menu

Hier kun je zien welke berichten De Siepel als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Elbow - Little Fictions (2017)

4,0
Iedere keer kijk ik uit naar een nieuw album van Elbow. De band die mij heel na aan het hart staat. Magnificent vond ik een prachtige eerste single, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Daarna konden All Disco en Gentle Storm mij helaas niet bekoren. Het gehele album kabbelt in eerste instantie voort, maar met Elbow is het net als goede wijn. Ook dit album begint mij toch steeds meer te bekoren, na meerdere luisterbeurten. Ik gaf het in eerste instantie een 3,5 maar ga nu toch richting 4,0. Ik hoop wel dat Elbow bij hun achtste album eens meer uitpakt met minder violen en wat steviger werk.

Elbow - The Take Off and Landing of Everything (2014)

4,5
Ach, Elbow heeft bij altijd een streepje voor. De muziek raakt me diep. De arrangementen zijn veelal briljant en de stem van Garvey verveelt nooit. New York Morning en My Sad Captains zijn voor mij al klassiekers in de pophistorie.

Nick Cave & The Bad Seeds - Ghosteen (2019)

5,0
Mooiste wat Nick Cave heeft voortgebracht. Dit album kan zo in het rijtje van Blackstar van Bowie en You want it darker van Leonard Cohen.

Nick Cave & The Bad Seeds - Push the Sky Away (2013)

4,5
Heerlijk album, titelsong Push the sky away zelf veel beluisterd in de coronaperiode ( 2020 ). Cave gaf eind 2019 een prachtig concert in The Opera House in Sydney. Deze song tijdens dat optreden was heel indrukwekkend met orkest en een groot koor. Te zien op You Tube.

The Pogues - If I Should Fall from Grace with God (1988)

4,5
Ach, al jaren mijn favoriete album van Shane MCGowan en zijn band. Is gewoon een klassieker.