Simple Minds - New Gold Dream (81-82-83-84) (1982)

Rock / Pop
Label: Virgin

1. Someone Somewhere in Summertime (4:37)
  2. Colours Fly and Catherine Wheel (3:49)
  3. Promised You a Miracle (4:28)
  4. Big Sleep (5:00)
  5. Somebody Up There Likes You (5:00)
  6. New Gold Dream (81-82-83-84) (5:41)
  7. Glittering Prize (4:33)
  8. Hunter and the Hunted (5:55)
  9. King Is White and in the Crowd (7:02)
  10. Promised You a Miracle [Extended] * (4:51)
  11. Seeing Out the Angel [Instrumental Remix] * (6:32)
  12. Promised You a Miracle [US Remix] * (6:00)
  13. Promised You a Miracle [US Dub] * (5:28)
  14. Promised You a Miracle [US Special Extended Remix] * (6:11)
  15. Glittering Prize [Club Mix] * (4:57)
  16. Glittering Prize [Extended Theme] * (4:57)
  17. Someone Somewhere in Summertime [Extended] * (6:06)
  18. New Gold Dream (81-82-83-84) [German 12" Mix] * (6:53)
  19. King Is White and in the Crowd [Instrumental] * (8:46)
  20. New Gold Dream (81-82-83-84) [German 12" Remix with Drums] * (6:56)
  21. In Every Heaven * (4:24)
  22. Promised You a Miracle [Edit] * (3:59)
  23. Theme for Great Cities * (5:42)
  24. Glittering Prize [Edit] * (3:58)
  25. Glittering Prize [Theme] * (4:06)
  26. Someone Somewhere in Summertime [Edit] * (3:55)
  27. Soundtrack for Every Heaven * (4:56)
  28. New Gold Dream [81-82-83-84) (7" Mix] * (4:46)
  29. Promised You a Miracle [David Jensen Session: 11th February 1982] * (4:27)
  30. In Trance as Mission [David Jensen Session: 11th February 1982] * (4:30)
  31. King Is White and in the Crowd [David Jensen Session: 11th February 1982] * (5:18)
  32. Promised You a Miracle [John Peel Session: 15th February 1982] * (4:38)
  33. Love Song [John Peel Session: 15th February 1982] * (5:48)
  34. Sons and Fascination [John Peel Session: 15th February 1982] * (6:42)
  35. King Is White and in the Crowd [John Peel Session: 15th February 1982] * (6:05)
  36. Someone Somewhere in Summertime [David Jensen Session: 13th August 1982] * (5:09)
  37. Glittering Prize [David Jensen Session: 13th August 1982] * (4:19)
  38. Hunter and the Hunted [David Jensen Session: 13th August 1982] * (5:55)
  39. Someone Somewhere in Summertime [Full Duration] * (5:43)
  40. Colours Fly and Catherine Wheel [Full Duration Instrumental] * (4:37)
  41. Promised You a Miracle [Remix for Album:Long] * (4:50)
  42. Big Sleep [Instrumental] * (5:09)
  43. In Every Heaven [Full Duration] * (5:37)
  44. Somebody Up There Likes You [Full Duration Instrumental] * (5:11)
  45. New Gold Dream (81-82-83-84) [Full Duration] * (7:01)
  46. Hunter and the Hunted [Alternative Take] * (5:14)
  47. King Is White and in the Crowd [Monitor Mix] * (7:13)
  48. In Every Heaven [Early Version] * (4:35)
avatar van the viking
Vorige week de geremasterde versie aangeschaft,komt qua geluid eindelijk in de buurt van de vinyl versie ! Nu kan eindelijk de oude cd op de schroothoop waar deze met z'n typische ''blikkerige'' geluid thuishoort !

Ik vond gisteren de 12" van I travel met op de b-kant een langere versie van New Gold dream. Ik was zo blij als een kind toen ik hoorde dat deze versie net iestjes anders was dan het orgineel. een langere intro en meer tussenstukjes. Ultra cool Nu nog de live versie van Hunter and the hunted en ik kan bijna gelukkig sterven

avatar van Droid
Geniaal meesterwerk. Simple Minds op het hoogtepunt, hun muziek geperfectioneerd.
Moeilijk om favorieten aan te wijzen, maar "Big Sleep" is majestueus en vooral het intro van "New Gold Dream" is onnavolgbaar. En met "Somebody Up There Likes You" flikken ze het weer om een prachtige instrumental te maken.
B-kant "Soundtrack for Every Heaven" had niet misstaan op dit album. Jammer dat ze niet aan de B-kantjes hebben gedacht bij het uitbrengen van de remastered CD's.

avatar van gemaster
Schitterend popalbum dat alle lof die het hier krijgt zeker verdiend. Ontzettende catchy popnummers worden afgewisseld met prachtige atmosferische tracks. Verder is dit inderdaad een erg optimistisch album, ik word er erg vrolijk van in deze zomerse tijd.

avatar van mathias
Onlangs op plaat gekocht voor 2.5€, maar nog niet kunnen beluisteren wegens te weinig tijd. Toch maar beter eens doen aan de commentaren hier te lezen

Dat zou ik zeker doen ja.
Geen tijd, pffff.
Geweldig album.

avatar van mathias
Vanaf volgende week heb ik iets minder te doen, dus dan komt dat wel in orde (door de laatste drukke weken is mijn stapeltje onbeluisterd vinyl trouwens vrij hoog aan het worden... volgende week zondag wordt dus waarschijnlijk een hele dag plaatjes draaien; heerlijk , en ik begin met deze eerst Someone... en Promised You a Miracle ken ik al en die zijn in ieder geval zéér dik in orde dus dat belooft!)

avatar van gemaster
Welk trance nummer maakte ook alweer gebruik van de sample uit 'Someone Up There Likes You'?

avatar van musicfriek
Mwaaaah, ik hoor het geniale hier niet in.. Someone, Somewhere in Summertime vind ik zelfs ronduit vervelend. Promised You a Miracle is ook niet echt bijzonder. 2,5*

Als de rest nog beter zou zijn, heb ik een topplaat gekocht Dat belooft

avatar van orbit
mathias schreef:
Als de rest nog beter zou zijn, heb ik een topplaat gekocht Dat belooft

Het is een topplaat, eventuele negatieve commentaren doen daar verrekte weinig aan af. Niet iedereen houdt van euforische pop... die willen grilligheid of moeilijkdoenerij, dat moet je bij deze plaat niet verwachten. Het is lichtvoetige en hemelse pop tot in de perfectie uitgevoerd
Somewhere in summertime is trouwens een juweeltje

avatar van the viking
Inderdaad samen met New Gold Dream de smaragd onder de diamanten ! Momenteel is het album weer teruggekeerd in mijn persoonlijke top 10 !

avatar van Jan Wessels
Wat mij betreft hun hoogtepunt. Zeer consistent album zonder de bombastiek van hun latere werk. Absolute aanrader. 4,5

avatar van c-moon
Toen ik onlangs op een Feestje "The World Is Mine" van David Guetta draaide en een weinig later "Someone Somewhere In Summertime" van Simple Minds viel bij menigeen de eurocent... maar ik moest wel uitleggen wie bij wie de mosterd haalde.. menig jongeling dacht dat Simple Minds de riff uit "the world is mine" hadden gejat - DOH!!! Terwijl, uiteraard Guetta de SSIS riff vakkundig gejat heeft van SM

Hetzelfde trukje haalde ik trouwens ook uit met "The Real Life" (Raven Maize) en "Theme For Great Cities"...

Maar back on topic: eigenlijk zonde dat dergelijk meesterlijk album voor "maar" €2,50 verkocht wordt.. alsof het niet méér waard is.... een meesterlijk en majestues album is het dat nooit verveelt.... zij die het album nog niet hebben raad ik wél de Remaster uit 2002 aan, die is van kwaliteit stukken beter....

avatar van the viking
Wel wat duurder 8 Euro ! Maar inderdaad is de geluidskwaliteit aanmerkelijk beter !

avatar van andré
c-moon schreef:

Volgens mij had ik deze destijds maar voor 1 gulden op een rommelmarkt gekocht (net als de meeste van mijn lp's). Da's toch alleen maar mooi? Tuurlijk is het een prachtalbum, dat ben ik met je eens, maar als alle prachtalbums rechtevenredig veel moeten kosten ben ik bijna altijd platzak

andré schreef:

Ik ga wel akkoord hoor, maar soms doet het me "pijn" als top-albums van favoriete artiesten aan zulke bukprijzen de deur uitgaan.. er is een verschil tussen een oude plaat/cd aan €8 of €5 dan bvb de eerder geschetste €2,50
Voor de portemonnee is t natuurlijk goed ..

avatar van VanDeGriend
Voor een verslag van het optreden van Simple Minds op 17 februari 2006....follow the link en even een stukje naar beneden scrollen

avatar van Lola3
Heb ze eergisteren gezien op TW Classic, en ze waren fantastisch. Dit is ongetwijfeld hun beste album...

he eindelijk on the waterfront gevonden met op de b-kant hunter and teh hunted. goed man. Was ik maar op dat concert. watb een platen werden er toch in de jaren 80 gemaakt. Daar zie je heden ten dage maar weinig van terug. Wie zit er nou te wachten op christina agilera en britney spear sum kotsen. nee de hoogtij dagen van de muziek industrie zijn toch echt helemaal voorbij. ik zet the simple minds nog maar een keertje op...

Lola3 schreef:

Lola3: als je zo goed vond (vond ik ook hoor!!!) lees dan zeker eens het verslagje op www.sparkle.be -- > directe link: http://www.sparkle.be/news_080706.htm

En geniet van de leuke plaatjes ook....
Of ook hier:

lennie kloer schreef:

Inderdaad. Blijf maar lekker hangen in vroegere tijden, het is immers bewezen dat dat goed is voor een mens.

gemaster schreef:

... we hoeven niet perse te blijven hangen in vroegere tijden, dat bewijzen Simple Minds zelf wel met de topvorm die ze hebben op hun "black & white 050505" en huidige "zomertour", alsook met het recentste album "BLACK & WHITE 050505". Ze zijn weer helemaal terug (van eigenijk nooit weggeweest) en hoe! De nieuwe plaat is trouwens al op komst

Dit gezegd zijnde: NEW GOLD DREAM blijft natuurlijk een dijk van een plaat

avatar van the viking
Inderdaad het hedendaagse niveau is diep droevig wat nieuwe releases betreft ! Jammer maar helaas !

avatar van c-moon
@Viking: je bedoeld de muziek van tegenwoordig in het algemeen, neem ik aan?

avatar van the viking
Helemaal nog niets van gehoord C-moon,ga de cd maar even ophengelen ! Met het hedendaagse teleurstellend niveau bedoelde ik natuurlijk de nieuwe bandjes vooral !

the viking schreef:

oef

c-moon schreef:

Dit gezegd zijnde: NEW GOLD DREAM blijft natuurlijk een dijk van een plaat

De nieuwe plaat is al op komst? Wanneer dan wel eigenlijk!

avatar van orbit
gemaster schreef:

Je eigen top10 bekijkend neem ik aan dat je dit best wel een beetje meent..

2 albums uit de jaren '60
3 albums uit de jaren '70
2 albums uit de jaren '80
2 albums uit de jaren '90
1 album uit de jaren '00

Een bijna perfecte verdeling dus. Dus ik snap niet waar je opmerking op slaat.