Bloc Party - Intimacy (2008)

Label: Wichita

6. Signs (4:39)
  7. One Month Off (3:38)
  8. Zephyrus (4:34)
  9. Talons * (4:43)
  10. Better Than Heaven (4:21)
  11. Ion Square (6:33)
  12. Letter to My Son * (4:26)
  13. Your Visits Are Getting Shorter * (4:21)
  14. Flux * (3:38)
Dn!S schreef:
Ja hier in de polder is het misschien wel 'alternatief' maar je zou ze eens in hun thuisland moeten zien. Ze staan met bijna al hun singles in de charts en ik meen dat ze zelfs een paar top 10 noteringen op hun naam hebben staan. Deze gasten zijn commercieel dan ook zeker geslaagd, maar dat maakt toch verder niet uit voor de luisterervaring?

Ja op die manier, in hun thuisbasis in Engeland is het inderdaad populairder dan hier, en ik dacht dan dat je commercieel bedoelde in de Nederlandse "polder" maar goed dat maakt inderdaad niets uit voor de luisterervaring

avatar van dumb_helicopter
Dn!S schreef:

ja, maar in engeland is de rockscene ook een stuk meer ontwikkeld dan in België of Nederland, Engelsen hebben de rockmuziek in hun bloed, waardoor de voor ons alternatieve bands toch daar hoog in de charts eindigen. Desalniettemin ga ik me straks toch ook 'intimacy' aanschaffen, de quotering in Humo was met het maximum van 4 sterren dermate hoog, dat ik het me niet kan veroorloven om het album niet te kopen.

avatar van coldwarkids
Nee inderdaad Engeland is in alternatieve muziek gewoon veel verder ontwikkelend. maar goed... straks voor dat ik naar mijn werk ga, koop ik hem even van te voren... (die limited dan wel he ) ik heb bij de letter B een plekje vrijgehouden in mijn cdrek

metronomy
djarend schreef:
klopt, 27 oktober, ik zal het nog eens aan een ieder uitleggen:
officiele releasedata zijn altijd op een maandag, in Nederland betekent dat in 99% van de gevallen dat ze op de vrijdag daarvoor in de winkels liggen, dit heeft er mee te maken dat dan nog de weekend verkopen van zo'n cd meteen meetellen voor de charts. Bloc Party zou ook afgelopen vrijdag er al zijn, maar wordt dus dinsdag, dat sommige winkels hem al wel hebben kan, die hebben dan de import versie. Als het een gewoon plastic doosje is weet je genoeg, dat is niet de limited versie die in NL uitkomt, ik heb de import versie niet gezien maar daar zal in ieder geval geen V2 opstaan, de NL maatschappij van Bloc Party. Bij V2 balen ze denk ik ook dat ze hem nog niet konden leveren, de lp overigens al wel.

ik heb de limited edition gekocht in mediamarkt, maar dat is ook een release van Wichita. Heeft V2 nog de rechten op bloc party?

avatar van djarend
Wichita is een label wat V2 distribueert, dus ja, V2 heeft de rechten.
En om over de polder te beginnen, dan is heel Nederland dat want ik weet ook uit betrouwbare bron dat Bloc Party in België bijna 3x zoveel verkoopt dan in NL, en die hebben nog minder inwoners ook..... !!

djarend schreef:
Wichita is een label wat V2 distribueert, dus ja, V2 heeft de rechten.

Wat ik nu ga zeggen is alleen maar op vermoedens gebaseerd hoor, maar volgens mij is Belgie ook een stuk meer rock-georienteerd dan Nederland. Ook als je kijkt naar de bands die ze hebben voortgebracht (alleen al een act als dEUS). In Nederland valt dat toch best tegen, maar goed het is maar een vermoeden dus brand me vooral af als ik fout zit

vondeich
Ik vind hem per luisterbeurt beter worden. Inmiddels 4* en ik sluit hoger niet uit!!

BPDD
Nederland is wat muziek betreft gewoon een k*tland, als je kijkt wat er op tv altijd wordt gedraaid......
Het vreemde is dat als ik bijvoorbeeld Bloc Party laat horen aan iemand anders de meeste mensen het goed vinden maar er gewoon nog nooit van hebben gehoord.
Het kan ook toeval zijn hoor dat ik precies mensen tegenkom die het wél leuk vinden.
Ik ben een beetje geneigd om TMF de schuld te geven, volgens mij als TMF regelmatig eens wat goede muziek gaat draaien kan dat de fanbasis van goede bands explosief laten groeien.
Ze doen nu een halfslachtige poging om mensen die niet van gewone Justin Timberlake muziek houden tevreden te stellen met van die emo troep.
Wat dan wel weer apart is is dat ik ontzettend vaak muziek die ik wel leuk vindt op de achtergrond van tv-programma's of reclames hoor.
Misschien zit ik nu maar wat dom te kletsen maar deze indruk maakt het zo'n beetje op me.

Kan morgen Intimacy eindelijk op gaan halen, ik heb de 2 bonusnummers inmiddels al wel (goede kwaliteit) gedownload.
Ik vind het 2 typische Bloc Party nummers, ze schieten er niet echt uit zoals Trojan Horse,Signs of Ion Square bij mij maar zorgen er wel voor dat ik het album in zijn totaliteit echt goed vind (op Ares na dan).
Het mist nog net iets dat A Weekend In The City wel heeft maar ik heb hem de afgelopen 2 maanden continu beluisterd, het heeft gewoon weer iets dat Bloc Party in (bijna) al zijn nummers heeft.
Dus verhoog ik alsnog naar 4.5*

luijsterburg
BPDD schreef:

Daarvoor hoef je niet naar Nederland te wijzen hoor, en TMF gaat bij mij toch nooit aan dus ik zit er niet mee.

BPDD
Ik kom er tamelijk moeilijk onderuit vanwege het gigantische scherm in de aula op school....

Lost Highway
Wat mij betreft zit je helemaal niet dom te kletsen, wat je zegt is helemaal waar. Geef Bloc Party ( en nog een resem andere bands ) de airplay die zo een Timberlake krijgt, en je zou zéér merkwaardige hitlijsten krijgen. Echter is dat een beetje te gevaarlijk hé, en zo blijft Koning Conservatisme heersen.

luijsterburg
En 5 miljoen mensen die Paul de Leeuw kijken is wel verdiend? Vol stadium bij Frans Bauer? Zo kan je wel even doorgaan...

avatar van LucM
Tja, Timberlake zit bij een grote platenmaatschappij die alle middelen heeft om zijn 'artiest' te promoten. Bloc Party zit bij een klein label met een beperkt budget. Dat maakt het verschil.

avatar van djarend
nog een leuk weetje, de amerikaanse versie van deze cd heeft nog een extra track........ dus 14 tracks, het heet Flux. Ik ben verder geen kenner, dus weet niet of nieuwe nummers is of zo, maar staat als laatste nummer op de cd

(verwijderd)
Flux is vlak uitgekomen na de release van A Weekend in the City.. stond volgens mij ook als B-kant op een van de single's maar dat weet ik niet helemaal zeker.. Flux past wel beter bij deze plaat dan bij AWitC

BPDD
Flux staat ook op AWITC zelf, tenminste op een van de releases.
Past inderdaad veel beter op Intimacy dan op op AWITC

avatar van JU2GEN
Ik plaats niet zoveel berichten op deze site maar over dit album wil ik toch wel even kwijt dat het één van de betere albums is van de afgelopen tijd.

Ik luister hem al non-stop sinds hij te downloaden is en hij verveelt echt geen moment daarom vandaag uiteraard maar aangeschaft.

Hoogtepunten van het album: alles behalve Mercury..

avatar van Boris1
coldwarkids schreef:

Commercieel volgens mij toch echt nog niet in NL dan, ja wel onder de alternatievelingen, maar goed ga jij maar eens aan een echte Nederlander vragen wie Bloc Party is... dan krijg je vast en zeker nee te horen dus zo commercieel en doorgebroken zijn ze nog niet onder alle Nederlanders. Ik zie ze niet in de album top 40 staan in Nederland . De echte echte muziekliefhebbers kennen Bloc Party

Dus jij noemt een band die in 4 minuten een optreden in Rotterdam uitverkoopt commercieel niet geslaagd ? Overigens bedoel ik commercieel geheel niet als een vies woord. Zodra een band plaatjes verkoopt is het bij voorbaat al commercieel, als de muziek goed is gun ik het iedere band van harte

(verwijderd)
Toen ik deze plaat voor het eerste hoorde was ik even de weg kwijt.. 3 platen op een rij.. 3 maal een ander geluid.. hoe moet een fan dat nou verstouwen.. maar al snel viel bij dit album alles op zijn plaats.. de merkwaardige single mercury.. de stuwende beats en riffs in Trojan Horse en de 'rustige' afsluiter Ion Square zorgen voor een album vol wendingen, maar die wel klinkt als een volledige plaat. Het is in het begin even doorbijten, maar op het moment dat je het doorhebt kan die zich wat mij betreft gemakkelijk meten met Silent Alarm

En over die bekendheid en commercialiteit.. ik denk niet dat Bloc Party heel commercieel is, maar vooral een band die bij een liefhebber van goede (indie)rock zeer goed valt en daardoor een makkelijk een plekje in een lijst van favoriete artiesten komt.. Als je het publiek in de Watt zag afgelopen weekend was het vooral een merendeel aan 'hippe' youngsters die van een goed feestje houden, maar die daarbij ook nog eens alle nummers tekstueel uit een hoofd kende en de band met open armen ontving! Ik zelf was er ook en had een huisgenootje mee die de band niet kende.. ze wist eerst niet wat er overkwam, maar ik hoor nu geregeld Bloc Party uit haar speakers knallen.. en dat geeft stiekem toch wel een goed gevoel

The Boogieman
Het valt me op dat ik dit album elke dag wel een keer luistert. Er zit gewoon lekker veel variatie in de nummers en de nummers zitten goed in mekaar, maar dan op een andere manier als Silent Alarm.
Ik had afgelopen nacht voor het slapen gaan dit album met mijn ogen dicht geluisterd. Na dat gedaan te hebben moet ik er toch echt 5 sterren voor geven. Zelfs de nummers die ik iets minder vond, vind ik nu goed. Biko vond ik toen wat minder, maar na het echt goed horen van de lyrics zit er veel emotie in. Dit album is bij van 3,5* naar een 5* gegroeid.

Dwangbuis
Bij mij is ie naar een tweeënhalf gekrompen Ik heb Intimacy al vaak kansen gegeven - helemaal beluisterd, nog een keer, de volgende dag opnieuw enzovoort - maar de vibe die elk liedje in Silent Alarm kenmerkt, vind ik hier veel minder terug, en dat is nu eenmaal mijn criterium. Net de helft voor mij dus, tsja.

Dean F. Abbot
vandaag binnen gekregen in een Luxe editie
nu maar luisteren en kijken of ze het waar maken
ik heb hoge verwachtingen!

avatar van coldwarkids
Dinsdag gehaald en wat denk je wat ik dacht toen ik dat kartonne doosje zag?! : Het is al de zoveelste cd die niet in mijn cdrek past haha.. ik had al een leeg plekje bij de B onder de andere Bloc Party albums .
Maar goed ik ben blij dat ik de gelimiteerde heb, want die extra 2 nummers zijn briljant.

avatar van platedraaier
Ik vind dit wel een ok plaatje. Maar om de één of andere reden moet ik erg vaak aan The Cure denken.
Ik weet het niet, het is de muziek in combinatie met de stem.
Ben ik de enige die dat heeft?

avatar van LucM
Bloc Party deed mij ook aan the Cure denken, ze zijn immers beïnvloed door de postpunk / new wave scène eind jaren '70, begin jaren '80 waaronder the Cure, maar een epigoon is Bloc Party allerminst.
Inmiddels heb ik dit album ook voorbeluisterd en ik vind het redelijk meevallen, hoewel wat onevenwichtig. "Mercury" vind ik in deze mix een stuk beter dan de singleversie. "Ares" kan mij niet boeien maar "Biko" vind ik dan weer een erg mooi nummer.

avatar van djarend
dat de zaal Watt in 4 minuten uitverkocht was is overigens een verhaal wat wel waar is maar toch een kanttekening moet worden geplaatst. Meer dan de helft van de kaarten gingen niet in de verkoop, die zijn verdeeld door V2 aan cd-winkels en bv 3 fm. OOk veel journalisten en de zaal was niet vol gepropt, Zeker 400 man minder dan normaal, (balkon gesloten) dus daarom ook snel uitverkocht, neemt niet weg dat de band populair is hoor.
En oh ja, ik vind elke band commercieel die besluit zijn muziek op cd te zetten o.i.d. , je wilt je muziek verkopen anders heeft het geen zin het op cd te zetten en dus commercieel bezig

avatar van Ploppesteksel
Ik blijf Ares het beste nummer vinden. Nog maar eens opzetten, gaat hij misschien wel naar 4*, want ook hier valt hij steeds beter in de smaak.

avatar van Petterson
Lang geleden dat ik zon goed nummer heb gehoord als Ion Square.

coldwarkids schreef:

Ja hij is weer lekker te groot haha. Jammer dat de teksten van de 2 bonusnummers niet in het boekje staan want nu hoor ik steeds "Your Pie is getting further away from me" bij your visits are getting shorter.

Neemt niet weg dat het 2 geweldige nummers zijn.

freakyy schreef:

Neemt niet weg dat het 2 geweldige nummers zijn.

Inderdaad die 2 teksten staan er niet op maar goed ik ben al hartstikke blij met die 2 extra nummers, de lyrics vind ik wel op internet ... en het zijn zeker 2 geweldige nummers