U2 - No Line on the Horizon (2009)

Ierland
Rock / Pop
Label: Interscope

1. No Line on the Horizon (4:08)
  2. Magnificent (5:20)
  3. Moment of Surrender (7:20)
  4. Unknown Caller (5:59)
  5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (4:10)
  6. Get on Your Boots (3:23)
  7. Stand Up Comedy (3:46)
  8. Fez - Being Born (5:12)
  9. White as Snow (4:37)
  10. Breathe (4:56)
  11. Cedars of Lebanon (4:09)
  12. No Line on the Horizon 2 * (4:07)
  13. Get on Your Boots [Crookers Remix] * (4:27)
TvO schreef:

49,99 bij Boudisque Ik ga hem zo maar eens ophalen.

39,99 Pond thuisgestuurd op bangcd ... gewone cd: 7,90 Euro / 6,99 Pond

avatar van rkdev
museradio schreef:
Ik zou me alleen niet kunnen voorstellen dat je als U2 fan deze cd niet goed zou vinden. Het heeft volgens mij alle U2 ingredienten die deze cd toch echt de moeite waard maken.

Ja dat vind ik dus ook (zie ook eerdere post).

museradio schreef:
Ik kreeg vandaag deluxe boxset binnen (55 euro bij bol.com) en heb hier totaal geen spijt van. Wat is deze mooi vormgegeven zeg..

Ik zit vol verwachting op mijn werk, als ik dadelijk thuis komt ligt 'ie hopelijk op me te wachten

avatar van Rodolfo
Zit hem de hele dag al te draaien en ik vind hem helemaal top!
Nu al één van de betere U2 platen en dat terwijl ik ze altijd beter vind worden naarmate je ze langer draait.

Dus als je nu nog op je werk zit, dan zou ik maar eens naar huis gaan, vindt je baas vast wel goed, want zo vaak komt U2 niet met nieuw werk.

Ik ga gauw door met luisteren.

Gegroet.
Een uitgebluste middle-aged man met een voorkeur voor zeikerige muziek

Empyrium
Ik zie prijzen hier voorbij komen, dat ik denk van nou nou, de gemiddelde jonge bejaarde verdiend zo slecht nog niet in Nederland!

Empyrium schreef:

Die pensioenen kunnen inderdaad wel een paar jaar bevroren worden. Kunnen ze over 5 jaar alleen nog maar de versie met Magazine betalen (die bestaat echt!).

avatar van hoolie55
Ook ik vandaag de boxset binnegekregen, en alleen vanwege de looks hiervan geen spijt. Wat een schiiterende box! En toen de cd..... Pas beoordeeld na de tweede keer, want de eerste keer luisteren is een avontuur. En ik moet zeggen dat ik blij verrast ben. Ik vind het namelijk gewoon weer goed! Eigenlijk alle nummer behalve White as Snow kunnen me bekoren. Tot nu toe 4*, maar zal later nog eens terugkomen. Wie weet verveelt ie dan wel, of.....is ie nog beter geworden.

Father McKenzie
Vooreerst dit; Een kwartier om gewoon de pc gebruiksklaar te krijgen.... tjongejonge, die i-tunes, dit is geen werk meer; Mijn C schijf loopt gewoon helemaal vol, dat krijg je met een middeleeuwse computer die amper 512 MB geheugen heeft en waar je al 5000 nummers in die i-tunes hebt opgeslagen, dit ding rijdt zich helemaal vast; Zéééér frustrerend, ik spaar voor een krachtiger masjien!

Net de nieuwe "Limited Edition", met boekje, poster en toegang tot die Corbijn film binnen, ik vond 25 € (precies 1 €Cent minder!) redelijk prijzig, maar ja...

We gaan meteen die i-tunes nog iets voller proppen, en dan in bad en via de i-pod voor het eerst onbevangen naar het album luisteren; Verschillende keren, dat spreekt!

En ik hoop tegen zondagavond een mening te hebben gevormd over het nieuwe album van die oudere jongeren... mijn generatiegenoten!

avatar van reptile71
Ik begrijp dat je vanaf nu tot zondag met U2 in bad zit. Nou tot dan!

stuart
Ik zal proberen vanavond weer een paar numers te 'scoren' en misschien krijg ik dan een wat positiever gevoel.....(tot nu toe is het overigens redelijk 'neutraal').

avatar van Kaaasgaaf
TvO schreef:

49,99 bij Boudisque Ik ga hem zo maar eens ophalen.

Boudisque?
Dat bestaat toch niet meer?

Morinfen schreef:
Spannend? Dat is wel de laatste term die ik zou associëren met deze zeikerige plaat. Muziek voor en door uitgebluste, middle aged mannen.

Een jonkie van 23 dat nog groen achter de oortjes is, dat van tien negen zijn rockgeschiedenis (anno 1950 - tot heden) niet eens kent, en dan maar afgeven op een leefijd die hij ooit zelf hoopt te bereiken, althans, laat ons hopen....
Màn toch, ik ben WREED content dat ik in 1958 geboren ben, het mocht, in het licht van de muziekbeleving van het prille begin (Before Presley There Was Nothin', dixit John Lennon) nog 10 jaar eerder geweest zijn. Ik zou het verdomde jammer vinden om geen kloten van de rockgeschiedenis te kennen en dan als geheel onwetende wat te moeten afgeven op een topband als U2 die al sinds 1980 bewijst hoe goed ze wel zijn!
Ajuu!

PS. : Rockgeschiedenis moest een verplicht VAK worden op school, waarvoor je bij niet slagen je jaar lekker opnieuw zou moeten beginnen, miljardedzjuu!

Fuck onwetende jonkies die denken het licht te hebben uitgevonden!

(ik veralgemeen niet, er zijn er gelukkig andere!!)

avatar van mkrake

Fuck onwetende jonkies die denken het licht te hebben uitgevonden!

Vandaag de 2LP binnengekregen en krijg er maar geen genoeg van hoor. Sinds tijdens dat ik een album zo vaak draai.. Toch een compliment aan deze heren dus....
Helaas niet de vernieuwing waar ik op gehoopt had maar wel een album met 11 zeer goede songs....

1,0

Ajuu!

Fuck onwetende jonkies die denken het licht te hebben uitgevonden!

(ik veralgemeen niet, er zijn er gelukkig andere!!)

Uhm het is een beetje sneu om de "kijk mij, ik ben oud en wijs" kaart constant te spelen. Ook al ben ik bijvoorbeeld pas 21, ik mag best U2 niet erg interessant vinden? Ik vind ook de laatste albums futloos, zoutloos en weinig inspirerend, hoe goed, groots en belangrijk hun albums vroeger dan ook waren. Volgens mij is er geen regel dat alles wat oud is, goed is.

avatar van snarf349
Deze oude lul (46) hoort een overschat bandje die met veel miljoenen (lees: de zg. beste producers, techniek en studiotijd) tot hun beschikking, weer niet verder zijn gekomen als een album wat de eerste keer aardig klinkt, maar daarna behoorlijk begint te vervelen.
Ik heb deze (als beginnende) band in het kader van VARA`s lijn 3 in de jaren 80 live zien spelen voor zeker 50 man publiek..... prachtig, maar dit.

avatar van polydor
Ik stel me bij groepen als U2, Red Hot Chili Peppers, enzovoort altijd de vraag, waarom mensen altijd gaa terugkijken naar hun ouder werk, hun beste werk en daar naar refereren.
Moest No Line On The Horizon de debuutplaat zijn van een compleet nieuwe band dan zouden volgens mij de meningen van iedereen veranderen. Men kijkt altijd naar het verleden, men vergelijkt teveel en soms vergeet men daardoor eigenlijk hoe goed die nieuwe plaat wel is.
Enfin das mijn mening.

1,0
polydor schreef:

Moest No Line On The Horizon de debuutplaat zijn van een compleet nieuwe band dan zouden volgens mij de meningen van iedereen veranderen..

Moest dit de release van een debuutplaat zijn dan zou niemand het gemerkt hebben.

avatar van max95
Ik ga hem in de toekomst kopen.
Ik heb nu alleen nog maar 'Get on your Boots' geluisterd, en dat vind ik een goed nummer. Ondanks dat ga ik nog niet stemmen.

Wat een vreemde cover!
Echt de allerraarste die ik ooit gezien heb!
De naam van de band of de naam van het album staat er niet eens op!

Ik ben groot fan van deze geweldige band. Ze leveren nog altijd hoogstaande cd's af, al doen meer bands dat. Maar nog veel belangrijker dan dat, is dat ze live de allerbeste zijn. U2 zal daarom niet anders de geschiedenis ingaan als de belangrijkste band van de laatste 25 jaar, want ze zijn in tegenstelling tot de Stones nog steeds relevant.

mkrake schreef:

Ik treed alvast mkrake bij. Ondertussen toch al 4 keer het album met de koptelefoon beluisterd; Een grote vernieuwing hoor ik ook niet, maar ik heb ook niets dan goede songs gehoord; Zelfs die single die ik eerst maar niets vond.... vind ik steeds beter worden, dat belooft voor heel de plaat, die ik nu al héél sterk vind.
Ik kom dus al een pak vroeger dan zondag met een hoge score; De nummers één voor één bespreken is misschien voor later.... al zijn hier op dat vlak echt cracks die dat zoveel beter doen!
Ik vind deze prachtplaat alvast 4.5 waard met nog kans op verhoging to the max!
En ja, ik zal me blijven ergeren aan lichtzinnige uitspraken van jongeren die enkel, of vààk toch maar enkel muziek "van hun tijd" kennen en nooit eens moeite doen om muziek tot enkele decennia terug te ontdekken.... ik herhaal dat de uitzonderingen de regel bevestigen, gelukkig vind je op deze site ook genoeg jongeren die WEL moeite doen om een grote inhaalbeweging te maken.
Nou ja, eigenlijk moet ik mij daar niet druk om maken, ik vind nog steeds belangrijker voor mezelf wat goede vrienden hier van vinden...dan wildvreemden.

Gegroet U allen!

En mij mag IEDEREEN verwijten dat ik de voeling met nieuwe bandjes kwijt ben, dat is dan nu echt zo, ik koop nog wel eens een U2 of een Springsteentje, maar daar blijft het bij, ik steunde de platenindustrie van mijn 15de tot mijn 50ste, ik kap er stilaan mee, en in "nieuwe rockmuziek" ben ik stilaan niet meer geïnteresseerd, daarvoor ben ik toch zo stilaan te veel naar andere muziekgenres gaan luisteren.
Jazz, soul, Willem Vermandere en Wannes Van De Velde beluister ik vaker dan rockmuziek, maar U2 is uiteraard..... voor mij als lifetime fan een band geheel buiten categorie.

avatar van freebird
Dit album blijft groeien, ontdek steeds meer parels ....

?? waarom vergelijken met de Stones ?????

avatar van Hans Brouwer
Father McKenzie schreef:
Patrick, beiden zijn we van het bouwjaar 1958. Wees eens eerlijk, grijp jij terug naar muziek van eind jaren '50, begin jaren '60. Ik niet in ieder geval. M.a.w. wij kennen toch ook enkel de muziek van "onze tijd" en hebben daarmee eveneens een beperkte muzikale reikwijdte. Hedendaagse muziek boeit mij ook niet meer zo erg. Uitzonderingen daar gelaten. Artiesten als Depeche Mode, Madonna, Anouk, Rush en inderdaad U2 mag ik anno 2009 nog steeds graag horen. Je kunt het jongeren niet kwalijk nemen dat zij muziek van pakweg 20, 30 jaar niet gaan ontdekken. Als ik mijn dochters van 18 en 16 jaar vertel wat voor een fantastische band bv The Beatles was krijg ik slechts wazige, meewarige blikken toegeworpen .

Maar goed, vanavond heb ik "No Line on the Horizon (2009)" gekocht. Na één luisterbeurt kan ik zeggen dat de nieuwste U2 weer vertrouwd en als vanouds in mijn oren klinkt. Ik geef nog geen oordeel want "No Line on the Horizon (2009)" moet nog duidelijk groeien.

Tot slot: één grote troost. Toen ik vanvond dan met "No Line on the Horizon (2009)" thuis kwam vroeg mijn oudste dochter: "Pa, wil je een kopietje voor me maken?" Ik antwoordde: "Natuurlijk schat, met het grootst mogelijk soort van genoegen". Mischien wordt het dus nog wel eens wat met die jeugd van tegenwoordig .

Father McKenzie
@ Hans, ik heb wèl pogingen gedaan om nieuwe bandjes te leren kennen en appreciëren, maar ik slaag daar niet altijd in.
Ik kocht Editors, Arctic Monkeys, ik copieerde de eerste van Franz Ferdinand en Kaiser Chiefs, een goede vriend van mijn, Marc (heeft geen pc, is 52) kocht zelfs Kooks, maar ik geef grif toe dat ik het allemaal erg slappe kost vind.
Van die Editors plaat heb ik echt spijt dat ik er geld aan besteed heb;
Mijn ijkpunt voor kwaliteit is toch vaak.... The Beatles, meesters in melodie en krachtige popsongs.
U2 voldeed van in het begin voor mij, en toen ik de band begon te volgen was ik nog een twintiger, zal ook wel meespelen.

Maar ja, ik zal me wat inhouden, ach, iedereen luistert gewoon waar hij/zij zin in heeft, de wereld draait toch door, wàt we ook van wèlke muziek vinden, zelfs die gasten als Milk Inc hebben OOK een publiek, ook dàt begrijp ik langs geen kanten....

En ik ga hier minder vaak passeren, ik laat los, mijn verzadigingspunt is toch bereikt, het is onze leeftijd, zeker weten!

En nu zit ik hier dus weer off topic praat te verkopen. Mensen; dit nieuwe album is top! Wie van de band houdt zal zich zeker niet bekocht voelen!
Zo, dan is alles toch nog een béétje bij het topic gehouden!
En White As Snow vind ik schitterend, prachtig gezongen trouwens, en Magnificent en Cedars of Lebanon zijn mijn favorieten, denk ik, als het morgen geen andere zijn, want héél deze plaat is bijzonder geslaagd!

Sheplays
Wat een slap gezever weer. Ik ben ouder dan Waldorf en Statler hieronder maar ik hoop nog heel lang te kunnen genieten van muziek, oud of nieuw. Als het me maar pakt. Met Get on Your Boots gaat het niet echter niet lukken. Bono's stem heeft niet meer die mooie diepte van vroeger en het nummer is me te poppy.

avatar van James Douglas
Get On Your Boots komt net op het goede moment op de plaat. Net voordat je in slaap sukkelt, wat ik bij ATYCLB énorm heb, zet die je weer op je plaats. Heb net de eerste volledige luisterbeurt erop zitten en ben best positief. Het heeft groeimogelijkheden en dat was eigenlijk waar ik om vroeg. De opener heeft me in ieder geval al te pakken.

avatar van rkdev
Ik heb hier nog niemand horen zeggen hoe goed de andere nieuwe track (op de DVD) wel niet is. Ik vind het erg jammer dat 'WINTER' (want daar heb ik het over) geen plaatsje heeft kunnen bemachtigen in het al zo geweldige 11-tal. Van mij hadden ze met 12 mogen spelen Het doet me denken aan de Unforgettable Fire periode.
Hopelijk komt het nog op een single te staan.

De boxset is overigens wonderschoon !

avatar van Maximusic
Ik was 15 of 16 toen ik de het album ATYCLB begon te luisteren en na een vele luisterbeurten kreeg ik het idee dat er geen betere band als U2 kon bestaan. Ik had in eerste instantie ook geen idee hoe oud de band was.
Vervolgens heb ik meerdere albums aangeschaft en bijna een jaar lang dag in dag uit U2 geluisterd. Daarmee was het ook de eerste band waar ik ooit fan van werd. Het gevolg wel dat ik het op een gegeven moment niet meer kon horen, dus heb ik de cd's een paar jaar niet meer in de cd speler gehad en nu sinds een jaar kan ik er gelukkig weer goed naar luisteren.

Vandaag heb ik me gehaast om na mn werk deze cd op de releasedag te kunnen bemachtigen, en het is gelukt!
Inmiddels zitten er al een aantal luisterbeurten op en ik kan niet anders zeggen dat het een goede plaat is.
Vernieuwend is het inderdaad niet echt, maar de nummers klinken erg geinspireerd en in tegenstelling tot HTDAAB veel vrijer en niet zo in een vast stramien gemaakt om een mtv clip erbij te kunnen maken. (behalve 'Get on your Boots" dan)
Voeg daar nog een prachtige sound dankzij de samenwerking met Brian Eno aan toe en je hebt als je het mij vraagt een van de betere albums uit U2's lange carrière.
Ook HTDAAB was zeker alles behalve slecht, maar deze is wat mij betrefd nu al net door die kleine cruciale puntjes een stuk beter.

avatar van musicfriek
En White As Snow vind ik schitterend, prachtig gezongen trouwens

Van alle nrs vind ik dit nu juist het minst geslaagde nummer. Typische Sky Radio-muzak...

Beste nummer: Unknown Caller.

avatar van Thuurke
Mooie plaat, alleen jammer dat Get on Your Boots erop staat. Dit nummer haalt de hele flow uit de plaat en hoort er niet op thuis. Wat een verschrikkelijk kut nummer.

avatar van Hans Brouwer
Sheplays schreef:
Slap zeveren zo nu en dan moet kunnen. Het leven is al serieus genoeg. Zeg Sheplays, is "Get on Your Boots" het enige nummer wat je tot nog toe hebt gehoord van "No Line on the Horizon (2009)" Indien dat zo mocht zijn dan zou ik toch maar eens de moeite nemen om het gehele album te beluisteren. Ik had een paar luisterbeurten nodig met uiteindelijk als resultaat dat "No Line on the Horizon (2009)" mij nu wel degelijk inpakt.
Dat Bono's stem niet meer zo "diep" klinkt zoals vroeger doet niets af aan de kwaliteit van dit nieuwe U2 album. Als 50 jarige zing ik ook niet meer zo helder en mooi als vroeger en sta ik niet meer vooraan bij ons koor . Ik mag als ouder koorlid zelfs niet mee naar Hennie Huisman's Korenslag . Maar ik zing nog steeds en van mensen die alles in het juiste perspectief weten te plaatsen krijg ik zo nu en dan het compliment dat ik zo'n mooi donkere, schorre, doorrookte stem heb . Daarom Bono: zing jij maar gewoon lekker door en laat je er vooral niet van weerhouden door mensen die altijd wat te zeuren hebben (Sheplays, niet persoonlijk bedoeld).