menu

Hier kun je zien welke berichten wibro als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Kenji Kawai - Avalon (2002)

5,0
Briljant

Filmmuziek van een ongekend hoog nivo. Bij het 'Venus to Avalon' had ik het idee dat ik naar een oratorium aan het luisteren was. Dit fenominale muziekstuk dat mij in het diepst van mijn ziel wist te raken doet voor de klassieke werken van oa Bach en Mozart absoluut niet onder. Eigenlijk is deze score van Kawai eigenlijk ook gewoon klassieke muziek. Het zou in ieder geval absoluut niet misstaan op een zender waar alleen klassieke muziek wordt gedraaid.
Ik had eerst gedacht dat ik deze score van Kenwai los van de film minder zou beoordelen maar dat is toch niet zo. Wat wel zeker is dat ik de film "Avalon" nooit zonder deze - ik zeg het nog eens - fenominale soundtrack de hoogste waardering van 5,0* zou hebben gegeven.

5,0*

Kenji Kawai - Kôkaku Kidôtai 2: Inosensu (2004)

Alternatieve titel: Ghost in the Shell 2: Innocence

4,5
wibro schreef:
Vanmorgen weer eens die film bekeken en behalve op de schitterende animaties heb ik mij ook toch vooral gefocust op die prachtige score van Kenji Kawai. Een score die met de film voor mij een absolute eenheid vormt en juist daarom is het voor mij ook zo moeilijk om een soundtrack afzonderlijk te beluisteren. Het is mij eerlijkheidshalve nog nooit gelukt. Als ik de muziek hoor moet ik ook de beelden zien, anders doet het mij niks.
Daar ik echter aanneem dat de waarderingen voor deze score gebaseerd zijn op de afzonderlijke soundtrack zal ik mijn stem voor deze prachtige muziek van Kenji Kawai maar achterwege laten.

Deze score vandaag beluisterd en alsnog mijn stem gegeven want het blijft natuurlijk schitterende muziek van Kawai. Vooral de drie Kugutsuuta tracks, om kippevel van te krijgen zo mooi. In tegenstelling tot de score van 'Avalon' is deze sountrack minder als je hem afzonderlijk van de film beluistert en dat komt omdat Kimiko Itoh op een paar tracks haar zangkunsten - zij doet dat niet onverdienstelijk trouwens - moest vertolken. Is misschien wel niet storend in de film maar wel op deze soundtrack. Het past er gewoon niet in. Het lijkt mij daarom het beste bij het beluisteren van deze prachtige muziek van Kawai deze nummers te skippen en ze gewoon afzonderlijk te beluisteren.

4,5*