Bloc Party - Silent Alarm (2005)

Label: Wichita

1. Like Eating Glass (4:21)
  2. Helicopter (3:40)
  3. Positive Tension (3:54)
  4. Banquet (3:22)
  5. Blue Light (2:47)
  6. She's Hearing Voices (3:29)
  7. This Modern Love (4:25)
  8. The Pioneers (3:35)
  9. Price of Gasoline (4:19)
  10. So Here We Are (3:52)
  11. Luno (3:57)
  12. Plans (4:10)
  13. Compliments (4:42)
  14. Little Thoughts * (3:29)
  15. Skeleton *
  16. Two More Years * (4:26)
  17. Storm and Stress *
  35. Helicopter [Demo] *
  36. Price of Gasoline [Demo] *
  37. Skeleton [Demo] *
avatar van levenvergeten
Het is redelijk vreemd - bij Bloc Party kan het huilen en dansen tegelijk zijn. Net zo iets raars dat Love Will Tear Us Apart bij alternatieve clubs altijd hordes mensen de dansvloer op laat rennen.

Ik snap zoiets niet - maar ik ben altijd wel in voor een vreemde paradox

avatar van luc011190
levenvergeten schreef:

Ik snap zoiets niet - maar ik ben altijd wel in voor een vreemde paradox

Goede omschrijving. Ik moet bij Bloc Party dan ook nog al eens aan Joy Division denken. Maar dat is gewoon meer een gevoel, niet echt een te omschrijven overeenkomst.

Dat gitaargeluid maakt het zo apart. Tegelijkertijd zo opzwepend, maar ook heel duister en melancholisch. En ik vind er ook wel een zekere hopeloosheid in doorklinken.

Hmmm, heel goede omschrijving zelfs. Ik had daar zelf nog nooit zo bij stilgestaan, maar het is idd wel waar, dat van die paradox..

Zo blijf je maar dingen aan dit album ontdekken, en dat vind ik zelf nu het sterkste punt

Ploppesteksel schreef:

Ieder zijn mening maar ik vind de drums zeer sterk. Je moet het zelf maar eens proberen die verschillende ritmes aan te houden. De gitaren klinken in mijn mening anders, niet zo gewoon, wat het goed maakt & catchy. De zang is niet met een heel grote uitstraling maar wel sterk, en vergeet niet dat hij ook nog gitaar speelt in de nummers.
Je moet het meer luisteren dan want dit album is echt wel het beste album van de voorbije jaren.

Die drums zijn inderdaad behoorlijk energiek ja

avatar van Sjaakspeare
Wat een schandalig laag gemiddelde! Dit is een kroonjuweeltje binnen de indie rock! Het hoort zeker boven de 4* te liggen!

Sjaakspeare schreef:

Nah, 3.90* is toch best aardig hoog hoor, en kijk ook eens met hoeveel stemmen dat bereikt is

Lost Highway
Sjaakspeare schreef:

3,90 is niet bepaald een laag gemiddelde, wel een kroonjuweeltje én klassieker binnen de Indie trouwens

Like eating glass dat is roffel roffel roffel en laat het feest maar beginnen. Als dat het eerste nummer van je eerste album is, dan introduceer je jezelf als band van de toekomst. So here we are mag gerust letterlijk genomen worden.

Anna.R schreef:

Daar heb je wel een punt, maar ik heb zo'n hoge pet op hebben van dit album dat ik 3,90 laag blijf vinden

avatar van Ploppesteksel
Ieder zijn smaak (ik heb het album ook wel 5 gegeven maar swat ), dat 1 persoon dit 0,5 geeft & 2 personen 1,0? Dat kan toch niet. Niet als je het album helemaal hebt beluisterd, als je een rapper/hiphopper bent ga je dit niet beluisteren denk ik dan toch, dus moeten zij wel een beetje dit soort muziek beluisteren en dan is dat toch wel iets te laag en geef ik Sjaakjspeare gelijk.

avatar van luc011190

Ploppesteksel schreef:

het probleem is dat je dit soort moddergegooi bij ieder album kan hebben..noem mij eens één album op met meer dan 100 stemmen én geen 0,5..

Ik vind ook zeker dat je een album helemaal moet luisteren om te mogen stemmen en als je hem dan toch niet kan waarderen stem je desnoods gewoon niet (mijn methode) maar ik kan dat moeilijk iedereen hier uitleggen..

avatar van Astronaut
frankvankesteren schreef:
Godspeed You Black Emperor! - F# A# (Infinity)

DwarreI
hehe

avatar van frankvankesteren

goed je hebt gelijk.. (zucht )

een paar uitzodneringen daargelaten blijf ik er nog steeds bij..

luc011190 schreef:

Wat is het verband tussen hiphoppers en de lage stemmers bij Silent Alarm?

Het gaat over een andere muziekstijl, ik snap niet goed hoe je dit een 0,5 kan geven als je naar dit soort muziek luistert.

avatar van orbit

Ik wil jullie wel van dienst zijn hoor

avatar van Astronaut
frankvankesteren schreef:

goed je hebt gelijk.. (zucht )

een paar uitzodneringen daargelaten blijf ik er nog steeds bij..
Sorry, kon het niet laten Denk ook wel dat je gelijk hebt.

avatar van Glurp

Dit is de OK computer van de Indie

wat bedoel je daarmee? Ik vind het twee totaal verschillende albums namelijk

avatar van Glurp

wat bedoel je daarmee? Ik vind het twee totaal verschillende albums namelijk

Nou... OK Computer wordt toch door veel mensen gezien als het beste album aller tijden. Ook op MuMe op nummer 1 in de top 250.
Silent Alarm is, als je deze plaat vergelijkt met OK Computer, de beste Indie-Rock plaat aller tijden.
Zo bedoelde ik dat!

Glurp schreef:

Zo bedoelde ik dat!

ow ok, nou dan zal ik zeggen dat ik het nog veel beter vind dan de OK Computer van de Indie

Ok, nu weet ik het wel zeker, Like eating glass vind ik echt het allerlekkerste nummer van dit album. Die drums maken het nummer tot wat het is! zo geweldig! weet iemand nog soortgelijke nummers/bands met van die heerlijk dominante drums? want dit kan ik zeker wel waarderen...

chrizzle schreef:

Wolfmother al is dat wel een totaal andere soort muziek, maar overeenkomsten zijn er zeker

avatar van orbit
chrizzle schreef:

Ik zit net Modern English - After The Snow te luisteren, en één van de vele bands uit de 80s waar Bloc Party schatplichtig aan is, met name die lekkere drums waar jij het over hebt.

Niemand die is opgevallen, dat dit album al weer bijna twee weekjes in de top 250 staat?

Spuit 12 schreef:

Ik neem aan dat hij gewoon sinds het begin van het nieuwe jaar er in staat aangezien er alleen albums van 2 jaar of ouder in komen?

Nee, sinds de releasedatum zoals deze in de database staat (14 februari dus).

obsessed schreef:
Nee, sinds de releasedatum zoals deze in de database staat (14 februari dus).

ow ja natuurlijk, het gaat natuurlijk om releasedatum en niet alleen om het jaartal... nja geweldig nieuws dat hij er nu in staat, en dat hij nog maar flink moge stijgen he

luc011190 schreef:

Ikzelf luister erg veel naar hiphop en ik geef dit album een 5

frankvankesteren schreef:

Inderdaad, nu staat hij veel te laag naar mijn opinie.