Kelly Clarkson - Breakaway (2004)

Label: RCA

1. Breakaway (3:57)
  2. Since U Been Gone (3:09)
  3. Behind These Hazel Eyes (3:19)
  4. Because of You (3:39)
  5. Gone (3:27)
  6. Addicted (3:57)
  7. Where Is Your Heart (4:39)
  8. Walk Away (3:09)
  9. You Found Me (3:39)
  10. I Hate Myself for Losing You (3:20)
  11. Hear Me (3:56)
  12. Beautiful Disaster [Live] (4:34)
  13. Miss Independent * (3:34)
  14. Low * (3:29)
  15. Since U Been Gone [Jason Nevins Club Mix] * (7:40)
  16. Behind These Hazel Eyes [Joe Bermudez & Josh Harris Top 40 Radio Mix] * (3:10)
  17. Breakaway [NapsterLive Version] * (4:21)
  18. Because of You [Rolling Stone Live Session] * (3:34)
  19. Since U Been Gone [AOL Live Version] * (3:16)
  20. Miss Independent [AOL Live Version] * (3:41)
  21. Hear Me [AOL Live Version] * (3:56)
Angrod-Pallanén schreef:
Oké, bij ligt Breakaway standaard in mijn cd-speler.

no offence
(forum mume)

wotjek
Jezus Bloempje.. Wat ben jij een sneu persoon.. Dat -je achter bloem klopt helemaal.

En staat het ergens dat de muziek die in de top-250 het beste van de wereld is? Radiohead mag dan boven aan staan (en terecht), maar dat betekent echt niet dat het de beste CD ooit is. Jullie nemen deze CD echt te serieus en jullie beoordelen de CD's totaal niet objectief. Beetje jammer dat popmuziek direct al een 1 krijgt.

avatar van MJ_DA_MAN
Deze CD staan volgend jaar (helaas) hoog in de top 250. Komt voornamelijk door die tienermeisjes die hem op 1 zetten in hun top 10, een 5 stemmen en zich daarna nooit meer laten zie, net als bij 50 Cent wat voor zogenaamde ''gangstertjes'' geld. Zo blijven veel wereld-albums eruit.

MJ_DA_MAN schreef:

En dus. Mogen in die lijst alleen maar albums staan die alternatief/rock georienteerd zijn omdat dat in de ogen van velen gasten op deze site de enige goede muziekstroming is? Want pop is in jullie ogen altijd slecht lijkt mij. En kerel, waar maakt jij je druk om? Het is verdomme een lijstje op een website die (net als moviemeter) door de "echte" recensent als een lachtertje wordt gezien.

wotjek schreef:

Dank voor je medeleven. Ik hoop ooit te reincarneren als een echte Wotjek. Hoe minder je weet, des te gelukkiger je bent.

wotjek schreef:

Waar haal je dit opeens vandaan? Ik heb OK Computer niet in mijn top10 staan en heb er hier niet over gesproken. Dat doet natuurlijk niets af aan het feit dat dit weer een 13 in een dozijn (=12) plaat is. Dat jij je door marketingtrucs steeds weer laat overhalen een zelfde album te kopen met toevallig een ander gezicht op de hoes dat moet jij weten. Maar ga niet lopen verkondigen dat dit diepgang of orginaliteit heeft.

avatar van MJ_DA_MAN
Ach laat ze maar naar tienermeisjes muziek luisteren, ik luister wel naar muziek die écht ergens over gaat en waar genialitiet in zit.

avatar van bloempje24
Ja, maar jij bent ook geen 16 meer... Maar 17! En dan al A Tribe Called Quest in je top10!

bloempje24 schreef:

Haha. Leuk dat je er over begint. Ik heb net mn master Marketing Management afgerond ik weet precies wat marketing inhoudt. Tuurlijk heb ik me wel eens laten overhalen door de marketingtrucs. Maar kijk jij zelf eens welke telefoon je hebt, wat je in je kledingkast hebt hangen, wat je 's avonds op je bord krijgt met eten en na een dagje shoppen in één van de winkelsteden van Nederland.....

Maar op het gebied van muziek kies ik toch echt wat ik mooi vind. En iedereen z'n eigen smaak. Alleen is die van mij gigantisch breed. Van Julien Clerc tot Coldplay, Joe Purdy tot Nelly Furtado en Kelly Clarkson tot Radiohead.

En trouwen, ben 21.

Dáág!

bloempje24 schreef:

En jij moet een dwarsligger met het heldere hoofd zijn die de marketingtrucs achter zich laat en kiest wat ze leuk vind? Nou gefeliciteerd, voor de tweede keer, dat doe ik ook. Kelly Clarkson vond ik met haar eerste single leuk, haar tweede ook enz. enz. Dat de liedjes en de stem van een artiest waren, my bad, en als die liedjes op een cd staan heb je al gauw een favoriete cd. Je mag jezelf dan zo geweldig vinden dat je dwars tegen de standaard proporties gaat, maar qua niveau ben je niet verschillend. Jij scheert popmuziek over eenzelfde kant net zoals de meeste popfans dat doen met de andere muziek. Je moet luisteren, naar de muziek, elke muziek is anders, als het jouw ding niet is dan lijkt het al snel allemaal op elkaar. Dat is hoogst waarschijnlijk ook wat ik zal horen als jij je favoriete cd laat horen, reden nummer één waarom ik het hou bij mijn genres. Maar waarom moet je andere mensen neerhalen omdat zij iets anders leuk vinden. Je veroordeelt mensen en scheert ze over een kamp, dat is behalve onvolwassen ook nog eens uiterst onbeschoft. Je hoeft niet alle muzieksmaken leuk te vinden, maar dat maakt degene die andere muziek leuk vinden dan jij niet slechter, dommer of wat dan ook.

avatar van predator
Gewoon een hele sterke cd met als hoogtepunt "Because of you". Heeft volgens mij niet zoveel met marketing te maken; gewoon knap gemaakt.

wotjek schreef:

Je kent mij dus totaal niet. Ik heb niet de angst af te gaan of de houvast nodig dat ik serieus genomen moet worden met merkjes en telefoons. Marketing is trouwens niets meer dan het aanpassen van het product op de eindgebruiker. Dit soort muziek wordt totaal aangepast op wat moet scoren bij een grote groep luisteraars. Een zogenaamde verdrietige ballad, een catchy sample met flink wat volume gezongen refrein zodat de tienermeisjes met een fles deo voor de spiegel mee kunnen doen.

En trouwen, ben 21.

Ik waardeer iedereen die een eigen stijl heeft en luistert naar wat hij of zij mooi vindt. Maar kom dan niet aan met termen als orginaliteit, diepgang, etc. want dan geeft dat meer blijk van het niet kennen van meer dan 100 artiesten met een hoog top40 of Sky Radio gehalte.

Dáág!

Angrod-Pallanén schreef:

Heb ik nooit beweerd. Jij begint hier steeds over.

Angrod-Pallanén schreef:
Jij scheert popmuziek over eenzelfde kant

...kam...

...kam...

Angrod-Pallanén schreef:

Wat is nu je punt? Wanneer je niet zo lang op mag blijven mag je ook wel morgen reageren hoor.

Sorry van de kam en verder stop ik met deze discussie, heeft verder ook geen zin met jou.

Jammer...

Jammer...

Ik vind het inderdaad ook enorm jammer dat je met bepaalde personen op de site niet deftig kunt discussiëren zonder dat er persoonlijke verwijten bij moeten komen, wat mij betreft heeft ieder zijn eigen stijl en smaak, als ik alle hard rock gebrul vind, dan moet ook niemand tegen mij komen zeggen dat dat niet zo is, of men dat nu zegt of niet wat ik denk valt niemand te betwisten, want ik ben de enige die dat weet. En als hier nu enkelen zijn die vinden dat pop wel leuke muziek is, laat het dan aub zo en ga verder naar een andere topic.

Ik vind Kelly stoer.

(even een nietszeggend commentaar om de sfeer op te krikken op dit forum)

drijntje schreef:
Ik vind Kelly stoer.

(even een nietszeggend commentaar om de sfeer op te krikken op dit forum)

avatar van jowietje
dollie schreef:

Mooi gesproken

jowietje schreef:

Mooi gesproken

danjewel

avatar van bloempje24
Kelly Clarkson, winnares van de eerste editie van American Idols en niet alleen gezegend met de X-factor, maar ook met een krachtige soulvolle stem en de nodige songwriter kwaliteiten heeft een cd afgeleverd die mij eerst deed walgen, vervolgens in mijn hoofd bleef hangen en daarna niet meer los liet. Een groeidiamant eerste klas en een van de weinige cd’s van dit decennium die de tand des tijds zal doorstaan.

Dit werk illustreert hoezeer Kelly is gegroeid als zangeres, componist en natuurlijk ook als mens. En Kelly doet dat door het samenvoegen van twee voor de hand liggende ingrediënten: liefelijkheid en krachtige persoonlijke teksten over dingen die belangrijk zijn in het leven.

Zwakke songs zijn niet te vinden en dat maakt een volledige luisterbeurt voor een ieder een aanbeveling. Of beter nog, koop deze instant klassieker, laat hem dagenlang via de koptelefoon tussen hamer, aambeeld en stijgbeugel resideren en stel tussen twee schokkende orgasmes voor eens en voor altijd vast dat Kelly Clarkson geen Idols is, geen schreeuwlelijk is, geen best of the rest, maar gewoon een van de toonaangevende zangeressen van dit moment.

Ik ben om, wie volgt?

dollie schreef:

danjewel

ik kan et nie betr zeggn :D

mojo schreef:

ik kan et nie betr zeggn :D

sorr

Kelly Clarkson heeft echt super geweldige stem en prachtige liedjes! Met zoveel gevoel.. de enigste die idol die het eigenlijk écht heeft gemaak.. dikke 5 voor dit album.. hb t grijs gedraait en haar concert was SUPER!

Kenny schreef:
Kelly Clarkson heeft echt super geweldige stem en prachtige liedjes!

Helemaal mee eens, Gone en Walk Away vind ik 2 van de beste, dit album is veel beter dan haar eerste.

avatar van Julie
prachtig album gewoon, kan er blijven naar luisteren
lijkt me echt eens een zangeres die gaat blijven scoren en
een blijvertje is
krachtige stem, de X-factor heeft ze zeker en de liedjes zijn super, en niet allemaal eentonig
wat wil je nog meer

4.5*

avatar van theodor
Ik hou normaal totaal niet van idols artisten, maar was aangenaam verrast toen ik (al binna 1,5jaar) geleden dit album hoorde....

dit is pop zoals POP muziek mag zijn...

glad, maar wel strak, en goed gezongen.

MJ_DA_MAN schreef:

Jij bent echt een heele erge zeur jij, ook al met nelly furtado, zucht, zielig gewoon

Lost Highway
MJ_DA_MAN schreef:

Ik zou mij daar niet teveel zorgen om maken, binnen 3 jaar ziet de MM top 250 er vreselijk uit, daar is niet zoveel meer aan te doen. Nu vind ik deze muziek niet slecht maar een gemiddelde van 3,9 is uiteraard 50% te hoog. Het is niet slecht maar het is wel 12 in een dozijn muziek.

avatar van MJ_DA_MAN
Achja dan wordt de top 250 gewoon een soort top 40-lijst. Helaas....

Rickiee schreef:

Haha, ik zeg niks .

Lost Highway
MJ_DA_MAN schreef:
Achja dan wordt de top 250 gewoon een soort top 40-lijst. Helaas....

Haha, ik zeg niks .

Tja hij mag zijn eigen muziek mooi vinden maar het feit dat hij dan een 0,5 geeft aan echte muziek zoals OK Computer vind ik ook nogal zielig (en begrijp me niet verkeerd, ik vind OK Computer een vreselijk overgewaardeerde plaat maar een 0,5 is belachelijk, sommige stemmers zijn hier zowiezo niet meer serieus te nemen)