Coldplay - Viva La Vida or Death and All His Friends (2008)

Alternatieve titel: Viva La Vida

Label: Parlophone

1. Life in Technicolor (2:39)
  2. Cemeteries of London (3:21)
  3. Lost! (3:55)
  4. 42 (3:57)
  5. Lovers in Japan / Reign of Love (6:51)
  6. Yes / Chinese Sleep Chant (7:06)
  7. Viva la Vida (4:04)
  8. Violet Hill (3:50)
  9. Strawberry Swing (4:08)
  10. Death and All His Friends / the Escapist (6:18)
  11. Lost? * (3:41)
  12. Lovers in Japan [Acoustic] * (3:44)
  13. Life in Technicolor II * (4:05)
  14. Postcards from Far Away * (0:48)
  15. Glass of Water * (4:44)
  16. Rainy Day * (3:26)
  17. Prospekt's March / Poppyfields * (3:38)
  18. Lost+ * (4:18)

met Jay-Z

19. Lovers in Japan [Osaka Sun Mix] * (3:58)
  20. Now My Feet Won't Touch the Ground * (2:29)
avatar van Mjuman
Op last van de openbare aanklager is het voorarrest verlengd.
Zat ik op die stoel wist ik het wel; maar ja 9,95 bij Saturn kan ik niet gaan terugvragen. Had al twijfels bij "X&Y" - maar liet me toch paaien; kanje dan bij 9,95 spreken van een miskoop?

avatar van Chameleon Day
Jazeker voor dat bedrag kun je heel wat mooiers krijgen, bijv. bij Kroese in Nijmegen. Veel mooie aanbiedingen.

avatar van Mjuman
2b or not 2b - that's the question! En voor dat geld ook voor 4 p. zeeduivel op de markt; lekker met mango/kerriesaus en pasta erbij.

Flesje wijn past er dan niet meer in voor dat geld. Kroese is toch Plato?

avatar van marco straaten
Zeer zeker goed genoeg om dit album aan te schaffen.
In ieder geval beter dan hun voorganger.
4.5*

avatar van douwens
Mjuman schreef:
Op last van de openbare aanklager is het voorarrest verlengd.

Nou voor die prijs heb ik het nog nergens zien liggen eigenlijk! 9,95 zou ik er nog wel voor willen betalen eigenlijk.

avatar van Gerben61
Wat kon ik opgaan in de muziek van Coldplay. De muziek van hun eerste albums met a rush ..... als hoogtepunt. Maar waar ging het mis. ZIjn de verwachtingen te hoog of zit er gewoon niet meer in. De hoes van Viva is nog wel mooi maar te veel nietszeggende songs en slecht enkele goede nummers. Maar waarom nog steeds 1 in de rotatielijst. Wordt er te weinig vernieuwd of willen we (eh ik bedoel ze) tegen beter weten in van dit album een top album maken. Ik heb mijn best gedaan en het niet meteen afgedankt. Maar een cd die ik niet met plezier draai is geen goede cd. Ik ben er dus klaar mee, geen plek in de kast.

Mr_White
Ik heb altijd een hekel gehad aan Coldpay. Verschrikkelijke, zeikerige jankmuziek vond ik het. En toen hoorde ik Violet Hill. Wat een heerlijk nummer. Toch maar het hele album beluisterd en waarempel, het is gewoon een goed album. Dat had ik vroeger niet kunnen dromen. Ben zelfs terug gegaan naar hun oudere albums maar dat is wel het zeikerige gejank waar ik bang voor was. Ook hier is dergelijk gejank nog wel aanwezig (Lovers In Japan wordt bijkans verpest omdat Reign Of Love eraan vastzit) maar het gaat voor mij persoonlijk de goede kant op.

beaster1256
prachtige cd , die zanger met zijn ietwat klagerig stemmetje klinkt toch echt dat ie het meent , de gitarist speelt de sterren van de hemel en lost is fantastisch , zoals de ganse cd eigenlijk

ik vind het gewoon hun beste !

Hun eerste twee albums vond ik geniaal, X&Y was daarom zo'n tegenvaller. Zo'n commercieel popgedrochtje.
Na positieve verhalen hier op Musicmeter te hebben gelezen, zoals dat de cd ontoegankelijker was dan X&Y, dat je aan de cd moest wennen en dat er veel mooie muziek opstond, ben ik het toch weer gaan proberen.

Wat een verademing: wat een sfeervolle, soms vlotte, soms slome, soms prachtige, heerlijke muziek!
De gitaren knallen weer, de bas bromt en Chris zeurt weer, zuigt weer. Heerlijk!

Iedereen die afgehaakt is na X&Y: haak maar weer in!

stuart
stuart schreef:
Ik weet eigenlijk nu al zeker dat het album voor mij te mager is om het in mijn bezit te hebben.

Nu (vandaag) weet ik het zeker.

Hoi stuart,wat die qoute betreft, die was niet voor jou bedoeld. Iets misgegaan Ik weet ook niet wat, maar handigheid met een pc niet niet mijn grootste pre. Ondanks jammer van Coldplay, probeer de nieuwe Elbow dan maar eens

beaster1256
na herhaaldelijk draaien , 5 sterren en zeker de beste coldplay , en samen met elbow voor mij de 2 beste cd's van voorlopig 2008.

avatar van Memento
De nieuwere albums van Coldplay zijn m.i. steeds slechter te verteren, al moet ik zeggen dat ik dit album toch weer ietsje beter vind dan X&Y. Ik irriteer me vooral aan het jatten van deuntjes van andere bands. Eerst gebeurde dat met Computer Love van Kraftwerk en ook op dit album hoor ik weer bekende geluiden van Sonic Youth terugkomen. Voor mij komt dat nogal inspiratieloos over, maar voor het grote publiek zal het schijnbaar wel toegankelijk zijn.

Ik vind dit een leuk album het licht heerlijk in het gehoor en daar bij heb ik geen last van een zeikerige chris martin. De 2 singels Violent Hill en Viva La Vida vind ook lekkere nummers en Lost en Lovers in Japan vind ik ook goed klinke. Ik vind het look niet vervelen ik geef dit album 4*

avatar van Joy4ever
beaster1256 schreef:
Dan heb je nog veel albums niet beluisterd. Ik vind deze nieuwe van Coldplay wederom een grote teleurstelling. Het titelnummer vind ik het enige memorabele hieraan.

Joy4ever schreef:

ik heb dit jaar ook al wat nieuwe albums beluisterd en deze komt er zeker in voor qua goede albums.

Joy4ever schreef:
Het titelnummer vind ik het enige memorabele hieraan.

Welke van de twee?

De toets "aan" en de toets "uit"?????

avatar van sgapie
Prima album maar vind het minder in vergelijking met de voorgaande, teveel honingzoet gepingel en soms zijn de drums wel erg basic.

mooi album vooral viva la vida en viotlet hill

avatar van De-noir
Tja, de laatste Coldplay. Ik zie de teller al op 32 pagina's staan, dus ongetwijfeld zullen alle meningen al een keer verkondigd zijn. De ene vindt Coldplay de beste band die er bestaat, de ander vindt het vooral leuk om er exact het tegengestelde van te denken en deze band voortdurend te bashen. Ik behoor echter tot een middelste categorie: Coldplay is een prima band waar ik met maten van kan genieten. Het is echter geen absolute favoriet, geen band met net dat ene beetje genialiteit wat nodig is voor de echte top, naar mijn bescheiden smaak. Deze plaat vind ik: aardig. Het is duidelijk te horen dat ze iets anders wilden proberen na het slecht ontvangen X&Y. Dit resulteert in een aantal verfrissende, prima beluisterbare popsongs. Meer verwacht ik niet van Coldplay, prima gedaan

Het enige dat me stoort is dat ze van deze cd ten kostte van alles een commercieel succes lijken te willen maken (kan nooit de bedoeling zijn van echte muzikanten lijkt me). Dit leidt tot een ontzettend lelijke album title, Spaanse titels voor de Spanjaarden en Latinos, een schilderij met een hoog liberté egalité en fraternité gehalte als hoes om de Franse vrienden te lokken, Japanse en Chinese verwijzingen in titles om de Aziatische markt voldoende te penetreren en 'London' om het thuisfront tevreden te houden.. Maar misschien is het gewoon mijn achterdochtige, complot zoekende geest die Chris Martin en co alleen maar met dollartekens in de ogen ziet

Coldplay was mij na a rush of blood to the head kwijt. Met X&Y was het voor mij echt gedaan. wat een stadion-geluid. Daar zat ik nou net niet op te wachten. En Fix you bijv. vond ik echt een draak van een nummer. Ik hoopte dat het met deze plaat weer een beetje terug bij het oude zou zijn. Ze zijn weer een andere weg ingeslagen maar niet met een spectaculair resultaat als je het mij vraagt.
Misschien dat ze ooit weer een intieme plaat zoals Parachutes kunnen maken. Dan hebben ze me weer . . .

Bijna alle nummers van deze cd werden gisteren ook live gespeeld in de Köln Arena. Ik moet zeggen, op een enkel nummer na konden ze prima mee. Dat geeft toch wel de kracht van deze uitstekende cd aan.
Hoogtepunten - naast oude klassiekers - waren: Cemeteries in London, Lost, 42 en Reign of Love.

Overigens: een heel mooi concert, in een zeer sfeervolle concertarena met een geweldige lichtshow.

Zoals west beschrijft, een geweldig "live" concert in een geweldige entourage met erg goed uitgevoerde oudere en nieuwe nummers. Alle ingredieënten, die passen bij een SUPERgroep. Laat de critici maar kakelen, zij antwoorden met waar zij goed in zijn: goede muziek!!!!

Way to go Ad!

Ach, de waarheid mag ook wel eens gezegd worden!!!

avatar van Smiechtel
Betreffende een subjectief onderwerp is er geen waarheid

Ad Brouwers schreef:

Fijne 'tone of voice'. Apostel AD verkondigt superobjectief het ware Coldplay-geloof; 'open for business' 7 dagen per week, halleluja!!

Zij die dwalen en hun blik afwenden van Coldplay na AROBTTH zijn nog welkom in Ad's kerk - na gedegen boetedoening: 3 * daags "Viva la Vida.." draaien gedurende één week; en dan u vervoegen bij Ad. Aflaten beschikbaar!

Vind wat je vind, gebruik een hanteerbare toon; ik vind dit album - om eerder gemelde, mede inhoudelijke redenen (zie boven - 5 augustus - en lees dat dan ook) - gewoon minder; ik ben teleurgesteld, maar dat ga ik niet van de daken roepen. De parallellie met religie is niet toevallig; hoe denk je dat het protestantisme is ontstaan?

Als zeer fanatieke atheïst voel ik me toch gevleid om door Mjuman Apostel Ad genoemd te worden.En dan nog wel van het "Coldplay-geloof" De door mij opgelegde boetedoening bestaat niet uit 3*daags Viva la Vida, maar uit het verplicht 3 weken NIET na Viva la Vida. Cd'tje in het doosje, mooi oppoetsen ( voor later ) en even in de kast leggen. Die tijd dient er toe om tot bezinning te komen. Als men na 3 tot 4 weken de cd toch nog een k*tcd vindt, heeft men gewoon gelijk. Coldplay is niet voor je weggelegd, maar treur niet!! Er zijn nog heel veel andere groepen, die je wel leuk vindt en waar je al je positieve energie in kan stoppen en die uitdragen. Van positivisme is de wereld nooit slechter geworden. Mocht Coldplay tot je komen via radio of een andere geluidsdrager het de almachtige (?) God de AAN- en UITknop geschapen. AMEN