menu

Hier kun je zien welke berichten jailhouserocker1 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Cats in Space - Too Many Gods (2015)

4,5
Als je houdt van de jaren 70 muziek van bands als Queen, The Sweet, ELO, Foreigner enz dan is dit een geweldige cd voor je. Heerlijke theatrale pop/rock met veel koortjes, samenzang, toetsen maar ook lekkere gitaren en een fantastische zanger. De band bestaat uit ervaren muzikanten die ruimschoots hun sporen verdiend hebben in de muziekwereld. Ik zou zeggen check deze band, echt meer dan de moeite waard!

Mr Heartache

Def Leppard - Hysteria (1987)

Ik vind het zo'n gruwelijke zeikplaat. Als één band door het ijs gezakt is voor mij dan is het wel DL. Wat een gruwelijke zeikmuziek zeg. Bah en nog eens bah

Hell - Human Remains (2011)

5,0
Zojuist weer eens gedraaid. Toch echt één van de beste metalplaten van de laatste 10 jaar. Zo jammer dat het stopte na het volgende album van de band. Het toetreden van Andy Sneap tot Priest is hier debet aan. Ze verdienen beter

Hell in the Club - Devil on My Shoulder (2014)

4,5
,Wat een geweldig album is dit zeg . Wanneer je houdt van classic rock en sleaze is dit dé band voor je. Heerlijke zang (dacht eerst naar een album van Heat te luisteren) en dito gitaarwerk. Echt heerlijk voor liefhebbers van eerder genoemd Heat, maar ook G'nR komt op z'n tijd om de hoek kijken. Kortom, een fantastisch melodic/classic/sleaze metal album. Het is een Italiaanse band maar als je zou zeggen dat ze uit Zweden komen, zou niemand verrast opkijken. Toppertje dit

Pat Travers - Retro Rocket (2015)

5,0
Ik heb alle releases van de "ouwe lullen" van dit jaar tot nu toe: Scorpions, UFO, MSG, Black Star Riders, Europe, en Thunder, maar deze slaat toch echt wel alles mensen. Deze steekt er echt wel zo gigantisch met kop en schouders bovenuit. Europe is geweldig, Thunder is fantastisch, maar deze is geweldig fantastisch TOP. Nooit verwacht dat Pat dit ooit nog op zou kunnen brengen.

Steel Panther - All You Can Eat (2014)

2,0
Ben eigenlijk wel klaar met dit bandje. Blijft zich herhalen, jammer, had na de eerste cd gehoopt dat ze zich zouden ontwikkelen tot een goede hardrockband maar ze blijven hangen in de kinderachtige sfeer. Een keer zingen over vrouwen is leuk, maar op een gegeven moment moet het ook wel klaar zijn, moet je verder als band. Helaas mis ik dat bij dit kinderachtig zootje. Ze kunnen m.i. zoveel meer dan alleen maar dit banale gebeuren.

Street Legal - Bite the Bullet (2009)

4,0
Ook dit is, evenals zijn voorganger uit 2000, een heel fijn hardrockalbum van deze scandinavische band. De muziek zit in de hoek van Thin Lizzy/Blue Murder en aanverwanten, niet in de laatste plaats door de zanger. Het is kwalitatief hoogstaande classic hardrock met goede songs, heerlijk relaxte zang en fijne solo's. Zeker de moeite waard om eens te checken als je van dit genre houdt!

Street Legal - Thunderdome (2000)

4,0
Band die helaas maar 2 cd's heeft gemaakt in de afgelopen 12 jaar. Ze spelen heerlijke classic hardrock in de stijl van Thin LIzzy / Blue Murder. Voor liefhebbers van deze bands is dit (maar zeker ook de opvolger Bite the Bullet) een dikke aanrader.

Trust - Dans le Même Sang (2018)

Ze hebben het ook wel goed geheim gehouden lijkt het. Geen enkele recensie te vinden en hij is toch al een half jaar uit. Ook geen clip op youtube. Vreemd. Was wel een van mn favoriete bandjes, maar hoorde ze toch het liefst in het Engels.

UFO - Mechanix (1982)

2,5
[quote]Sorry maar UFO werd, na het vertrek van Michael Schenker, pas weer wat met die Japanse on
Op zich kan ik me hier wel in vinden, alleen was het geen Japanse gitarist maar "gewoon" een Amerikaan. Atomic Tommy M heet Tommy McClendon. Zie hier YouTube - Tommy of UFO