Coldplay - Viva La Vida or Death and All His Friends (2008)

Alternatieve titel: Viva La Vida

Label: Parlophone

1. Life in Technicolor (2:39)
  2. Cemeteries of London (3:21)
  3. Lost! (3:55)
  4. 42 (3:57)
  5. Lovers in Japan / Reign of Love (6:51)
  6. Yes / Chinese Sleep Chant (7:06)
  7. Viva la Vida (4:04)
  8. Violet Hill (3:50)
  9. Strawberry Swing (4:08)
  10. Death and All His Friends / the Escapist (6:18)
  11. Lost? * (3:41)
  12. Lovers in Japan [Acoustic] * (3:44)
  13. Life in Technicolor II * (4:05)
  14. Postcards from Far Away * (0:48)
  15. Glass of Water * (4:44)
  16. Rainy Day * (3:26)
  17. Prospekt's March / Poppyfields * (3:38)
  18. Lost+ * (4:18)

met Jay-Z

19. Lovers in Japan [Osaka Sun Mix] * (3:58)
  20. Now My Feet Won't Touch the Ground * (2:29)
Thuurke schreef:
Violet Hill is 100.00% OASIS.

Dat is 100% onzin.

avatar van Groenteboer
De nummers die ik tot nu toe heb gehoord vind ik prachtig. Ik denk dat coldplay het niveau van x/y (gelukkig) weer zal overstijgen. Tot nu toe vind ik alleen violet hill de minste. Maar de titelsong en Lovers in Japan... heerlijk!

avatar van Psychol_Mikol
als violent hill 100% oasis zou zijn, zou ik violet hill geen mooi nummer moeten vinden, en dat is niet.

avatar van Hans Brouwer
kaztor schreef:
Ik schraap het laatste beetje goodwill bij elkaar om het nog een kans te geven, maar het zal wel weer op een sisser aflopen.
6 pagina's geleuter over een album dat nog niet eens is verschenen . Zonde van de tijd en energie . Mijn Goodwill wat betreft Coldplay is al een paar jaar op .

Hans Brouwer schreef:
Mijn Goodwill wat betreft Coldplay is al een paar jaar op .

Dat is toch echt uw verlies.

Coldplay kan er toch niets aan doen dat uw dochters naar Coldplay luisteren inplaats van Deep Purple of Led Zeppelin?

Zijn dochters luisteren Jan Smit...

avatar van T.A.
jtsterkenburg schreef:

Hoe krijgt ie dat nou weer voor mekaar? Het zal dan in ieder geval niet lang meer duren voordat ie ook via een torrentje ofzo te vinden is. Tenzij hij het album express door de platenmaatschappij aan hem toegespeeld is.

Ja, hij zegt er dan altijd bij dat hij waarschijnlijk heel veel gezeik zal krijgen 'als ik dit nu ga draaien'. Om het nog een beetje op te hypen. Maar misschien is het wel expres toegespeeld wat jij zegt. Hij liet iig meer horen dan alleen Life in Technicolor.

avatar van martyonline
T.A. schreef:

Wanneer liet hij hem horen? (A) kan ik het terugluisteren ergens denk je?

avatar van JoostBo
T.A. schreef:

Giel liet A Spell A Rebell Yell horen. Een b-kantje van de 7" van Violet Hill dat vorige week bij NME zat. Life In Technicolor was in een filmpje opgedoken en hij liet How You See The World horen, wat nota bene een oud nummer is.
Zo spectaculair is het dus allemaal niet.

avatar van KidChino8
Violett Hill ruled echt een pak.ik snak naar meer van dit!

avatar van oruiz
ik weetnie hoe ze het doen, maar met violet hill toveren ze toch weer een heerlijk klassiek popnummer uit hun mouw. ik wacht met smart op deze plaat

avatar van mr-mucho
JoostBo schreef:
Zo spectaculair is het dus allemaal niet.

inderdaar niet bijzonder, geen van deze nummers (op life in technicolor na) komt op het album. en deze nummers waren al een tijdje gelekt op het internet. en how you see the world staat echt al minstens een jaar op het internet.

Joy
Thuurke schreef:
Violet Hill is 100.00% OASIS.

maak er supertramp van en ik ben het met je eens

avatar van Fatboyslim
Viva la Vida klinkt erg mooi, moet ik zeggen. Ze proberen iets nieuws uit de kast te halen lijkt het, maar dit pakt ook goed uit..

avatar van LucM
"Violet Hill" vind ik wel een goede single, het laat een andere Coldplay horen. Ik ben benieuwd wat ze op hun nieuwe album laten horen.

Joy
Fatboyslim schreef:

tis niet mijn muziek, maar je kan wel concluderen dat deze band exact weet hoe goede muziek te maken , zon beetje alles wat ze maken lijkt gewoon te kloppen en te klinken hoe het moet klinken, das ook talent

avatar van XtReM3 SkILLz
Wanneer komt tie uit dan dit album

MusicMeter schreef:
Vanaf 13 juni te koop

Wietsz0r schreef:
Geef mij maar nrs zoals Green Eyes, maar dan met andere tekst en een andere melodie.

Dan hou je dat nummer ook niet meer over
Bovendien noem je daar ook wel het allerslechtste nummer van Coldplay naar mijn mening, hoewel Twisted Logic ook erg in de buurt komt.

Kvind Viva la Vida nu nog niet klinken als Coldplay .

Dan vernieuwen ze dus! Ik blij

avatar van Chronos85
Nee, inmiddels 4 nummers gehoord. Middelmatigheid is wat de klok slaat. Best jammer voor een bandje dat de wereld aan zijn voeten had na zijn 1e 2 albums. Ik mag nog geen cijfer geven (terecht), maar heel waarschijnlijk komt dit album nog niet boven de *** uit, zeker als dit al het beste is wat ze te bieden hebben.

Ik heb zo het gevoel dat dit album onderschat zal worden de eerste weken/maanden, maar de appreciatie dan meer en meer zal groeien. Het enthousiasme op musicmeter is op dit moment maar aan de matige kant. Mij hebben ze in ieder geval warm gekregen met de 4 nummers die ik intussen al gehoord heb. Vooral 'Viva La Vida' vind 'k op slag een van de betere nummers die ze ooit gemaakt hebben. Lyrisch sterk, en dat overdonderende, episch geluid. En bij Violet Hill en vooral het einde, voel je je weer even 'thuis komen', zoals bij de eerste luisterbeurten van Parachutes. Toegegeven, na X&Y was 'k niet 100% enthousiast, maar intussen heb 'k er alle vertrouwen in dat het een straf album wordt en kan ik bijna niet meer wachten de rest te kunnen beluisteren.

En een album van Coldplay, hetwelke dan ook, ongevoelig noemen is een zware belediging. Je kan mss veel kritiek geven, maar op dat vlak heb 'k ze altijd sterk bevonden.

De eerste 4 nummers vind ik redelijk tot goed, van Viva La Vida heb ik vanaf de eerste seconde zelfs zitten te genieten. Lost? (ja, met een vraagteken) vind ik wat minder. Maar de versie van Lost die op internet al te vinden is is niet de normale versie, maar een Bonustrack. De "normale" Lost! kun je horen op een interview op YouTube. Heb ik natuurlijk ook even gedaan, en daar gold voor mij hetzelfde voor als voor Viva La Vida. Laat de rest van het album maar komen.

avatar van Opschuiven
Wat een schaamteloze Arcade Fire rip-off is die nieuwe single zeg, word er gewoon niet goed van.

Baltasound
Opschuiven schreef:

Inderdaad beetje die sound ja, maar Viva La Vida is toch net wat strakker gespeeld dan Arcade Fires stijl.

(als je goed luistert op Keep the Car Running van Arcade fire tussen 0.10 en 0.20 hoor je een paar tonen van de gitaar zwaar uit de maat , maar goed niet offtopic gaan )

Eensch
ik ben opeens verliefd op Viva La Vida...

avatar van wolf
Opschuiven schreef:

Volledig me eens. Coldplay probeert weer eens een andere grote band te zijn. Waarom zoeken ze geen eigen, unieke stijl die iets nieuws brengt, ipv altijd na te apen.

@ whooster

Kijk dat is nou een goede comment . Dat is idd het punt waaraan X&Y onder doet aan de voorgangers, er zijn nauwelijks akoestische momenten!

haha arcade fire, serieus? dat moet ik horen!