Muse - The Resistance (2009)

Label: Helium 3

1. Uprising (5:02)
  2. Resistance (5:46)
  3. Undisclosed Desires (3:56)
  4. United States of Eurasia (+Collateral Damage) (5:47)
  5. Guiding Light (4:13)
  6. Unnatural Selection (6:54)
  7. MK Ultra (4:06)
  8. I Belong to You (+Mon Cœur S'ouvre à Ta Voix) (5:21)
  9. Exogenesis: Symphony Part I (Overture) (4:18)
  10. Exogenesis: Symphony Part II (Cross Pollination) (3:56)
  11. Exogenesis: Symphony Part III (Redemption) (4:37)
avatar van Mr. Niceguy
Het gaat toch om de muziek? Niet of ze wel of niet in de top 40 komen, of dat Jan met de pet op Muse nu ook ineens leuk vindt, en eerst niet? Prachtig toch als er meer mensen van kunnen genieten?

U spreekt waarheid!
Het enige criterium zou moeten zijn; vind IK PERSOONLIJK deze muziek goed?

Helaas laten veel mensen zich leiden door de mening van anderen, die op zich ook vaak vertekend is.

Persoonlijk begrijp ik ook niet waarom bands ineens slechter zouden worden eens ze "mainstream" geworden zijn, whatever that means.

Leonard91 schreef:

Dus je frustaties om bovengenoemde zaken kunnen moeilijk op mij zijn gericht als je goed had gelezen. Bovendien had dat mij ook nog eens wat typwerk bespaard, en jouw waarschijnlijk ook.

Het was ook inderdaad meer op algemeen gericht (vandaar dat ik niet quote), het was zeker geen persoonlijke aanval, dus ik zal het voortaan wat subtieler schrijven...

avatar van Leonard91
Dan zijn we het eens!

Ik ben trouwens wel heel benieuwd hoe ze sommige nummers live gaan brengen. Volgens mij had ik ergens gehoord dat ze misschien niet alles live gingen doen wat ik wel jammer vind. Ik was juist wel benieuwd hoe de symfonie live zou klinken.

Rik H.
Misschien duiken ze a la Elbow samen met een orkest de BBC studio's in.
Kan ook een erg mooi resultaat opleveren.

avatar van ZERO
Voorlopig heb ik tot nummer 7 geluisterd en luister ik nu 'The resistance' opnieuw als bisnummer. (Wegens tijdsgebrek, anders had ik uiteraard de cd meteen uitgeluisterd).

Eigenlijk begrijp ik voorlopig de commerciële kritiek niet zo. Ik zie niet echt in wat er aan dit album commerciëler is als aan vorige albums? Dat Muse elke album groter en bekender wordt, is zeker waar, maar ik aanschouw dit album toch niet als een knieval aan de commerce. 'Supermassive black hole', 'Starlight' en 'Invincible' leken mij als singles een stuk toegankelijk dan eender welk nummer dat ik al gehoord heb op dit album.

Dat gezegd zijnde, kan ik uiteraard nog niet oordelen over de plaat. Eerst de laatste 4 nummers nog luisteren en dan nog een aantal extra luisterbeurten en dan zien we wel...

avatar van Joren999
I belong to you is wel één van de commerciëlere nummers, maar nog steeds niet echt. En de symfonie al helemaal niet.

avatar van nelis
Goed album hoor, unnatural selection vind ik het beste nummer.

avatar van henk_loos
Ik heb het vandaag NOG maar eens geprobeerd en ik blijf het gewoon helemaal niks vinden.. Ik vind het gewoon té Queen. Daarnaast begint de zang me op dit album (in tegenstelling tot andere albums van Muse) me flink te irriteren. Ik moet me echt dwingen te blijven luisteren na het derde nummer..
Helaas, deze verdwijnt in het bakje 'misschien ooit nog eens een kans geven, maar nu niet aan mij besteed'

lennon schreef:
Zoals ik wel eens eerder heb geschreven; mensen die roepen dat het TE commercieel is snappen iets niet. Als een band een cd op de markt brengt is dat al commercieel. Het doel is toch geld verdienen? Heb dat altijd een populaire uitspraak gevonden, maar raakt kant noch wal.

Euh, serieus, in elke job is geld verdienen nodig om te overleven..maar er is een verschil tussen geld het belangrijkste vinden (artiesten als 50cent) en mensen die passioneel met muziek bezig zijn.

Misterfool
ben het eens met gerre ookal vind ik dat muse wel degelijk passioneel bezig is met muziek. mk ultra

avatar van otherfool
Dit album klinkt gewoon ouderwets als Muse voor mij. Paar erg mooie liedjes (Uprising, I Belong To You en Redemption), maar een superplaat is het (wederom) niet. Gewoon weer 3 sterren, niks mis mee.

avatar van Necramonium
Ik vindt het album veel te ver van hun oude roots, hun vorige albums waren veel beter, zelfs hele symfonieën zitten erin, dat hoef ik niet, ik wil balls to the walls rock!

gerre schreef:

Als er iemand een gepassioneerd muzikant is vind ik dat Mathtew Bellamy wel. Heb er na Prince er weinig gezien die zo opgaan in hun muziek als hem.

En ik vind Muse nog steeds niet die kant op gaan, maar als een nummer toegankelijk is (lees Top 40 voer) dan gaan er gelijk een handvol roepen dat het bagger is, commercieel etc etc.

Onzin.

avatar van SiSsY bOY
In het begin twijfelde ik even maar het is toch wel weer een lekkere plaat. Ik vind dat er meer dan ooit veel variatie in de nummers zit.

Ik zet m weg op 3,5 om mee te beginnen!

Grootste tegenvaller van dit jaar.

Ik kan dit album alleen maar beschrijven als een mish mash van van alles, maar niks daarvan blinkt uit of doet iets waarvan ik een wow gevoel krijg.

Ze hadden die distortion gitaar ook wel weg mogen gooien. Werd er helemaal gek van.

1,0
tegenvaller, voordat dit album uitkwam ging ik nog naar het concert, nu niet meer. ik hoef niet mijn,ooit nog,favo band mij laten teleurstellen temidden met allemaal phonies. zwakke teksten, allemaal hetzelfde vergeleken met vorige album. zoals de knack het zei: emorock

pennystrike schreef:

Wat wil je voor de tickets hebben?

avatar van handeman
ben wel een beetje klaar met deze door mij zeer gewaardeede band, time to move on. het ga jullie goed jongens.

pennystrike schreef:

Nou nou, slaap je nog wel goed?

Joy
Necramonium schreef:
ik wil balls to the walls rock!

ac/dc draaien

Joy schreef:

ac/dc draaien

Ja, want die wijzigen hun sound met elk album

avatar van faithdead
Deze muziek heeft me nooit echt kunnen raken. Desondanks hebben de heren een mooi schijfje afgelverd!

avatar van Nick4
Wel apart dat Guiding Light hier niet zo gewaardeerd wordt. Ik vind het namelijk een van de hoogtepunten van het album. Lekker groots geluid met prachtige uithalen en solo's van Bellamy.

avatar van xylo
Ben al afgehaakt na Origin of Symetry. Muse is een soort parodie op zichzelf geworden. Niet omdat ze nu ineens 'mainstream' zijn ofzo. Ze hebben die bombastische kaart gewoon te lang uitgespeeld. Laat ze ns wat minder uit de kast trekken. Dat staat ze goed, getuige Super Massive Black Hole, een van hun beste tracks ooit.

avatar van barrett
xylo schreef:

Kan me ergens vinden met het feit dat ze een beetje een parodie zijn geworden van zich zelf maar toch wil ik deze plaat zijn kans geven. Af en toe wat fout over de top gaan kan toch geen kwaad , kijk ook maar naar Prince bijvoorbeeld.

avatar van mooiemichel
Hate it or Love it

avatar van barrett
Ja wel bij mij is het met vlagen soms kan het mij echt innemen. Maar dan heb je ook momenten waar ze echt helemaal over de schreef gaan. De vergelijking met Queen blijft altijd levend met deze band, maar toch blijft Queen voor mijn part nog net binnen de lijnen te kleuren.

1,0
Ik kan NIET genieten van over the top. Het moet raken, punt. En de nieuwe muse irriteert me echt te hard, lelijke sound.

avatar van Lukas
Pfff... Muse heeft nu toch wel afgedaan voor mij. Luister voor het gemak eens Muscle Museum en daarna deze plaat... Dan is het toch érgens fout gegaan

avatar van rien
Ben helemaat niet meer aMused van deze band, het klinkt allemaal te groots en bombast. Bellamy zijn stem heb ik ook een beetje gehad eigenlijk, jammer maar heb toch een leuke tijd van ze genoten.
Deze cd haal ik nog wel eens een keer als hij in de budget bakken ligt.