Michael Jackson - Michael (2010)

Label: Epic

1. Hold My Hand (3:32)

met Akon

2. Hollywood Tonight (4:30)
  3. Keep Your Head Up * (4:50)
  4. (I Like) the Way You Love Me (4:33)
  5. Monster * (5:05)

met 50 Cent

6. Best of Joy (3:02)
  7. Breaking News * (4:14)
  8. (I Can't Make It) Another Day (3:55)

met Lenny Kravitz

9. Behind the Mask (5:01)
  10. Much Too Soon (2:51)
toris
ja, als je een echt michael jackson album wilt proberen, moet je vooral net degene pakken die na zijn dood is uitgebracht.

avatar van KILLERBEE99
toris schreef:

Ik ben met deze begonnen omdat er 2 artiesten op staan die mij wat meer aanspreken dan Michael Jackson zelf. Ik kon ook zijn album Thriller uit 1982 luisteren, maar doet me betreft de artiesten nog een heel stuk minder.

Het volgende Michael Jackson album dat ik op zal zetten is Dangerous, HIStory of Invincible. Vanwege Notorious B.I.G. en Heavy D.

Maar ben ook met dit album begonnen, vanwege die dikke reclame op tv en overal. Moet ook een beetje het jaar van 2010 volgen...

okey een eerlijke luisterkans,

Hold My Hand;
wat een belachelijke bagger. Gaat veel te snel en vocaal gezien is Akon een van de grootste grappen die deze aarde heeft. Piano deuntje is véél te simpel, goedmoedig.

Hollywood Tonight.
Begint lekker. Basline kon echter uit een duits hoempapaliedje komen. Geen variatie in de beat. Als ik verantwoordelijk was geweest voor de lyrics zou ik de rest van mijn leven mijn bed niet meer uit willen komen.

Keep Your Head Up.
Het klinkt bijna geloofwaardig, maar omdat dat het niet is schiet het gigantisch te kort. Ik krijg er spontaan hoofdpijn van.

(I Like) The Way You Love Me.
Dit klinkt als Michael! Leuk nummer, het enige gekke is dat het me heel erg bekend voorkomt.

Monster.
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Best Of Joy.
Ja! ook heel acceptabel. Gek om zoiets na dat ziekelijke nummer met 50 cent te plaatsen.

Breaking News
... Nouja zeg. Eerste schetsje voor Tabloid Junkie ofzoiets? Laten inzingen door Jason Malachi. Klinkt belachelijk. Hoog britneyspears-gehalte.

Another Day;
Een samenwerking waar ik me wel op verheugde. Helaas is het te horen dat Michael dood ging voor ze het afgerond hadden. Heel matig, komt op mij over als een mtv-mashup.

Behind the Mask
Leuk. niet erg geloofwaardig als een authentiek michaelnummer, maar wel heel acceptabel als lekkere remix.

Much Too Soon.
Mwah, opzich een typisch nr van Michael dat ik altijd zou skippen, die baantjerinstrumenten halverwege klinken er idioot in. Niet goed.

o0.
conclusie; 3 nummer zijn okey. Waar ik vooraf al bang voor was is uitgekomen. Het album klinkt niet geloofwaardig, het komt niet echt van hem. Overgeproduceerde rommel. Gelukkig hoeft Michael dit niet meer mee te maken. Eigenlijk klinkt het album net zoals de cd hoes eruit ziet. Lelijk knutselwerk wat eigenlijk nergens op lijkt, en toch heel gelikt over moet komen. Voor mij het aanschaffen niet waard. 1*

avatar van ThePrinceOfPop
KILLERBEE99 schreef:

Het ligt eraan wat voor smaak je ongeveer hebt, als je zegt wat je niet goed en wat je wel goed vind aan deze album, kunnen we je misschien een handje helpen .

avatar van KILLERBEE99
ThePrinceOfPop schreef:

Mijn smaak is rap muziek, wat ook gelijk een van de redenen is waarom ik bij dit album ben begonnen. En daarom is mijn volgende album dat ik ga luisteren van Michael Jackson een van de 3 albums die ik heb opgenoemd. Wil niet zeggen dat zijn andere album slecht zijn, of die 3 beter zijn... Nee helemaal niet... Het is gewoon dat ik daar naar iets kan luisteren wat nieuw voor me is, maar toch gelijk al een beetje thuis voel. Vanwege de enkele raps.

Wat ik nauw goed of slecht aan dit album vind, ja dat is moeilijk, ben geen fan van liedjes waar alleen in gezongen word. Er zijn natuurlijk wel gezongen liedjes die ik wel mooi vind bijvoorbeeld Don't Stop 'til You Get Enough van Michael Jackson... De overtuiging komt er gewoon niet in, je hoort muziek, wat misschien wel lekker klint, voor op de achtergrond, maar als je er echt naar gaat luisteren valt er weining te beleven.

o0, overdrijven is ook een vak zeg.

Killerbee, als je alleen maar van rap muziek houd zou ik niet eens aan Michael Jackson cd's beginnen.

o0.
Michael Jackson fans/liefhebbers die dit album kunnen waarderen snappen echt geen ene drol van zijn gehele oeuvre. Deze bagger sluit gewoon niet aan bij zijn muziek.

avatar van ThePrinceOfPop
oO, ik zou je dan Dangerous als eerste aanraden, die is meer in die gerne vind ik zelf. Het bevat best veel rap stukken. Hoop dat je het leuk vind .

avatar van lennon

Another Day;

VOor je iets schrijft moet je wel de feiten kennen als jij hier kan horen dat MJ al dood ging, vind ik dat erg knap.....

Hollywood Tonight.
Begint lekker. Basline kon echter uit een duits hoempapaliedje komen.
De bassline komt uit Michael's mond (ook wel Beatbox genoemd). Het is mij echt een raadsel hoe je de link met een duits hoempaliedje (wat dat dan ook mag zijn) weet te vinden. Ik kan me trouwens in het grootste gedeelte van je reactie niet vinden maar dat geheel terzijde.

En dat Jason Malachi verhaal is al helemaal uit de lucht gegrepen. Als je alles rondom deze release een beetje gevolgt had had je geweten dat dat verhaal onwaar is. Het is gewoon pappagaaien wat je doet.

avatar van kaztor
KILLERBEE99 schreef:

Volgens mijn bescheiden mening zijn Off The Wall en Thriller juist de albums die Michael Jackson definïeren. Dan zullen de door jouw genoemde albums net zoveel tegenvallen als deze als je af gaat op de gast-bijdragen.

avatar van rkdev
o0. schreef:

Voor iemand die 5* heeft gegeven aan ELK album dat Michael heeft uitgebracht sinds Off The Wall (dus ook Invincible en The Ultimate Collection) vind ik je hier wel erg hard oordelen.
Is het wel je eigen mening...

Ezechiël²
Hij heeft een 5** gegeven aan The Ultimate Collection en vraagt zich af waar hij (I Like) the Way You Love Me van kent. Bijzonder!

Ja, he ik snap hem echt totaal niet de bassline in Hollywood blijft ik gewoon briljant vinden zeker omdat hij erin beatboxt. Daarom snap ik zijn vergelijking ook niet, maar goed dat zal wel aan ons liggen.

Ezechiel ik wacht nog steeds je cijfer af xD.

avatar van rkdev
Romijn schreef:
Ik vind dat het beatboxen van de melodie van Hollywood Tonight misschien wel het hoogtepunt van het album is.

avatar van L_T_B
Beat-Box-Berichten verplaatst naar Michael Jackson

Ezechiël² schreef:

Oja, daarvan! Dankje

rkdev schreef:

Beatboxen is okey, wat eentonig maar daaronder zit een bassline die me echt niet aanstaat

ThePrinceOfPop schreef:

Huh?!

lennon schreef:

Naar mijn informatie heeft lenny kravitz de boel geproduceerd na michael's dood. misschien ook wel niet dan heb ik het fout, maar ook dan vind ik het een zwak nummer

avatar van UmindC
Dat nummer is gemaakt ten tijde van Invincible.

toen ook al helemaal geproduceerd? dan heb ik het fout

Ezechiël²
Nee je hebt het niet fout, dat nummer was nog niet af. Aan het einde hoor je ook gewoon ad-libs uit 2bad (It's just too much for me). Het nummer is onder andere afgemaakt door Lenny Kravitz. Wat ook door hem zelf bevestigd is.

Wat opeenvolgende eenregelige o0.-posts bij elkaar gezet, het leek hier wel een chatbox. Verder ook het dubbele bericht van PrinceofPop en de reacties daarop verwijderd.

avatar van lennon
toen ook al helemaal geproduceerd? dan heb ik het fout

Je zit dus niet goed bij het feit dat je kan horen "dat ie bijna dood is" want het nummer is voor 2001 (of in..) opgenomen..

Ezechiël²
Wat lennon zegt klopt, dat was ik vergeten bij mijn post te zetten. Opgenomen rond 2000 en dit jaar volledig afgewerkt door middel van oude ad-libs en dergelijke. Dus het nummer is wel geproduceerd na Michael's dood daar heeft user o0 wel gelijk in dan. Is dan ook bijna het enige waar hij gelijk in heeft

lennon schreef:

Ik denk dat je me verkeerd hebt begrepen,

o0. schreef:

Daarmee bedoelde ik niet dat ik hem daar hoor zingen en denk; nou, je kan wel horen dat ie bijna dood is Nee ik doelde op het produceren van t plaatje, ik had het gevoel, en kennelijk toch terecht, dat dat gebeurt is na het overlijden van meneer Jackson

Nou daar merk ik anders weinig van. Het enige is misschien dat Michael de beat niet door zou laten 'lopen' tijdens de gitaarsolo want dat leid af.

avatar van jordkaka
Nooit de hype Michael Jackson begrepen, vind het altijd maar nergens naar klinken, gewoon niet mijn smaak dus, heb geprobeerd hiernaar te luisteren.
Maar vind het gewoon erg matig!

avatar van UmindC
'hype'

avatar van sierrra
jordkaka schreef:
Maar vind het gewoon erg matig!

Ik weet niet hoe oud jij bent, maar de Micheal Jackson hype was toch meer tijdens zijn Thriller/Bad periode. Als dit het eerste MJ album is dat je beluisterd kan ik me indenken dat je er niet van onder de indruk bent. Dat ben ik namelijk ook niet.