U2 - No Line on the Horizon (2009)

Ierland
Rock / Pop
Label: Interscope

1. No Line on the Horizon (4:08)
  2. Magnificent (5:20)
  3. Moment of Surrender (7:20)
  4. Unknown Caller (5:59)
  5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (4:10)
  6. Get on Your Boots (3:23)
  7. Stand Up Comedy (3:46)
  8. Fez - Being Born (5:12)
  9. White as Snow (4:37)
  10. Breathe (4:56)
  11. Cedars of Lebanon (4:09)
  12. No Line on the Horizon 2 * (4:07)
  13. Get on Your Boots [Crookers Remix] * (4:27)
Rik H. schreef:

EDIT: Zelfs de ambient zuurpruimen van De Volkskrant zijn positief over het nieuwe werkje van U2, voor wat het waard is natuurlijk

Inderdaad: voor wat het waard is. De Volkskrant lijkt tegenwoordig wel gesponsord door de AH: nog maar eens een bericht over voetbalplaatjes van deze buurtsuper er tegenaan. Na het lezen van de recensie van dit album vroeg ik mij af of ze inmiddels ook gesponsord worden door de muziekindustrie?

avatar van Kaaasgaaf
Heeft iemand een link naar die Volkskrant-recensie?
(Alle Nederlandstalige recensies zijn overigens welkom, heb alle Engelstalige inmiddels wel gelezen en ben benieuwd hoe dit album in ons land ontvangen wordt.)

avatar van hellboy.ray
net de luxe boxset gekocht bij FRS (€59,99)
Jezus wat is de box groot... had eigenlijk hetzelfde
als HTDAAB of U218 verwacht.

OOR schreef:

avatar van Kill_illuminati
Stiekem vind ik de cover mooi, het heeft namelijk iets.

reptile71 schreef:
Wat een suffe opmerking. Zo'n plaat kan nooit gemaakt worden.

Slaat inderdaad nergens op.
Alsof een band maar een goed album kan af leveren.

avatar van rkdev

Ik sluit me volledig aan bij deze recensie.

@Kill_illuminati:
Het is wat je maar wil, bijv. twee blote billen waarvan er één in de schaduw ligt van de ander, maar net zo goed een tafel, een kubus precies vanaf de zijkant boven of het gezicht van een marsmannetje. Wat je maar wil. (nee ik gebruik geen dope en ben al 9 jaar gestopt met blowen. )

avatar van aerogp1
Hm, of je ziet gewoon een zee, met een horizon. En op die horizon, is géén lijn te bekennen. Ook ik gebruik geen dope trouwens... clearly....

avatar van rudiger
hellboy.ray schreef:
net de luxe boxset gekocht bij FRS (€59,99)
Jezus wat is de box groot... had eigenlijk hetzelfde
als HTDAAB of U218 verwacht.

Staat op die luxe boxset nou dat 12de nummer ?

aerogp1 schreef:
Hm, of je ziet gewoon een zee, met een horizon.
Goh, zo had ik het nog niet bekeken.

avatar van Mjuman
deric raven schreef:

begin citaat uit OOR"...en hoewel U2 bij vlagen verrast, is No Line On The Horizon niet de plaat geworden die alle andere U2-albums overbodig maakt." einde citaat

Wat een suffe opmerking. Zo'n plaat kan nooit gemaakt worden.

Slaat inderdaad nergens op.
Alsof een band maar een goed album kan af leveren.

Helemaal mee eens: welke scribent kan - met behoud van al zijn (eigen) zinnen - zo'n onzin uit zijn pen laten vloeien. Die zin heeft logisch doorredenerend slechts één (dubbele) consequentie: a. alle voorgaande albums zijn minder (want overbodig) en b. doorgaan heeft geen zin want "alle andere U2- albums - (dus ook volgende - zijn overbodig".

Tja en dat kan niet - het zou theoretisch mogelijk kunnen zijn dat de companen zich nog overtreffen. Het is laat, maar mjuman is nog wel bij de les en laat zich niet met zo'n logische redeneerfout opzadelen.

Een reden te meer om deze schijf leuk te vinden - had 'em vandaag in handen als dubbel-lp (27 euro) - maar gat in budget voorkwam aanschaf; had al tasje met tweedehands vinyl.

avatar van joyce19791
aerogp1 schreef:

Klopt, de cover is gewoon een simpele zwartwit-foto van zee en lucht. Als je goed kijkt zie je de rimpeling van het water.

avatar van Thuurke
Dus we zijn het er allemaal over eens dat de eerste single Get On Your Boots verreweg het slechtste nummer is op deze CD en dat de rest eigenlijk wel meevalt.

avatar van Hans Brouwer
Vandaag, vrijdag 28 februari 2009, moet de nieuwste U2 dan in de Nederlandse cd zaken te koop zijn. Wrek als ik ben nu nog even uitzoeken waar ik "No Line on the Horizon (2009)" voor de minste euri kan kopen . Vol verwachting klopt mijn hart .

Empyrium
Thuurke schreef:

nee, vind de single het enige nummer met wat vuurwerk, de rest is middle of the road en slaapverwekkend.

avatar van vigil
Hans Brouwer schreef:

als je gewoon even had gelezen was je er achter gekomen dat een tientje de goede prijs zal zijn.

stuart
Als het album mee valt en ik kan er genoeg mooie/goeie nummers in ontdekken, dan bied ik een euro voor elk nummer; dat wordt dus.....(even rekenen)....tot nu toe maximaal 9 euro.......

avatar van Running On Empty
Ik kreeg net via TNT Post de luxe box versie thuisbezorgd. Ziet er zeer strak uit moet ik zeggen.

joyce19791 schreef:

Op mijn doosje zit een sticker met 2 zwarte lijnen erop geplakt. Daardoor zijn er wel 2 lines op mijn cover. Hebben anderen dat ook?
Het is volgens mij de bedoeling dat dit bij de cover hoort, niet alleen de foto van de zee. Als je de cd eruit haalt vind je die lijnen terug op de foto hierachter. Dus toch lines on the horizon?

Rik H.
Link naar recensie op NU.nl

NU.nl schreef:
In totaal werden er vijftig tot zestig songs opgenomen waarvan er nu elf op het nieuwe album staan.

Dus......

Heeft iemand "winter" al geluisterd? Wat een mooi nummer!

Rik H.
Op welke van de 25 versies van de CD die via de diverse media te koop is, staat dat nummer?

avatar van rkdev
NU.nl : "'No Line On The Horizon' is een sterk en spannend U2 album wat wederom bewijst dat de band de term 'grootste rock n roll band ter wereld' meer dan verdient. Elke band die op een nieuw album nog steeds zo vol ambitie klinkt mag die naam met gratie dragen."

@ Rik H. : Winter staat op de DVD bij de CD.

avatar van djarend
Zo, cd nu vaak gedraaid en mijn sterren verhoogd, geweldige plaat.
60 euro voor de luxe is te duur hoor, ik heb hem al voor 55 gezien, (hehe) en gewoon in een winkel, niet op internet of zo want dat telt niet . en dat ie niet in de kast pakt is onzin, je haalt gewoon het cd-doosje eruit en zet die in je kast, de box bewaar je elders, simpel

1,0
Spannend? Dat is wel de laatste term die ik zou associëren met deze zeikerige plaat. Muziek voor en door uitgebluste, middle aged mannen.

Eerst nu de cd officieel uit is vertellen dat ik deze cd erg goed vind. Dat er altijd mensen zijn die het waardeloos vinden, zal mij een zorg zijn. Over smaak valt nou eenmaal niet te twisten. Ik zou me alleen niet kunnen voorstellen dat je als U2 fan deze cd niet goed zou vinden. Het heeft volgens mij alle U2 ingredienten die deze cd toch echt de moeite waard maken
Ik kreeg vandaag deluxe boxset binnen (55 euro bij bol.com) en heb hier totaal geen spijt van. Wat is deze mooi vormgegeven zeg..

TvO
djarend schreef:

60 euro voor de luxe is te duur hoor, ik heb hem al voor 55 gezien,

49,99 bij Boudisque Ik ga hem zo maar eens ophalen.

Morinfen schreef:

Nu valt bij mij het kwartje. Ik vroeg mij namelijk al af waarom ik deze cd wel goed vind. Ik ben 1 van die uitgebluste middle aged mannen....