David Gilmour - Live in Gdańsk (2008)

Label: EMI

1. Speak to Me (1:22)
  2. Breathe (2:48)
  3. Time (5:37)
  4. Breathe [Reprise] (1:31)
  5. Castellorizon (3:46)
  6. On an Island (7:26)
  7. The Blue (6:38)
  8. Red Sky at Night (3:02)
  9. This Heaven (4:32)
  10. Then I Close My Eyes (7:41)
  11. Smile (4:25)
  12. Take a Breath (6:47)
  13. A Pocketful of Stones (5:40)
  14. Where We Start (8:01)
  15. Shine on You Crazy Diamond (12:06)
  16. Astronomy Domine (5:02)
  17. Fat Old Sun (6:39)
  18. High Hopes (9:57)
  19. Echoes (25:25)
  20. Wish You Were Here (5:15)
  21. A Great Day for Freedom (5:56)
  22. Comfortably Numb (9:22)
  23. On the Turning Away (Venice 2006) * (6:03)
  24. The Blue [Live from Abbey Road, 2006] * (6:22)
  25. Echoes [Acoustic][live from Abbey Road, 2006] * (6:51)
  26. Barn Jam 121 * (7:34)
  27. Barn Jam 166 * (4:51)
VanDeGriend schreef:
Met name Shine On vind ik, in vergelijking met de uitvoering op DSOT, behoorlijk tegenvallen.

Als je alles al bezit van Pink Floyd en zelfs meerdere uitvoeringen van bepaalde nummers is het diep treurig dat je dan niet eens weet dat Shine on niet op DSOT staat maar op WYWH .

VanDeGriend schreef:
Ik was vandaag bij de media markt voor een speeltje en dacht...weet je wat..ik ga hier eens een cd kopen. Hadden ze niets anders dan deze...

Was jij in de kleinste Media Markt van Nederland dan , dat ze verder niets hadden aan te bieden .
Wat `n rot winkel als ze daar maar 1 cd hebben .

Interessant wel.
Ik wachtte eigenlijk op een mening van een user als VdG, niet zozeer dat ik op een negatieve mening wachtte maar meer omdat ik de meningen van de anderen meer ook zag als ''Gilmour-fans'-meningen'', ook users die bijv. On an Island en Division Bell hoog waarderen terwijl dat helemaal niet my cup of thea is.

Nu begin ik, dankzij VdG, gelukkig wel te twijfelen.

Dit scheelt me namelijk centjes en sterkt mij in de gedachte dat ik moet wachten tot deze cd is afgeprijsd.

Nu begin ik, dankzij VdG, gelukkig wel te twijfelen.

Begin je te twijfelen omwille de mening van 1 enkele user die deze cd niet goed vindt .
Begrijp ik niet.
Maar de echte liefhebbers van PF en DG komen altijd als eerste met berichten bij `n nieuw album en na een pagina of 10-15 komen de users die het als 2de rangs zien en zal je altijd users hebben die iets af te kraken hebben , dat is bij elk album zo .

avatar van Running On Empty

Nu begin ik, dankzij VdG, gelukkig wel te twijfelen.

Als een plaat een hoog gemiddelde krijgt door kritieken van liefhebbers kun jer er zeker van zijn dat de eerste azijnzeikerds zich snel zullen vertonen. Jeetje hoe vaak hebben we dat niet gezien op deze prachtige website. Ik ben absoluut geen blinde Gilmour fan maar baseer mijn oordeel om te kopen niet op één recensie in een forum. Ik zou gewoon gaan luisteren en dan zelf oordelen.

DonDijk
Nee rudiger, niet zozeer om 1 user, meer omdat die ene user meer smaakraakvlakken heeft met mij dan een andere user. Dat kan toch?
Bij iemand die bijv. Division Bell geweldig vindt en dan deze live-plaat ook, ga ik uiteraard twijfelen aangezien ik Division Bell tandartsmuziek vind.

DonDijk schreef:

Ik zou hem gewoon even luisteren en dan zelf beslissen .

avatar van Bluebird
Precies. Geheel objectief gezien is deze release ook wel wat veel van hetzelfde maar de liefhebber maalt daar natuurlijk niet om. Die is tevens verzamelaar en dat weten de platenmaatschappijen ook. VdG had idd beter gewoon de dubbelcd aan moeten schaffen, dat had hem de teleurstelling van alles 3 keer hetzelfde bespaard en de beoordeling wat meer op het concert an sich gericht. En dat blijft nou eenmaal topklasse. Of je er van houdt of het al tig keer hebt gehoord is wat mij betreft een ander verhaal.

avatar van i.Ron S.
VanDeGriend schreef:
@ i.Ron.s . Nee bedoel de live uitvoering op Delicate Sound of Thunder, dat vind ik de fraaiste live uitvoering die ik ken. Overigens eens dat Echoes deze release lichtjes redt

Excuses, die afkortingen ook...
Delicate Sound of Thunder, ik heb hem trouwens, is naart schijnt wel bijgewerkt om perfect te klinken, al weet ik niet of dat waar is.

is dit ook meteen opgelost:

Lukk0
Ik vind dit, met alle respect, nergens in de buurt komen van een 'echt' live-album als "Is There Anybody Out There?". Ik mis de originele sound van Waters en de drums van Nick Mason. Ik vind Comfortably Numb in deze uitvoering dus ook echt niet om aan te horen. Wel geweldig zijn de uitvoeringen van Echoes en High Hopes, maar over het algemeen een beetje een miskoop, ook omdat On An Island helemaal gespeeld wordt, wat ik als album niet zo best vind. De live-uitvoering is wel beter, maar mist toch iets. Heel jammer, want ik had er door al de positieve reacties meer van verwacht. 3,5*, en daarmee ben ik best mild.

avatar van VanDeGriend
`n echte floyd liefhebber dus.

Shine On You Crazy Diamond staat gewoon op Delicate Sound of Thunder. En ja, de studio uitvoering op WYWH. Voorzichtig met oordelen he....zeker als je zelf de feiten niet op orde hebt ....beste echte floyd liefhebber

Running On Empty schreef:

En wat je vervolgens ook ontzettend vaak ziet is dat de fans daar vervolgens heel erg bozig van worden en de kritiek op hun helden afdoen als "azijn zeiken".

Ik heb hier, beargumenteerd, mijn menig gegeven over een product van een van mijn favoriete artiesten waar ik 35 euro voor weg heb geteld. Denk dat dat wel mag.

avatar van rudiger
Ja die rot afkortingen dan ook , we zijn soms gewoon te lui om een heel albumnaam te typen .
Sorry voor het misverstand .

Lukk0 schreef:

Gezien de score van 3,5 is er niks mis mee want dat is ruim voldoende , echter dat je dit live album geen live album maar een nep live album noemt en het feit dat jij het een beetje een miskoop vindt vind ik nergens op slaan , er zijn nou eenmaal mensen die overal wat op te kankeren hebben , als Gilmour weer het hele Dark Side Of The Moon repertoire live staat te spelen wordt er meteen weer gezegd dat er weer niets nieuws op staat , nou speelt ie wat nieuws in de vorm van het hele On An Island album en dan is het nog niet goed .
Het is ook noooooit goed.
Wat mis je voor Waters sound vraag ik me af want ik kan mijn kleinzoon die vandaag 2 jaar is geworden nog op bas zetten in de band .
Vreemd dat jij In The Flesh beter waardeert , want daar staat `n nep Gilmour te klungelen alsof ie voor het eerst op schaatsen staat .

nicolas
Damn, als ik het stemgemiddelde hier zie, moet ik me dit toch maar eens aanschaffen. In de Fnac kost de dubbel-cd 20 euro, maar er is een special edition, met 4 cd's en 3dvd's als ik me niet vergis, aan 60 euro. Dat is me echter wat te duur. En hij zou eens wat meer soloplaten mogen maken, want hij speelt sowieso al niets van About face en David Gilmour, dus diezelfde nummers keren altijd maar terug. Ook altijd diezelfde Pink Floyd nummers. Het zijn wel steeds de beste, maar toch. Ik moét dit hebben, anyhow.

avatar van VanDeGriend
Lukk0 schreef:

rudiger schreef:

Je hebt kennelijk je dag niet Rudiger

Maar nu we het toch over de vergelijking Waters solo en Gilmour solo hebben, wil ik daar wel wat over kwijt. Ik vind het solowerk van Waters spannender en puntiger dan dat van Gilmour en de Watersloze PF. Dat zorgt er mede voor dat ik In The Flesh ook veel spannender vind dan Gdansk. En toegegeven, bij bijvoorbeeld Comfortably Numb op In The Flesh wordt Gilmour node gemist. Staat tegenover dat de zang op de Gdansk uitvoering te matig is. Zo is er inderdaad altijd wat en kunnen we wellicht stellen dat de twee kemphanen elkaar nodig hadden om tot echt grootse daden te komen. Allez , het zij zo, ons rest niets anders dan vermakelijke discussies over wie van de twee de Floyd erfenis het beste beheert. Ik stem Waters maar dat zal al wel duidelijk zijn.

rudiger schreef:

Het is ook noooooit goed.

Zeg rudiger, mogen we met zn allen nog wel een verschillende mening hebben of zit dat er tegenwoordig niet meer in? Het komt mischien hard aan, maar ik kan me heel goed voorstellen dat de sound van Waters wordt gemist. Deze plaat ken ik dan nog niet, maar On an Island en Division Bell was nou niet echt artistiek hoogwaardig ofzo iets. Ook ik miste daar echt de inbreng van Waters. Ieder zn eigen mening natuurlijk, maar brand iemand niet af op zn mening.

DonDijk schreef:

Ik brand niks af , ik zeg alleen dat een bas gitarist nou eenmaal makkelijker te vervangen is dan een lead gitarist .
En in een discussie Waters - Gilmour heb ik geen zin in .
Gelukkig vind ik beide goed.

DonDijk
Waters was niet alleen een basgitarist, floydkenner. Als dat wél zo was, was ie makkelijker inwisselbaar geweest ja.

avatar van Bluebird
Een tekstschrijver is in ieder geval minder makkelijk te vervangen en dat wordt maar al te duidelijk, ondanks het muzikaal hoge peil op Live In Gdansk.

DonDijk schreef:

Wat kan mij die texten nou schelen , het moet gewoon goed klinken , ik vind PF met Barrett ook niks aan ondanks dat velen dit zo`n mooie text schrijver vinden .
Ik ga niet elk album vertalen in het NL , al schrijft iemand `n lied over een aardappel in het maisveld , boeit me niet het moet lekker klinken.

avatar van Bluebird
Dat zal Gilmour ook altijd gedacht hebben. Geen wonder dat PF niet meer bestaat.

avatar van Lamontagne
De zwanenzang van Richard Wright,
Nooit kijkt ie in de camera en dan ineens tijdens On an island kijkt ie de camera in, en nu je weet dat hij is weggevallen is dat een aparte gewaarwording net zoals zijn laatste zin tijdens dit concert en loopbaan

"It´s time to go"

wat is er nu zo bijzonder aan deze echoes ? echoes in combinatie met de pompei beelden (dus op DVD) is echt niet te overtreffen...

Sorry 3 sterren voor dit leuke live album van gilmour en mogelijk dat het 3,5 en misschien 4 wordt.

himpopgimp schreef:

De uitvoering van Echoes op pompeii is natuurlijk ook beregoed , alleen vind ik het weer jammer dat het niet in 1 stuk op de dvd staat maar dat het in 2 parts gescheiden is .

DonDijk
Huh? Volgens mij is dat bij mijn DVD niet zo.

avatar van Bluebird
Ik heb die dvd ook maar ik zou eens moeten kijken, volgens mij zit er een hoop docugelul doorheen dus het zou zomaar kunnen.

himpopgimp schreef:

Kijk , ik kan je wel een advies geven en dat is dat als je het laatste Gilmour album On An Island niet goed vindt dan kan je beter deze live in Gdansk links laten liggen want de hele 1ste cd is er mee gevuld en de 1ste dvd staat ie ook helemaal op , kan je beter de 2de cd effe downloaden en je bespaart een paar euro`s .
Zelf vind ik On An Island `n heel goed album en de PF nummers vind ik super dus spendeer ik hier rustig 60 euro aan .
Het bijzondere aan Echoes is dat ie anders wordt gespeeld dan 30 jaar geleden , dat geldt ook voor de andere Pf nummers zoals Fat Old Sun - Shine On - Comfortably Numb .
Op dit live concert wordt de nadruk gelegd op het gitaarwerk want er zijn veel solo`s te horen die langer duren als normaal.
Houdt je niet van gitaarwerk moet je deze ook niet aanschaffen.
En anders veel luisterplezier.

rudiger schreef:

Kijk, dat zijn nog es woorden waar ik wat aan heb.

als je Echoes inderdaad nog nooit live gehoord hebt en ook niet op DVD, dan kan ik begrijpen dat je dit indrukwekkend vind. Pompei had ik al op Video en inderdaad nu ook op DVD. Docugelul ??? Man dat is een wijd en zijd bekroonde film !!!!

zie:

avatar van Hans Brouwer
rudiger schreef:
Vreemd dat jij In The Flesh beter waardeert, want daar staat `n nep Gilmour te klungelen alsof ie voor het eerst op schaatsen staat .
Rudiger, dat je Live in Gdansk een goed album vindt is je goed recht . Maar je moet geen poep gaan praten . Op In The Flesh verlenen een paar gitaristen medewerking en hun gitaarspel doet beslist niet onder doen voor het "geklungel" van Gilmour.