menu

Hier kun je zien welke berichten Bastiaan Tuenter als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Adler - Back from the Dead (2012)

3,5
Steven Adler is vervallen tot het soort muzikant waarmee je medelijden hebt. Hij heeft de absolute succesdagen met Guns N' Roses niet meegemaakt en ging bijna ten onder aan drugs. En als je hem hoort en ziet praten weet je dat hij voor altijd getekend is. Misschien dat de verwachtingen daarom niet bepaald hoog waren?

Maar het moet gezegd worden, deze plaat is heel aardig. De muziek is niet wereldschokkend of op enige manier onderscheidend, maar de nummers laten zich moeiteloos uitzitten. En dat is natuurlijk al een compliment op zich. Liefhebbers van catchy hardrock moeten dit zeker even checken.

Arch Enemy - The Root of All Evil (2009)

3,0
Het Liiva-tijdperk wordt hier vakkundig verkracht.

Met de nadruk op vakkundig. Want er wordt heus niet slecht gespeeld of iets in die trant. Sterker nog, het spel klinkt strakker en de zang is misschien wel beter. Maar het is vooral gelikter. Waar is die hondsbrute intentie gebleven? Liiva mocht dan geen technisch begaafde zanger zijn, maar als hij stond te blaffen vlogen de schuimvlokken in het rond. En dat paste schitterend bij de rauwe sound van het destijdse Arch Enemy.

Daarom rijst bij mij de vraag: Als de Gossow 'haar eigen' verzamelaar mag hebben (http://www.musicmeter.nl/album/160020), waarom Liiva dan (zelf) niet?