Coldplay - Viva La Vida or Death and All His Friends (2008)

Alternatieve titel: Viva La Vida

Label: Parlophone

1. Life in Technicolor (2:39)
  2. Cemeteries of London (3:21)
  3. Lost! (3:55)
  4. 42 (3:57)
  5. Lovers in Japan / Reign of Love (6:51)
  6. Yes / Chinese Sleep Chant (7:06)
  7. Viva la Vida (4:04)
  8. Violet Hill (3:50)
  9. Strawberry Swing (4:08)
  10. Death and All His Friends / the Escapist (6:18)
  11. Lost? * (3:41)
  12. Lovers in Japan [Acoustic] * (3:44)
  13. Life in Technicolor II * (4:05)
  14. Postcards from Far Away * (0:48)
  15. Glass of Water * (4:44)
  16. Rainy Day * (3:26)
  17. Prospekt's March / Poppyfields * (3:38)
  18. Lost+ * (4:18)

met Jay-Z

19. Lovers in Japan [Osaka Sun Mix] * (3:58)
  20. Now My Feet Won't Touch the Ground * (2:29)
dVTB
Zelfs al vind ik dit album wat minder geslaagd, je kunt Coldplay beslist geen luiheid verwijten. Ze zijn behoorlijk productief, want er is nog meer nieuw werk op komst, dat al op korte termijn verschijnt.

Of je dit nieuwe album nu goed vindt of niet, je kunt duidelijk horen dat er veel zorg en aandacht is besteed aan de nummers en vooral ook de productie ervan. De Coldplay op dit album klinkt bovendien heel anders dan op bijvoorbeeld Parachutes, dus ook de opmerking over "één nummer is meer dan genoeg" deel ik niet.

avatar van Smiechtel
Ik vond Coldplay vandaag Live anders zeer goed te pruimen.

Wat een slap gezeik allemaal... haha

Luister eens naar bv. #3, 5, 6 of 10, ga dan eens voor de spiegel staan en zeg: 'Coldplay is lui en gemakzuchtig en maakt telkens hetzelfde liedje'...

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Joy schreef:
bands worden legendarisch vanwege goeie muziek

coldplay is iedereen over 5 jaar vergeten

sorry hoor maar zo spectaculair vind ik coldplay nu eenmaal niet, het is ongezout, saai, gemakzuchtig en allang niet meer verrassend

Weetje, ik denk dat je daar de plank volledig mis slaat en daar durf ik mijn kont om te verwedden.

Ik heb gisteren getuige mogen zijn hoe ze met minimale muzikale middelen toch een geweldige live show wisten neer te zetten. De nummer van Viva, die ze allemaal speelden op Reign Of Love na geloof ik, kwamen beter uit de verf dan op het album en de show was erg goed en het was duidelijk dat het publiek het naar zijn zin en had en de jongens van Coldplay al evenveel.

Het feit dat zij gewoon door blijven gaan met 'hun ding', dwz hun eigen soort aanstekelijke, laagdrempelige muziek maken en hier geweldig mee weten te scoren, zal ervoor zorgen dat deze band nog mínstens 5 jaar door kan.

Dus jou opmerking dat Coldplay over 5 jaar is vergeten is totale onzin!

Sstttt
Coldplay haalt vandaag, vrijdag 3 oktober, zelfs de voorpagina van De Telegraaf. De Krant van Wakker Nederland schrijft zeer positief over het Coldplay concert, gisterenavond in Rotterdam Ahoy. En vanavond nog een keer een optreden van Coldplay in hetzelfde sportpaleis.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Heb de recensie ook gelezen inderdaad, alles tot nu toe lovend. Maar eerlijk is eerlijk, het was ook steengoed. Ze wisten de nummers van dit album wel tot een hoger niveau te tillen en dat kan bij sommige bands wel eens anders uitpakken.

Stiekem zou ik vanavond nog wel een keer willen

Joy? Ik zal normaal proberen te reageren op je reactie

Iedereen is vrij om hier zijn mening te geven, dus doe ik dat ook. Wat ik niet echt kan begrijpen is dat je dit album (of tenminste de band) lui noemt.
Dit album bestaat (naar mijn mening) niet echt uit luie teksten; integendeel. Het zijn hoogdravende teksten die in mijn ogen en mijn gehoor verre verwijderd zijn van "lui". Er is echt over dit album nagedacht en het geklaag wat men over X&Y had, is bij mij door dit album veranderd in: "Oh dus ze kunnen het nog steeds!!". Ik kan het je nog sterker vertellen dat, nadat ik ze gisteravond in ahoy heb gezien, ik zeker weet dat ze nog wel 10 jaar door kunnen..of meer. En commercieel? Geloof ik niks van...ze gaan nu toch al zo een goede 11 jaar mee als ik me niet vergis?

Leg me dat gewoon eens uit dan

Ben je ook geweest Maartenn?

Haha ik wou dat ik vanavond nog een keer gaan
Heb genoten en heb nooit eerder zo een goed concert gezien!
Ook vond ik het leuk, dat ze ook oude nummers in een nieuwe jasje hadden gestoken.
Ik denk inderdaad, dat andere bands daar nog iets van zouden kunnen leren!

avatar van Mjuman
@Ssttt - tja: de voorpagina van de Telegraaf halen zegt iets over de kwantiteit en de impact, de nieuwswaarde, meer niet. Hoe vaak hebben ze niet een foto van Madonna (joggend in het Vondelpark en zo) afgedrukt? Is dat dan ook 'wereldmuziek'?

@Veertje - zoek de betekenis van 'hoogdravend' eens op in de Van Dale, dan snap je dat zulks niet positief is.

Misschien bedoel ik met hoogdravend wel iets heel anders.
Ik vind Coldplay goed, jij niet..nou en? Of we denken er anders over.
Pak niet iemand gelijk op zijn woorden!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ik heb gisteravond de heren live kunnen aanschouwen, prachtig concert gezien.
De nieuwe nummers van Viva La Vida kwamen uitstekend uit de verf, en daar was ik eigenlijk het meest nieuwsgierig naar.
Dit is nu de derde maal dat ik Coldplay live heb gezien, mijn conclusie: deze mannen ontwikkelen zich steeds meer tot een absolute topband.
Hulde, Hulde.

stuart
Als ik de berichten van de aanhangers van dit album hier zie, komen die toch wat geforceerd over; zo van, hoe harder we roepen dat ze goed zijn , gaan anderen dat misschien ook geloven.
Voor de rest; als ik van bepaalde heren hun top 10 zien, snap ik wel dat ze dit mooi vinden en dat is bedoeld als een neutrale opmerking.

Joy
de radioheadsage zet zich ook hier voort

ik blijf imuum

avatar van Mjuman
Ad Brouwers schreef:
Hee Mjuman een tijdje geleden beloofde je beterschap wat betreft Coldplay. Valt het je nou zó tegen dat de mensen in de kwaliteit van de groep gaan geloven. Jij hebt je best gedaan, met het naar beneden halen van de groep , stort je nu maar eens op een andere groep

Beste Ad,

Lees gewoon, wat ik schrijf: geen inhoudelijk commentaar op Coldplay; sterker nog, ik wens iedereen veel plezier - alleen op het media-verfahren in de krant van "wakker Nederland" en op het gebruik van het woord 'hoogdravend' . Hang niet de Coldplay-politie uit - is volstrekt onnodig, we leven in een vrij land, lees wat ik schrijf: Ik ga niet mijn inhoudelijk onderbouwde opinie over Coldplay herhalen. nogmaals een kritische kanttekening bij de Telegraaf-berichtgeving; en verder woorden (zoasl die van Veertje) hebben nu in eenmaal in menselijk communicatie een - alom geaccepteerde en gehanteerde betekenis (en die van hoogdravend - haar keuze - zoek die maar eens op).

End of story!

Ik weet eigenlijk wel zeker dat de Coldplay-hetze alleen maar gevoed is door de radiozenders en hun neiging om bepaalde artiesten, weliswaar door middel van de platenmaatschappij, door de strot te trekken. Daar kan zo'n band echt niks aan doen. Daardoor zien velen niet de kwaliteit van een cd als deze en schieten het al af omdat ze weer worden doodgegooid door over-airplay.

TEQUILA SUNRISE schreef:
Ik heb gisteravond de heren live kunnen aanschouwen, prachtig concert gezien.

Mee eens, zag ze vanavond en de nieuwe nummers zoals Lost klonken live erg goed. Mooi concert, erg genoten.

avatar van Fairy Feller
Heb Coldplay gisteren live zien spelen en ik moet zeggen dan komen de nummers van Viva echt veel beter uit de verf. Natuurlijk maakt iets live meer indruk, maar de hele opbouw, dynamiek en uitvoering van de Viva nummers lijken meer geschikt om live te horen. Maakt deze ervaring nu dit studio album beter of minder.....toch een halfje omhoog.
Overigens was het een geweldig concert !

Na een imo stuk mindere X&Y scoort Coldplay hier weer een fantastische plaat. Wat leuker en leuker wordt naarmate ik hem meer luister. Erg sterke nummers, waarvan ik Yes een minder nummer vind. Voor de rest zeer sterke nummers, waarbij de piano voornamelijk is links laten liggen.

Vrijdag Coldplay live gezien in de ahoy. Wat een fantastisch concert was dat. Nummers klonken live fantastsich en moet toch wel zeggen dat het één van de betere concerten is die ik gezien heb.

Geweldig !

avatar van T.A.
4 oktober 2008:

De 19-jarige Otto wilde een plaatje aanvragen omdat hij tien uur later dood zou gaan.

In eerste instantie namen de diskjockeys het niet serieus. ,,Over 11 uur kunnen we je verzoekje draaien,, grapte Beelen nadat de beller het nummer 'Viva la Vida' van Coldplay aanvroeg.

avatar van L_T_B
Berichten omtrent het menselijk lichaam verwijderd.

zicos
Bah ik kan dat deuntje van viva la vida niet meer aanhoren

avatar van sierrra
Joy schreef:
de radioheadsage zet zich ook hier voort

ik blijf imuum

Toch jammer dat iemand imuun is voor uitzonderlijk goede muziek.

Heb dit nieuwe Coldplay album nu een paar keer beluisterd en ben er nog niet helemaal uit.
Moet het album maar eens wat vaker beluisteren voordat ik mijn stem uitbreng.

Joy
nee hoor, er blijft nog genoeg over

avatar van lauradance
T.A. schreef:
4 oktober 2008:

Nep denk ik,
Anyway, ik zou Viva La Vida niet willen horen als ik over 10 uur dood zou gaan. Vind het een verschrikkelijke plaat.
Op dit album staan wel een paar goede nummers en ik heb het album ook wel meerdere malen op repeat gehad maar kom nu toch wel tot de conclusie dat ze niet het niveau halen van Parachutes. Want dat album trek ik nog wel eens uit de kast terwijl ik dit album er het liefst in houd. (met uitzondering van een drietal songs)

DonDijk
Die Otto blijkt niet echt te zijn toch?

Een Notto?

avatar van lauradance
Haha nou ik heb het niet helemaal gevolgd allemaal, heb enkel ergens gelezen dat er sterke aanwijzingen zijn dat het niet waar is maar een grap.

DonDijk
Triest figuur ben je dan. Zotto.

avatar van Martijnnn
lauradance schreef:

Het is een (slechte) grap.

Na het tegenvallen van X&Y was ik bang dat dit de druppel zou zijn. Dat Coldplay mij niet meer zou kunnen boeien.

Gelukkig heeft dit album mij verrast. Een nieuw soort Coldplay met over het algemeen erg goede nummers. Vooral Lost (beide versies; ! en ?) en Lovers in Japan / Reign of Love.

Gelukkig, ik hoef (nog) niet af te haken bij deze band .

Jackson07
Heb laatst alle albums van Coldplay gedownload om te kijken hoe ik het zou vinden. Is normaal gesproken namelijk niet de muziek die ik luister, al ben ik erg breed georiënteerd qua muziek. Het is zeker niet slecht, maar vind geen van de Coldplay cd's de moeite waard om te kopen, totdat ik dit album hoorde, dit album ligt mij toch het prettigst in de oren, en dan heb ik het over het hele album. Bij de vorige platen had ik er nummers tussen zitten die ik zo weer zou luisteren en anderen bleven gewoonweg niet hangen. Platen die bleven hangen van de vorige cd's zijn bijv. Yellow, don't panic (helaas te kort). Dit album vond ik helemaal prettig. Het enige album dat ik nu nog moet luisteren is X&Y, hopelijk is die ook zo goed.