Coldplay - Viva La Vida or Death and All His Friends (2008)

Alternatieve titel: Viva La Vida

Label: Parlophone

1. Life in Technicolor (2:39)
  2. Cemeteries of London (3:21)
  3. Lost! (3:55)
  4. 42 (3:57)
  5. Lovers in Japan / Reign of Love (6:51)
  6. Yes / Chinese Sleep Chant (7:06)
  7. Viva la Vida (4:04)
  8. Violet Hill (3:50)
  9. Strawberry Swing (4:08)
  10. Death and All His Friends / the Escapist (6:18)
  11. Lost? * (3:41)
  12. Lovers in Japan [Acoustic] * (3:44)
  13. Life in Technicolor II * (4:05)
  14. Postcards from Far Away * (0:48)
  15. Glass of Water * (4:44)
  16. Rainy Day * (3:26)
  17. Prospekt's March / Poppyfields * (3:38)
  18. Lost+ * (4:18)

met Jay-Z

19. Lovers in Japan [Osaka Sun Mix] * (3:58)
  20. Now My Feet Won't Touch the Ground * (2:29)
avatar van starsailor
Chronos85 schreef:

5 albums aankloten zou ik niet durven zeggen. Dan doe je niet recht aan de prachtwerken die de Beatles geleverd hebben vóór Rubber Soul. Ik denk alleen dat je niet moet willen veranderen om het veranderen.

Ik had het niet over The Beatles...ik noemde voor de vuist weg het getal 5. Had ook 4 of 9 kunnen zijn.
Maar vind het onzin om te zeggen dat je pas naar een paar albums een nieuwe weg in kan slaan. Daar is geen geschreven wet voor, gelukkig...
Denk dat Coldplay er goed aangedaan heeft om met iets anders te komen en niet weer met een zwakke afdruk van hun eerste 2 albums. Dat Chris misschien zich heeft laten gaan en wat promotie voor het album heeft gemaakt, ach....Oasis roept ook al meer dan 10 jaar dat ze de beste band ter wereld zijn.

starsailor schreef:

Ha, dat verklaart misschien waarom ik Oasis één van de meest overschatte bands aller tijden vind en ik niet hoger dan 3.5* geef voor hun albums.

Chronos85 schreef:
Och, Oasis heeft een paar geweldige nummers geschreven, echter na twee albums was de gebruikelijke koek toch wel op.
Verder zijn het natuurlijk gewoon een stelletje arrogante klootzakken (pardon the language...).

Koerok schreef:
Mee eens, baanbrekend is het allerminst. Het is gewoon weer een Coldplay-album met een aantal mooie nummers (naar mijn mening). Maar veel meer had ik er ook niet van verwacht...

Stimmt, misschien moet ik in het algemeen mijn verwachtingspatroon iets aanpassen als het gaat om Coldplay-albums. Wellicht moet ik niet teveel verwachten en moet ik het feit dat ik Yes een goed nr vind al tot winst rekenen.

Yes!!!!!!!!!

Koerok schreef:

Die taal kan ik hebben hoor! Wat betreft die nummers kan ik er bij inkomen zeker wat betreft het laatste album. Alleen kan ik niet echt tegen dat overhypen van een stel copy-boys. Ik kan dat Maaaayybe, you gonna be the one that saaaaaayves me.......(Wonderwall voor wie het niet kent ) trouwens niet meer aanhoren. Oké we gaan teveel offtopic volgens mij......

avatar van starsailor
Chronos85 schreef:

Het probleem is dat veel mensen (ook op deze site) muziek veel te serieus nemen. Muziek is niets meer en niets minder een aantal mensen die geluiden harmonisch proberen voort te brengen. Dat roept gevoelens op bij de mensen die er naar luisteren. Zijn het de juiste gevoelens dan vind je het goed. Zo niet, dan is het van Nederlandse bodem

Slotje!!!!!!

avatar van JeeBee
Ik ga deze cd steeds minder waarderen... Ik had 'm 4 sterren gegeven, maar dat worden er nu 3. Er zijn maar een paar nummers die een beetje in je hoofd blijven hangen, en die zijn zelfs niet zo bijzonder. En door het irritante Lovers in Japan verdient de cd eigenlijk niet hoger... Ja, 3 sterren lijkt mij beter.

avatar van T.A.
Band: Coldplay Pleegt Plagiaat

Marketingstunt of echt?

ik koop platen om ze een kans te geven, ik koop platen in de hoop dat het plots wel goed is enz enz... ik heb Coldplay nooit echt hoog ingeschat, maar ik vond dat er wel op de eerste 2 albums genoeg voor handen was om te hopen dat ze plots eens met iets tevoorschijn kwamen wat voor mij persoonlijk schitterend ging zijn.

X&Y was op dat vlak een echte teleurstelling, een soort versimpeling van al platgetreden paden. En deze is dat eigenlijk nog een beetje meer, wat ik jammer vind. En ja, dan verpak ik dat in mischien wel wat scherpe bewoordingen

De basis is: ik vind de plaat heel gewoontjes, absoluut ook niet vernieuwend voor henzelf, heel veel 'meer van hetzelfde' wat al snel iets formule-achtigs heeft. Gooi daar nog het hele verkoopsverhaal bij, en dan ontstaat er toch een wrang gevoel hierover.

Maar zoals je zelf zegt: just my opinion. En ik heb geen enkel probleem met je leeftijd, die '30jarige' opmerking was ook helemaal niet zo bedoeld.[/quote]

het vorige album was wel minder, vond ik persoonlijk ook, ook al waren er wel paar mooie songs, maar dat was het dan ook maar ik vind dat dit nieuwe album een enorme verbetering is ten opzichte van het vorige, ik vind ze in dit album een beetje trg te gaan naar hun "Parachutes" periode, de zogezegde "catchy-popsongs" vind je hier (in mijn ogen) bijna niet terug.

The Boogieman
Ik heb dit album ook een aantal keer geluisterd en ik vind em ook steeds beter worden. Toen ik dit album voor het eerst luisterde vond ik het al lekker klinken. HIervoor luisterde ik eigenlijk geen coldplay, dus de albums parachute en A roush of blood to the Head zijn vrij onbekend bij mij, op de singles na. Ik vind sommige reacties hier te negatief, want zo slecht is het allemaal niet. De effecten voegen wel toe aan een simpelere melodie, maar dat hoeft in mijn ogen niet slecht te zijn. Daarnaast vind ik dat er ook genoeg variatie in de nummers zit.
Mijn favoriete nummers zijn: Yes, Cementaries in London, Lovers in Japan en Lost! (akoustisch)

Ik geef dit album 4 sterren

Ik heb hem meteen na release gekocht in de stad, en laten we zeggen "meer dan ik had verwacht". Na het horen van Violet Hill en Viva la vida dacht ik dat het echt 1 of ander album zou zijn, die totaal niet mooi meer is. Ik vind persoonlijk Lost en 42 erg mooi, jammer dat ze na de zang van 42 zo'n tergende kutherrie maken. Hoe verkracht je een heerlijke sound, nou zo dus!
Ik vind het absoluut niet zo goed als de vorige 3, maar slecht vind ik het niet. Mogen ze graag zeer snel nog met 1 album op de proppen komen!

avatar van Peter88
Wederom weer een erg goed album van Coldplay. Stuk voor stuk erg goede en mooie nummers. Met name Cemeteries of London, Lost, 42 en Viva La Vida zijn erg mooie nummers. Het blijkt dat 3 jaar wachten op een nieuw album van Coldplay zeker de moeite waard was.

Nu driemaal beluisterd. Ik vind hem echt slecht..sorry. Ik voel hier niets bij.

Ik houd totaal niet van Coldplay, heb het album toch een kans gegeven. Was enigszins positief verrast, maar niet heel erg. Luisterbaar, dat zeker.

avatar van KampF
Sorry maar je bent een dag te laat daarmee

avatar van musicfriek
Album wordt wel compleet neergesabeld zeg.

DonDijk
3,71, valt mee toch?

avatar van LucM
Dit album krijgt internationaal wel goede recensies.

DonDijk schreef:
3,71, valt mee toch?

Ik bedoelde pitchfork eigenlijk.

DonDijk
Oh ok.

avatar van Frisoboei
Echt een topalbum. Vind het erg anders dan de vorige albums. Coldplay heeft zon speciale, unieke sound. Melodie de beste die ik ooit heb gehoord.

Het is geen simpele rock maar veel veelzijdiger dan dat.

Snap de kritiek niet. Topmuziek. Echt die unieke coldplay sound en toch vernieuwend.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik ben bang dat dit net als met de vorige Coldplay albums een plaat wordt die in het begin wordt opgehemeld en na een tijd ontzettend gaat vervelen (net als met de rest eigenlijk). Ik waag me er dan voorlopig ook maar niet aan.

avatar van musicfriek
En toch al 4 sterren uitdelen?

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ja, maar dat is dus een 4 sterren met een potentieel 'verveel-gevaar', waar ik me wel goed van bewust ben

JayJay
Hehe, het cijfer op Pitchfork is hoger dan voor de voorgaande 3 albums, dus helemaal neersabelen kun je dat dan ook weer niet noemen...

Maartenn schreef:
Tsja, als mensen al cijfers gaan uitdelen nog voor ze het album gehoord hebben, dan stelt zo'n score helemaal niets meer voor. Foei!