Coldplay - Viva La Vida or Death and All His Friends (2008)

Alternatieve titel: Viva La Vida

Label: Parlophone

1. Life in Technicolor (2:39)
  2. Cemeteries of London (3:21)
  3. Lost! (3:55)
  4. 42 (3:57)
  5. Lovers in Japan / Reign of Love (6:51)
  6. Yes / Chinese Sleep Chant (7:06)
  7. Viva la Vida (4:04)
  8. Violet Hill (3:50)
  9. Strawberry Swing (4:08)
  10. Death and All His Friends / the Escapist (6:18)
  11. Lost? * (3:41)
  12. Lovers in Japan [Acoustic] * (3:44)
  13. Life in Technicolor II * (4:05)
  14. Postcards from Far Away * (0:48)
  15. Glass of Water * (4:44)
  16. Rainy Day * (3:26)
  17. Prospekt's March / Poppyfields * (3:38)
  18. Lost+ * (4:18)

met Jay-Z

19. Lovers in Japan [Osaka Sun Mix] * (3:58)
  20. Now My Feet Won't Touch the Ground * (2:29)
avatar van Montorsi
Opschuiven schreef:
Wat een schaamteloze Arcade Fire rip-off is die nieuwe single zeg, word er gewoon niet goed van.

Ik hoor het er echt niet in, maar ik vind het wel de meest saaie uitgebrachte single van Coldplay ooit.

avatar van coldwarkids
Ik vind hem eigenlijk wel leuk en een beetje anders

avatar van Chronos85
Met dat anders heb je een punt;-). Maar om in dit geval dat nu positief op te vatten......

avatar van Koerok
Opschuiven schreef:
Typisch geval van iedere muziek die je niet aanstaat afdoen als Arcade Fire rip-off...

Gsus
Koerok schreef:

Ik hoor Arcade Fire er ook niet echt in tbh. Misschien omdat het allemaal wat symfonischer klinkt? Maar dan nog lijkt me wel dat er genoeg verschillen zijn met Arcade Fire.

ik eerlijk gezegt ook niet en ik heb dan al een meer dan redelijk kennis van de liedjes van Arcade Fire. ik horet er niet in gwn. in ieder geval van de paarl liedjes dat ik al te horen kreeg van hen moet ik zeggen dat ze een andere weg zijn ingeslagen, ik vind het meer ingetogen dan bv het vorige album. ik vind hen weer de weg opgaan van "Parachutes" en kan ik alleen maar toejuichen.

avatar van wolf
Het moet wel gezegd worden dat de bijhorende clip subliem is. Wat een sfeer wordt er door die beelden opgewekt!

avatar van bloempje24
Zojuist gehoord in een lijstje, maar jammergenoeg voor Coldplay direct achter Joan en Rufus met "to America"... Tja, dan is de nieuwe single van Coldplay na een mooie droom ontwaken in een koud bad. Wat een belabberde opbouw van dit nummer. Een verwoede poging om binnen drie minuten 5 sferen, waaronder een lekkere rocker i.c.m. meezinger neer te zetten. Het tweede album van Coldplay heb ik nog mooi op 4* staan, maar wat daarna is gekomen is gewoon niet serieus te nemen. Chris Martin laat nog steeds zijn teksten schrijven door een kind van 5 en de emoties zijn nóg oppervlakkiger dan mijn berichtjes en dat is een grote prestatie.

avatar van Yeahz
Couldn't agree more.

cambal
De songtekst van het titelnummer viva la vida is zo mooi en origineel, de andere 4 nummers die ik al heb gehoord zijn zo wonderschoon, kan niet wachten om het album te kopen , invloed van Brian Eno is onmiskenbaar en ten goede, Coldplay is back , voor mij nu al het album van het jaar ,hoopvol , positief , romantisch en sfeervol ,atmosferisch, jubel.

avatar van Montorsi
dat heb je snel gezien dan na 5 nummers

(verwijderd)
En dan ook nog eens een aantal waarvan al bekend is dat ze anders op de plaat komen.. ieder geval 'lost!' andere nummers zijn ook 'gelekt' dus goed mogelijk dat ze nog enigszins anders zullen klinken.. ach ja hoe goed die ook zal zijn er is al teveel goeds uitgekomen dus dit zal zeker niet de top 5 halen

avatar van NewYorkCityLight
Die foto van de cover staat in mijn geschiedenisboek (ik heb geen idee wat er op het plaatje gebeurt). Waarom gebruiken ze zo'n cover?

avatar van Bluebird
Lijkt mij een tafereel van de Franse revolutie. Zou niet hebben misstaan op Ca Ira van Roger Waters.

handsome_devil
NewYorkCityLight schreef:

Misschien omdat ze Delacroix een toffe schilder vinden?

avatar van Arrie
NewYorkCityLight schreef:

Foto nog wel...

Gsus
Ik moet zeggen dat ik hem spuuglelijk vind. De vorige covers vond ik juist mooi omdat ze zo eenvoudig maar toch iets van stijl hadden.

(verwijderd)
Een afbeelding van de Franse Revolutie op de hoes van een nieuwe Coldplay.. het is gewaagd.. Of ze hebben hele grote plannen en sturen ons totaal het bos in met de 4 gelekte nummers, of ze slaan hier volledig de plank mis.. Een revolutie in de muziekbusiness is zeker gaande (denk aan het in sneller tempo maken van opvolgers en nieuwe manieren van aanbieden etc.) maar of Coldplay daar nou voorop in gaat..

En revolutie komt toch ook vanuit de onderdrukte kant van de maatschappij.. dan moet Coldplay nu vooral gaan meewerken aan die nieuwe commercial van Apple.. (overigs niets mis met Apple, maar het zegt wel iets over hun commercie)

Naja nog iets minder dan 2 weken en we weten of Coldplay voorop gaat in een nieuwe revolutie.

avatar van lauradance
van dit album heb ik alleen nog maar violet hill gehoord wat ik eigenlijk wel een lekker nummer vind, maar het doet bij lange na niet met me wat yellow of the scientist deed.

Erg grappig om de vele negatieve reacties te lezen. Ik vind Violet Hill juist geweldig terwijl ik tot nu toe echt een enorm hekel aan Coldplay had. Een soort poor-man's Radiohead vond ik het. Prima voor de Kane-liefhebber, maar voor de echte muziekliefhebber niets.

Nu proberen ze eindelijk een keer echt iets anders en dat pakt prima uit. Ben heel erg benieuwd naar het hele album.

avatar van lauradance
nu ook viva la vida gehoord, wat echt een heerlijk nummer is. ik kan niet wachten op dit album! viva la vida staat bij mij denk ik totdat het album uit is op de repeat.

Mwahh de tekst van viva la vida vind ik ronduit tergend, behalve het stukje "for some reason I can't explain" klinkt heerlijk. Ik wil meer nummers die lijken op A message enzo. Helaas voor mij!

hij is aan het lekken, alleen lost album versie
en het laatste nummer nog niet

avatar van mr-mucho
MarcoB schreef:
hij is aan het lekken, alleen lost album versie
en het laatste nummer nog niet

waar in hemelsnaam? en weet je zeker dat het geen fake is.

avatar van CoExiSt
Weet niet of het mag... maare...

[knip.. illegale download-link]

En gewoon "dankjewel CoExiSt" volstaat

avatar van The Scientist
het mag niet..

Sorry...

Krijg toch geen ban heh ?
Of heb je 'em stiekum al gedownload

God, ik vind die In Life Technicolor echt een super lekker nummer!!
Jammer dat 'ie maar 02:30 minuten duurt!!

avatar van The Scientist
Nee hoor... hier krijg je geen ban voor .. tenzij je nu hard door zou gaan..

Ga em zelf later wel een sbeluisteren.. maar ben er heel bang voor dat ik het niks ga vinden.

The Scientist schreef:
Nee hoor... hier krijg je geen ban voor .. tenzij je nu hard door zou gaan..

Nee, ik zal em niet nog een keer posten... wou gewoon ff vriendelijk zijn door em te uploaden.
Ik vind em tot nu toe erg mee vallen!!