The Beatles - The Beatles (1968)

Alternatieve titel: The White Album

Rock / Pop
Label: Apple

1. Back in the U.S.S.R. (2:42)
  2. Dear Prudence (3:55)
  3. Glass Onion (2:18)
  4. Ob-La-Di, Ob-La-Da (3:09)
  5. Wild Honey Pie (0:53)
  6. The Continuing Story of Bungalow Bill (3:14)
  7. While My Guitar Gently Weeps (4:45)

met Eric Clapton

8. Happiness Is a Warm Gun (2:43)
  9. Martha My Dear (2:28)
  10. I'm So Tired (2:03)
  11. Blackbird (2:18)
  12. Piggies (2:04)
  13. Rocky Raccoon (3:33)
  14. Don't Pass Me By (3:50)
  15. Why Don't We Do It in the Road? (1:41)
  16. I Will (1:45)
  17. Julia (2:53)
  18. Birthday (2:42)
  19. Yer Blues (3:56)
  20. Mother Nature's Son (2:46)
  21. Everybody's Got Something to Hide Except Me and My Monkey (2:23)
  22. Sexy Sadie (3:10)
  23. Helter Skelter (4:29)
  24. Long, Long, Long (3:04)
  25. Revolution 1 (4:13)
  26. Honey Pie (2:40)
  27. Savoy Truffle (2:53)
  28. Cry Baby Cry (2:59)
  29. Revolution 9 (8:10)
  30. Good Night (3:09)
avatar van Lennonlover
stond op het album white light/white head van 1968 net zoals Helter Skelter in 1968 werd opgenomen. De gitaren klinken iets zwaarder dan gewend was in de jaren 60 maar helter skelter is veel sneller en Paul schreeuwt echt. Dat doet the velvet underground niet, ze blijven braafjes zingen, vind ik. Helter skelter is echt "naughty" als je begrijpt wat ik bedoel.

Ik heb over Helter skelter nog iets geks gevonden op het internet. nooit van gehoort. Een hippiefamilie die een gekke moord begaan op een paar mensen omdat the beatels hen dat zou opgedragen hebben!
check out on:

moet je lezen man!

check out on:

moet je lezen man!

Dat van Charles Manson is wel algemeen bekend...

Dat van Charles Manson is wel algemeen bekend...

Maar wel leuk om te ontdekken. Ik vond het in ieder geval wel rete-intrigerend toen ik erachter kwam...

De link naar Nine Inch Nails' Downward Spiral moet je dan ook even uitzoeken, LennonLover.

Bob Cremers
Die foto,s zijn wel pittig en de verhalen ook.

Er is zelfs een link met de regisseur Roman Polanski

Ohja, Manson (waar Marilyn zijn naam dus van heeft) heeft ook nog ns een nummer voor de beach boys geschreven. Hij werd pislink omdat Wilson de titel had veranderd in "Never Learn Not To Love", terwijl Manson het had geschreven als "Cease to exist"

avatar van Lennonlover
ik had nog nooit over Manson gehoord, good to know!

Daar zit je niet helemaal juist : http://www.musicmeter.nl/album/22143

Als je even aanwijst waar ik dat heb gezegd, wil ik best even meelachen

Als je even aanwijst waar ik dat heb gezegd, wil ik best even meelachen

Tweede post van deze pagina, naar het schijnt

Met "dit album" zal ie The White Album bedoeld hebben, neem ik aan.

Ik had het over de Helter Skelter van the beatles

Dit album kwam precies een jaar ná White Light/White Heat

"dit album" dan heb je het over Helter Skelter. Helter Skelter is nooit een album geweest en het werd gereleased in het zelfde jaar als white light... in 1968

Toine Rorije
Begrijpend lezen is nogal een probleem voor je? Misschien is dit duidelijk genoeg:
White Light komt uit november '67. Dit album komt uit november van het jaar daarop.

avatar van Lennonlover
duidelijk schrijven is dan jou probleem?

Dat white light in november 67 uitkwam, dan moet ik mij vergist hebben. Hierbij krijg je mijn verontschuldigingen.

In ieder geval vind ik de nummers uit white light niet bepaald vergelijkend met Helter Skelter.

pffffffff, ben té beatles-fan volgens mij....

avatar van orbit
Sowieso zie ik weinig parallelen tussen de muziek van the beatles en velvet underground

En ik ben geen echte beatles-fan

avatar van Lennonlover
jou goed recht orbit! but you don't know what you're missin'

Bob Cremers
Zeg Lennonlover je bent een fijne Beatle fan .

Aan de velvet underground mis ik niet veel

The beatles vind ik bij tijd en wijlen prachtig! Ik zal abbey road nog ns bemachtigen, die ken ik van héél lang geleden. Deze plaat heb ik wel wat vaker gedraaid (die was aanwezig in een studentenflat van vrienden ).
Maar er is nog meer mooie muziek hoor lennonlover

Bob Cremers
Ik zal gewoon alle albums luisteren die je hebt en dan een punt geven. mijn raad Lennonlover

Bob Cremers schreef:

Aan de velvet underground mis ik niet veel

Maar er is nog meer mooie muziek hoor lennonlover

jaja, zeker!!! Ik ben dan ook geen blinde die zich blind staart naar the beatles of Lenon. Eerder een blinde die enkel naar 60's en 70's luister! The doors, the who, jefferson airplane, buffalo springfield, the rolling stones, CCR, jethro tull, the beach boys,... en nog zoveel meer.

Bob Cremers schreef:
Zeg Lennonlover je bent een fijne Beatle fan .

thx, maar ik respecteer gwoon andermans mening, ik ben gewoon niet altijd akkoord en wil de ander dan overtuigen

avatar van IMPULS

Maar met de 60s is op zich helemaal niets verkeerd hoor

Wat je niet weet kun je ook niet missen...

Maar met de 60s is op zich helemaal niets verkeerd hoor

ik ken wel wat over latere muziek maar het zegt mij gewoon helemaal niets. Vooral de muziek van vandaag, gewoon slecht vind ik het.

avatar van HiLL
Lennonlover schreef:

Vooral de muziek van vandaag, gewoon slecht vind ik het.

Pas aub op met dit soort ongenuanceerde opmerkingen en kijk aub verder dan de top 40. Er is zoveel moois.

Lennonlover schreef:

Zoals HiLL al schrijft, je weet niet wat je zegt..

Het is echt niet zo van als je the beatles gehoord hebt je de rest van het boek muziek wel kunt sluiten hoor, gelukkig niet zeg!

HiLL schreef:

ja, met mijn uitspraak bedoelde ik eigenlijk de top 40. hiphop, rap,... . Ik kan wel electro, schranz, house, techno apreciëren, zeker en vast! Maar dat is dan weer niet erg commerciëel.