Wat speelt die
Bill Evans toch een héél mooi stukje piano in Blue In Green. Ik neem wel aan dat iedereen Bill Evans kent, maar toch plaats ik zijn link hier, die man verdient op MusicMeter meer eer dan dat hij krijgt vind ik. "De man" in die track vind ik en van de medespelers op dit album (van de niet-blazers). Dankzij Blue In Green echt verslaafd geworden aan hem en daarna door zijn eigen albums. (alhoewel ik er tot nu toe maar 2 ken). Miles en John C. spelen daar ook echt goed maar Bill vind ik echt een stapje hoger qua spel, dat piano-deuntje mag dan wel "overgenomen" of herspeeld zijn, het blijft wondermooi

. Alleen jammer dat die track wat beduidend korter is, had Bill daar nog wat langer op laten spelen

. Maar voor wat het is geniaal natuurlijk.
Als hij dan nog zorgt voor dat onderbouwend deuntje in All Blues, dan weet je pas dat hij een ongelooflijk grote bijdrage leverde aan dit album, vroeger had ik vrij weinig met hem. Dan Blue In Green-verslaafd geworden en nu vind ik Bill Evans genialer dan Miles Davis (niet op dit album, wel in't algemeen). Ofja ik heb Bill wat liever dan Miles

Laat me het zo zeggen. Alleen jammer dat hij vervangen werd door Wynton Kelly in Freddie Freeloader, nu heeft mijn hele Bill Evans-spreekbeurt hier wel een reden en sta ik niet gewoon te vertellen.
Waarom werd Bill Evans vervangen op Freddie Freeloader?