Queen - Innuendo (1991)

Label: Parlophone

1. Innuendo (6:31)
  2. I'm Going Slightly Mad (4:22)
  3. Headlong (4:38)
  4. I Can't Live with You (4:33)
  5. Don't Try So Hard (3:38)
  6. Ride the Wild Wind (4:42)
  7. All God's People (4:21)
  8. These Are the Days of Our Lives (4:15)
  9. Delilah (3:35)
  10. The Hitman (4:56)
  11. Bijou (3:36)
  12. The Show Must Go On (4:32)
  13. I Can't Live with You [1997 Rocks Retake] * (4:50)
  14. Lost Opportunity * (3:53)
  15. Ride the Wild Wind [Early Version with Guide Vocal] * (4:14)
  16. I'm Going Slightly Mad [Mad Mix] * (4:37)
  17. Headlong [Embryo with Guide Vocal] * (4:44)
avatar van bikkel2
Hij moet het al eerder opgelopen hebben. In ''87'' scheen hij al van die vlekken in zijn gezicht te hebben gehad, wat steeds met make-up moest worden worden gecamoufleerd.
Dat waren de eerste tekenen aan de wand.
In ''87'' was Freddie allang niet meer die wilde bras van voorheen, had naar het schijnt een serieuze relatie met Jim Hutton, waar hij al mee samen leefde.
Het echte wilde homoleven vond al veel eerder plaats( begin jaren 80.)
Voordat Aids zich echt openbaart ben je al een paar jaar verder.

avatar van FrodoK
In de docu 'Days of our lives' wordt dat volgens mij inderdaad gesuggereerd.

avatar van vielip
Huh, was Freddy homo??

Ozric Spacefolk
Freddy deed het me iedereen maar was uiteindelijk naar het homofiele geneigd...

Ozric Spacefolk
De hele plaat van begin tot eind opgelegd.

En het is dat All God's People een lang eindstuk heeft, want anders was het echt wel te gek.
Zo'n song die je nog wel eens wilt vergeten. Maar het koortje is echt subliem. Hier overtreft Queen zichzelf.

En luister nog eens naar de solo van May in Ride the Wild Wind. Blijft een beest van een track. Een soort Breakthru, part 2.

De enige twee leuke liederen van dit album vind ik Innuendo en The Show Must Go On. Innuendo en The Show Must Go On vind ik twee leuke liederen. Ik laat mijn score 100% bepalen voor het eerste en het laatste lied: Innuendo en The Show Must Go On. Dat komt neer op vier sterren.

Ozric Spacefolk
Je vindt niets anders op deze magistrale plaat verder de moeite waard?

avatar van vigil
Ik gun Innuendo best een goed gemiddelde (het is ook een prima plaat) maar het is natuurlijk kolder om maar 2 nummers goed te vinden en dan een 4 te geven omdat je enkel punten geeft voor die 2 nummers.

Verder wordt er ook makkelijk een gele ster gegeven wat betreft een recensie.

avatar van FrodoK
Nou ja, als beide songs voor 3 tellen, kom je toch op 6 nummers op de plaat. En dan zijn 4 sterren weer wel in verhouding

Ozric Spacefolk
Nou ja, anders gezegd, ben ik wel erg in mijn nopjes dat een K3 fan zo overstapt op Queen. Van mij mag deze user nog veel Queen platen beoordelen.

avatar van kaztor
bikkel2 schreef:
Dat waren de eerste tekenen aan de wand.
Het echte wilde homoleven vond al veel eerder plaats( begin jaren 80.)
Voordat Aids zich echt openbaart ben je al een paar jaar verder.

Rond 1985 kreeg hij al herhaalde malen problemen met z'n keel.
Dat was ook de tijd dat het bij hem bekend werd.

Als ik het goed heb werd er dan ook voor de tournee van A Kind Of Magic voor een laatste maal groots uitgepakt.

avatar van vigil
Het is gewoon vervuiling voor het gemiddelde.

Maar blijkbaar als het uit komt maakt dat allemaal geen reet meer uit. Moet er eens een verkeerde voornaam staan bij een favoriete groep van je, of een jaartal veranderd bij het "lid zijn van" dan is de wereld te klein.

kaztor schreef:

Sterker nog dat was de laatste tournee, laatste concert was augustus 1986 (met Freddie dan uiteraard)

Ozric Spacefolk
Ik weet niet wat je met dat laatste bedoelt. Ik heb eens een klacht ingediend dat een heel ledenlijstje van een band was vervangen door een geboortedatum. Het was gewoon een hoop werk om in te voeren.

En het stemmen op MusicMeter is toch al onzin. Er worden teveel 5'en en 0,5'en uitgedeeld die nergens over gaan.
Ik houd gewoon bij dat bijv. Innuendo een 4,5 waard is en niet een 3,76...

avatar van vigil
Tuurlijk je eigen cijfer is je eigen waarheid. Logisch en ook terecht. Maar ik vind dit soort stempraktijken gewoon onzin. Je hebt natuurlijk helemaal gelijk dat dit ook met 5.0 en 0.5 zo voorkomt.

Ozric Spacefolk
Laatste optreden met Queen was 8 september 1986. Echter, Freddie heeft daarna op eigen houtje of met Montserrat Caballé nog opgetreden.

Zijn laatste optreden was een playback voor de Spaanse tv op 10 augustus 1988.

Ozric Spacefolk schreef:

Bij mijn weten 9 augustus Knebworth, volgens eigenlijk heel internet ook. Waar zou het in september geweest moeten zijn?

Freddie heeft zelf geen solo shows gegeven. Uiteraard wel wat tv-optredens gedaan en twee keer samen met Montserrat Caballé maar dat bleef bij 1 (Ibiza) of 3 (La Nit festival in Barcelona) nummers. Tegen de tijd dat het nummer echt een hit was bleek Mercury al overleden en kwam zijn stem (zoals bij de OS of later in de 90's bij de CL finale) van een bandje.

Ozric Spacefolk
Of de cijfers van de datum is omgedraaid, maar op deze lijst staat 8-9 en niet 9-8..

Gigography - Queenpedia.com - Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor, John Deacon, Discography, Bibliography, Charts

Ozric Spacefolk
Maar goed, hier staat weer 9 augustus, dus Queenpedia is fout...

QUEEN CONCERTS - 09.08.1986 - Queen live in Knebworth Park, Stevenage, UK - queenconcerts.com

avatar van vigil
Nee hoor Queenpedia is goed echter daar staat eerst de maand en dan de dag

Ozric Spacefolk
Zit ik nu echt zo scheel te kijken. Nou goed, ik kan niets of niemand meer de schuld geven. Dus moet nu publiekelijk toegeven dat ik fout zat. En dat doet pijn.

avatar van De buurman
kaztor schreef:
Rond 1985 kreeg hij al herhaalde malen problemen met z'n keel.
Dat was ook de tijd dat het bij hem bekend werd.

Eerlijk gezegd heb ik ook wat last van mijn keel. Moet ik me zorgen gaan maken?

avatar van Poeha
Och die ene maand doet het hem toch ook niet

Tracks Delilah, The Hitman en Bijou weerhouden me er nog steeds van om hoger te gaan dan een 3,5*, ook na herbeluistering.

Ozric Spacefolk
Waarom Hitman? Lekkere rocker, mooie solo's, stevige drumpartjen. Prima song toch?

avatar van kaztor
De buurman schreef:

Eerlijk gezegd heb ik ook wat last van mijn keel. Moet ik me zorgen gaan maken?

Freddie's keelpijn was van een chronische aard en dit wordt ook uitvoerig besproken in de documentaire. Wel even wat anders dan een wintergriepje.

Bij m'n schoonmoeder is op zo'n wijze keelkanker ontdekt (dat gelukkig verholpen kon worden).

Poeha schreef:

Bij mij precies hetzelfde bij precies dezelfde nummers, ik sluit overigens een 4.0 ook niet uit hoor want de andere nummers zijn wel erg sterk.

Nogmaals: waarom Hitman?

avatar van vigil
Ik weet het niet, ik mis te weinig gevoel dan wel melodie. Gewoon een beetje rammen om het rammen. De andere harde/hardere nummers zoals Headlong en Ride the Wild Wind vind ik wel steengoed.

Het is gewoon moeilijk te omschrijven want ik vind bv. Stone Cold Crazy, Tie Your Mother Down en Seven Seas of Rhye uit het verre verleden ook weer fantastisch. Maar die klik met Hitman is er gewoon nooit gekomen. Dat is al vanaf het begin zo.

Ozric Spacefolk
Okay, ik vind wel meer harde rockers van Queen goed, die anderen niet leuk vinden zoals Tear It Up.

Ozric Spacefolk schreef:

Ja, goed voorbeeld! Dat is een nummer dat wel goed vergelijkbaar is met Hitman. Enkel vind ik Tear wel wat beter gezien de warmere (80's) productie. Ander hard nummer van die plaat is Hammer to Fall en die vind ik nog wel vele malen beter.

edit: ik zie dat jij The Works niet heel erg goed kan waarderen.