Sigur Rós - Með Suð Í Eyrum Við Spilum Endalaust (2008)

IJsland
Label: EMI

1. Gobbledigook (3:05)
  2. Inní Mér Syngur Vitleysingur (4:05)
  3. Góðan Daginn (5:15)
  4. Við Spilum Endalaust (3:33)
  5. Festival (9:24)
  6. Með Suð í Eyrum (4:56)
  7. Ára Bátur (8:57)
  12. Heima * (3:57)
avatar van coldwarkids
Takk is wel beter

avatar van Urbanoetang
Helaas staat mijn hoofd de laatste tijd niet echt naar dit soort muziek. Ik hoor dat het heel(!) goed is, maar ik heb de laatste tijd wat meer behoefte aan muziek wat meer up-tempo is (Gobbledigook wordt daarom nu wel grijsgedraaid ).

slechts 1 volledige luisterbeurt gehad, maar zet direct hoog in: 4.5*
moet hier wel voor in de stemming zijn, dan is het prachtig! gaat nog vaak gedraaid worden op vakantie en dan kijk ik naderhand wel of de score terecht was;)

avatar van thelion
Ik weet het niet hoor met dit album beter gezegd met Sigur Rós in zijn geheel...... ze kunnen mijn aandacht niet vast houden...... en met dit album lukt ze dat ook weer niet, er staan best een aantal goede nummers op maar het album als geheel komt toch niet veel verder dan 3.5* wat mij betreft en dan is dat nog afgerond naar boven.....

bobbee
Ik draaide Sigur Ros altijd als ik 's avonds aan het werk was. Trage sferische muziek, waarvan je soms niet eens wist naar welk nummer je luisterde. En heerlijk als je eens niet zin aan drukte had want dat leidde teveel af. Echt muziek om geconcentreerd bij te blijven.

Toen ik 2 weken geleden op tv de clip van Gobbledigook voorbij zag komen was ik blij dat mijn recorder aanstond, Want de muziek was fris en vrolijk net als de beelden. Spitter Spetter Spater, ik kom een druppel later. Heel leuk.

Het hele album is van een opgetogenheid die ik niet verwacht had, maar die me heel goed bevalt.

bobbee schreef:
sferische muziek
bolvormige muziek Die moet je even uitleggen

Feeder
BlueVelvet schreef:
bolvormige muziek Die moet je even uitleggen

Heb je niet een biertje teveel op?

jkbb
Tja, ik weet niet wat het precies was. Ik leefde deze weken in een soort roes, met de gedachte (en zelfs de wil) dat deze plaat hun allermooiste is. Maar ik hoef maar 10 sec van een willekeurig nummer van () te horen en dan weet ik het toch alweer: met het woord perfect doe je die plaat nog ernstig te kort, en deze zelfs ook al (gewoon hun studioalbums na Von eigenlijk). Dat einde van Festival bijvoorbeeld, ik denk wel het beste stuk dat ze ooit gemaakt hebben. Je weet dat die explosie eraan zit te komen, maar ze weten hem zo lang uit te stellen, maar dan is 'ie er uiteindelijk toch, en hij is zo mooi: vertrouwd, maar toch net ietsje anders. Geweldig gewoon!

bobbee
Feeder schreef:

Heb je niet een biertje teveel op?

Nee, ik was zelfs helemaal alcohol loos gisteravond. Het lijkt wel een soort Germanisme.

Maar Google levert o.a. het volgende:
dus zo raar is het nu ook weer niet.

avatar van beusie84
1,0
Kan nog stijgen

beusie84 schreef:
Kan nog stijgen

Je bent de eerste met deze beoordeling: kom eens verder dan deze opmerking..... ik ben wel benieuwd.

avatar van thelion
Stond op 3.5* maar kan het nog steeds niet echt goed vinden en die 3.5* was al afgerond naar boven.......

Ben tog van meening dat ik het niet meer dan 3* waard vind dus een halfje d'r af........

avatar van Pinsnider
Heeee Interessant inderdaad!! De eerste 0,5*!!!! Laat je horen!!!!

avatar van Lennonlover
en viva la vida geeft hij 4,5...

avatar van Nakur
Meneer is gewoon een beetje wispelturig. Ik zie dat hij de laatste plaat van The Editors van 1* naar 4,5* en de laatste Rufus van 0,5* naar 4* lanceerd. Dus

avatar van UndahCovah
Ik kom al met al toch uit op een 4*.

Gobbledigook, de 1e luisterbeurt was dat een ijskoude plets water in mijn gezicht. Maar deze ijskoude verbazing maakte al snel plaats voor warme waardering. Het is ontzettend gedurfd om een nummer te maken dat lijkt op een willekeurig nummer van Animal Collective als je bekend staat als haardvuur-muziek makers. En deze durf is meer dan geslaagd. Gobbledigook is echt een ontzettend tof nummer.

Daarna blijft het album eigenlijk op constant niveau. Met Vid Spilum Endalaust en Festival en Ára Bátur als hoogtepunten. Vooral Festival is een steengoed nummer en is zonder twijfel de 'Seaglopur' van deze CD.

Maar na Ára Bátur komt Illgresi, ook een experiment om een accoustisch nummer te maken. Ik vind deze poging minder geslaagd. Het nummer is best aardig maar het lijkt alsof het in zijn onderbroek staat. Er had best een rustige drum, een mooie synth met lange halen en een zware, lage bas onder gemogen. Zo had het nummer wat meer aangekleed kunnen worden.

De laatste 3 nummers weten mij niet echt te raken. Ze blijven niet hangen. Daar kan nog verandering in komen, De laatste paar nummers van Takk... ben ik pas gaan waarderen nadat ik het album al vele malen gehoord had.

Al met al kom ik dus op een 4*, met doorgroei mogelijkheden als de laatste paar nummers mij ook weten te overtuigen.

avatar van Lennonlover
Nakur schreef:

Kom! Laten we snel deze ook een 0,5* geven!

avatar van beusie84
1,0
Wispelturig! 1*

avatar van Rufus
Nakur schreef:

Prima van Beusie84.
Dank je.

Ach, al dat gezeik over een lage score, even bedenkelijk als die pipo's die er na anderhalve luisterbeurt 5 sterren tegenaangooien en de plaat ergens in hun top 10 zetten medunkt.

avatar van Pinsnider
Ohnee, absoluut geen gezeik!! Ik ben persoonlijk juist erg benieuwd naar de onderbouwing. Dat soort discussie maken deze site juist zo leuk!!

avatar van Rufus
Als iemand geen tijd heeft of geen zin dan hoef je toch geen onderbouwing van je stem te geven.
Op deze manier ben je bang om nog laag te stemmen, lijkt mij ook

niet de bedoeling.

avatar van Maiky
Nicolage Rico schreef:

Maar dan moet degene ook niet zo een kortzichtig berichtje plaatsen, toch?

Daar ben ik het mee eens. Ik zie (niet alleen op MusicMeter overigens) regelmatig mensen die vlug hun mening geven in twee of drie regels, maar daar dan ook bij zeggen dat ze of geen tijd hebben of geen zin (!) om er verder op in te gaan. De meesten komen er ook niet meer op terug. Heb ik niet veel aan, en de gebruikers of gasten die meer over een album willen weten ook niet. Wacht dan tot je wel tijd of zin hebt om wat meer onderbouwing te geven Ik neem berichten serieus, maar soms vraag ik me echt af hoe serieus sommige mensen een album of wat dan ook nemen...

Nicolage Rico schreef:

Maar dan moet degene ook niet zo een kortzichtig berichtje plaatsen, toch?

Exact: laat dan ook de semi-lollige opmerkingen maar achterwege eerlijk gezegd.

tuktak
kom op mensen, alleen track 1 alleen al is toch al hilarisch...lalalalallalala...en de rest verstaat niemand....
let ook op die feesttoeter op 2minuut6...
en het overdreven gepingel aan het begin van track 3, bij elke andere band worden zulke irritante trucjes keihard afgekraakt.
het is veel mensen in hun bol geslagen met deze plaat. dit is gewoon middelmaat. mensen die euforisch zijn over bv (), die begrijp ik tenminste. ookal ben ik het er dan ook niet helemaal mee eens, dat is iig een compromisloze plaat, en dus of bagger, of geniaal.

avatar van BlueVelvet
Ik vind het altijd grappig als mensen het cliché "dit is een love or hate plaat" uitspreken, en tegelijkertijd het meest gemiddelde cijfer geven: 2.5 of 3.0. (Of men houdt er een niet-lineair beoordelingssysteem op na, maar ik vind 2.5 geen "bagger")

avatar van timhardt
de nieuwe sigor ros: ik beken: ondanks dat SR in mijn straatje zou moeten passen, hebben ze dat nooit gedaan. Iiiiiiiioooooooo, ooooooooeeeeeiiiiiiii..... ik kreeg er wel kippenvel van, maar niet dàt soort kippenvel! Zelfs Takk was niets voor mij.

Maar de nieuwe klinkt anders: minder ijl, wat meer gitaren. Veel nummers lijken zo uit de vreemdetalenplaten van Kent (onderschat!) te komen. Hij moet nog wat groeien, maar ik vind hem nu al erg goed: top 10 materiaal!

avatar van McSavah
BlueVelvet schreef:

Hij had het toch over ( )?

avatar van BlueVelvet
Oei...slecht gelezen dus. Mea culpa!