Coldplay - Viva La Vida or Death and All His Friends (2008)

Alternatieve titel: Viva La Vida

Label: Parlophone

1. Life in Technicolor (2:39)
  2. Cemeteries of London (3:21)
  3. Lost! (3:55)
  4. 42 (3:57)
  5. Lovers in Japan / Reign of Love (6:51)
  6. Yes / Chinese Sleep Chant (7:06)
  7. Viva la Vida (4:04)
  8. Violet Hill (3:50)
  9. Strawberry Swing (4:08)
  10. Death and All His Friends / the Escapist (6:18)
  11. Lost? * (3:41)
  12. Lovers in Japan [Acoustic] * (3:44)
  13. Life in Technicolor II * (4:05)
  14. Postcards from Far Away * (0:48)
  15. Glass of Water * (4:44)
  16. Rainy Day * (3:26)
  17. Prospekt's March / Poppyfields * (3:38)
  18. Lost+ * (4:18)

met Jay-Z

19. Lovers in Japan [Osaka Sun Mix] * (3:58)
  20. Now My Feet Won't Touch the Ground * (2:29)
avatar van Martijnnn
Niet de eerste keer dat Coldplay wat met Jay Z doet. (Jammer van de slechte kwaliteit van het filmpje)
Ook heeft Chris Martin Jay Z geholpen met wat nummers van hem.

Ik overigens niet wat je daar mee bedoeld Ad Brouwers, tuurlijk zit Coldplay mede achter het idee, ze brengen het immers zelf ook uit. Het is een en al Coldplay.

Ja, Martijnn, maar dikwijls willen platenmaatschappijen dit soort dingen graag uitbrengen om verschillende redenen. Meestal om het geld , maar misschien om een andere artiest te promoten. Er zijn met nummers van artiesten in het verleden al zoveel dingen gebeurt waar de schrijvers ervan niks wisten of het er niet mee eens waren. Daarvoor heb je dus auteursrechten. Maar in dit geval weet ik dat niet, Ik vind wel dat als je het nummer Lost hoort zich wel zou lenen voor een '"rap", maar het zal nooit mijn smaak zijn

Mayne
Chris Martin heeft toch ook met Kanye West samengewerkt? Hij lijkt me een redelijk 'open' persoon, die zich niet schuilt voor andere genres. In tegenstelling tot u, meneer Brouwers.

avatar van Yamato
Ik vind de samenwerking met Jay-Z een beetje matig. Vind persoonlijk dat het niets toevoegd aan de oorspronkelijke track.

avatar van otherfool
No, I don't wanna battle from beginning to end
I don't wanna cycle or recycle revenge
I don't wanna follow death and all of his friends

Hoogtepunt van de plaat, maar hoe krijg ik dit weer uit m'n hoofd?

Coldplay/Chris Martin heeft het nummer Lost met Jay-Z inderdaad zelf geproduceerd en staat er volledig achter. Bovendien is er inmiddels een CD 'Viva la Hova' genaamd waarop samples van coldplay worden gemixt met raps van Jay-z (gratis te downloaden via vivalahova.com). Niet alle nummers zijn even geslaagd, maar als totaal zeker de moeite waard. Ik vind het altijd wel mooi als er geexperimenteerd wordt met dit soort cross-genre nummers. In tegenstelling tot velen hier zijn grote namen als coldplay, john mayer, kanye west en jay-z gelukkig niet bang om dingen uit te proberen.

Net vers van de pers: "Coldplay stopt in 2009" bron: ad.nl

Na de laatste 2 misbaksels heeft de band er voor gekozen om zich laf te gaan verstoppen i.p.v. weer een goed album te maken.

avatar van Smiechtel
Dat is wel kut zeg. Overigens vind je commentaar niks minder dan kinderachtig, (willie). -_-

avatar van starsailor
Smiechtel schreef:

Willie ten voeten uit

avatar van T.A.
Uitermate jammer. En op je 33e willen stoppen. Waar is de passie voor muziek gebleven dan?..

avatar van Boris1
Die zijn ze lang geleden al verloren....

Kunnen we dan nog een vijfde album verwachten? Of wordt Prospekts of March het laatste wat de heren gaan uitbrengen. Vind het best jammer om te horen. Ze hadden me best te pakken met de nieuwe weg die ze in hadden geslagen met Viva La Vida.

Nee, niet ook nog een vijfde. Met X&Y was de koek wat mij betreft al op.

avatar van Chameleon Day
king_arthur schreef:
Nee, niet ook nog een vijfde. Met X&Y was de koek wat mij betreft al op.

Precies.....maar wat bedoel je, behoort X&Y nog tot de koek? Wat mij betreft niet.

Chameleon Day schreef:

Dat bedoelt ie juist.

Ikzelf vind dat deze band om nogal onzinnige redenen bij sommigen geen goed meer kan doen.

Ad Brouwers schreef:

Nou, dat een EP los verkocht wordt naast een special edition van het laatstverschenen album gebeurt amper. Ik vind er dan toch wat 'eigens' aan.

Smiechtel schreef:

Ach ik vertel tenminste wat nieuws

Ach je Vivalavida zien als een heerlijk diner en Prospek's Life als een geweldig toetje. Ik hoorde dat Coldplay nog maar 2 jaar wil doorgaan, dus anti coldplayers zullen dat als een schrale troost zien.

avatar van Tha)Sven
Ad Brouwers schreef:

Ja, Chris Martin vond dat mensen na hun 33ste geen fatsoenlijke muziek kunnen maken

Chameleon Day schreef:

Wat mij betreft dus idd ook niet. Parachutes blijft voor mij het meesterwerk van Coldplay. Misschien vanwege het feit dat er meer gitaarwerk op voor komt dan op de andere albums. Na AROBTTH werd het wat mij betreft allemaal te gladjes en meer van hetzelfde. Ook de composities halen daarna, op enkele nummers na, niet meer het niveau van de eerste twee albums.

avatar van Chameleon Day
king_arthur schreef:

Helemaal mee eens.

avatar van Noc
Noc
Wat is 42 toch een mooi nummer

VivaLavida+Prospekt's March maken, dat het projekt VivaLavida voor mij als het beste album van 2008 gaat worden. Jammer dat hele gedoe met extra ep. Dat vind ik ook niet kloppen, maar overall is het een geweldig album en als ik moet geloven hun laatste. Al hoop ik oprecht dat toch nog iets uit de Coldplay muts getoverd gaat worden.

Echt een super CD! Kan hem niet vaak genoeg luisteren!

avatar van gherdt
Werkelijk een godenwonder dat ik deze plaat na zoveel maanden (en zoveeel luisterbeurten!) nog steeds geweldig vind en eigenlijk nog steeds beter vind worden. Wie had dat mogen denken na het X&Y debacle, daar is de kredietcrisis niks bij. Nu kom ik eigenlijk steeds tot de conclusie dat elke minuut en seconde van deze plaat plezierig is om te beluisteren. Dat typische grootse fijne Coldplay gevoel aangelengd met enkele bescheiden zijstapjes en probeersels die de boel behoorlijk fris houden. Tel daarbij op het rijke geluid en de geweldige productie en ik moet bijna wel een half puntje extra gaan geven. Met klassiekers als Lovers In Japan, Yes en Viva La Vida is dat bijna onvermijdelijk. En als ik zelfs Lost! geweldig ga vinden! Het kan raar lopen soms

avatar van Nicholas123
Blijkbaar heeft Joe Satriani Coldplay aangeklaagd voor plagiaat in het nummer Viva la Vida. Sommige gedeeltes hebben volgens hem wel een heel sterke gelijkenis met zijn nummer If I Could Fly.
Ik zou zeggen vel je eigen oordeel:
na 2:20
na 50 seconden

88Fabian
Nicholas123 schreef:
Ik zou zeggen vel je eigen oordeel:
na 2:20
na 50 seconden

Je moet echt heel goed luisteren wil je het kunnen horen.maar ik denk niet dat het gekopieerd is.maar dat het een toevalligheid is.

Misterfool
ik vind niet dat coldplay plagiaat gepleegd heeft. de melodie lijn heeft enkele overeenkomsten. maar de klankkleur is volstrek anders. hoogstens kun je zeggen dat het een inspiratiebron was maar om echt daar rechten aan te ontlenen vind ik te ver gaan.

avatar van Nicholas123
Vind ik ook.

avatar van T.A.
Is die Satriani financieel aan de grond of zo. Dan begrijp ik het nog. Maar hij doet nu net of hij het patent heeft op drie noten. Rare man.