Franz Ferdinand - Tonight (2009)

Alternatieve titel: Tonight: Franz Ferdinand

Label: Domino

1. Ulysses (3:11)
  2. Turn It On (2:20)
  3. No You Girls (3:41)
  4. Send Him Away (2:59)
  5. Twilight Omens (2:29)
  6. Bite Hard (3:26)
  7. What She Came For (3:52)
  8. Live Alone (3:29)
  9. Can't Stop Feeling (3:02)
  10. Lucid Dreams (7:56)
  11. Dream Again (3:18)
  12. Katherine Kiss Me (2:55)
  13. Feel the Pressure * (3:27)
  14. Die on the Floor * (6:34)
  15. The Vaguest of Feeling * (3:49)
  16. If I Can't Have You Then Nobody Can * (3:53)
  17. Katherine Hit Me * (3:43)
  18. Backwards on My Face * (3:47)
  19. Feeling Kind of Anxious * (6:31)
  20. Feel the Envy * (3:32)
  21. Lucid Dreams [Pre-Album Version] * (3:42)
  22. Ulysses [The Disco Bloodbath Effect] * (8:03)
  23. New Kind of Thrill * (4:29)
  24. Anyone in Love * (2:45)
  25. You Never Go Out Anymore * (2:08)
avatar van Doc
Doc
freakyy schreef:

dat was juist een rake en erg sterke persiflage op jouw eerdere post. Maar goed, daar sta jij natuurlijk duizenden mijlen boven^^

een persiflage
Mja...... als het werkelijk zo bedoeld was, dan kan ik inderdaad weinig anders.

avatar van aerogp1
Een leuke plaat, niks meer niks minder. Voor mij een eerste kennismaking met Franz Ferdinand, een kennismaking die me prima bevalt.

4* omdat ik dit toch hoger aansla als the Kooks, Kaiser Chiefs en The Killers e.d.

Doc schreef:

een persiflage
Mja...... als het werkelijk zo bedoeld was, dan kan ik inderdaad weinig anders.

Nou en of het zo bedoeld was! (Plas...sterk)

avatar van Doc
Doc
west schreef:

Nou en of het zo bedoeld was! (Plas...sterk)

avatar van SoNick
west schreef:
Vandaag nog 6,40 thuisgestuurd op bangcd commetje.....

Prettige site he! Ik koop er bijna alles.

SoNick schreef:

Prettige site he! Ik koop er bijna alles.

Zeker weten! Ik betaal bovendien in Ponden, scheelt nog meer (Hollander!).

Ik heb zojuist de EP van Ulysses toegevoegd aan Musicmeter, de eerste single van dit album. Deze EP is zeer de moeite waard. Er staan 5 tracks op, waaronder 3 nieuwe niet album tracks en een dance mix van Ulysses:
- Ulysses
- New Kind Of Thrill (geweldig nummer!)
- Anyone In Love (echt goed)
- You Never Go Out Anymore (leuk)
- Ulysses: Beyond The Wizard's Sleeve Re-Animation (dance mix, ik vind 'm erg lekker: remixed in Paris, February 1922 staat erbij )

Deze EP is alleen uitgebracht in Australië en .... Nederland. Op internet alleen te krijgen bij Van Leest en FRS als Maxi CD.

avatar van Cherubini
Laat ik voorop stellen dat FF mij nooit echt heeft wilen pakken. Hun eerste had best een aantal aardige nummers maar de hele kreeg ik niet weg. Aan de tweede ben ik al niet meer begonnen. Nu ben ik met Ulysses weer gelokt. Kreeg dat melodietje maar niet uit mijn hoofd. Dacht ik weer leuke twinkel gitaartjes aan te treffen, wordt ik getracteerd op gedateerder synthi-prut. Daar ben ik gauw klaar mee. Als het het om anders orkestreren gaat van oorspornkelijke gitaarnummers, dan toch maar liever de Last Shadow Puppets. Maar goed , het zegt waarschijnljk meer over mij als over FF., Want de rest van de MuMe familie schijnt er zich goed mee te vemaken. Het is jullie gegund, maar ik haak af.

Cherubini schreef:

Misschien ben je er iets te snel klaar mee? Zo groot is het verschil niet tussen Ulysses en (sommige) andere tracks op dit album. Je moet een album wel wat tijd geven: om dan ook maar gelijk 2,0* neer te zetten lijkt mij rijkelijk snel voor een beoordeling.

Ik heb zojuist de EP van Ulysses toegevoegd aan Musicmeter

Ik zie hem nergens staan? Niet op de site, niet in de wachtrij, niet bij de rejections? Of zie ik hem over het hoofd?

Geweldige remix, net als alle remixen van Beyond the Wizard's Sleeve (een pseudoniem van Erol Alkan en Richard Norris, die in een verder verleden met Soft Cell's Dave Ball in The Grid zat).

Net even langs de Velvet in Leiden gefietst en jawohl, die Ep lag er voor nog geen 5 euro. Zeker een aanrader voor diegenen die dit album toch al kunnen waarderen.

herman schreef:

Hij was afgekeurd, vanwege de foto. Als het goed is staat 'ie er straks wel op.
Wat is dit EP'tje van Ulysses goed zeg!

Ulysses wordt ook hoe vaker ik hem hoor beter. Vandaag al een paar keer op de radio gehoord en echt onweerstaanbaar zeg! Lalalalalaaaaaaaaaaaa.

herman schreef:

Een andere sterke remix van Ulysses vind ik Feeling Kind Of Anxious van Blood, cd2 van de Special Edition. Ook niet verkeerd hoor, net als trouwens Die On The Floor (remix / dub versie van Can't Stop Feeling).

Voor iedereen die eerder dan 11 mei (Paradiso) Franz Ferdinand met de tour van dit album wil horen: op 14 maart (Palladium) gaat het concert in Köln wel door. Op Ebay zijn nog wat betaalbare tickets te krijgen. Deze jongen gaat ook!

My joelissieeeee

Nog een 'nieuwe' track van Franz Ferdinand vind je op de geweldige goede doelen cd War Child Heroes: een super cover van Blondie's Call Me. Hier is de link naar die cd:

War Child Presents Heroes (2009)

avatar van luc011190
Ulysses is wel echt heel vet vind ik, hoe Kapranos de eerste zinnen uitspreekt is echt meesterlijk. Daarna sowieso prima plaatje, maar het gevoel dat ze me met hun debuut gaven kunnen ze me gewoon niet meer geven. Glimlachen kan ik er nog van, dansen ook, maar maandenlang door de kamer springen zit er niet meer in. Maar dat ligt meer aan mezelf, nu ik zo'n snobbist ben geworden.

Noze heeft trouwens best een grappige remix van No You Girls gemaakt:
Franz Ferdinand - No You Girls (Nze Remix) / MP3 & Music Blog Song / The Hype Machine - hypem.com

avatar van kazzie
Pinkpop, ik kan niet wachten!
Prima album!

Zeker niet altijd van hoogstaand niveau. Maar dat hoeft voor mij ook zeker niet altijd. Zeker niet in het geval Franz Ferdinand.
Ik vind het heerlijke feel good-nummers, en dat vind ik ook eigenlijk Franz's kenmerk.
Ook dit 3e Franz Ferdinand album heeft mij vele momenten weer aangenaam verrast metname het eerste gedeelte.
De perfecte band om een leuke feestavond mee te hebben, en zo zijn er natuurlijk nog wel wat meer bandjes in dit genre.
Vernieuwing hoor ik genoeg op dit album, vaak ook een positief iets als het de muziek zelf tengoede komt, voor mij zeker positief voor Franz Ferdinand.
Af en toe zelfs een beetje Depeche Mode-achtig,...niet verkeerd dus.
Helaas vind ik de 2e helft van "Tonight" weer iets tegenvallen, de kracht van de songs verdwijnt hier.
Dat trekt de score voor mij weer net iets naar beneden.
Moeilijk te beslissen dus welk cijfer ik zou gaan geven.
Ik heb gelukkig toch een keus kunnen maken.
Hoe vernieuwend en fris ik "Tonight" ook vind, wat ik als erg positief ervaar, maar met de wat mindere 2e helft kom ik uit op een 3.5 ster.
Fair enough lijkt mij zo.

avatar van Sound
Heerlijke cd. Ulysses een leuke single, maar er staan nog genoeg andere toppertjes op en naar mijn mening ontstijgt het het grote lalala gehalte van de vorige platen. Synths en elctronische samples vinden veel mensen misschien saai en out dated omdat zoveel abnds het al gedaan hebben, maar is op deze plaat zeker en toegevoegde waarde. Lucid dreams is gewoon gruwelijk hoe het over gaat. Vergeet dat Twilight Omens wat mij betreft ook wel een eervole vermelding verdient

avatar van aerogp1
Twilight Omens was inderdaad het nummer wat bij de eerste luisterbeurt er met kop en schouders bovenuit stak voor mij.
De synths aan het einde bij Lucid Dreams beginnen te wennen, al gaat het me wel ietsjes te lang door...

avatar van joyce19791
Sound schreef:
ontstijgt het het grote lalala gehalte van de vorige platen.

la lalalala ulysses

avatar van aerogp1
'Sound' bedoelt waarschijnlijk het meezing-gehalte. Dat ligt op deze plaat inderdaad niet al te hoog.. Van de voorgaande albums ken ik alleen de radiosingels, en die waren goed mee te zingen .

Antagoon
Lucid dreams en Ullysses zijn geweldig. Ik weet alleen niet zo goed wat ik van de nummers daar tussen moet denken. Goed dat ze proberen hun sound wat te veranderen met electronica, maar m.n. de nummers waarin dat niet het geval is klinken als herhaling, maar dan minder. Nog een keer draaien dan maar.

kazzie schreef:
Pinkpop, ik kan niet wachten!
Prima album!

Gaat er morgen nog iemand naar Keulen? Franz Ferdinand is in het Palladium voor de Tonight Tour. Ik ben erbij.

west schreef:

Toemaar! Geluksvogel, veel plezier.

aerogp1 schreef:

Toemaar! Geluksvogel, veel plezier.

Dank je! Als vervelende bijwerking ben ik de hele middag al Franz Ferdinand aan het draaien.....

Lucid Dreams als finale.

Wou dat ik erbij had kunnen zijn. Lucid Dreams op het eind, oneee.
Dan ga je naar huis met die verschrikkelijke synthesizer-kraak in je hoofd Die kan ik namelijk vanaf de CD al nauwelijks velen .

Lekker album, doet me denken aan hun debuut. Nummers als 'Ulysses', 'Turn It On', 'Lucid Dreams' zijn gewoon heerlijke typische FF nummers. Af en toe wel een verdwaald keyboard te horen en dat had van mij niet gehoeven. 'Katherine Kiss Me' is voor mij misschien wel de echte uitschieter, hij doet me namelijk denken aan de klassieker 'Jacqueline'.