U2 - No Line on the Horizon (2009)

Ierland
Rock / Pop
Label: Interscope

1. No Line on the Horizon (4:08)
  2. Magnificent (5:20)
  3. Moment of Surrender (7:20)
  4. Unknown Caller (5:59)
  5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (4:10)
  6. Get on Your Boots (3:23)
  7. Stand Up Comedy (3:46)
  8. Fez - Being Born (5:12)
  9. White as Snow (4:37)
  10. Breathe (4:56)
  11. Cedars of Lebanon (4:09)
  12. No Line on the Horizon 2 * (4:07)
  13. Get on Your Boots [Crookers Remix] * (4:27)
Father McKenzie
Bedankt, Hans, dat is een korte, maar mooie bespreking, die je daar voor ons opgedist hebt!

avatar van Hans Brouwer
Graag gedaan Patrick!

avatar van JeeBee
En ja, ik ben echt 16.
Maar goede muziek is toch voor alle leeftijden?
Pink Floyd en R.E.M. kan ik ook waarderen.
Meer moderne muziek als Porcupine Tree ook.
En populaire bands zoals Coldplay vind ik ook leuk om naar te luisteren

avatar van royh
Gisteren via bol.com de standaard-editie (jewelcase) binnen gekregen. Nu een aantal keren beluisterd en hij bevalt me uitstekend. Vanmiddag kon ik de verleiding niet weerstaan om ook maar de luxe-box aan te schaffen: bij mediamarkt voor net geen 45 euro. Daar lag trouwens de jewelcase-versie voor 9,99 euro. Mocht je toch al van plan zijn dit uitstekende album aan te schaffen, even naar de Mediamarkt: mij lijkt dat dit voorlopig toch de laagste prijs zal zijn.

Father McKenzie
Ik ben blij dat er nog vele "U2-fans in hart en nieren" bestaan en dat dit album zo goed ontvangen wordt. Altijd fijn als je favoriete band nog bewijst relevante muziek te kunnen maken.

Vandaag de nieuwe U2 gekocht en uit interesse even op Musicmeter gekeken : meer dan 175 recensies! Via internet is het album al langere tijd te downloaden en op tv liet Giel Beelen ook al diverse tracks horen. Ik heb echter op de cd-release gewacht en voor slechts 9.99 € kreeg ik er nog een 64 paginaboekje bij. De cd zelf vind ik behoorlijk goed, voor elk wat wils. Grote verrassingen zijn er niet, maar vergeleken met hun laatste 2 albums klinkt het hier toch weer wat spannender en avontuurlijker. De grootste troeven zijn de productie en de gitaarpartijen. Bono's vocalen zijn hier en daar wel erg gebroken, wat onvast en -ik las het al eerder- minder diep dan voorheen. Get on your boots is een redelijke single, maar op dit album samen met White as snow de zwakste schakel.
Hoogtepunten : No stand up comedy (goeie riff), Unknown caller (heerlijk orgeltje), FEZ: being Born( T.U.F. sfeertje) en de afsluiter Cedats of Lebanon. In de top 3 van mijn favoriete U2 albums komt N.L.O.T.H. echter niet. Daar staan 1. Live under a bloodred sky 2. The Joshua Tree 3. Achtung Baby.
4 sterren

avatar van reptile71
thelion schreef:
Tsja dat hebben ze al eens eereder gedaan Hé.......
Heel scherp opgemerkt. Maar zoiets blijft altijd leuk.

stuart
Ik heb 'm nu een aantal keren beluisterd en heb al een beetje een indruk. Een voorzichtige eerste inschatting is dat ik het op zijn minst een degelijke plaat vind, maar voor mij waarschijnlijk niet sterk genoeg om 'm zelf aan te schaffen. Over een paar maanden en na meerdere luisterbeurten weet ik het (mezelf kennende) duidelijker, anderen 'wegen' het album uiteraard op hun eigen manier en beleving. Ik geef nog geen sterren, maar voorlopig zit ik zo tussen de 3 en 3,5. Ik vind overigens het gemiddelde tot nu toe (3,83) best een redelijke waardering.

avatar van Castle
Het is inderdaad een lekkertje

avatar van aerogp1
thelion schreef:
Ludwig Mies van der Rohe om precies te zijn

Precies, die bedoelde ik, dankjewel. De term 'Less is More' gaat dus op in meer takken van sport dan alleen architectuur .

Werkelijk wat een schitterend album is dit zeg!
In elk nummer zitten mooie breaks en en er is over elke noot nagedacht. dit album zal niet gauw vervelen. soms draai ik een nummer terug, zo van wat hoorde ik toch allemaal? heb The Edge nog nooit zo mooi gitaar horen spelen.
Echt onder de indruk.

beaster1256 schreef:
ik vind die cover ook maar lelijk , de muziek van u2 is over het algemeen wel te pruimen al vind ik persoonlijk ' the joshua tree ' en ' achtung baby ' wel onovertroffen, de erste 4 albums zijn hopeloos gedateerd , en na ' achtung ' waren de cd's wel goed maar geen klassiekers , met absoluut dieptepunt ' zooropa ' wat ik werkelijk een slecht album vind.

Nou geef mij die eerst 4 albums maar. die horen tot de soundtrack van mijn jeugd. prachtig. daarna werd het allemaal minder tot "All you can't leave behind' uit kwam daarna werden het weer goede platen.
Maarja ik hield dan ook niet zo van die amerikaanse georienteerde platen. en het Bono(god) tijdperk met al die tv's en andere hoogdravende shit..
Maar dalle grote bands maken zo'n periode door als U2. want ze zijn gewoon niet meer weg te denken.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Voor de liefhebbers: U2 speelt op het dak van de BBC. Hier volgt de link Magnificent

avatar van joyce19791
Father McKenzie schreef:

En ik ben blij voor jou dat je niet teleurgesteld bent in dit album, dat het wachten beloond is.
Leuk om te zien dat deze een plaatsje in je top 10 behaald heeft.

stuart
Ondanks dat ik het tot nu toe een degelijke plaat vind , ga ik niet uit mijn dak. Noem eens waarom jullie ('echte' voorstanders) het album zo goed vinden, afgezien van je smaak (trouwens, dan nog kun je het album matig vinden omdat niets gaat boven persoonlijke muziekbeleving).

avatar van joyce19791
stuart schreef:

Er is geen enkel song die ik skip. En geen enkele song die ik slecht vind. Het album werkt op mij ook verslavend (hetzelfde had ik met Achtung Baby, dejavu). Ik wil het nog een keer horen, en nog een keer, en nog een keer. Kan er geen genoeg van krijgen. Als een album die uitwerking op mij heeft geef ik het een hoge beoordeling.
Daarbij heb ik bijna een hekel aan U2 als band, en aan Bono zelf nog meer (vraag me niet waarom, het is een gevoel, waarschijnlijk die ego's).
Als zij het met de kwaliteit van hun muziek voor elkaar krijgen dat ik mijzelf daar bij het beluisteren overheen zet is dat grote klasse!

Ik heb mijn top 10 moeten veranderen. No Line On The Horizon staat op nummer 2. Waarom? Omdat dat mijn muziekbeleving is en na ruim 40 jaar, denk redelijk te kunnen beoordelen wat kwaliteit is en rotzooi. Ik zal volgens velen wel té snel en te kort te de bocht zijn. Men denkt maar. Als je dit album No Line On The Horizon niks vindt, waag ik aan je muziekbeleving en muziekbeoordeling te twijfelen. Dit is van een bijna onaardse schoonheid. Gemaakt door een wereldband, geassisteerd door producers, zoals die er maar héél weinig zijn.

avatar van sierrra
Ondanks dat ik dit een goed album vind hoop ik dat U2 ooit nog eens met wat ruiger en rauwer werk op de proppen komt. De nummers op dit album klinken met uitzondering van Boots en Stand up erg lief. Misschien heeft dit wel met de leeftijd van de heren te maken. Stand up wordt langzamerhand wel één van mijn favorieten op het album. Wat een heerlijke gitaarsolo.

avatar van Hans Brouwer
Ad Brouwers schreef:
Ik heb mijn top 10 moeten veranderen. No Line On The Horizon staat op nummer 2. Dit ("No Line on the Horizon") is van een bijna onaardse schoonheid. Gemaakt door een wereldband, geassisteerd door producenten, zoals die er maar héél weinig zijn.
Ad, ik ben het geheel met je eens. "No Line on the Horizon (2009)" is van een ongekende klasse en laat een U2 horen dat in topvorm verkeerd.
Om zo korte tijd na de release datum "No Line on the Horizon (2009)" al in je persoonlijke album top 10 te plaatsen is een gedurfde aktie. Ik zelf wacht liever nog even want meestal heb ik toch enige tijd nodig om een album te laten "beklijven". Als ik over een half jaar nog zo lyrisch ben over deze nieuwste U2 maakt "No Line on the Horizon (2009)" grote kans ook in mijn top 10 te belanden.
Desalniettemin: "No Line on the Horizon (2009)" is betoverend mooi en beestachtig goed. Het is een album waarmee U2 mijn stoutste verwachtingen heeft doen overtreffen. Hulde .

avatar van rudiger
Ik dacht dat U2 al een tijd over hun hoogtepunt waren , komen ze ineens met dit wereld album op de proppen .
Als je als band op deze leeftijd nog zo`n album als dit uit de mouw weet te schudden dan tekent dit van absolute klasse en hebben we hier met `n wereldband te maken .
Dit album is net zo verslavend als cocaine , elk nummer wil je 2 keer achterelkaar horen .
Hulde voor deze ouwe knakkers en 3 buigingen .

avatar van Chameleon Day
Het is geen slecht album, de beste van de laatste jaren zelfs, maar toch vind ik het een beetje vroeg om het album al zo te gaan ophemelen.....en echt volkomen onzinnig om hem nu al - na een paar dagen luisteren - in je top 10 te zetten. Laat er maar eens een paar maanden (of een jaartje) over heen gaan. De beoordeling zakt dan wel weer.

...maar 'Moment of Surrender' is wel erg goed hoor....

Chameleon Day schreef:

...maar 'Moment of Surrender' is wel erg goed hoor....
De rest komt vanzelf. Bij de één valt het kwartje wat sneller dan bij de ander. Helemaal niet erg, áls het maar valt!!!

Ad Brouwers schreef:

Haha,.....en over een paar maanden spuug je het kwartje misschien weer uit en blijkt het "slechts" een redelijk album te zijn.
Mijn eerste gehoor zegt dat het toch niet een 8ungbaby of TJT of TUF is (en ook geen Zooropa, War of October).

avatar van rudiger
Chameleon Day schreef:

Gelukkig maar , er is niks mis met jouw gehoor .

rudiger schreef:

Gelukkig maar , er is niks mis met jouw gehoor .

...geen misverstand hoor: dit is een klasseband!! die zich met recht de "grootste" rockband van de wereld mag noemen....Dit album heeft ook mijn verwachtingen ver overtroffen. Ik had niet gedacht dat deze kwaliteit er nog in zou zitten. Bij mij schurkt het album tegen de 4* aan. Ik vind die 3,83* die het nu heeft wel een mooie score.

Dus maw: ik geniet ook hoor. ......(maar doen alsof dit het grootse meesterwerk is, vind ik nogal voorbarig)

avatar van musicboy
Intussen 25 pagina's, U2 blijft een massaproduct. In België heet zoiets het VTM-effect.

avatar van NewYorkCityLight
Mooie albumhoes.

avatar van DikkeDarm
Aardige cd, meer gemiddeld voor U2 maar dat waren ze toch al een tijdje. Live zijn ze voor mij echter wel een sensatie alhoewel ik soms maagklachten van Bono krijg als ie weer een keer de wereld wil verbeteren maar dat hoort er een beetje bij.Zag een interview op de BBC afgelopen week daar vonden zijn bandleden het soms ook heel vervelend maar ze nemen het toch maar voor lief (ik denk dat ze het niet meer horen.) Sommige nummers van deze cd zullen live wel weer lekker klinken de rest gaat in de boekenkast en wordt zo nu en dan nog eens tevoorschijn gehaald. Hij krijgt een voldoende van 3 sterren.