Coldplay - Viva La Vida or Death and All His Friends (2008)

Alternatieve titel: Viva La Vida

Label: Parlophone

1. Life in Technicolor (2:39)
  2. Cemeteries of London (3:21)
  3. Lost! (3:55)
  4. 42 (3:57)
  5. Lovers in Japan / Reign of Love (6:51)
  6. Yes / Chinese Sleep Chant (7:06)
  7. Viva la Vida (4:04)
  8. Violet Hill (3:50)
  9. Strawberry Swing (4:08)
  10. Death and All His Friends / the Escapist (6:18)
  11. Lost? * (3:41)
  12. Lovers in Japan [Acoustic] * (3:44)
  13. Life in Technicolor II * (4:05)
  14. Postcards from Far Away * (0:48)
  15. Glass of Water * (4:44)
  16. Rainy Day * (3:26)
  17. Prospekt's March / Poppyfields * (3:38)
  18. Lost+ * (4:18)

met Jay-Z

19. Lovers in Japan [Osaka Sun Mix] * (3:58)
  20. Now My Feet Won't Touch the Ground * (2:29)
avatar van Lennonlover
rick126 schreef:
...om deze ff te regelen!!

downloaden dus, ja, we lezen tussen de regels

avatar van Chronos85
Lennonlover schreef:

downloaden dus, ja, we lezen tussen de regels

= pindakazen! Ken je vaktaal!

avatar van Landero
Dit album is zooooo goed !!!
Gewoon geen woorden voor.

Strawberry Swing en Yes zijn de beste nummers.

DonDijk
En je bent niet bevooroordeeld ofzo?

avatar van Lennonlover
een Coldplay-top 3 ...

Gsus
Of hij vindt de sound van Coldplay gewoon goed

DonDijk
Ach, ik vind het wel lief.

avatar van luc011190
Ik durf het bijna niet te zeggen met al die pretentie die zich hier waar tegen Coldplay keert, maar ik vind dit best een mooi album. Dat 2e nummer bijvoorbeeld, helemaal niks mis mee!
Nee dit valt niks tegen na het walgelijke X&Y

avatar van TEQUILA SUNRISE
Na enkele luisterbeurten is dit album me steeds meer gaan bevallen, toen ik plaat de eerste keer in zijn geheel gehoord had kon ik er niet enthousiast van raken, maar nu vind ik alleen het middenstuk ( Yes & het titelnummer ) iets minder.
De laatste 3 tracks bevallen mij het best.
De plaat haalt niet het ( hoge ) niveau van Parachutes & A Rush Of Blood maar is nochtans een lekker album.

avatar van devel-hunt
Aardige plaat maar gaat na een paar keer luisteren toch erg snel vervelen. Nergens blijft een nummer hangen of wordt de aandacht vastgehouden. Veel te glad gestreken door een productie die vooral veel geld op moet leveren, hierdoor hoor ik geen emotie, mij raakt het niet. Echt zo'n gaaaaaaaaaaaaaaaaaaap plaat, ik verlaag mijn stem van 3*** naar 2**1/2

avatar van SiSsY bOY
Het album gaat inderdaad snel vervelen ben hem ook al aardig beu. 3 a 3.5*

avatar van Arrie
Maar nu weer ontopic, VLV heeft niet het niveau van de eerste twee albums maar is toch wel een stukje beter dan X&Y naar mijn mening, ik vind het wel jammer van het 'twee nummers in een nummer'-fenomeen, maar hiermee hebben de vier heren wat mij betreft vier sterren verdiend.

Dit album bevalt mij ook goed.
Ik heb ook helemaal niks met de vorige albums, op een paar nummers na dan.

ach weer een nieuw album van coldplay, totaal niet mijn band.
Die zeikerige stem van hem werkt mij op mijn zenuwen, nummers zijn te saai te voorspelbaar.
Enkel het schitterende ' Fix you' van het vorige album kan me bekoren.

avatar van Arrie
Herman, je hebt ook iets van mij verplaatst wat wel ontopic was...

avatar van Sjaakspeare
Na een stuk of tien keer gehoord te hebben, vind ik Violet Hill eigenlijk wel een goed nummer geworden...

Na een stuk of dertig keer begin ik Violet Hill dan weer een beetje zat te worden... Hoera voor muziekzenders!

avatar van Selustarius
Ik vind de voorkant van de cd eigenlijk heel erg slecht. Ik snap niet echt hoe deze in connectie staat met de nummers en is het zo moeilijk om zelf iets te tekenen?

avatar van De Daniël
Ik heb mijn stem met een halfje verlaagd. Ik was op het begin iets té euforisch over dit album. Ik luister hem nu al niet meer zo vaak moet ik eerlijk zeggen, maar dat betekent niet dat er geen mooie nummers op staan.

Father McKenzie
En ik verhoog met een halfje, hoe vaker ik hem herbeluister, hoe sterker hij uit de verf komt Soms zit deze band qua sound erg dicht tegen U2 van All That You Can't Leave Behind en How To Dismantle an Atom Bomb aan, zonder dat ze dat waarschijnlijk zelf doorhebben; Het klinkt formidabel goed, de grote gelaagdheid is hier de sterkte, ik ontdek bij iedere nieuwe beluistering nog dingen die me eerder ontgaan waren; Dàt kunnen enkel hele grote en sterke platen, toch?
Ik hoor ook erg rijkelijk gevarieerde muziek, ten overstaan van X&Y is dit echt een ontzettende artistieke sprong voorwaarts, dat durf ik te stellen!

Grandioos album, zoveel is me nu al duidelijk. Na Paul Weller's 22 Dreams is dit voor mij al één van de absolute hoogtepunten van dit jaar!!

avatar van marco straaten
Inderdaad heeft het wat weg van U2 en dit album kan me dan ook zeer zeker bekoren.
Wat mij betreft is Strawberry swing het beste nummer van deze plaat

dVTB
Ik sluit me ongeveer aan bij wat Harribo meldde. Ook ik heb dit album eerst verschillende keren beluisterd om tot een oordeel te komen. Ik ben eruit: het is niet slecht, het bevat ook wel goede stukken, maar als totaal vind ik het toch Coldplay's zwakste album tot nu toe.

Er mist iets, er knaagt iets. De echte songs zijn dun bezaaid en vreemde experimentele tracks, loze fragmenten en songs zonder intro voeren de boventoon. Ik kan helemaal niks met tracks als 42 en Death And All His Friends; nummers met mooie elementen, maar ook storende.

Violet Hill is een uitstekende single, Lost is een sterk nummer, Viva La Vida is goed en Reign Of Love (waarom in vredesnaam in één track opgesloten bij een ander nummer) ook. Slecht is het album zeker niet, vandaar ook 4 sterren (toch nog), maar Coldplay kan echt beter dan dit. X&Y is en blijft wat mij betreft nog steeds hun beste en meest consistente album.

Father McKenzie
In tegenstelling tot de vorige luisteraar... vind ik 42 nèt het allerbeste dat ik van deze band ooit hoorde.
Vooral het magische moment, het scharniermoment waar de trage intro overgaat in het snellere stuk met wat vervormde gitaren, dat is pure magie, dat is.... daar krijg ik nèt hetzelfde sprookjesmoment als op Instant Street van dEUS, waar ik die outro bovenaards mooi vind... Ook het wat Oosters getinte Lovers in Japan en natuurlijk Strawberry Swing zijn overheerlijk, maar mijn moment suprème is echt 42, luister en herbeluister en je zult het ook wel horen, denk ik, hoop ik... als je wat getrainde oortjes hebt... toch??
En in zijn geheel is dit voor mij echt hun beste plaat, een ontzettend grote sprong voorwaarts, artistiek en muzikaal gezien!

ElsenaarMetal
Ik ben het helemaal met Father McKenzie eens!

avatar van LucM
Coldplay gaat wat meer de experimentele richting op, mede door toedoen van producer Brian Eno. De vergelijking met U2 zoals op hun vorige X&Y gaat hier dan ook nauwelijks meer op, dit album is subtieler maar tegelijk ook ambitieuzer met tempowisselingen en uitgebreider instrumentarium (violen, orgel) met ook invloeden uit de wereldmuziek (Lovers in Japan, Strawberry Swing). Vanwege de uit de duizenden te herkennen zang van Chris Martin blijft dit als Coldplay klinken.
De 10 songs zijn behoorlijk tot uitstekend met "Lost!", "42" en "Viva La Vida" als uitschieters, uiteindelijk vind ik de single "Violet Hill" het minst goede nummer.
Globaal gezien een prima album waarmee Coldplay bewijst dat er nog degelijk een toekomst voor hen is weggelegd.

dvk
Ik ben het ook met Father Mckenzie eens. Vind 42 denk ik het sterkste nummer van het album.
Verder wel een mooie plaat die op een gegeven moment ff inkakt bij Lovers in Japan / Reign of Love en Yes maar het niveau weer oppakt met Viva la Vida en Violet Hill.
Dit stijltje bevalt me een stuk beter dan de voorgaande Coldplay albums, die mij toch wat te zeikerig werden (wat op zijn tijd ook heel mooi is)
Coldplay's beste? Voor mij wel.

Sstttt
Father McKenzie schreef:
Soms zit deze band (Coldplay) qua sound erg dicht tegen U2 van All That You Can't Leave Behind en How To Dismantle an Atom Bomb aan, zonder dat ze dat waarschijnlijk zelf doorhebben.
Dat is een uitspraak die ik niet voor mijn rekening zou durven nemen. Anders gezegd vader, met zo'n uitspraak doe je U2 toch echt tekort.

avatar van Koerok
Father McKenzie schreef:
Geen sterk nummer. Het rustige begin is beluisterbaar, maar ook wat gewoontjes. Het scharniermoment is ok, maar ook niet briljant. Waar het nummer echt vervelend wordt is wat ik het tweede scharniermoment zou willen noemen, rond 2:45, als hij weer begint te zingen: "You thought you might be a ghost..." Een zwak standaard melodietjes. 't Is gek hoe smaken kunnen verschillen, maar 42 vind ik het minste nummer van de plaat...

avatar van Smiechtel
Ik vind 42 ook niet geweldig eerlijk gezegd. Lost! is voor mij het hoogtepunt.

Anyways, ik zet dit plaatje gewoon af en toe op. Lekker luistervoer.

Baltasound
Lovers in Japan is echt een dikke Arcade Fire ripoff. Het is gewoon Haiti, het nummer dat voor Rebellion komt op Funeral.

PS.

Toch is het stiekem een leuk liedje