AC/DC - Black Ice (2008)

Australiƫ
Label: Columbia

1. Rock N Roll Train (4:21)
  2. Skies on Fire (3:34)
  3. Big Jack (3:57)
  4. Anything Goes (3:22)
  5. War Machine (3:09)
  6. Smash N Grab (4:06)
  7. Spoilin' for a Fight (3:17)
  8. Wheels (3:28)
  9. Decibel (3:33)
  10. Stormy May Day (3:10)
  11. She Likes Rock N Roll (3:53)
  12. Money Made (4:15)
  13. Rock N Roll Dream (4:41)
  14. Rocking All the Way (3:22)
  15. Black Ice (3:25)
avatar van LDeVries
heerlijke plaat, mijn favoriete nummers zijn Rock 'N Roll Train, Spoilin' for a Fight, She Likes Rock N Roll en Black Ice .

LDeVries schreef:
heerlijke plaat, mijn favoriete nummers zijn Rock 'N Roll Train,

Volgens mij zijn Roll Train en Rock geen twee verschillende nummers.

avatar van LDeVries
ik was nog niet klaar, ik had per ongeluk al op plaatsen gedrukt

avatar van Kronos
Oké, nu ziet het er beter uit.

avatar van LDeVries
ik heb wel een beetje muziek smaak

avatar van sinkthepink
Ik moet een beetje terugkomen op mijn enthousiasme. Vergeleken bij "Black Ice" is "Stiff Upper Lip" een meesterwerkje, en dat is geen compliment......helaas!

avatar van Devoo
sinkthepink schreef:

En er dan toch nog een 4 aan kwijt kunnen? Jij kan niet anders dan een uber AC/DC fan zijn?

avatar van sinkthepink
Je hebt gelijk, even aangepast.

Oh ja, ik ben fan in hart en nieren, maar dat hoeft niet te betekenen dat ik alles maar goed moet vinden. Het had toch beter geweest als ze na "Ballbreaker" de eer aan zichzelf hadden gehouden. Maar goed dat is maar mijn mening.

avatar van ricardo
Een user met de naam sinkthepink en met de avatar van For Those About To Rock, en met het album Back In Black op 1 in zijn pers mu.me top 10, die dit maar een mager album vind? Daar begrijp ik helemaal niets van, dit album staat bol van de pakkende songs, en ook de productie is werkelijk gewoon geweldig. Ik zou deze als beste van AC/DC willen bestempelen na Brian zijn debuut uit 1980, Back In Black dus. Daarom snap ik ook niet dat jij dit een mager album vind. Wat vind je er eigenlijk dan precies zo slecht aan als ik je vragen mag? En na Ballbreaker hadden ze zeker niet moeten stoppen, want dan hadden we 2 fantastische AC/DC albums misgelopen. Van de Brian albums vind ik Back In Black nog steeds de beste, kort daarop gevolgd door deze, en daarna Stiff Upper Lip. 4 de Brian album vind ik Flick Of The Switch en dan Ballbreaker als 5 de. 6. de For Those About To Rock. 7 de The Razor's Edge. 8. Blow Up Your Video. 9. Fly On The Wall.

avatar van Kronos
Waarom is het toch altijd zo moeilijk te begrijpen dat iemand een andere smaak heeft?

Eerdere albums van AC/DC waren veel meer hardrock terwijl deze wat meer bluesy is. Als je daar niet zo van houdt dan kan ik me goed voorstellen dat je Black Ice maar slappe kost vindt, hoeveel je verder ook van AC/DC houdt.

avatar van ricardo
Ok, kan zijn, maar volgens mij vind hij Ballbreaker een goed laatste album van AC/DC. Ik vind Ballbreaker nog droger en meer bluesy dan deze, daarom snap ik het ook niet. Ik vraag daarom beleeft hoe dat kan dat hij deze een stuk minder vind. Of mag dat niet van jou Kronos?

avatar van sinkthepink
Hahaha.......ja je kan iemand nooit aanvallen op muzieksmaak, daar komt namelijk gevoel bij kijken. Dat is hetzelfde als dat je vraagt waarom je op blond valt en niet op donker.....maar goed.

Ik vind de numer gewoon niet goed genoeg, op Rock'N'Roll train na dan, want dat is een ouderwetse knaller. Dat de productie zo geweldig is ben ik niet met je eens, van SUL wel trouwens.

ricardo schreef:
Of mag dat niet van jou Kronos?

Dat vind ik een rare suggererende vraag.

Waarom zou dat van mij dan niet mogen?

sinkthepink schreef:

In weze is dus iedere discussie over muziek onzin als ik jullie begrijp omdat er gevoel bij komt kijken, het beste is in jullie ogen een monoloog dus. Ik vind het leuk om goede meningen te lezen van de div users, kan ik misschien andere inzichten in dingen krijgen. Ik wil er wat van opsteken hier op mu.me, en heb al heel wat mooie muziek leren kennen door goede meningen van div verschillende users hier te lezen. Een eigen mening is erg belangrijk, maar daarbij ook open willen/kunnen staan voor die van een ander vind ik minstens net zo belangrijk.

ricardo schreef:
In weze is dus iedere discussie over muziek onzin als ik jullie begrijp omdat er gevoel bij komt kijken.

Muziek is niet hetzelfde als muzieksmaak.

Over muzieksmaak, daar had sinkthepink het over.

avatar van ricardo
Wat is Stormy May Day toch een geweldig nummer met een lekkere rif erin, kippevel gewoon. Mijn favo van dit album zo langzamerhand wel denk ik.

Kronos schreef:

Dat vind ik een rare suggererende vraag.

Waarom zou dat van mij dan niet mogen?
Omdat jij een beetje dominant bent bij sommige albums en ten koste van alles altijd het laatste woord wilt hebben.

ricardo schreef:

Is inderdaad één van de betere nummers, maar ze hadden meer moeten investeren in zeg maar 8/9 echt heel sterke nummers met opbouwende intro's ed. Dit zijn teveel korte mij niet veel zeggende riedeltjes (she likes rNr / Smash N grab / wheels), wat overigens wel in de tijdsgeest past, want langere meeslepende songs zullen wel niet meer verkopen.

Ik vind het gewoon een tegenvaller na 8 jaar wachten, ondanks de hype.

ricardo schreef:

Dat zijn geheel jouw eigen projecties. Er valt dus niks te knipogen. Het laatste woord hebben interesseert mij geen bal. Maar ik laat mij niet de mond snoeren door wat dominant gedrag van anderen die graag met gescheld en bevelen hun willetje proberen op te dringen.

Ik heb zonet Black Ice en Ballbreaker eens na elkaar gedraaid. Die laatste is toch veel meer AC/DC oude stijl. De muziek is misschien niet minder bluesy maar Brian schreeuwt er wel zoals hij dat altijd al deed, daar waar hij het op de nieuwe wat rustiger aan doet en meer als een soulzanger zingt.

avatar van ricardo
Ik vind het beiden prachtige albums, zowel deze als Ballbreaker. Ik vind dat er met Brian als zanger dan ook maar 2 echt mindere albums gemaakt zijn, en wel de albums Fly On The Wall en Blow Up Your Video. De rest vind ik dik in orde. Die 2 zijn ook de enigste 2 van AC/DC die ik niet org in mijn bezit heb, maar gebrand heb liggen. Org ga ik dan ook zeker geen albums kopen om een collectie compleet te hebben/maken. Als ik een org album in huis haal dan wil ik het ook vaak afspelen, want anders vind ik het zonde van de centjes. Volgens mij heb jij ook wel veel originele albums in huis Kronos, en nog meer dan dat er aan popnagels in de moerdijkbrug zitten, of hep ikut mis nu?

avatar van Kronos
Dat zou ik niet weten want ik ken de moerdijkbrug niet.

Ik heb best wat CD's in huis ja. Maar wat is veel?

avatar van ricardo
Ik vind over de 5 a 600 org wel vrij veel. Ik heb ongeveer 220 org albums in huis. verder heb ik mijn pc nog vol staan met pindakaas spul.

Joy
stuk of 150 ceedees, stuk of 400 platen, meeste aan muziek op comp, zon 60 gig

aan deze ben ik nog maar mondjesmaat toegekomen, maar wat ik heb gehoord klonk ok over de gehele linie

avatar van Kronos
Als tiener had ik al meer dan 300 lp's. Ik vind 500 cd's dus relatief weinig. Hoeveel ik nu precies heb staan weet ik niet. Over de 1000 ben ik de tel wat kwijtgeraakt. Albums downloaden van het internet doe ik eigenlijk nog maar enkele maanden, omdat cd's tweedehands verkopen wanneer je ze niet goed vindt niets meer opbrengt tegenwoordig. Vroeger wist ik enkele adressen die er een aardig prijsje voor gaven en met dat geld kocht ik dan weer nieuwe cd's.

Maareuh, het gaat hier over Black Ice natuurlijk.

De nummers zijn op dit album inderdaad wat korter dan we gewoon zijn van deze symphatieke jongens. Maar dat past ook weer wel bij de stijl vind ik; meer zeggen met minder.

Ik moet zeggen dat ik heel bang was voor de stem van BJ - reden van mijn afhaken naar For those about to Rock. Maar op dit album klinkt tie erg goed moet ik zeggen en tja de muziek, ACDC is en blijft ACDC.

Let there be rock

avatar van Lukas
En toch... er móet ergens iets fout zijn gegaan als voor een plaat van een zichzelf respecterende hardrockband reclame wordt gemaakt op de publieke omroep

avatar van ricardo
Angus woont in Nederland, en heeft waarschijnlijk connecties met Nederlandse politici die AC/DC een warm hart toe dragen.

avatar van rudiger
Goed nieuws .
AC/DC geeft een concert op 23-6-2009 in de Amsterdamse Arena .
Voorverkoop en hoe diep we in de buidel moeten tasten is nog niet bekend , wel dat Belgie niet aangedaan wordt.
Aldus MOJO.

avatar van Thomzic
aanstaande vrijdag 10:00 begint voorverkoop.
Alles in pre-sale via livenation.nl

avatar van ricardo
De kaartjes zullen wel onbetaalbaar duur zijn denk ik. Als ik voor rond de 60 tot 70 euro een kaartje kan krijgen ben ik koopman. Hogere bedragen word me gewoon te gek, het moet wel leuk blijven. Een concert duurt gemiddeld maar 2 uur, daar mag je zeker na 8 jaar wel het 1 en ander van verwachten. Maar dan moet een kaartje wel een beetje redelijk geprijsd zijn. Maar even afwachten.