U2 - No Line on the Horizon (2009)

Ierland
Rock / Pop
Label: Interscope

1. No Line on the Horizon (4:08)
  2. Magnificent (5:20)
  3. Moment of Surrender (7:20)
  4. Unknown Caller (5:59)
  5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (4:10)
  6. Get on Your Boots (3:23)
  7. Stand Up Comedy (3:46)
  8. Fez - Being Born (5:12)
  9. White as Snow (4:37)
  10. Breathe (4:56)
  11. Cedars of Lebanon (4:09)
  12. No Line on the Horizon 2 * (4:07)
  13. Get on Your Boots [Crookers Remix] * (4:27)
stuart schreef:
Rustig blijven, Ad; je bent oud genoeg om wijs te zijn en ik wil graag dat je je verjaardig dit weekend haalt..... (ik bergrijp je echter wel een beetje)
Leuk dat je dat opmerkt, stuart! Dat gaat wel lukken hoor. Maar soms moet ik even wat kwijt. Als je op 22-3 komt heb je in ieder geval een pint tegoed!!!

avatar van Mjuman
Ik vind dit een goede plaat - beter dan ik aanvankelijk had verwacht (beduidend beter dan die atoombom) - nee het is geen revolutioniare plaat, so what - hij zit bij mij tussen de 3, 5 en 4 en ik draai 'em met plezier.

Maar waarom mogen mensen die dit niets vinden nou niet hun (al dan niet onderbouwde) mening kwijt? Het kan toch niet waar zijn dat je hier alleen je (on)gefundeerde mening kwijt mag als je positief bent over U2?

Kom, ik geef 'em nog eens een slinger.

Ad Brouwers schreef:
U2 fans onderscheiden zich niet van fans van andere groepen. De ene vind die cd beter van zijn groep, de ander weer een andere. Wat dat is daar gvd mis mee. Uitwisselen van dat soort verschillen, maar het wel eens met elkaar eens zijn, maakt MuMe leuk. Maar niet zoals men nu met elkaar aan de gang is met deze cd. Ik ben boos!!!
Fans zijn altij fanatiek en dat is leuk en goed. Alleen moet je ook wat afstand kunnen nemen. Ik vind spreken over relevantie etc. klinkklare onzin. Wel vind ik dat je kan beoordelen of een groep telkens wat nieuw probeert. En dat is met U2 nie het geval, enkele uitzonderingen niet te na gesproken. De arrangementen zijn vaak erg gelijkend, Bono's stemgebruik(dat doorheen de jaren er niet op vooruit is gegaan), the Edge is uniek maar doet wel altijd hetzelfde.... Dat is gewoon wat sommige mensen trachten aan te geven.

Maar ik vind U2 erg goed, hoor. Enkel wordt er soms overdreven, ze zijn op verschillende vlakken matig.

Deze plaat verdient een eerlijke kans en ik zie veel positieve reacties dus we gaan ze eens onder de loep nemen:-)

Mjuman schreef:

Kom, ik geef 'em nog eens een slinger.
Ik heb liever, dat je die slingers op komt hangen voor mijn verjaardag a.s. weekend. Verder vind ik jouw opmerking beneden jouw nivo. Ik schat jou hoger in.

@ Queenlive. Kijk, aan zulke reakties heb je iets. Daar je verder over doordiscussieëren. Maar met onbenullen, die 0.5 of 1 ster geven wil ik dan even niks te maken hebben.

Ad Brouwers schreef:
Ben ik met je akkoord. Je moet maar denken: hoge bomen vangen veel wind. Deze CD is HET nieuwe item van misschien wel heel 2009, de winkels liggen er vol van.... Dan krijg je mensen die in het wilde weg beginnen slaan.

Over het album: wat ik er al van gehoord heb, vind ik pakken beter dan hun laatste albums. Ik begrijp dan ook de positieve reacties hier. Maar in retrospect kunnen we dan ook besluiten dat de laatste 2 albums beneden het normale U2-niveau waren(sommige nummers uitgezonderd). En hoewel ik over het algemeen gezien U2 waardeer en vaak ook kan smaken, is er soms toch en gevoel dat ze niet helemaal mijn verwachtingen inlossen.

Ik ben trouwens erg benieuwd naar U2 optredens. Is daar al iets van geweten?

avatar van Mjuman
Ad Brouwers schreef:

Hallo, vriendelijke vriend - ik draai 'em op vinyl (dubbel-lp) en daar draai ik 'em nu van; dat op gang komen naar 33 toeren duurt 2 - 3 omwentelingen, vandaar.

De plaat zelf: nogmaals, goed stuk werk - niets meer en niets minder.

De cd- en platenindustrie maken zware tijden door met al het downloaden e.d. Juist voor hen is het zaak flink te investeren om weer eens een grote "klapper" te maken. Niet dat ik zo voor de grote platenbazen ben, maar ook voor de middenstanders, die hun muziek moeten slijten aan een steeds kleinere groep kopers. Meestal de "echte liefhebbers" en freaks. Dat dat met een flinke reclame campagne vergezeld gaat is altijd al zo geweest. De verdere hoge verwachtingen zijn ook gewekt door al diegenen, die 'm al van het internet geplukt hadden en daar poneerden. Dus momenteel U2 idd "talk of the town". Wees blij dat er nog groepen zijn, die de muziekindustrie een flinke boost kunnen geven. Minder commerciële groepen krijgen daardoor ook nog een kans om wat uit te brengen. Even terug naar U2. Ikben zelf géén diehard U2 fan, maar wel een liefhebber van de band. Ze hebben idd veel mindere periodes gehad, maar met dit album hebben ze zichzelf overstegen imo. Over op handen zijnde live optredens weet ik eigenlijk niets. Daarvoor moet je bij de echte fans zijn

@ Mjuman, ik kan alleen maar heel gemeend zeggen: ENJOY!!! (it will grow)

avatar van musicfriek
Queenlive schreef:

HtDaAB was het 1e U2 album wat ik na Achtung Baby weer heb gekocht. Voor mij ging dat album weer terug in de tijd. Eerste paar weken grijsgedraaid, vervolgens ligt het nu stof te happen. Ik kijk wel link uit om deze aan te schaffen, heb het vaak genoeg gedraaid om tot besef te komen dat ik het niet de moeite waard vind. Geef mijn geld liever uit aan een album wat langer houdbaar is. Maar wel leuk om alle 'verwikkelingen' rond dit album te volgen

avatar van ricardo
Wat een commotie over het nieuwe album van dit nietszeggende bandje hier zeg.

Of beter hoge bomen vangen veel wind.

avatar van ricardo
Ik vind het maar rare snijbonen van U2, die zanger ook, hoe heet die ook alweer nono geloof ik was het, die staat altijd en overal met een zonnebril op zijn kokosnoot op het podium. Volgens mij gaat hij er zelfs mee naar bed en slaapt hij ermee. En dan heb je nog 1 die heet van pledge ofzo, is een soort meubelwas volgens mij, maar die profileert zich als een soort nep zeeman met zijn rare mutsje op. En de 2 die nog het normaalste zijn, die staan altijd achteraan in de schaduw van de band. Ik vind het maar een raar spul dat U2. Mijn spul en smaak niet, is mij veel teveel een soort van popi band.

Muzikaal gezien sluit hij aan bij Achtung Baby; is die net een stukje beter. Al moet ik ook zeggen dat ik in het begin ook niet wist wat ik met Achtung Baby aan moest.

avatar van Kaaasgaaf
ricardo schreef:

avatar van Hans Brouwer
ricardo schreef:
Totaal niet relevant Ricardo. Al zou Bono een pedo zijn, zich als vrouw verkleden of een echte homo zijn. Al zou The Edge zich als een stoere zeeman profileren. So what!! Het gaat om de muziek die U2 maakt. En die is op "No Line on the Horizon (2009)" weer meer dan OK .

Inmiddels 830 berichten bij een album binnen een paar dagen na de releasdatum! U2 houdt de gemoederen aardig bezig. En zo hoort het .

avatar van Twinpeaks
Ad Brouwers schreef:
Ik heb mijn top 10 moeten veranderen. No Line On The Horizon staat op nummer 2. Waarom? Omdat dat mijn muziekbeleving is en na ruim 40 jaar, denk redelijk te kunnen beoordelen wat kwaliteit is en rotzooi. Ik zal volgens velen wel té snel en te kort te de bocht zijn. Men denkt maar. Als je dit album No Line On The Horizon niks vindt, waag ik aan je muziekbeleving en muziekbeoordeling te twijfelen. Dit is van een bijna onaardse schoonheid. Gemaakt door een wereldband, geassisteerd door producers, zoals die er maar héél weinig zijn.

Ik vind niet dat je kort door de bocht bent met dit album een plaatsje in je top 10 te geven,hoor.Ik vind WEL dat je kort door de bocht bent om te twijfelen aan muziekbeleving en muziekbeoordeling door anderen .Een wereldband is U2 al jaren niet meer en de producers brengen maar weinig innovatie.Als men na bijna 5 jaar met dit product op de proppen komt,dan kan ik alleen maar concluderen dat het ze waarschijnlijk 20 jaar gaat kosten om met een relevante en echt spannende plaat te komen.Dit is geen post van een U2 hater ,maar van een oprechte teleurgestelde muziekliefhebber die graag iets spannends zou hebben gezien en gehoord,maar zich moet verzoenen met een zeer middelmatig album,voor een band die in het verleden heeft bewezen zich uitstekend te kunnen profileren als vernieuwers binnen een genre.Het is maar een mening,dus niet allemaal de hoogste boom in klimmen.Das nergens voor nodig.En U2 zal er geen cd minder door verkopen dat Twinpeaks zijn gal spuwt dus,hou MuMe gezellig en gebruik eens wat vaker humor in uw aller betogen.Je zult zien dat het werkt en dat het gehakketak daardoor wat meer te relativeren is.
Met vriendelijke groet,

Twinpeaks

avatar van alpeko
Het album stelt me behoorlijk teleur. Veruit het minste U2 album dat ik heb gehoord. All That You Can't Leave Behind en How to Dismantle an Atomic Bomb, heb ik 3 sterren gegeven. Dit nieuwe album moet het voorlopig doen met 2,5 ster.

Ik heb nog geen hoogtepunt kunnen ontdekken, of het moet Magnificent zijn. Bovendien staan er een paar nummers op die ik het luisteren al niet eens waard vindt. Nummer 5, 6 en 7 stellen me ernstig teleur.

Misschien had ik deze week niet moeten luisteren naar de albums uit de goede oude tijd. Of misschien vind ik die vroegere albums juist zoveel beter omdat ik ze heb 'ontdekt' jaren nadat ze verschenen. Misschien is ook dit wel een album dat ik eigenlijk pas over 10 jaar had moeten kopen. Ik hoop het, dan is mijn aanschaf niet voor niets geweest. Ik denk niet dat ik hem de komende weken nog heel vaak ga luisteren.

avatar van evil23
De nieuwe U2 cd heeft een ongrijpbare sfeer in zich en de nummers groeien per luisterbeurt waardoor de plaat spannend blijft. Na een aantal rustpunten is er de single Get On Your Boots die weer even voor wat meer tempo zorgt. Van een verkoper in de plaatselijke platenwinkel hoorde ik dat de nieuwe plaat de eerste dag minder verkocht heeft dan hij had verwacht, maar dat neemt niet weg dat No Line On The Horizon ongetwijfeld op nr 1 in de albumlijsten zal binnen komen.

Queenlive schreef:
Bono's stemgebruik(dat doorheen de jaren er niet op vooruit is gegaan)

Ik vind Bono`s stem juist beter geworden in de loop der jaren , vond hem juist op de eerste 2 albums niet goed klinken , is maar waar je voorkeur naar uit gaat.

musicfriek schreef:

Wel vreemd Friek dat jij U2 net zo goed of slecht vindt als Mariah Carey.

avatar van Maximusic
Bono stem is inderdaad door de jaren heen wat versleten. Maar ik heb er geen problemen mee. Mijn eerste U2 Album was ATYCLB waar ik juist helemaal verslaafd raakte aan die prachtige wat krakende stem.
Ook op deze weer, bijvoorbeeld Moment of Surrender;

We set ourselves on fire
Oh God, do not deny her

Ik krijg er gewoon kippenvel van

avatar van Axel
Ik heb het album nu een keer of 10 gehoord. Voor mij geldt, dat het op dit moment niet het beste werk van ze is, maar het is absoluut meer dan de moeite waard. Waar ik hier wel erg om moet lachen is het enorme aantal reacties op een album, dat net uit is. Het lijkt wel goed tegen kwaad. Dus blijkbaar is U2 nog altijd "hot" en daardoor nog altijd een van de grootste bands ooit. Kijk maar naar vroeger : Je was voor of tegen The Beatles, voor of tegen The Stones. Een Top-band heeft dat altijd, dat er tot in het extreme discussies worden gevoerd. Wat U2 ook voor heeft, dat het populair is in meerdere generaties en dat is op zich heel knap om dat voor elkaar te krijgen. Vernieuwend moeten ze zijn, hoor ik vaak, maar waarom moeten ze dat zijn? Elk nieuw nummer is toch vernieuwend. Van mij mogen ze nog veel van deze nummers maken. En ja, Bono zijn stem is niet meer zo goed, tja dat lijkt me logisch, dat je niet meer hetzelfde kunt verwachten, als je tegen de 50 loopt.

Voorlopig voor mij 4**

avatar van musicfriek
rudiger schreef:
Wel vreemd Friek dat jij U2 net zo goed of slecht vindt als Mariah Carey.

Haar beginperiode waardeer ik meer dan dit album ja. Problemen mee?

The Boogieman
Heb het album een aantal keer gehoord en het bevalt me steeds beter. Ik vind met name de nummers op het einde wel het mooist, maar de andere nummers vind ik ook goed. Ik vind alleen Get On Your Boots niet zo. Toch knappe prestatie van U2

musicfriek schreef:

Haar beginperiode waardeer ik meer dan dit album ja. Problemen mee?

Totaal niet , het viel me alleen op .
Gezien jouw voorkeur voor muziek in jouw persoonlijke top 10.
Dus vond ik dat `n beetje vreemd.

rudiger schreef:

Toen ik dat zei, had ik vooral optredens in het achterhoofd. Ik probeer wat optredens te beluisteren van alle verschillende tournees en ik stel vast dat ik hem het sterkst vond rond the Joshua tree en de jaren erna(eind jaren 80). In de Zoo Tv tour en Popmart moet ik me nog wat verdiepen maar wat ik hoorde van Elevation en Vertige tournee vond ik niet zo overtuigend. Zijn geluid is op zich altijd wel mooi en hij probeert wel met vuur en passie te zingen.

avatar van DirkM
Hij wordt steeds beter! Het leuke is dat er de ene luisterbeurt weer andere nummers uitspringen dan de andere. Volgens mij zegt dat iets over de klasse van het album. Ik laat hem op 4 staan, weet niet of NLOTH nog gaat stijgen, maar lager wordt ie in ieder geval niet voor mij. Klasse album!

avatar van Kaaasgaaf
Dit is wel de meest gestoorde 'recensie' die ik ooit heb gelezen!

avatar van Nicholas123
Kaaasgaaf schreef:
Dit is wel de meest gestoorde 'recensie' die ik ooit heb gelezen!

Ieder mag zijn mening hebben, maar wat was dat een ontzettend zielig, irritant stukje egotripperij wat voor een review door moest gaan.