menu

Overig / Algemeen / Algemeen Sporttopic (geen voetbal) #3

zoeken in:
avatar van chevy93
Op de BBC nog maar weer de hoogtepunten. Ongelofelijk dat Federer het op zoveel punten heeft laten liggen. Meermaals op sleutelmomenten liet hij grote kansen liggen, met als dieptepunt een hele slechte approach bij het tweede matchpoint op 40-30.
arcade monkeys schreef:
Edit: de statistieken erbij halen maakt het nog extra zuur:
https://www.wimbledon.com/en_GB/scores/stats/1701.html
Opvallend dat Federer meer meters loopt dan Djokovic.

avatar van GrafGantz
Volgens mij zijn letterlijk alle statistieken die daar staan in het voordeel van Federer. Bizarre wedstrijd dus, met een onbevredigend einde.

avatar van Jazper
Ik zit nog te trillen...

avatar van GrafGantz
Jazper schreef:
Ik zit nog te trillen...


De bank waar we op zaten trilde mee ?

avatar van Jazper
GrafGantz schreef:
(quote)


De bank waar we op zaten trilde mee ?


De katten zullen ook nog weken onrustig zijn.

avatar van GrafGantz
Jazper schreef:
(quote)


De katten zullen ook nog weken onrustig zijn.


Dat kwam niet door de wedstrijd, ik niesde gewoon te hard ?

avatar van Mjuman
GrafGantz schreef:
(quote)



Dat kwam niet door de wedstrijd, ik niesde gewoon te hard ?


Ook de "t" werd weggeblazen


avatar van Poles Apart
GrafGantz schreef:
(quote)


Dat kwam niet door de wedstrijd, ik niesde gewoon te hard ?

Gebeurt bij mij gelukkig alleen wanneer ik wielrennen zit te kijken: Parijs-Nice vooral.

avatar van Edgar18
Wat een slagveld!

Pinot, Landa, Uran, Bennett, Porte, Fuglsang, Mollema, Woods & Dylan allemaal de pineut.

Voor Bennett is het klassement helemaal klaar, maar ook die andere lopen echt serieuze schade op.

avatar van Edgar18
Maar ook zonder Dylan wint Jumbo-Visma 'gewoon' de etappe .

avatar van Justus18
Prachtige sprint!

avatar van vigil
Het treintje van Sunweb zag er indrukwekkend uit, de uitvoering op het beslissende moment een stuk minder

Hendrik68
Nou zeg dat wel. Bijna heel Sunweb vooraan, rijden zich de longen uit het lijf en dan begint de sprint en zegt Matthews "Jongens ik heb helemaal geen zin" . Hij zette niet eens aan! Zeg dan dat je de benen niet hebt.

avatar van gigage
De laatste 40 km was het echt geweldig. 68 km/ uur, boel breekt. Komt dat groepje later nog terug tot 12 seconden maar helaas., anderhalve minuut op de meet. Mooie strijd.

avatar van johan de witt
Wel jammer dat de Tour alweer min of meer in een plooi gevallen is. Na de tijdrit staat iedereen op meer dan 2 minuten van Thomas en zal het waarschijnlijk alleen nog een strijd worden om de podiumplaatsen.

avatar van Mb.
Mb.
Tsjongejonguh volg ik een etappe eens niet op de voet, dan gebeurt dit! Wat een klasbak hoor, die Van Aert. Wel opvallend dat iemand die er niet specifiek voor getraind heeft topsprinters als Viviani en Ewan er op legt. Ging het ietsjes omhoog? Ik heb het profiel niet gezien.

Wel een beetje geblunder van Jumbo-Visma om Bennett bidons te laten halen, maar enfin.

Hendrik68
johan de witt schreef:
Wel jammer dat de Tour alweer min of meer in een plooi gevallen is. Na de tijdrit staat iedereen op meer dan 2 minuten van Thomas en zal het waarschijnlijk alleen nog een strijd worden om de podiumplaatsen.
Nou dat had ik na de Planche des belles filles al wel geschoten hoor. Thomas deed 2 trappen extra en hij was al vertrokken. Toen wist ik alweer genoeg, zelfs de traditionele valpartij leverde geen schade op. Spannend is de Tour al jaren niet meer, kun je wel steeds meer bergen er in plempen, maar die bergetappes maken het verschil niet meer. Ritten als vandaag en kasseien en tijdritten, daar wordt het verschil gemaakt. In die bergetappes zie je types als Pinot, Bardet, Quintana en noem maar op het altijd moedig proberen, Sky/Ineos laat ze lekker uitrazen en aan het eind gaan ze er overheen en pakken ze weer een partij secondjes. Jaar in jaar uit. Alleen in zogeheten overgangsjaren is er sprake van spanning. Sastre bijvoorbeeld, Evans, Roche bijvoorbeeld. Wat ook kan helpen is een tijdrit op de Champs Elysees. Die blik van Fignon toen hij op de laatste dag uit de gele trui gereden werd. Ik word er nog altijd vrolijk van. Was voor de organisatie wel het moment om het per direct af te schaffen, een tijdrit op de laatste dag, maar de Giro bewijst jaarlijks het ongelijk. Niet alleen die tijdrit op de laatste dag, maar vrijwel jaarlijks echt duidelijk andere parcoursen. Om maar aan te geven dat je als organisatie best wel iets kan proberen om de spanning te vergroten. Maar de Tourorganisatie zit daar niet op te wachten.

Tsja, de Tour-organisatie kan er weinig aan doen dat er een ploeg is die zo veel sterker is dan de andere, dat zelfs wanneer de kopman uitvalt, ze nog steeds de beste twee klassementsrenners hebben. Of aan het feit dat de helft vd klassementsmannen zich in de luren laat leggen in een relatief nietszeggende etappe als die van gisteren...

Ik zou juist de organisatie willen complimenteren op de parcourskeuze dit jaar. Normaal gesproken is de eerste week dagenlang kansloze ontsnappingen + massasprint, dit jaar viel er op 1 of 2 etappes na elke dag wel wat te beleven. Overigens zou een extra tijdrit aan het slot, zoals jij suggereert, alleen maar de dominantie van Ineos versterken, aangezien zij de beste tijdrijders onder de klassementsmannen hebben.

Dat gezegd hebbende, vind ik het nogal voorbarig om te concluderen dat de Tour al is beslist. Ja, Thomas zal ongetwijfeld tijd pakken in de tijdrit, maar daarna zijn er nog 5 bergritten en een hoop renners die én tijd terug moeten pakken én de aanval niet schuwen: Pinot, Landa, Fuglsang, Quintana, Porte, Bardet (als ie nog verbeterd). Daar krijgt Ineos nog zijn handen vol aan. Wie anders denkt, roep ik graag nog de jongste Giro terug in herinnering: toen dacht iedereen ook na week 1 dat Roglic makkelijk zou winnen...

Arbeidsdeskundige
Hij was zo goed bezig maar heeft gisteren liggen slapen. Ik heb het natuurlijk over Thibaut Pinot. Heel jammer voor de spanning in het vervolg van deze Tour. De winnaar zal helaas een renner van Ineos zijn. Waarschijnlijk weer Gerraint Thomas en anders Egan Bernal.

Hendrik68
Ik denk dat juist die 5 zware bergetappes de spanning er helemaal uit gaan halen. Thomas heeft vorig jaar nergens een steekje laten vallen om tegen het einde nog telkens wat extra seconden te winnen. Die tijdrit vormt de basis voor een voor het klassement saaie laatste week. De etappes op zichzelf kunnen daarmee nog voldoende vertier bieden maar de Tour gaat beslist zijn. Alleen als Thomas hard onderuit gaat, en dat is bij hem nooit uitgesloten, wordt het nog spannend. Maar laat Kruiswijk alsjeblieft mijn ongelijk bewijzen.

Hendrik68 schreef:
Ik denk dat juist die 5 zware bergetappes de spanning er helemaal uit gaan halen.

Wat hadden ze dan volgens jou moeten doen om het wedstrijdverloop interessanter te maken? Nog 5 kasseienetappes, in de hoop dat Thomas daar op zijn plaat gaat?

Hendrik68
Bijvoorbeeld....

Voorop gesteld: je hebt gelijk dat bij zo'n dominante ploeg als INEOS het wel lastig wordt iets van spanning te creëren. Je kunt je echter afvragen waarom de Tour telkens beslist moet worden door extreme bergetappes. Er komen langzaam steeds meer Zoncolan achtige bergen in de grote rondes.. Vroeger was het ongeveer 2 dagen Pyreneeen en 3 dagen Alpen en dat was het zo ongeveer. Je kunt inderdaad een kasseienetappe doen, 2 etappes langs de kust die ze nu compleet overslaan. Meer etappes als De Gendt zaterdag won. Waarom moet er perse iemand de Tour winnen die het verschil in de bergen maakt? Mag toch ook wel eens een tour komen waarin renners als Alaphillipe of Greg van Avermaet (ik noem maar wat) de tour kunnen winnen? Of tijdritspecialisten. Ene jaar veel bergetappes, andere jaar voornamelijk heuvelritten, waaierritten kasseienritten, dan weer een jaar met een partij tijdritten als hoofdmoot. 1 keer maar 1 tijdrit OK, maar 3 mag ook een keer. Je kunt 5 zware bergetappes op een rij doen, je kunt ook 3 Parijs Roubaix ritten achtereen doen. Frankrijk is niet alleen kasseien, maar net zo min een alleen maar bergen. Rij maar eens van Brussel naar Biarritz weinig hoogteverschil, zo is de Tour ooit begonnen, de bergen kwamen later pas. Je kunt zoveel doen.

Heb ook wel eens zitten denken: je kunt de Tour ook interessanter maken door resultaten over het hele seizoen mee te laten tellen. Zo'n Thomas zie je alleen in de kroeg en in de Tour. Je zou renners moeten uitdagen zich meer te laten zien dan alleen in de Tour. Als Van Avermaat bijvoorbeeld Parijs Roubaix wint geef hem dan een halve minuut bonificatie als hij aan de Tour begint. Fuglsang wint bijvoorbeeld de Waalse Pijl, halve minuut voorsprong bij aanvang van de Tour. Zo worden klassiekers interessanter en kunnen renners niet meer volstaan met alleen de Tour. Sagan kan alles, behalve de Tour winnen. Thomas kan niks, alleen de Tour winnen. Is toch ook niet eerlijk?

avatar van johan de witt
Grootste ‘probleem’ is dat ze niet tegen Ineos koersen, maar tegen elkaar. En dat zal na de tijdrit alleen maar erger worden. Ze leggen zich volledig neer bij de heerschappij van 1 ploeg helaas. De enigen die er iets tegen hadden kunnen beginnen waren Dumoulin en Roglic, omdat die in de tijdrit opgewassen zijn tegen Ineos, maar die zijn er dus niet. De rest is niet Tourwinnaar-waardig en zal al dolblij zijn met het podium.

Dus hup Kruijswijk dan maar, die heeft een superkans op het podium dit jaar!

Hendrik68 ik kan je gedachtegang volgen, maar ik ben het er niet mee eens. Ten eerste is de Tour de France een opzichstaande wedstrijd, en geen klassement voor de meest allround renner het hele jaar door. Daarvoor heb je de WorldTour ranking.

Daarnaast zijn er de laatste jaren juist meer heuvel-, kasseien- en waaieretappes in het parcours gekomen, ten opzichte van een aantal jaar geleden. Het gevolg is juist dat de renners van de sterke ploegen nog meer in het zadel geholpen worden. Je ziet het gisteren: de sterke ploegen zitten mee in de waaier, de zwakkere ploegen niet. Bergetappes inruilen voor dergelijke etappes gaat niet meer spanning opleveren voor het eindklassement, juist in de bergen kan je als individu nog het verschil maken...

Hendrik68 schreef:
Rij maar eens van Brussel naar Biarritz weinig hoogteverschil, zo is de Tour ooit begonnen, de bergen kwamen later pas. Je kunt zoveel doen.

Zo is de Tour inderdaad ooit begonnen, maar dat was alleen de eerste twee jaar. Lijkt me een beetje vreemd om te beargumenteren om terug te keren naar de parcoursopbouw van 1904... Wil je ook weer etappes van 400 km en de regel dat een renner bij pech zelf zijn fiets moet repareren terug invoeren? Aan de andere kant is het anno 2020 wel wat makkelijker te controleren of de winnaar niet stiekem de trein heeft gepakt

Tot slot vind ik dat je Thomas nogal tekort doet. Het is een oud-baanwielrenner, die de E3 Prijs, Parijs-Nice en de Dauphiné op zijn palmares heeft staan, alsmede top-10-noteringen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dat hij dat dit jaar niet heeft gepresteerd, is een ander verhaal, maar allround is hij dus zeker wel.

Hendrik68
Thomas is absoluut geen prutser, maar wat ik wil aangeven is dit: als je renners dwingt ook in het voorjaar te presteren dan krijg je een heel andere insteek. Als je vaker moet pieken gaat dat op zeker ten koste van je vorm in de Tour. En die bonificatie die ik voorstel dat is ook wel lastig natuurlijk, moet de hele organisatie in handen van 1 orgaan zijn en niet het ene bij de UCI en de andere bij de ASO, dan krijg je het al niet voor elkaar. Maar je vraagt naar ideeën, nou het was maar één idee. Vond hem zelf wel grappig, maar waarschijnlijk onmogelijk. Ik heb wel eens moeten lachen om de tijden dat ze de Giro speciaal op maat sneden voor Saronni en Moser. En de Tour met 3 joekels van tijdritten speciaal voor Hinault. Nu doen ze het juist zonder tijdritten omdat Fransen dat nu niet kunnen. Nu denk ik, ja waarom mogen de grootste wielrenners uit een bepaalde tijd niet eens de kans krijgen een grote ronde te winnen. In het WK zit toch ook niet elk jaar een berg a la Tourmalet? Nee het ene jaar is het licht bergachtig en het andere jaar hebben sprinters de kans. Iedereen kan het WK in principe wel een keer winnen in zijn carrière. Waarom een grote ronde dan niet? Een grote ronde zou het sieren om niet telkens 95 procent bij voorbaat uit te sluiten. Een grote ronde hoort voor iedereen te zijn. Ach je begrijpt me zo onderhand wel.

avatar van Mb.
Mb.
Titmeister schreef:
Daarnaast zijn er de laatste jaren juist meer heuvel-, kasseien- en waaieretappes in het parcours gekomen, ten opzichte van een aantal jaar geleden. Het gevolg is juist dat de renners van de sterke ploegen nog meer in het zadel geholpen worden. Je ziet het gisteren: de sterke ploegen zitten mee in de waaier, de zwakkere ploegen niet. Bergetappes inruilen voor dergelijke etappes gaat niet meer spanning opleveren voor het eindklassement, juist in de bergen kan je als individu nog het verschil maken...


Ik zie niet in hoe gevarieerd parcours de sterke ploegen in het zadel helpt. Dat veel klassementsmannen de slag hebben gemist tijdens de etappe van gisteren heeft hoogstens te maken met een gebrek aan professionaliteit. Naar mijn inziens mag je ook van ploegen met minder middelen verwachten dat de klasssementsman alert is en enige besef heeft van zowel het parcours als de omstandigheden van die dag.

Ik volg Hendrik68 gedeeltelijk. Ik zou niet opteren voor een aanloop naar de tour met een bonificatiesysteem of iets dergelijks, maar gevarieerder koersverloop zou ik toejuichen. Naar mijn inziens moet een man van het algemeen klassement ook in staat zijn om te sleuren over de kasseien van Roubaix, uit te kunnen kijken voor waaiers langs de kust, en een fatsoenlijke tijdrit van enige afstand kunnen rijden. De Franse hoop in bange dagen (i.e. Bardet) is zodoende geen man voor het geel maar eerder een uitdager voor de bollen. Dat zouden ze daar in Frankrijk eens moeten beseffen in plaats van tijdritkilometers schrappen.

avatar van johan de witt
Die tijdrit van vrijdag en de ploegentijdrit zijn al erg genoeg. Nog meer tijdritkilometers juich ik zeker niet toe. Dat zou de Tour alleen maar nóg voorspelbaarder maken.

avatar van VladTheImpaler
Net zoals Titmeister zou ik de Tour organisatie juist een compliment willen geven voor het parcours dat we tot nu toe hebben gehad. Het is al zoveel beter dan de afgelopen Giro bijvoorbeeld.

avatar van Teunnis
Ik heb er al een en ander over gezegd in het tototopic, maar het is vooral dankzij de parcoursbouwer (en enkele individuele renners) dat de eerste tien dagen een stuk leuker zijn dan voorheen. Wel een zware kanttekening voor het verpesten van de eerste etappe (zoveel potentieel) en La Planche (die extra kilometer was de doodsteek).

Oh, en die tijdrit van aankomende vrijdag kan echt niet.

Dit topic is gesloten. Alleen moderators kunnen nog berichten plaatsen.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:26 uur

geplaatst: vandaag om 07:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.