menu

Hier kun je zien welke berichten Fade. als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Banks - Goddess (2014)

3,5
Ik vond "You Should Know Where I'm Coming From" eigenlijk wel goed

Converge - Jane Doe (2001)

Ik vind het een mooi, bijzonder en intens album, maar op sommige momenten ook erg heftig.

Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d city (2012)

5,0
Na belachelijk veel luisterbeurten (50x geluisterd) blijft het album én het bijbehorende verhaal even boeiend. Het enige lied dat iets minder is dan de rest van het album is naar mijn mening Real, maar de rest is meesterlijk. Hoogtepunt het tweeluik Good kid, m.A.A.d City. Moderne klassieker. 5*

La La Land (2016)

4,5
Vandaag binnengekomen op vinyl. Prachtige soundtrack.

Noga Erez - Off the Radar (2017)

4,0
Wel zin in eigenlijk. Klinkt wel vet tot nu toe!

SBTRKT - Wonder Where We Land (2014)

2,0
"The Light" en "Voices In My Head" zijn goed, ik kan niet echt van de rest genieten. 2*

Typhoon - Tussen Licht en Lucht (2007)

5,0
Nadat ik me heel mijn leven niet heb geïnteresseerd in Nederlandse hip-hopacts besloot ik toch maar een keer in de Top 250 te kijken voor een aantal albums. Niet Opgezwolle, maar Typhoon viel me op. En dus besloot ik maar eens een keer het album te luisteren.

Oh, wat goed. Typhoon flowt verschrikkelijk goed op dit album en doet absoluut niet onder voor Rico en Sticks die ook op dit album zijn. Sterker nog, ik vind hem beter.

Na de intro "Tussen Licht en Lucht" begint Ty al geweldig met "Hotel Beschaving", voor mij al gelijk een van de hoogtepunten op het album. Na dit lied merkte ik al gelijk dat Typhoon samen met Opgezwolle op eenzame hoogte staat qua Lyrics. Hierna komt het sterke "Applaus", dat wordt opgevolgd door het geweldige trio "Zo Niet Mij", "Drieluik" en "Sprokkeldagen". Hierna komt het enige minpunt van het album, Los Zand. Hierna blijft het album constant goed naar mijn idee, met teksten die worden versterkt door de goede beats van Dries Bijlsma (Volle Maan, Sprokkeldagen) , hoewel Delic op "Vlieger" laat zien dat hij toch een stuk beter is. Ook A.R.T. levert een geweldige bijdrage met zijn "Wind Waait". Wat de beat is, weet ik niet zeker (kermisgeluiden?) maar ik weet wel dat ik dit album absoluut het beste Nederhop album is dat ik tot nog toe heb geluisterd. Hulde.

4,5*