Masta Ace - A Long Hot Summer (2004)

Label: M3

12. Do It Man (2:56)

met Big Noyd

13. Bklyn Masala (4:19)

met Leschea

14. The Proposition (1:38)
  15. Travelocity (3:52)

met Punchline en Wordsworth

16. The Ways (3:28)
  17. Wutuwankno (4:11)

met Edo. G

18. The After Party (1:08)
  19. Oh My God (3:50)

met The Beatnuts en Rahzel

20. Cellmate (1:16)
  21. Revelations (3:50)
  22. Out Takes * (2:37)
  23. Globetrotter *

met AKD

24. GMO *
lol, probeer deze maar eens te vinden op vinyl..

avatar van Dociz
Dit album is 5 jaar aan mij voorbijgegaan.. Helaas. Vandaag voor het eerst gehoord en klinkt erg lekker. Omdat ik hem anno 2009 pas voor het eerst luister klinken de beats natuurlijk wat gedateerd, maar je hoort direct dat dit solide werk is.. Alle beats zijn goed en de stijl en flow van Ace kan ook nu nog prima mee..

avatar van PJC
PJC
prachtig album! Oh My God is jammer en breekt voor mij de fantistische sfeer die dit album neerzet. maar afgezien van dit schoonheidsfoutje is dit één van mijn lievelingsalbums. beats zijn top, stemgeluid van masta ace is heerlijk en de lyrics...tja gewoon goed, gevarieerd en eerlijk

avatar van Jacktherapper
wat een zalig, puur, duidelijk hiphop album.. geen enkel mispuntje, gewoon dope

avatar van MJ_DA_MAN
Een bijna perfecte plaat waar alleen Oh My God uit de toon valt. Op weg naar mijn vakantiebestemming hier aandachtig beluistert in de bus, en nu tot deze conclusie gekomen. Hulde.

avatar van hiphopisntdead
Mooi album, ik vond het altijd heel leuk dat het een verhaal heeft.
3 keer achterelkaar geluisterd in de camper in LA.

4.5*

avatar van MAS
MAS
Geweldig album. Niks op aan te merken!

avatar van 'State Of Mind'
MJ_DA_MAN schreef:

wiwaword

avatar van GarnalenPeller
Oh My God is juist me favoriet van deze plaat.
Beatnuuuts!

avatar van lowieke
Shit hey! Dit heb ik nooit gehoord, gewoon goede hiphop in 2004! Dat is sowieso altijd knap!

avatar van Kill_illuminati
Ik moet dit album nog ooit eens aanschaffen.

avatar van PJC
PJC
lowieke schreef:

zo uitzonderlijk is dat niet hoor...

lowieke schreef:

Durp! durp da durp, durp! durp durp!

avatar van lowieke
PJC schreef:

zo uitzonderlijk is dat niet hoor...

Naja vind ik wel. Ik ben niet zo goed op zoek meer, mischien ligt het daaraan. Maar veel 'hiphop' van deze tijd is zoooooo ontzettend bedroefd....

P-DawG
lowieke schreef:
Ik ben niet zo goed op zoek meer, mischien ligt het daaraan.
Zou je denken...?

lowieke schreef:
Maar veel 'hiphop' van deze tijd is zoooooo ontzettend bedroefd....
Tuurlijk is er veel bagger uitgebracht, maar dat geld echt niet alleen voor Hip-Hop. Vanaf 2004 zijn er ongelofelijk veel goede Hip-Hop albums uitgekomen, misschien niet zoveel als in de Golden Age maar het punt is dat de 'goede' Hip-Hop tegenwoordig compleet naar de achtergrond is verdreven.

34 Years and counting.

avatar van Stapler
Voor de NL scene valt dat best wel mee vind ik . Maar het word zo wel erg off topic .

avatar van GarnalenPeller
2004 is sowieso een geweldig jaar van grote releases.
Madvillainy, De La Soul, meerdere DOOM platen, Murs - 3:16, Aesop Rock, JMT, Blockhead...

avatar van MJ_DA_MAN
lowieke schreef:
Maar veel 'hiphop' van deze tijd is zoooooo ontzettend bedroefd....

Maar 2004 is qua hiphop idd . Tonedeff er nog bij, Virtuoso, Devin the Dude, Brother Ali enz.

Harco
Waarom wordt deze zoveel beter (en vaker) gewaardeerd dan Disposable Arts? Die vind ik eigenlijk veel leuker.

avatar van Kos
Kos
Deze is net iets lekkerder en vooral laidback geproduceerd. Maar veel scheelt het idd niet.

avatar van hiphopisntdead
Ik zie nu pas wat een overdreven hoog gemiddelde dit album heeft!
Hij verdient het ook wel denk ik.
Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft, maar zou het ook kunnen dat deze beter word gewardeerd, omdat de verhaallijn iets duidelijker is. In mijn ogen is deze in ieder geval wel iets duidelijker.

avatar van Shelter
Harco schreef:

Ik vind deze meer een album, alles sluit lekker op elkaar aan met goede afwisseling waardoor het lekker weg luistert.
Voor mij geen skip momenten..het is gewoon een goed geheel.

Disposable Arts heeft wellicht vettere nummers maar als geheel album luistert het niet zo lekker weg als deze...al ben ik het met je eens dat het een goed album is.

avatar van René.
Dit gaat m'n top 10 in.

avatar van oruiz
Dit gemiddelde (samen met die cover) schrikt mij behoorlijk af

avatar van nega
Kun je ook uitleggen waarom?

avatar van Kill_illuminati
Ik vind de cover juist iets hebben! Straalt een '00/10 klassieker uit. En vertaald de titel erg sterk.

RedLightCityBoy
oruiz schreef:
Dit gemiddelde schrikt mij behoorlijk af

Best raar dat een hoog gemiddelde je afschrikt.

avatar van Rhythm & Poetry
Ideaal tegengif voor de herfstdepressie. Deze gaat gewoon weer in mijn top 10.

avatar van Outblasty
Ik stem voorzichtig een 4,5*. Ik zeg voorzichtig omdat ik al vaker albums te snel een hoog cijfer heb gegeven.

Maar wat staan hier toch een boel erg dikke nummers op. Lekker volle moderne beats maar dan niet zo in elkaar gezet dat ze leeg overkomen. Masta ace komt gewoon geweldig en ook de gastartiesten doen het goed (vooral Strick op F.A.Y. hij is daar echt vet!).

Als favoriete nummers kruis ik Good ol love, F.A.Y. , Beatiful, Soda and Soap en Wutuwanko aan. Maar er zitten zeker nog 5 nummers tussen die niet veel onder doen voor mijn aangekruiste favorieten.