Michael Jackson - Michael (2010)

Label: Epic

1. Hold My Hand (3:32)

met Akon

2. Hollywood Tonight (4:30)
  3. Keep Your Head Up * (4:50)
  4. (I Like) the Way You Love Me (4:33)
  5. Monster * (5:05)

met 50 Cent

6. Best of Joy (3:02)
  7. Breaking News * (4:14)
  8. (I Can't Make It) Another Day (3:55)

met Lenny Kravitz

9. Behind the Mask (5:01)
  10. Much Too Soon (2:51)
Ik vind het raar omdat het album vol zit met prima tracks en het album in mijn ogen een echt samenhangend geheel geworden is. Ik vind het heel knap hoe Sony dat voor elkaar gekregen heeft met nummers die nog niet af waren. Toch moet ik wel zeggen dat ik het jammer vind dat Michael er niet is om zijn werk zelf te perfectioneren. Het verschil is wel hoorbaar, bijvoorbeeld in Hollywood Tonight klinkt zijn stem op enkele stukken geautotuned.

avatar van lennon
Simpel feit is gewoon dat er nu alleen nog maar tracks uit komen die daarvoor op de plank bleven liggen, en dat is niet voor niks.

Wil niet zeggen dat het geen interessante tracks kunnen zijn, maar afgekeurd materiaal daar was toch wat mis mee.... Niet sterk genoeg, niet af, etc etc...

Dat is wat over is, maar de vraag naar nieuwe MJ muziek is groot, dus waarom zou Sony niet in die behoefte voorzien? Ik geef ze groot gelijk, en het is aan het publiek om dit wel of niet aan te schaffen.

avatar van UmindC
Maar tracks als 'We've Had Enhough' heeft hij ook nooit uitgebracht, en die is van enorm goede kwaliteit. Dus ik denk dat er wel degelijk nog een paar pareltjes uitkomen.

avatar van lennon
UmindC schreef:

Maar... die is wel uitgebracht toen hij nog in leven was, weliswaar op een verzamel box, maar toch.

Dat is wel een supergoed nummer inderdaad.

avatar van UmindC
Inderdaad tijdens zij leven uitgebracht, maar ik denk dat hij die in eerste instantie ook op de plank had laten liggen.

avatar van Booyo
Oef, een fikse tegenvaller. Ben zelf niet bekend met de nieuwere Michael Jackson, maar neem aan dat dat beter klinkt dan dit. In mijn oren klinkt het allemaal erg makkelijk, en nergens nieuw. En kom op, Akon en 50 Cent? Doe me een lol. Hold my Hand wordt volledig overgenomen door Akon, en zou zo op zijn album kunnen staan. Ik vind Hollywood Tonight overigens een speciale vermelding waard. Wat een waar-de-loos nummer.

Zoals MJ_DA_MAN terrecht zegt: zet Rihanna of Chris Brown op deze deuntjes en iedereen vindt het drie keer niks.

Neen, doe mij het oudere werk maar. Toen was hij zijn titel de king of pop wél waard.

Hold My hand was oorspronkelijk bedoeld voor een album van Akon. Ik vind Hollywood Tonight helemaal niet zo'n waardeloos nummer, vrijwel de hele beat is gebeaboxt door Michael wat me sowieso al aanspreekt. Maar het is toch ook wel iets waar ik in de eerste instantie aan moest wennen, ik weet zeker dat ik niet de enige ben die dat vind.

avatar van MAS
MAS
Hij is nu maar 7,99 bij cdwow!

avatar van MAS
MAS
Was bedoeld voor de verzamelaars/liefhebbers. Over de kwaliteit van het album weet ik niks.

Heb vandaag eens (I Can't Make It) Another Day beluisterd, maar eerlijk gezegd deed het me helemaal niets. Aangezien dat hier toch het hoogst gewaardeerde nummer is, denk ik dat ik dit album verder maar aan me voorbij laat gaan. Ik houd het wel bij Off the Wall, Thriller, Bad en Dangerous.

Dan houd je blijkbaar niet van Rock muziek, maar ik zou toch eerst eens Behind The Mask beluisteren als je die ook niks vind dan weet ik het niet meer hoor .

avatar van Poeha
Ja herman, probeer nog wel even Behind The Mask, OK?

Zou ik ook doen, Herman.

Ik heb Behind the Mask net beluisterd via YouTube (wat langere versie dan hier op het album staat overigens) en dat vind ik wel een goed nummer. Het klinkt een beetje mat op de een of andere, maar het swingt behoorlijk. Dat nummer zou ik zeker een voldoende geven. Ik herken Michael Jackson trouwens niet echt in de zang (eerder Lionel Richie), maar die discussie is hier al vaker gevoerd geloof ik.

Overigens houd ik wel van rockmuziek hoor, in allerlei soorten en maten (kijk maar naar mijn top 10 met Arcade Fire, David Bowie, Joy Division, etc.).

avatar van Reijersen
Ach, herman, laat het maar links liggen en wacht mijn recensie af

avatar van UmindC
Ja, waar blijft die, Reijersen?

avatar van Reijersen
UmindC schreef:
Ja, waar blijft die, Reijersen?

Hij staat deze week op de planning, dus dat zal best goed komen. Kan ook zo maar zijn dat het cijfer wat verhoogt wordt.

Dat lijkt mij wat realistischer Reijersen, want met een 1,5 is het net alsof er geen goede nummers op de cd staat en volgens mij zijn die er toch zeker wel.

avatar van UmindC
Met een 4.5 lijkt het net of dit een geweldig album is, en dat is het toch zeker niet.

Je doet net alsof dat de waarheid is. Laat Romijn toch lekker genieten van deze muziek. Als zij het een 4,5* waard vindt, kan je dat toch gewoon accepteren?

avatar van UmindC
Natuurlijk, maar zij moet natuurlijk ook de 1,5 van Reijersen accepteren. Het moest trouwens ook als een grapje overkomen.

avatar van ThePrinceOfPop
Dit is toch geen moppen/grappen topic?

Ezechiël²
herman schreef:
Ik neem aan dat je het over Behind the Mask hebt? Als je daar Lionel Richie(wat ook nog er eens een mindere zanger is, dat geheel terzijde) in herkent dan snap je er weinig van. Michael's stem in dat nummer klinkt exact als op de Thriller LP, Lionel Richie heeft echt een compleet ander stem geluid. Wellicht staat er een andere versie op Youtube dan op het album, anders zou ik het echt niet kunnen verklaren. Behind the Mask is qua zang Michael Jackson in zijn puurste vorm.

Ja, ik vraag me nu ook af welke versie van Behind The Mask hij gehoord heeft. Ik vind zijn zang ook in zijn puurste vorm.

Ik had het origineel beluisterd, ik wist niet dat het een cover was... Ik dacht dat het een eigen nummer van Michael Jackson was. Op YouTube staat er een clip van Michael Jackson bij, maar de muziek is van de originele versie.

Inmiddels heb ik ook de versie van Michael beluisterd via Spotify en dat is inderdaad onmiskenbaar Michael zelf die ik hoor zingen. Vergeleken met het origineel vind ik het niet beter of slechter (al swingt het wat minder), een prima nummer dus. Ik lees trouwens dat Shanice hier achtergrondvocalen doet. Zij scoorde begin jaren '90 een nummer 1 hit in Nederland met dit nummer.

Ik wist ook niet dat het een cover was, maar wist wel dat hij maar een klein deel van de tekst zelf geschreven had.

tuktak
romijn, na 40 reacties in 2 week tijd bij dit album geplaatst te hebben weten we het nu wel, je vind het een leuke plaat...

Oh en zodra ik dat heb gezegd zal ik maar geen reacties meer plaatsen? Wat is dat nou weer voor onzin?

Nicci
Ach, ik vind het ook storend als mensen een onderwerp te veel overheersen. Ik begrijp wel wat TukTak bedoelt.

avatar van o0.
0,5
o0.
ben echt groot michael jackson fan, maar heb totaal geen zin hier aan te beginnen.