U2 - Pop (1997)

Ierland
Label: Island

1. Discothèque (5:19)
  2. Do You Feel Loved (5:07)
  3. Mofo (5:49)
  4. If God Will Send His Angels (5:22)
  5. Staring at the Sun (4:36)
  6. Last Night on Earth (4:45)
  7. Gone (4:26)
  8. Miami (4:52)
  9. The Playboy Mansion (4:40)
  10. If You Wear That Velvet Dress (5:15)
  11. Please (5:02)
  12. Wake Up Dead Man (4:52)
  13. Holy Joe [Guilty Mix] * (5:08)
avatar van Premonition
Ik skip altijd twee nummers, Discotheque en The Playboy Mansion, vooral de laatste is één van de slechtste U2 nummers ooit. Verder een puike plaat, naast October, The Unforgettable Fire mijn favoriete U2 album. Do You Feel Loved vind ik één van de fijnste nummers van de band, een mooi synthese tussen gitaarpop and (lichte) dance.

avatar van Chameleon Day
Ik skip niets. Zonder meer een goed album. Eigenlijk sterk ondergewaardeerd.

Cured
Nah.....nee. Een matig album, meer kan ik (en vele anderen) er niet van maken. Geforceerd en over het algemeen maar matige songs. De dance (en meer) invloeden zijn ze naar het hoofd gestegen en vind de nummers te gezocht, op een aantal na. Het gemiddelde zegt het ook al hier (tussen de voldoende en ruim voldoende), maar ieder heeft recht op zijn eigen waardering. De ' love it or hate it 'album van U2.

avatar van Jorden
Ik moet zeggen dat het mijn favoriete U2 album. Er zit een groot verschil in nummers maar dat vind ik juist het mooie ervan. Op dit moment staat het nummer If you wear that velvet dress aan en dat is echt een parel. Ik kan eigenlijk ook niet zeggen dat het echt dance is wat hier op deze plaat staat. Misschien klonk het toen in 1997 wel heel geforceerd maar ik merk dat niet echt.

avatar van mastermeter
Voor mij het spannende album van u2,tot en met dit album zat er nog een drive in om te vernieuwen,hierna ben ik de interesse voor de band verloren het werd een stuk minder.uitschieters zijn Mofo,Last night on earth en Gone

avatar van Guinness1980
Jorden schreef:

Dat vind ik nou samen met Playboy Mansion en Staring at the Sun de zwakste nummers van dit album

Die nummers behoren tot het beste wat U2 ooit gedaan heeft. Zulke mooie liedjes, zoveel emotie.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Ik ben het zowaar met Herman eens. Deze plaat heeft dan niet de status van ouder werk, maar het is wel de laatste cd waar U2 nog echt spannend en innovatief op klonk. Dat het gepaard gaat met mooie nummers, is dan mooi meegenomen.

avatar van Guinness1980
herman schreef:

Maar goed dat meningen/smaken verschillen dan.

avatar van Fathead
Eén van de leukste U2-albums wat mij betreft. Ik kan mij herinneren dat de zomer waarin dit uitkwam de cd's gelijk al tegen bodemprijzen bij de Kruidvat kwamen te liggen. Muziek is ook een goed medicijn tenslotte.

Zwan
Mijn favoriete U2 album. Do You feel Loved, Mofo, Staring At The Sun en Gone zijn echt geweldige nummers. Net even iets leuker album dan Achtung Baby vind ik.
Heeft ook te maken met de tijd waarin dit album uitkwam. De prachtige zomer van 97. Het jaar van OK Computer, Homogenic en Urban Hymns

Is het al 16 jaar geleden

avatar van Boris1
Auw

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Heb deze nog niet zo lang in bezit, maar de plaat maakt eigenlijk al vanaf de eerste luisterbeurt een goede indruk. Vooral Mofo is tamelijk fantastisch.

avatar van Hedser
Dat lijkt mij echt U2. Wat een heerlijke versie trouwens.

avatar van goldendream
Op youtube vind je veel instrumentale nummers, maar het gaat wellicht om covers. Deze lijkt me echt, maar nergens vind ik er uitleg over. Ook 'I Will Follow' staat erop uit 1997 en die lijkt me ook echt.

avatar van goldendream
Er bestaan ook 3 albums onder de titel 'Play Guitar With U2, The Backing Tracks'. Dit heeft wellicht niks met de band zelf te maken?

avatar van goldendream
Weet iemand hier iets over?

YouTube - I Will Follow Instrumental
Echt U2? Zo ja, wanneer waren de Las Vegas rehearsals?

YouTube - Even Better Than The Real Thing (Instrumental)
Echt U2? Zo ja, van wanneer?

avatar van goldendream
Even bovenaan plaatsen voor de U2-kenners. Weet iemand raad?

Nieuwe poging.

avatar van Fathead
Ik denk dat niemand het weet...

Laatst eindelijk dan eens tweedehands aangeschaft, en ik herzie toch m'n stem: Een halve punt omlaag.

Het album valt niet mee.
Ik heb het idee dat hun hart hier niet in zat.
Tot Miami dreutelt het maar een beetje voort. Het klinkt vooral ontzettend geforceerd; zo'n dinges als Mofo, ik kan er echt helemaal niets mee.
Staring At The Sun is daarin dan een lichtpuntje, gelijk ook traditioneler klinkend.
Sommige andere nummers komen daarnaast ook wat nietszeggend over. De mix van dance en rock op Last Night On Earth heeft de tand des tijds ook niet doorstaan. Op Achtung Baby klonken dit soort experimenten een stuk natuurlijker.

Het beste gedeelte zijn voor mij toch de laatste nummers waar de band meer de diepte in gaat en het klinkt gelijk ook spannender. Please vind ik het beste nummer van het album. Het had een beter album verdiend.

Het prijst de mannen dat ze niet vies waren van het experiment, maar ik heb hier echt het idee dat ze uiteindelijk ervoor kozen om te doen wat ze eigenlijk het beste konden.

avatar van rkdev
kaztor schreef:
....
Opvallend. Ik vind juist de nummers tot en met Gone het beste deel van het album. En Mofo bevat zoveel van Bono's jeugd dat het ondanks de vreemde sound wel alle elementen van een goede U2 track bevat en vooral veel passie. Miami t/m Velvet Dress halen voor mij het niveau van de plaat drastisch omlaag. Please en Wake up Dead Man zijn natuurlijk geweldig, dat ben ik dus wel met je eens.

avatar van mol
mol
Dit album is destijds helaas te gehaast uitgebracht. Latere versies van Last Night On Earth, Please, If God Will Send His Angels en Gone klonken me veel beter in de oren.

Mofo blijft een toppertje.

avatar van Narva
mastermeter schreef:

Helemaal mee eens. Hier klinkt U2 nog innovatief en bij vlagen zeker spannend. Dat gevoel heb ik toch vanaf ATYCLB een beetje verloren. Na Pop is U2 toch een meer vertrouwde weg ingeslagen, de ene keer beter (How to dismantle...) dan de andere (Songs of innocence), maar van die vernieuwingsdrang is Pop toch echt het laatste wapenfeit. Meer dan een genietbaar plaatje, met wel een overdreven laag gemiddelde. Hoe kan dat nou weer, ik zie hier toch vooral scores tussen 3,5 en 4,5...?

avatar van luigifort
Toen ie net uit kwam zei ik dit is de beste u2 cd ooit..maar dat zei ik later over andere bands ook..en dat verandert dan weer..deze draai ik bijna nooit meer..zonder nrs 3 5 6 en 8 zou het een stuk beter zijn geweest..toch nog 4*

Ik heb alle albums nu op een USB stick in de auto en allemachtig wat is dit album uiteremate zwak. Achtung Baby was , m.i. de laatste topper. Daarna een opleving nog met Zooropa en No Line on the horizon maar het laatste album is wederom zeer zwak. Die gasten moeten stoppen, want iets dat echt goed was/is dateert alweer van 23(!) jaar geleden.

avatar van Alicia
Ik heb deze weggegeven!