The Beatles - 1 (2000)

Label: Apple

1. Love Me Do (2:17)
  2. From Me to You (1:54)
  3. She Loves You (2:17)
  4. I Want to Hold Your Hand (2:23)
  5. Can't Buy Me Love (2:09)
  6. A Hard Day's Night (2:30)
  7. I Feel Fine (2:16)
  8. Eight Days a Week (2:42)
  9. Ticket to Ride (3:06)
  10. Help! (2:18)
  11. Yesterday (2:03)
  12. Day Tripper (2:46)
  13. We Can Work It Out (2:13)
  14. Paperback Writer (2:14)
  15. Yellow Submarine (2:36)
  16. Eleanor Rigby (2:05)
  17. Penny Lane (2:56)
  18. All You Need Is Love (3:41)
  19. Hello, Goodbye (3:23)
  20. Lady Madonna (2:15)
  21. Hey Jude (6:57)
  22. Get Back (3:08)
  23. The Ballad of John and Yoko (2:57)
  24. Something (2:58)
  25. Come Together (4:15)
  26. Let It Be (3:48)
  27. The Long and Winding Road (3:32)
avatar van Peter88
1 is eigenlijk inderdaad een beetje een overbodige compilatie CD. Alle nummers staan ook op de Rode en de Blauwe, waarop ook nog meer en betere nummers bij staan. De Rode en de Blauwe vind ik dan ook betere compilatie albums om mee te beginnen als je nog niets van The Beatles hebt (de echte fan heeft natuurlijk gewoon de studio albums).

Toch is 1 niet voor niets geweest. Want door 1 is er weer een nieuwe generatie Beatlesfans gekomen die de muziek hebben ontdekt.

* heel even over The Beatles vs Stones discussie die hier wordt gehouden: ik ben het met Rudiger eens. De Stones hadden ook 20 jaar geleden moeten stoppen. Want als je nu naar ze kijkt, zien er er toch wel erg hopelooos uit. Keith Richards komt nog net niet met een rollator het podium op lopen. Whatever, om daarover te discusseren hebben we op Musicmeter ook nog een forum, dus misschien een idee om daar deze Beatles-Stones discussie voort te zetten?

avatar van rudiger
beste peter , daar is de discussie op het moment in volle gang , we zien je daar

avatar van bawimeko
Drie sterren wegens de onnodigheid van deze compilatie. Niks dan goeds over de liedjes, maar die konden we al op andere manieren aanschaffen.
Overigens is de remastering op deze cd schandalig; iemand heeft gewoon de 'loudness'-knop gebruikt!

EVANSHEWSON
Totaal overbodige compiel, maar misschien een instapper voor het zéér jonge volkje dat van dit bandje (understatement of the year, dit bandje) niet kent omdat het een kleine 40 jaar te laat geboren is.

Jammer natuurlijk dat ze hierdoor wèl Hey Jude kennen en niet Revolution.

Dàt ze dan wel Penny Lane zullen ontdekken en niet Strawberry Fields Forever;

Maar vooral zéér erg dat ze I AM THE WALRUS ontlopen, zonde, doodzonde!

Pieter Paal
Ik heb deze cd niet in mijn verzameling, omdat al deze nummers al op andere albums verschenen zijn. Op de radio hoorde ik wel dat er ook nog een langere versie van 'Hey Jude' op staat, het was iets met het uittro.

avatar van de_neus
Natuurlijk, terugkijkend is dit een rare, overbodige compilatie. Echter heeft deze cd mij net toen ie uitkwam, toen was ik nog ernstig jong, wel kennis leren maken met de Beatles. Het album heeft dus wel z'n functie. Het heet ook niet voor niets '1': daarom staan de mooiste, moeilijker in het gehoor liggende nummers er niet op en is het een echte 'greatest hits' en draai ik hem dus niet meer, dat is niet meer nodig...

ik ben echt 40 jaar te laat geboren.

avatar van Daaf
Dat heb ik ook...

avatar van Amicus
@ EVANSHEWSON:

Het gaat hier niet om een gewone verzamelaar, dit zijn gewoon alle nr 1 singles uit de Engelse en Amerikaanse hitlijsten, dus is het wel logisch dat Strawberry Fields Forever, Revolution en I am the walrus er niet opstaan

Maar dan moet de "jeugd" maar gewoon bij Please please me beginnen en bij Let it be eindigen

Harald
Amicus schreef:

Klopt...het is logisch omdat het -kantjes van Penny Lane, Hey Jude en Hello Goodbye geweest zijn die wel op deze verzameling staan maar volgens mijn inschatting zijn van deze singels die B-kanten behoorlijk beter en zomede is het wel jammer dat deze niet op de verzameling staan, gekocht zijn deze 7"singels toch behoorlijk meer voor de B dan voor A kant.

avatar van rudiger
Ik zag dat ik 3 sterren had gegeven voor dit album , stom natuurlijk want het moet 5 dikke sterren zijn voor deze geweldige verzamelaar , dit is ook de enigste cd die ik orgineel bezit van The Beatles.
27 nummers jeugdsentiment staan hierop,en ik vind nog steeds Help 1 van de beste Beatles songs .

avatar van Benjammin'
Al ben ik van 1989, veel van deze nummers vormen bij mij ook jeugdsentiment. Dit komt doordat ik als klein kind samen met een vriendje LP's van mijn pa opzetten tijdens het tafelvoetballen. Jaren later helemaal vergeten. Totdat ik ongeveer 3 jaar geleden deze CD aanschafte: Ik kende alle nummers, terwijl ik dacht dat ik (bijna) niets van The Beatles kende. Sindsdien hebben de 4 mannen uit Liverpool mij stevig vast, en zal ik het altijd blijven luisteren. Dit blijft een verzamelaar. Daarom 4,5 sterren en niet de volle pot. Die bewaar ik voor Abbey Road en White Album.

avatar van Reijersen
Is het mogelijk een verzamelaar van The Beatles een onvoldoende te geven? Nee! natuurlijk niet. Heb geen regulieren albums van deze topgroep, maar een verzamelaar als deze is precies genoeg voor me.

avatar van bawimeko
Ik denk wel dat dat kan. In pop-termen is dit makkelijk 5*****, in Beatles-termen is dit 2,5*. Waarom? Omdat dit een makkelijke compilatie was, slecht gemixt, niks geremastered.

avatar van Lennonlover
Ik ga wel akkoord met bawimeko. Het is érg makkelijk om op die manier een compilatietje te maken. Even opzoeken welke nummers op 1 hebben gestaan, die eventjes branden op cd en nog eventjes een covertje ontwerpen en klaar is kees. ga ze maar verkopen.

Maar als je objectief moet luisteren naar de cd. Puur naar de muziek luisteren, dan moet je deze gewoon een 5* geven. Ik heb ergens een compromis gevonden met een 4*

EVANSHEWSON
Ach, het is gewoon een leuk instappertje voor het jonge volkje van nu dat graag iets van voor hun tijd leert kennen.

Te hopen dat ze zich door deze plaat te beluisteren heel het machtige Beatlesoeuvre eigen maken, toch?

avatar van Lennonlover
Ik heb danzij deze ook kennisgemaakt met The Beatles. Het is me achteraf gezien goed gevallen, niet

Ik heb deze grijsgedraaid toen ik "jong" was.

EVANSHEWSON
In 2000 was jij slechts 14, dàt heb je netjes gedaan, Lennonlover!

In 2000 was ik er al 42 en had ik er al jàààren Beatlesgekte opzitten en het is nog niet over, en ik wil ook niet dat het ooit over gaat!
Het is de mooiste ziekte die er is!

bawimeko schreef:

Wel geremasterd, en hoe... Dramatisch gebruik van 'noise reduction', schelle equalizing, en veel te veel compressie. Slechtste remaster ooit.

avatar van Cloud
Slechte verzameling. Het geeft een zwak beeld wat de Beatles hebben gemaakt in hun leven. Alleen voor de mensen die alleen van de hits houden. Verzamelaars geven altijd een verkeerd beeld van een band, vind ik.
Er staan natuurlijk wel een paar goede nummers op, maar het is zoals ik al zei alleen maar hits.

Nicci
dat was ook een beetje de strekking van deze verzamelaar: alle nummer 1 HITS.

Father McKenzie
Zéér onvolledig beeld van deze band krijg je als je met deze compilatie moet beginnen... zucht.
Want haast iedere single had ook een evenwaardige b-kant.

Wie bij dit blijft zal weinig ontdekken.

Maar alle beetjes helpen om nieuwe generaties op gang te helpen, dat is dan ook weer waar;

Puur om de goede liedjes die hier verzameld staan zou ik dit het maximum moeten geven, maar iets zegt me dat dat dus niet kan...

Dan echt maar géén punten, sorry.

avatar van Hans Brouwer
Music4ever schreef:
Wil je een goed overzicht hebben van wat The Beatles gemaakt hebben moet je de Red en Blue album kopen. Wil je de nummer 1 hits hebben dan moet je deze nemen.

"1 (2000)" is een prima cd om naar te luisteren tijdens bijvoorbeeld een rit van ruim een uur in de auto . Alleen maar goede nummers. 5*****

avatar van Cloud
Nicci schreef:
dat was ook een beetje de strekking van deze verzamelaar: alle nummer 1 HITS.

I know, je hoeft het niet zo na te drukken, ik heb deze cd zelf(nouja mijn vader)

avatar van rien
Op welke normale albums van The Beatles vind ik de platen Get Back en The Ballad of John and Yoko??

avatar van bawimeko
The Ballad niet en Get Back alleen in een andere versie.

Nicci
Get Back staat op Let it Be

Father McKenzie
rien schreef:

Get Back op Let it Be, in de live-versie van het Rooftop-concert, dus met de gein die Lennon errond verkoopt; aan het begin mummelt hij een andere intro-tekst, en als het nummer afloopt bedankt hij en drukt hij de wens uit dat de band de auditie-test met succes doorstaan heeft.
De opgepoetste versie, zoals ook op single uitgebracht is later verzameld op Past Masters, vol.2
Daar vind je ook The Ballad of John & Yoko op, een nummer dat ook nooit op een "origineel" album stond, tenzij op de verzamelaar Hey Jude.

avatar van Film Pegasus
Dit album bewijst dat de groep toch een hele hoop klassiekers geschreven heeft. En dan staan er een hoop pareltjes nog niet eens op. Al vraag ik me af of dit wel de beste manier is om The Beatles te kennen. Ja, omdat je dan de bekendste nummers te horen krijgt. Nee, omdat je een groep dat bekend staat voor z'n conceptalbums moeilijk leert kennen via nummer 1-hits. Ook heeft de groep zoveel gevarieerde nummers gemaakt, dat je zelf je weg wat moet zoeken naar de favoriete nummers. Mss dat dit album toch een start is voor (toekomstige) Beatlesfans van deze generatie.

MICKJES
schizodeclown schreef:
Strawberry Fields(me favoriet) was toch samen met Penny Lane op nummer 1 gekomen? Waarom staat die er niet op dan?
Mischien hebben ze de B-kanten er niet op gezet. Hoewel ik het een dubbelle a kant vind

avatar van bawimeko
Het was inderdaad een dubbele a-kant (net als Hey Jude/Revolution of Paperback Writer/Rain).
Ook al één van de redenen waarom de rode en blauwe dubbelaar betere verzamelaars zijn!