Bruce Springsteen - Working on a Dream (2009)

Rock / Country
Label: Columbia

1. Outlaw Pete (8:01)
  2. My Lucky Day (4:01)
  3. Working on a Dream (3:30)
  4. Queen of the Supermarket (4:39)
  5. What Love Can Do (2:57)
  6. This Life (4:30)
  7. Good Eye (3:01)
  8. Tomorrow Never Knows (2:14)
  9. Life Itself (4:00)
  10. Kingdom of Days (4:02)
  11. Surprise, Surprise (3:24)
  12. The Last Carnival (3:30)
  13. The Wrestler (3:51)
  14. A Night with the Jersey Devil * (3:47)
avatar van rkdev
Handsome Dick schreef:
Maar waar ik nooit iemand over hoor, is het 'Darkness...' album. Luister daar weer eens goed naar, vooral naar nummers zoals 'Adam Raised A Cain', 'Something in the Night', 'Candy's Room', 'Racing in the Street', 'Streets of Fire', 'Prove it all Night' en 'Darkness...' Dat is de Bruce Springsteen die ik wil horen, overtuigende rockers en heerlijke ballads.

Helemaal mee eens, zie mijn top 10 ...

Handsome Dick schreef:
En wat dacht je van 'Human Touch'? Met dat soort nummers is Bruce toch op z'n best. Op 'Pony Boy' na, is dat hele 'Human Touch' album toch geweldig te noemen?

Absoluut niet mee eens. Dit is een veel te gladde plaat voor Bruce. Er staan enkele prima nummers op (oa titelnummer) maar het merendeel is uiterst matig.

Handsome Dick schreef:
'Lucky Town' was weer heel wat minder.
En die vind ik dus alweer heel wat beter, omdat hier die gladde productie veel minder is en het geheel puurder klinkt.

Handsome Dick schreef:
Gelukkig verschillen smaken, Rkdev, anders zou het een saaie wereld zijn.
Gelukkig wel ja

avatar van barrett
Voor mij is Human Touch zeker niet zijn beste plaat, Lucky Town is al wat beter maar zeker niet top. Deze kun je van mijn part toch van het zelfde niveau als Human Touch.

[quote]rkdev schreef:

Dat is wel zo, maar ik juist de nummers op 'Lucky Town' minder dan die op 'Human Touch'. Op 'Lucky Town' vind ik het titelnummer, 'Better Days', 'Leap of Faith', 'The Big Muddy' en 'Living Proof' goed, de rest heel wat minder. Op 'Human Touch' vind ik '57 Channels' en 'Pony Boy' verschrikkelijk, maar het titelnummer, 'Soul Driver', 'Cross My Heart', 'Gloria's Eyes', 'Roll of the Dice' en 'I Wish I Was Blind' vind ik toch weer geweldig. 'Human Touch' klinkt wat glad, maar de bovenstaande nummers maken dat allemaal meer dan goed. En dat soort nummers, mis ik nou juist weer op 'W.O.A.D.'

barrett schreef:

Vindt je dat echt?
Nummers zoals 'Human Touch', 'Soul Driver', 'Cross My Heart', 'Gloria's Eyes', 'Roll of the Dice' en 'I Wish I Was Blind' stan toch echt niet op 'Lucky Town'. 'Lucky Town' klinkt misschien minder glad, maar de nummers vind ik iets minder dan die op 'Human Touch' en daarom vind ik dat album beter. En 'W.O.A.D.' komt hier toch niet echt bij in de buurt, die cd mist echte knallers. Met knallers bedoel ik niet alleen hardere nummers, want mijn favoriet is 'The Wrestler' en dat is alles behalve een 'hard' nummer.

avatar van Slowgaze
Human Touch vind ik maar een halfgeslaagd album, met een handvol goede nummers en veel matige nummers. Deze smaakt me veel beter.

manitobas
Heel zwak album.

Nadat 'magic' mij zo was tegengevallen, hoopte ik een terugkeer van de echte Bruce. Maar na het horen van dit album, ben ik bang dat de echte Bruce er niet meer is. Wat een draak is deze cd.

avatar van musician
Azijnpisserij, met 1,5 sterren.

Dit weekend zelfs nog weer twee keer gedraaid, prima cd van Bruce Springsteen. Er is compositorisch en qua spel en enthousiasme echt niets op aan te merken; je merkt zelfs niet eens dat Bruce inmiddels de 6 kruisjes is gepasseerd.

Nee, hij overtreft zichzelf helemaal in de 21e eeuw. Heel wat beter dan de jaren 80 en 90.

avatar van musicfriek
Hoezo azijnpisserij? Het is gewoon zijn mening en die deel ik wel aardig met hem. Dit album klinkt alsof het op de automatische piloot is gemaakt en daardoor vind ik het ook een van zijn mindere albums. Vind het allemaal nogal inspiratieloos en gladjes klinken.

Hij overtreft zichzelf?? Al lang niet meer hoor..

avatar van devel-hunt
musician schreef:

Working on a dream overtreft volgens jouw platen als Nebraska, The Goast of tom Joad, The river en born in the USA, om er maar 4 te noemen??

Ja, alle 4.

Ik hou helemaal niet van complete cd's met trage, ballad-achtige nummers zoals op Nebraska en The Goast of Tom Joad, waar een beetje rock ver is te zoeken.

Born in the USA is wel beter maar heeft voor mij teveel jaren '80 mega-productie, electronica, teveel op de massa-gericht.

De dubbel cd The River heeft teveel compositorisch zwak werk, heb ik zelf maar teruggebracht tot 40 minuten, dan is het leuk. En dan is het ook niet erg, dat er twee goede ballads op staan (The River en Independence day).

Ik zal dan de overige cd's van de jaren 80 + 90 zoals Human touch, Lucky town en Tunnel of love nog maar laten zitten, om voor iedereen begrijpelijke redenen.

Working on a dream rockt eigenlijk van begin tot eind, met goede composities en dito productie. De hele band is op dreef. De negatieve kanten van de jaren '80 zijn nu opeens ver te zoeken.

En aangezien Bruce dit al brengt vanaf The Rising (2002), dus ook (en vooral) met Magic en Working on a dream, mag je toch spreken van een geweldige 21e eeuw. Ook inclusief het prima Devils and dust en het niet onaardige We shall overcome, hoewel natuurlijk anders van opzet.

Iedereen z'n eigen smaak natuurlijk, maar als een onwillekeurig wie 5 sterren geeft aan Tunnel of love kan m.i. vervolgens toch echt niet afzakken naar 1,5 voor Working on a dream. Het is nagenoeg een niet te verdedigen standpunt, tenzij je er een héél bijzondere smaak inzake Springsteen op na houdt, dat kan (en mag) natuurlijk altijd.

avatar van Marty McFly
musician schreef:

Het enige dat ik begrijp, is dat ik "Tunnel of Love" een meesterwerk vind. Maar dat bedoelde jij vast niet...

avatar van musician
Nee, maar dat mag uiteraard.

Mijn betoog gaat er om dat, gezien wat er is uitgebracht, de jaren '00 de beste jaren van Bruce mogen worden genoemd sinds de 70's.

Laten we eerlijk zijn, we mogen over zijn stapeltje cd's van de afgelopen 10 jaar toch niet mopperen?

Er zijn in ieder geval heel wat oude rockers die hun fans dit niet nalaten. Je houdt natuurlijk altijd mensen die het vroeger sowieso beter vonden. Wat er ook wordt uitgebracht, het is nooit goed genoeg (meer) en het krijgt geen enkele kans ook.

Daarom aarzel ik ook niet om het toekennen van 1,5 ster voor Working on a dream azijnpisserij te noemen. Zo'n aantal sterren staat natuurlijk in geen enkele verhouding tot de prestaties op dit album.

avatar van RestLove
Een goed album is het zeker, maar voor Bruce-standaarden toch wat magertjes. Luister deze plaat t.o.v. andere Springsteen-platen dan ook weinig. Haalt het sowieso niet bij TGOTJ, Nebraska en Born in the USA.

avatar van Madjack71
Zoveel kleuren, zoveel smaken. Ik waardeer de muziek van Bruce uit de jaren zeventig ten zeerste. Vooral de live box 75/85 geeft daar een bloemlezing aan, daar kan de keukenhof een puntje aan zuigen.
Maar deze WOAD vind ik ook heel mooi. Het straalt voor mij speelplezier uit en het spontane ervan spreekt mij aan. Een andere noodzaak als zijn albums uit de jaren zeventig en misschien evt. wel het beste te vergelijken met een The River. Waar ook het speelplezier er vanaf straalde en alles met de gehele band in weinig of 1 take was opgenomen.

avatar van Marty McFly
musician schreef:

Helemaal mee eens! Moet je eens even kijken:

The Rising
Devils and Dust
We Shall Overcome
Magic
Working on a Dream

5 geweldige platen achter elkaar!

avatar van okaysjon
Dit is een plaat met kippevel en Bruce begint eigenlijk met het toetje.
Wat is Outlaw pete een geweldig krachtig nummer zeg.
Working On A Dream is de eerste single geweest en ja ook die is fijn.......................
Ach alleen The Wrestler ben ik niet helemaal kapot van maar de rest is gewoon zeer goed te pruimen.
Als je deze CD op je i-pod zet en je laat hem random afspelen met nog 20 andere albums, dan zal Bruce de minst doorgeskipte CD zijn denk ik. Het boeit altijd wel als je die stem hoort.
Jammer genoeg zijn concert in NL misgelopen dus hopen dat hij snel nog eens komt want hij staat super hoog op mijn nog live te zien artiesten lijstje

avatar van Thuurke
Human Touch en Lucky Town waren 10 x beter dan Magic en Working On A Dream.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Welnee...........

avatar van musician
Ik weet niet waar dat op is gebaseerd, waarschijnlijk op je eigen smaak.

Musicmeter stemmers geven Working.... en Magic respectievelijk een gemiddelde van 3,67 en 3,91.

Human touch en Lucky town moeten het doen met 3,00 en 3,21. Musicmeter een beetje kennende zijn dit wel erg forse verschillen, ten nadele van de laatste twee.

Tenzij de liefhebbers van Working.... en Magic er natuurlijk geen verstand van hebben....

Tja Thuurke, ik vond het ook een rare opmerking. Ik ben het helemaal eens met cosmic kid en musician. Smaken verschillen natuurlijk, maar Working On A Dream en Magic zijn van een geheel andere orde.

johannesA
Ad Brouwers schreef:

Magic wel, WOAD

avatar van Poeha
Ad Brouwers schreef:

Ik ben het wat muzieksmaak heel vaak eens met een paar mensen die hierboven hun stem hebben uigebracht.

Maar wat die albums Human Touch en Lucky Town betreft, wijk ik toch ook erg af van de mainstream en geef ik Thuurke gelijk.

Alle albums van Bruce de laatste 10 jaar kunnen absoluut niet tippen aan de hiervoorgenoemde 2 albums.

.......
Dit album moet ik nog even wat vaker beluisteren om een definitief waarde oordeel te vellen, maar ik vind hem tot nu toe niet bijzonder.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
>Ik begrijp ook niet waarom die 2 albums zo slecht gewaardeerd worden en natuurlijk heb ik de recensies daar wel gelezen.

Wat Human Touch aangaat, snap ik het wel. Op een aantal uitzonderingen na vind ik dat album te glad, te steriel. Het is een aardig album, maar niet meer dan dat.

Lucky town wordt wel ondergewaardeerd. Daar staan een fiks aantal mooie, pure nummers op. Het is een andere cd dan WOAD, maar kwa kwaliteit vergelijkbaar. Magic vind ik nog een klasse beter

Bruce heeft in de jaren '90 een beetje stilgestaan. Qua produktie en ook inspiratie. Dat heeft Bruce zelf ook in verschillende interviews toegegeven. Ik heb beiden gekocht, maar vond het eigenlijk een zoutloze hap. Na een paar keer draaien verdwenen ze al gauw in de kast. Pas nadat hij zijn makkers van de E-Street band er weer bij ging betrekken kwam Bruce er weer als herboren uit. Te beginnen met The Rising en alle cd's tot op de dag van vandaag. Natuurlijk zullen fans altijd wel blijven stechelen welk album beter was dan de ander, maar Human Touch en Lucky Day (in iets mindere mate) blonken wat mij betreft ook uit door gebrek aan inspiratie. Tja, iedere artiest heeft nou eenmaal zijn mindere periode. Héél normaal!

avatar van Poeha
Dat is ook zo.

P.S. Lucky Town

avatar van CTK
CTK
Je hoort hier een Bruce die gelukkig in het leven staat en daarover zijn nummers wat schrijft. Dat hij maar gelukkig blijft, het bevalt me!

avatar van Mctijn
Working on a Dream is toch wel de ultieme Springsteen song van de afgelopen 10 jaar. Het is helemaal leuk dat ik het nummer tweewekelijks in de Grolsch Veste hoor vlak voordat de Twentespelers het veld op komen. Treffend gekozen

Voor de rest moet ik deze plaat eens goed beluisterd, iets wat ik tot op heden nog niet gedaan heb (schande). Mijn oordeel volgt....

avatar van LittleBox
"Springsteen heeft vier nominaties voor de Grammy Awards in de wacht gesleept. Binnen de categorieën Best Rock Song en Best Solo Rock Vocal Performance is hij genomineerd met het nummer 'Working on a Dream'. 'The Wrestler' heeft een nominatie gekregen in de categorie Best Song Written For Motion Picture, Television Or Other Visual Media. En samen met Rosanne Cash is Bruce voor het nummer 'Sea of Heartbreak' genomineerd in de categorie Best Pop Collaboration With Vocals."
bron: betrue.nl

avatar van itchy
Dit album staat mede onder label country? Why god why? Wie verzint zoiets en keurt dat goed...

avatar van musician
Ach, wat kan het ook schelen!

Wat anders is, bij mijn beoordeling over 2009 tot nu toe staat Working on a dream zomaar op de eerste plaats!