. De Giants gaan de play offs niet meer halen, maar wellicht gaan ze stadsgenoot de Jets nog wel voorbij qua aantal overwinningen. De Jets waren dichtbij de 4e stunt op rij. Tegen de Patriots kwamen de Jets al snel op een 14-0 voorsprong. Helaas was dit met de rust al gelijkgetrokken door een hele domme interecptie. In de 2e helft hadden de Jets nog kansen zat, maar het lukte net niet. De Jets zijn lang zo slecht niet als iedereen dacht. Komend weekend volgt de return tegen de Dolphins. De Dolphins zorgden voor een andere stunt. Werden ze eerder dit jaar compleet overlopen door de Saints en de Jets, tegen Falcons werd op vreemde bodem een 17-0 achterstand omgebogen in een overwinning. De Falcons scoorden de hele 2e helft niet en dat is al heel lang niet gebeurd. De Falcons speelden vorig jaar de Super Bowl weten jullie nog? Als meest scorende team aller tijden. Dat team is nagenoeg intact gebleven en nog altijd opmerkelijk fit, dat kunnen niet veel teams zeggen. En dan verliezen van de Dolphins is heel apart. De Dolphins begonnen vorig jaar ook slecht, maar wonnen vervolgens bijna alles. Komend weekend spelen de 2e Superbowl finalisten tegen elkaar. Dan zullen we zien of de Falcons gewoon een off day hadden, of echt uit vorm zijn. Verliezen ze van het ook niet echt overtuigende New England dan konden de play offs wel eens tijdelijk uit zicht geraken.

Vanavond de topper in de AFC West tussen de Chiefs en de Raiders . Maar is het wel een topper? Vooraafgaand aan het seizoen werden beide teams in staat geacht de Superbowl te kunnen winnen. De Chiefs maken die verwachting meer dan waar voorlopig met de verrassende rookie running back Kareem Hunt en de supersnelle wide receiver Kareem Hunt en de weer herstelde tight end Travis Kelce. Ook verdedigend is het dik voor elkaar in Kansas. Vorige week werd echter wel de eerste nederlaag geleden, maar het was een close game tegen de Steelers. De Oakland Raiders bakken er voorlopig niet veel van. Met de van pensioen teruggekeerde Lynch en de herstelde Derek Carr leek niets een gooi naar de Superbowl in de weg te staan. Na 6 wedstrijden staan ze echter 2-4 en bij een nederlaag vanavond is divisiewinst al bijna uitgesloten. Vorige week verloren de Raiders zelfs van de enige zwakke schakel in de divisie, de LA Chargers.

We gaan weer voor een heerlijk weekendje slaapgebrek.

Hendrik68
Niet helemaal alles gezien, maar wat een potje topfootball vannacht tussen de Raiders en de Chiefs en helemaal in de lijn van het seizoen wonnen de Raiders van de enige constante factor tot nu toe. De Chiefs verliezen ineens 2 keer achtereen, maar toch spelen ze nog steeds uitstekend. De Steelers hadden het nodige geluk en nu won Oakland door een touchdown van Michael Crabtree in de slotseconde. De Chiefs blijven echter de te kloppen ploeg, maar waar ze hoopten de Raiders op een bijna onoverbrugbare achterstand te zetten is het verschil nu nog maar 2 overwinningen. Nog altijd veel in een competitie die maar 16 wedstrijden telt, maar het kan weer. Alle topspelers waren gisteren in topvorm. De quarterbacks Carr en Smith strooiden met prachtige passes, Kareem Hunt had weer een paar prachtige runs, Amari Cooper en Tyreek Hill vingen een paar heerlijke ballen en Marshawn Lynch......die duwde een scheidsrechter en kon vertrekken. De man die als de missende schakel voor het winnen van de Superbowl werd gezien was met "pensioen", maar werd van de zomer overgehaald om terug te keren bij de club uit zijn geboortestad. Maar de gloriedagen als Seattle Seahawk lijken voorbij, hij loopt alleen maar te klieren voor een hoop miljoenen met als dieptepunt de duw van gisteravond.

Het enige team dat nu nog maar 1 nederlaag heeft is Philadelphia, zei spelen tegen de altijd lastige Redskins zondagnacht. Je moet niet uitsluiten dat na week 7 iedereen 2 nederlagen heeft. Ik kan me niet voorstellen dat dit eerder is gebeurd.

Hendrik68
Max verlengt bij Red Bull. Dat had ik niet verwacht eerlijk gezegd. Daar kan in mijn ogen maar 1 reden voor zijn. Een salaris dat nog nooit is verdiend door een Nederlandse sporter en ook niet gauw meer zal worden verdiend. Maar als dat zo is heeft hij natuurlijk groot gelijk.

avatar van Frenz
Neuh, geloof ik niks van, hij gaat voor de roem, wss heeft Red Bull hem een ambitieus plaatje voorgehouden dat ze absoluut competitief gaan worden de komende jaren. Max had probleemloos (denk ik) naar Ferrari of Mercedes gekund, zijn talent bestrijdt niemand.

Hendrik68
Precies, hij gaat voor roem en de kans daarop is normaal gesproken het kleinst bij Red Bull. Mercedes en Ferrari willen hem ook maar al te graag. Zij hebben altijd de zekerheid van een eigen motor, terwijl Red Bull telkens moet lopen leuren en dan maar afwachten. Dat is al best wel succesvol geweest, maar je kan ook overal naast grijpen. Ferrari staat sowieso ontzettend stoer op je CV en die gaan vroeg of laat altijd voor de titel, Mercedes is nu al een aantal jaren zeer constant en in de huidige toestand wordt Verstappen zo een paar keer op rij wereldkampioen in zo'n kar. Mercedes wil hem echt wel. Zowel Ferrari als Mercedes lieten de saaie en niet van kwaliteit overlopende Finnen nog 1 jaar bijtekenen, dat kan alleen maar te maken hebben met de hoop op Verstappen. Raikkonen is al jaren een parodie op zichzelf en nog een jaar kan alleen maar door de belangstelling in Verstappen komen. Ben benieuwd of Raikkonen het komend jaar nog af mag maken nu, want hij is van de top 6 verreweg de slechtste. Maar omdat dus niemand aan de kwaliteiten van Verstappen twijfelt en iedereen hem wil hebben kan ik alleen de geldbuidel zien als reden om bij de minst zekere van de 3 te tekenen. Want hoe de motor zonder hulp van Renault draait weet niemand.

avatar van trebremmit
Ik vind het ook wel apart, maar ze zullen wel iets hebben waardoor de toekomst er goed uit ziet bij Red Bull, en dat zal wel niet een Honda motor zijn lijkt mij, misschien dan al een Porsche?

avatar van trebremmit
Verstappen.

Wat een boeiende race was dit, genieten van begin tot eind, dat zie je maar zelden in de F1.

Edit: shit, tijdstraf.

avatar van Tony
Tijdstraf doet niets af aan de prestatie. Heroische race van Max.

avatar van Poeha
Sterke race, maar die Ferrari steward moet weer roet in het eten gooien. Vettel, Sainz, Bottas, enz. enz. allemaal buiten de baan, maar alleen Max krijgt een tijdstraf. Duh!

Wat een anti-climax. Zat er gewoon aan te komen dat het een close call zou worden met Kimi.

avatar van trebremmit
Dan had iedereen inderdaad een tijdstraf moeten krijgen. Feitelijk klopt het dat hij met vier banden buiten de baan was, maar pas die regel dan consequent toe.

Zie ook dit plaatje.
https://pbs.twimg.com/media/DMxfdZgWsAAIxOE.jpg

Of deze.
https://pbs.twimg.com/media/DMxfdZ7XkAA-Tqw.jpg

avatar van Poeha
Om van die actie van Sainz nog maar te zwijgen. Die verder ook een puike prestatie neerzette in z'n nieuwe wagen.

Hendrik68
Heel vervelend kwartiertje gisteravond. Eerst verspelen de Jets een voorsprong van 14 punten in Miami en vervolgens wordt Max een kunstje geflikt. Zelfs Niki Lauda vond het belachelijk, dat zegt wat. De familie Verstappen neemt bepaald geen blad voor de mond en gevreesd mag worden dat de uitspraken nog een staartje gaan krijgen. Verstappen woedend op wedstrijdleiding na cruciale tijdstraf | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl Dat het een Australiër (connelly) is is natuurlijk ook niet handig voor de geloofwaardigheid. Ricciardo deed even goed mee dit jaar, maar nu is wel duidelijk dat er op de Nederlander geen maat staat. Bij de contractverlenging deze week zal een keiharde garantie zijn bedongen dat hij de absolute nummer 1 wordt. Dat zal Connelly ook ter ore zijn gekomen en dit is de wraak namens Australië. Ander juryid is de Fin en oud Ferrari coureur Mika Salo. Lijkt me duidelijk.

bennerd
Aan de andere kant hebben de Saints gewonnen van de Packers. En spelen de Knicks af en toe een wedstrijd.

Hendrik68
Ja, Brees gooide eerst 2 intercepties, maar daarna was het ook klaar. En omdat alle divisiegenoten verloren staan de Saints zowaar bovenaan ! En hoewel niets zeker is dit jaar heb ik toch een sterk vermoeden dat de Saints lang mee kunnen doen dit jaar, vooral dankzij de opgepimpte verdediging. De Falcons verloren in een mistig Boston kansloos van de Patriots. Hele saaie wedstrijd trouwens, zonder enige verdedigende actie. De Pats hoedfen al snel geen risico meer te nemen en de wedstrijd was halverwege al doodgebloed. De Falcons wisten over 2 wedstijden meer dan anderhalfuur niet te scoren. Zelfs een simpele fieldgoal belandde tegen de paal. Als ze aan een drive beginnen ziet er allemaal vrij spectaculair uit, maar als de end zone in zicht komt dan weten ze het niet meer. Heel vreemd voor een ploeg dat nauwelijks wijzigingen onderging en nagenoeg gevrijwaard is van blessures. De Panthers spelen de ene week supergoed en verliezen dan gisteren weer kansloos van de Bears nota bene. En als dan ook Tampa een beetje achterblijft bij de verwachtingen, tja dan komen de Saints boven drijven. Van mij mogen ze daar blijven.

avatar van trebremmit
De wedstrijdleiding probeert het uit te leggen, Verstappen had voordeel omdat binnendoor korter is en die andere buitenom gingen en dat is langer. Wat qua voordeel natuurlijk onzin is, want buitenom kun je later remmen wat ook voordeel heeft.
Als je dan al voordeel hebt dan nooit 5 seconden, hooguit een paar tienden.

Verstappen verliert Podium: Zorn auf die Sportkommissare - auto motor und sport - auto-motor-und-sport.de

avatar van SirNoodle
trebremmit schreef:
Ik vind het ook wel apart, maar ze zullen wel iets hebben waardoor de toekomst er goed uit ziet bij Red Bull, en dat zal wel niet een Honda motor zijn lijkt mij, misschien dan al een Porsche?


Contract in F1 is nu ook niet zo 'vast', er zullen zeker wel prestatieclausules instaan voor volgend seizoen en seizoen erna, en misschien zelfs wat engine-clausules, als die dan niet vervult zijn is hij vrij man of simpel/goedkoop af te kopen. Zijn salaris zal ook wel mooi zijn. Slimme zet vind ik toch, naar Ferrari en Mercedes was rechtstreeks duel met Vettel & Hamilton in een team dat naar hun hand gezet is, dat is niet zo interessant als het lijkt, en over 2 jaar ziet de situatie daar er al heel anders uit.

En je hebt in F1 altijd cycli waar een bepaald team een aantal jaar top is (meestal in lijn met een nieuwe set regels), we hebben Williams jaren gehad, McLaren jaren, Ferrari jaren, Red Bull jaren en nu de Mercedes jaren, die hegemonie zal dus ook wel eens doorbroken worden en dan is het aan, tja aan wie... misschien wel terug Red Bull?

avatar van SirNoodle
trebremmit schreef:
De wedstrijdleiding probeert het uit te leggen, Verstappen had voordeel omdat binnendoor korter is en die andere buitenom gingen en dat is langer.


Verstappen had voordeel van die actie, en hij zat ook echt buiten de baan. De frustratie over die beslissing is meer omdat er eigenlijk een pak vergelijkbare acties onbestraft zijn gebleven, en ook omdat je vanuit de onboard bij Max toch ook het gevoel kan hebben dat hij voor die route kiest omdat Kimi even kort naar binnen lijkt te knijpen.

Ik weet het dus niet goed, ergens vind ik het terecht, maar evengoed belachelijk, een beetje zoals rood geven aan 1 speler voor een tackle nadat er al 5 van die doodschoppen onbestraft zijn gebleven, en nadat de speler eerst zelf een harde schop krijgt, dat voelt altijd wat onrechtvaardig aan.

Dit topic is gesloten. Alleen moderators kunnen nog berichten plaatsen.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:00 uur

geplaatst: vandaag om 11:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.