menu

Hier kun je zien welke berichten Lars Muziek. als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Tame Impala - Currents (2015)

4,0
Dit jaar was de spannendste release voor mij toch wel bij het album van Tame Impala – Currents.

Na het geweldige en meesterlijke album Lonerism (uit 2012) was het lang wachten tot het nieuwe werk er aan zou komen.
Gelukkig was er tussendoor in dit jaar nog een samen werking met producer Mark Ronson en Tame Impala’s frontman Kevin Parker.
Deze samenwerking zorgde voor drie nieuwe nummers waar Kevin Parker centraal in staat, deze nieuwe sound is terug te horen op het nieuwe album van Mark Ronson ‘Uptown Funk’ .
Dit zorgde tevens voor een spannend voor proefje op het nieuwe album van Tame Impala.
Wat vooral opvalt bij deze drie nieuwe nummers is toch wel de groovy gitaar sound, dit komt toch wel over als een nieuw geluid wat we hiervoor nog niet gehoord hebben bij Tame Impala.
Toen was het nog de vraag of Parker deze sound zou vast houden voor op het nieuwe album….

Vorig jaar maakte Jay Watson in een interview al bekend dat het geluid de andere kant op zou gaan en er meer elektronische synths aan toegevoegd zouden worden!
Dit maakte het allemaal nog spannender! Want op welke manier zou dat toegepast worden…

De eerste single kwam op de wereld via de e-mail die fans binnen kregen (ik ook!) en dit was dan de eerste en het nieuwste nummer van Tame Impala wat te horen was!
De titel van dit nummer is ‘Let It Happen’ dit is gelijk ook het langste nummer van het nieuwe album.
Daarna volgde nog twee andere singels tot aan de release van het album!
Het was zondag ochtend en heel mijn Instagram stond vol met korte fragmenten uit de toen nieuwe single ‘Eventually’ . Waarop het nieuws later volgde dat het nieuwe album een release datum had gekregen en de titel ook bekend werd gemaakt.

Currents zou op 18 juli geboren worden op cd en vinyl!
Helaas is het album eerder geboren dan verwacht en was er een lek te vinden op het internet.
Een echte fan wacht natuurlijk tot het uitkomt op cd of op vinyl, maar per ongeluk ben ik (net als vele andere) ook betrokken geraakt met deze lek, waardoor ik het album eerder kon horen!

Ik moet geen vergelijkingen meer maken met het vorige album ‘Lonerism’ puur omdat Kevin Paker er voor gekozen heeft een nieuw geluid te laten horen en de trippende psychedelische 60’s achter zich te laten. Zelf hoor ik nog wel sommige stukjes die ik er mee kan vergelijken, maar wat dan vooral opvalt is de drums, die zijn voor mij erg herkenbaar.
Het nieuwe geluid bevat een hoop nieuwe ontdekkingen, het bestaat vooral uit groovy gitaar loopjes en lange ingedrukte synthesizer toetsen. De groovy gitaar sound wordt gevormd door de nieuwe pedalen van Parker en de synthesizer wordt op een dromerige manier toegepast aan de nummers.
De stem van Parker is niet enorm veranderd, maar misschien wel wat verbeterd en dat maakt het allemaal weer net een stukje beter op de vocalen!

De Tame Impala fans zijn opgegroeid met het geluid van ‘InnerSpeaker’ (uit 2010) en ‘Lonerism’ (uit 2012) en worden met het nieuwe album ‘Currents’ (2015) op een nieuw spoor gezet.
Sommige zullen afhakken en terug pakken naar het vorige werk en andere zullen dit album oppakken als een verwelkoming in de discografie van de band.
Zelf ben ik een fan die dit album accepteert en tegelijk ook enorm geniet van het nieuwe geluid!
Stiekem hoop ik de volgende keer wel weer op wat meer solo’s in de nummers en minder vocalen, zodat het psychedelische meer naar voren komt en weer terug pakt naar het vorige geluid.

4,0*

Tegan and Sara - Heartthrob (2013)

3,0
Na het luisteren van het album 'The Con' ben ik dit nieuwe album 'Heartthrob' gaan luisteren.
Meteen hoor ik al dat dit niet het gebruikelijke geluid is van Tegan and Sara vergelijken met de andere albums, en zoals ik hier boven al las lijkt het erg op een commerciële weg naar de beats en geluidjes van tegenwoordig. Zelf ben ik geen fan, maar denk ik dat de fans liever de oudere albums horen, omdat ze met dit geluid niet bekend zijn, maar ik kan het fout hebben!

The Benelux - Girl Singer E.P. (2010)

3,0
´De drie elementen die samen komen tot één nieuwe ontdekking, kan je lezen in deze recensie´

-Concert.

Even een biertje laten tappen en aan de hang tafel nog even praten over wat we gaan zien.
Maar wat gaan we nou zien, want er was nog niet aangegeven wie er in het voorprogramma zou staan van de hoofd act 'School Is Cool' . In de Effenaar in Eindhoven gisteren (18/04/14)

Het duurde niet lang en iets na acht uur kwamen vier bijzondere mannen het podium op.
Ze speelde een liedje en na het lied ging de zanger Jaap Warmenhoven de band voorstellen.
Heel simpel en onverstaanbaar werd er gezegd ´Wij zijn de band The Benelux´

Live kwamen ze vrij bijzonder en origineel over, Warmenhoven had zo zijn eigen aparte danspasjes.
De man achter het keyboard (Maarten Diensfeld) kwam met zijn stem over als een nieuw geluid.
En Sven Hamerpagt liet mij verbazen dat er ook basgitaren bestaan die aan elkaar vast zitten.
De drummer Milan Mess kwam niet echt speciaal over, maar kon wel goed drummen.
Vriendelijke bandleden wat dus een gemoedelijke band maakt!

-De EP.

Ik ben blij dat ik na afloop van het concert een cd heb gekocht bij Warmenhoven en Mess.
Nog even gezellig op de foto als dierbare herinnering!

Vijf nummers op één EP waarvan drie nummers een remix is en een remake, noem ik toch meer een singel dan een EP of een minialbum.
Maar buiten dat staan de twee nummers ´Pet Needs Friends´ en ´Girl Singer´ niet op het nieuwe album en kocht ik de Girl Singer EP dus ook meer met de gedachte dat deze band onbekend is.
Natuurlijk ook omdat ik genoten had van het voorprogramma en zo gezegd iets nieuws heb ontdekt.

Het eerste en tweede nummer blijven hoogte punten en de drie extra nummers vullen het dus meer een beetje aan.
Tot de conclusie kom ik dan aan op een tevreden drie sterren voor het optreden, maar voornamelijk nog voor de eerste twee nummertjes.

3,0*

The Holydrug Couple - Hyper Super Mega (2018)

Het nieuwe psychedelische album van The Holydrug Couple zal kwalitatief beter uit de verf komen dan hun vorige albums. Waar vele luisteraars zich stoorde aan de matige zang en matige audio kwaliteit lijkt daar nu verandering in te komen. Het Chileense duo heeft nieuw muziekapparatuur gekocht en nieuw audio apparatuur. Zo zou het instrumentaal en op de zang wel eens beter kunnen gaan klinken. Na tien jaar ervaring in de muziek met opnemen en optredens denkt de band nu ook veel geleerd te hebben en wilt met dit nieuwe album een grote stap voorruit gaan.

Ik ben erg benieuwd. Zelf had ik geen matige ervaring met het geluid van band. Ik vond dit juist positief en erg experimenteel, zo wist de band met het album 'Noctuary' naar mijn idee een erg goed psychedelisch geluid neer te zetten. Met deze verandering hoop ik wel dat de band hun psychedelisch geluid blijft behouden en vooral niet binnen de lijntjes gaat kleuren in dit genre.

The Indien - Cologne (2015)

3,0
In eerste instantie vond ik hier ook niet veel aan, totdat ik ze live heb zien optreden dit weekend.
De band speelde tijdens het Motel Mozaique festival in Rotterdam en door het geluid ben ik naar hun act toe gelopen. Het klonk op dat moment naar mijn idee een beetje naar The Black Keys, terwijl ik op dat moment eigenlijk nog eens niet wist wie er op dat podium stond. Na wat langer luisteren ontdekte ik dat het om de band The Indien ging. Het optreden vond ik erg goed waardoor ik toch maar de EP 'Cologne' heb gekocht.

The Naked and Famous - Simple Forms (2016)

3,0
The Naked and Famous band uit Nieuw Zeeland presenteerde terug in 2010 hun debuut, waarvan succes nummers zoals ‘Young Blood’ en ‘Punching in a Dream’ nog vers in het geheugen zit.
Het vervolg daarop in 2013 ‘In Rolling Waves’ wist de zelfde stijl als het debuut nog enigszins een beetje vast te houden en uit te breiden over 12 toen der tijd nieuwe nummers.
Nu aangekomen in 2016 presenteert de band hun derde album genaamd ‘Simple Forms’ met daarop 10 nieuwe nummers waaronder ‘Simple Forms’ zich zelf als titel nummer.
En zo na 6 jaar lijkt de band een andere weg ingeslagen te zijn, de verrassende indierock nummers zijn nu vervangen door indiepop nummers vol met synthesizer melodieën.
Natuurlijk stond de band al bekend om het elektronische geluid van de synthesizers, maar nu zijn ook de gitaar melodieën zowat vervangen en spelen de synthesizers een nog grotere rol.
Geen verrassing dus dat de originaliteit weg blijft en elk nummer klinkt als een simpel nummer als je het vergelijkt met het vorige werk van de band.
Gelukkig klinkt ‘Simple Forms’ in het algemeen niet te simpel, maar luistert het uiteindelijk lekker weg waarin enkele uitschieters zit als hoogtepunt, maar de verandering zit er duidelijk in.

3,0*

The Soft Moon - Deeper (2015)

4,0
The Soft Moon begon met hun debuut in 2010 erg sterk met duistere punk nummers!
Nu treedt de band terug met hun derde plaat ‘Deeper’ waarin er een wereld open gaat.
Het album begint met een elektronische/industrial intro die aansluit op het nummer ‘Black’.
De opbouw van dit album begint al helemaal los te gaan wanneer de volgende nummers volgen.
Elektronische drums worden gecombineerd met zware gitaarriffs en duistere sytnhs waar zanger Matteo Salviato zijn onrust in een afgestemde vervormde microfoon schreeuwt en zingt.
Salviato vraagt om aandacht en dat krijgt hij van de luisteraar die voor veertig minuten gebonden zit aan een soort van nachtmerrie.
Helaas kan het voorkomen dat sommige luisteraars afhakken na misschien wel het negende nummer waar erg gespeeld wordt met herhalende melodieën, wat op geven moment bij het nummer ‘Deeper’ en slotnummer ‘Being’ erg vervelend over kunnen komen!
Bij mij blijft alles wel aan tot het einde en zelfs 'Being' speel ik helemaal af tot het einde.

4,0*

The Strokes - Is This It (2001)

4,0
Dit album (en de muziekgroep) werd mij al geadviseerd om te gaan luisteren.
Zag de cd zo stoffig en verwaarloos liggen in de winkel voor één euro,
toen dacht ik.... die cd ga ik helpen en heb hem zo doende aangeschaft en thuis verzorgd.
Slecht zeker niet! Verveeld niet en het zijn lekkere rock nummers, om ook uit je dak te gaan!

Thee Oh Sees - Drop (2014)

4,5
Dit is...... zo goed!
Ik was gewoon lekker aan het werk en opeens werd dit opgezet, die intro wist mij al gelijk in de greep te houden, net als alle andere nummers. Misschien zijn de aantal sterren dan wat overdreven en te snel beoordeeld, dus zal ik dit album nog een paar opnieuw luisteren en met plezier!!

4,5*