Snow Patrol - A Hundred Million Suns (2008)

Label: Geffen

1. If There's a Rocket Tie Me to It (4:19)
  2. Crack the Shutters (3:20)
  3. Take Back the City (4:40)
  4. Lifeboats (4:41)
  5. Golden Floor (3:19)
  6. Please Just Take These Photos from My Hands (4:25)
  7. Set Down Your Glass (3:43)
  8. The Planets Bend Between Us (4:18)
  9. Engines (5:10)
  10. Disaster Button (3:58)
  11. The Lightning Strike: What If the Storm Ends? / The Sunlight Through the Flags / Daybreak (16:18)
avatar van Woutout
Helaas een beetje meer van hetzelfde. Inderdaad een beetje een vlak album met een wat gladde productie. Geen echt uitschieters, zoals wel eerder op Final Straw en Eyes Open. Golden Floor is wat mij betreft favoriet. Album als geheel een beetje teleurstellend.

avatar van Shadow91
Hij wordt beter en beter maar nog altijd geen Final Straw of Eyes open.
Uitschieters vind ik vooral Crack the shutter en If there`s a rocket tie me to it. Lifeboats en Golden Floor doen me wat minder. Vind trouwens in Lifeboats dat het nummer net lijkt of het doro Jack Johnsen is geschreven en gezongen of ligt dat aan mij? Ook vind ik het laatste nummer echt een super nummer en dat had ik niet verwacht toen ik zag dat ie 17 minuten lang duurde. Vind vooral het begin en het eindstuk leuk, alleen het midden van het nummer vind ik het wat saai worden.

Deze CD is inderdaad niet beter dan zijn voorgangers maar mag er wel degelijk zijn. Opgewaardeerd naar 3.5*

sjaakus schreef:
naar mijn mening
1. final straw
2. eyes open
en op de derde plaats. A hundred million suns
ook qua albumcovers trouwens
wat moet een "'snow'' patrol met honders miljoen zonnen

En de eerste 2 albums voor het gemak maar niet meegenomen?

Fijne plaat hoor! Ik heb een inmiddels aardig wat geluister en kan hem steeds meer waarderen. In het begin wist ik niet zo goed wat ik er van moest vinden. "Eyes open" vond ik al vrij snel saai worden en dat idee hab ik stiekem bij dit album ook...

Maar nummers als "Lifeboats, The golden floor" en "The lighting strikes vind ik voor snow patrol begrippen erg vernieuwend! Ze klinken eigenlijk elke keer weer beter en juist daarom kan ik het oude recept in de rest van de nummers toch lekker luisteren.

Take back the City vind ik waardeloos. Saai, saai, saai breng dan Chasing cars nog een keer uit. Dat verkoopt waarschijnlijk beter dan dit nummer.

Maargoed ondanks dit toch een aardige 4

Take Back The City saai? Meesterlijke single, juist!
Doet me wat denken aan alternatieve jaren '80 pop.

avatar van Olivia
Ik vind Take Back The City inderdaad een erg goeie plaat hoor! Denk dat ik de rest ook maar eens ga beluisteren. Ik kan Eyes Open en The Final Straw ook erg goed waarderen.

Ik moet zeggen: ik vind het een prima album. Toen ik hem voor het eerst luisterde vond ik het een prima mix tussen Final Straw en Eyes Open. If There's A Rocket Tie Me To It is een prima opener (een van de betere liedjes die ze geschreven hebben zelfs, maar dat is mijn mening) gevolgd door de nu 2 prima singles, waarna ze flink gas terugnemen, maar het wel spannend houden. Please Just Take These Photos From My Hands wordt denk ik een hit, heerlijk nummer. Daarna volgen een aantal liedjes die zo op Eyes Open hadden gekund (- Disaster Button, die had op een van de 2 eerste albums kunnen staan), waarna prima wordt afgesloten met The Lightning Strike, waar vooral het eerste en derde deel heel goed klinken.

Al met al zeg ik: niet zo goed als Final Straw, maar dat zijn sowieso niet heel veel albums. 4 sterren, met daarbij de opmerking dat ik blij ben dat dit album weer wat rauwer is na Eyes Open.

Ik vond Eyes Open wel een leuk album van hen, heb final straw niet geluisterd. maar na het commentaar hier te hebben gelezen zal ik dat maar eens gaan doen.
Ik vind dit album heel erg rustig, te rustig eigenlijk. Het is een beetje allemaal van hetzelfde en iets echt uitsrpingen vind ik niet.
Ook snap ik niet echt waarom ze het laatste nummer zo lang hebben gemaakt. Maar goed.. ik luister dit album nu voor de 1,5 keer maar goed..
De sound is wel lekker, maar het had spannender en risicovoller gemongen van mij.

Om te beginnen, de stem van de zanger vind ik alles behalve boeiend te noemen.
Toch vind ik met dit gegeven dat Snow Patrol met deze lichte handicap het er zeker goed vanaf brengt. Maar dit vind ik dan metname toe te schrijven door de hele muzikale sfeer rondom de gematigde stem van de zanger.
De combinatie vind ik dus best verwonderlijk goed werken.
En hoe langer ik naar dit album luister destemeer word ik er in meegezogen, hoe matig ik de stem ook vind.
Maar het gaat om het geheel, en dat vind ik verrassend goed.
Conclusie: Bij een band als deze hoeft de zanger eigenlijk niet perse de persoon te zijn waar alles om draait. hier draait het voor mij om de hele muzikale sfeer.

avatar van battersea
Met lifeboats als voorlopige favoriet nog niet het niveau van Eyes Open behaald, maar wellicht na een paar keer luisteren. Fraaie uitvoering met DVD van Snikkelaas gekregen. Het laatste nummer lijkt een epos van 16 minuten maar schijn bedriegt. Daar hadden net zo goed 3 tracks kunnen staan. Luistert toch lekker, hoor.

avatar van Migo
Een enkel aardig nummer (zoals de alom geprezen opener), maar 't kan mijn aandacht geen 58 minuten vasthouden. Zijn stem is daar voor een groot deel debet aan, maar ook de liedjes hebben vaak net wat te weinig om 't lijf.

Snow Patrol levert opnieuw een aardig album af. Net zoals de vorigen met plus en minpuntjes. Ik hoor een aantal nieuwe ideeen, die toch soms wel leuk uitpakken. The Golden Floor bijvoorbeeld. Met de hiphop achtige beat vind ik een erg geslaagd nummer. Ook het einde van 16 minuten klinkt best aardig. Wat meteen weer het nadeel is. Want als je zo'n lang nummer op je album zet, moet het wel meer dan aardig zijn om te slagen. Ik hoop dat toch altijd op minstens 1 climaxmoment. Maar die komt er nooit echt.

Ook staan er een aantal leuke nummers op die typisch Snow Patrol zijn. De opener (met die leuke titel) is meteen het hoogtepunt. Heerlijk Snow Patrol nummer die tot de besten uit het oeuvre behoort. Crack the Shutters is de ballad met hitpotentie. Klinkt aardig, maar daar dat kunnen ze beter (Chasing Cars bijv.), Take Back The City klinkt verdomd saai bij de eerste luisterbeurt. Bij het onderwerp heb ik ook zo'n 'het zal wel' gevoel. Okay, je houdt van je stad. Wie niet? Maar na wat meer pogingen begon ik hem toch wel te voelen.

Please just take these photo's... vind ik nog goed klinken. Ook weer zo typisch Snow Patrol. En dat maakt helemaal niets uit. Tot dusver waren ze op weg naar hun beste album tot nu toe.

Hierna zakt het in. Set Down Your Glass vind ik ronduit saai.
The Planets Bend Between Us is nog te doen. Best leuk misschien wel. Maar hierna ben ik toch wel weer toe aan iets stevigs, en dat krijg ik maar voor een deel met Engines, waarvan de naam toch wat meer drive doet vermoeden. Opnieuw, zeker niet slecht, maar het kabbelt een beetje voort. Lijkt geen duidelijke eindbestemming te hebben. Met Disaster Button krijg ik dan toch mijn stevige nummer. Helaas ken ik deze al. Het doet me erg denken aan Take Back The City + Please Just Take These Photo's..., met andere woorden, totaal niet origineel.

Tel daarbij nog het aardige experimentje The Lightning Strike op en dan krijg je een aardig album met uitschieters richting goed tot zeer goed. En dat is precies wat de vorige albums van Snow Patrol ook waren. Ze stellen me gelukkig niet teleur, maar tevreden ben ik ook weer niet met a Hundred Million Suns.

avatar van Freggel
Ik had niet zoveel met Snow Patrol, paar leuke nummers, that's it. Maar ik zie groei. Ik hoor een uitstekende plaat met pakkende nummers, die op repeat gaan en waarvan ik erg kan genieten.

Top. 4*

Deze cd moet je gewoon 1x per week draaien. Gewoon niet teveel en dan blijkt dit een ongelofelijke goed in elkaar gezette cd te zijn. En vooral niet skippen. Bij mij nr.2 in 2008!!!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Waardige opvolger van Eyes Open, de eerste 4 nummers vind ik verpletterend, daarna zakt het iets in om vanaf track 6 de weg omhoog weer te vinden.
Uiterst genietbaar album, ik had vooraf mijn bedenkingen bij een slotnummer van ruim 16 minuten, maar Snow Patrol heeft mijn vooroordeel overtuigend kunnen wegnemen, een van de hoogtepunten van deze prachtplaat uit 2008.

Met A Hundred Million Suns net niet de beste in mijn 2008 lijstje, maar een dijk van een cd. Met deze cd hebben zij hun naam m.i. definief gevestigd tussen de supergroepen. Deze cd, die ik als conceptalbum beschouw is fantastisch en weinigen kunnen en durven dit aan in deze tijd. Een slotnummer van ruim 16 minuten vereist durf in deze tijd, waarin alles snel moet en "skippen" tot mode is verheven. S.P. Grandioos, maar laat ons aub niet weer een paar jaar wachten op jullie nieuwe juweel

Ad Brouwers schreef:

Puur uit interesse, wat zou je dan het concept van deze CD noemen? Het is mij namelijk niet zozeer opgevallen.

Je hebt gelijk, bluebird. Ik had moeten schrijven: "die ik als een soort conceptalbum......"enz Ik Bedoel eigenlijk dat de nummers qua sfeer, die ze uitademen zo mooi op elkaar aansluiten. Verder blijf ik achter mijn reaktie staan.

avatar van joko16
mwah, ik moet er nog wat vaker naar luisteren denk ik.
Begin is sterk, de rest erg rustig.

avatar van battersea
Ja, ik ben er uit . het blijft een heel stevige 3,5. Eyes Open vind ik iets sterker. Maar... schijn kan bedriegen, er zit meer in deze plaat dan op het eerste gezicht lijkt. Bekijk de DVD maar, krijg je toch weer wat waardering voor de manier waarop deze jongens muziek maken. Intelligente plaat.

Helaas wat aan de softe kant. De wat steverige nummers zijn prima.

Mee eens. Lekker plaatje bij vlagen, maar net niet spannend genoeg.

The Lightning Strike: 16.18 minuten oorstrelend mooi. Eén van de beste langere composities ooit!!!!Ik weet het nu zeker.

avatar van max95
Leuk album! Hoorde het voor de eerste keer en ik dacht al gelijk: dit moet een heel goed album zijn.
En ik had gelijk.
Ik moet toegeven, dat ik vind dat ook al Snow Patrol een andere kant op gaat met de muziek, net zoals Keane met Perfect Symmetry.
Maar verder is het nieuwe album van Snow Patrol goed. Heel goed.

avatar van zinulzki
Niet echt slecht, maar dit is en blijft 'wijvenmuziek'

Zo Zinulski, wat is jouw defenitie van "wijvenmuziek", stoere man??

avatar van zinulzki
Wijvenmuziek= Snow Patrol, Keane, Travis, Suede, Zornik, Coldplay, Radiohead, Jef Buckley, Jasper Steverlinck, Muse, Donna Summer, Diana Ross, Mariah Carey, Whitney Houston, Celine Dion.

Btw, no offence hoor. Ik hou er echter van om zo nu en dan heel bevooroordeeld te zijn.

zinulzki schreef:

Oh, zo nu en dan. Da's niet erg!!! Ik dacht even dat je moeilijk aan een vrouw kon komen en een soort antipathie aan het opbouwen was. Maar je maakt hier, met zulke reakties, ook niet veel vrienden mee.

zinulzki schreef:

Maar dit is nog steeds geen definitie. Dit zijn gewoon nog meer voorbeelden. Leg het eens echt uit dan wat je nou precies met wijvenmuziek bedoeld. Ik vind het namelijk nogal een vreemde opmerking.

Lost Highway
Ik denk dat hij doelt op alle muziek met een zekere extravagantie. Met zo een extreem politiek correcte top 10 zou wat meer 'wijvenmuziek' hem misschien goed doen (is maar een geintje hoor).