Michael Jackson - Michael (2010)

Label: Epic

1. Hold My Hand (3:32)

met Akon

2. Hollywood Tonight (4:30)
  3. Keep Your Head Up * (4:50)
  4. (I Like) the Way You Love Me (4:33)
  5. Monster * (5:05)

met 50 Cent

6. Best of Joy (3:02)
  7. Breaking News * (4:14)
  8. (I Can't Make It) Another Day (3:55)

met Lenny Kravitz

9. Behind the Mask (5:01)
  10. Much Too Soon (2:51)
avatar van rkdev
jordkaka schreef:
Nooit de hype Michael Jackson begrepen, vind het altijd maar nergens naar klinken, gewoon niet mijn smaak dus, heb geprobeerd hiernaar te luisteren.
Maar vind het gewoon erg matig!
En dat heb ik dan weer met alles dat in jouw top10 staat, met andere woorden smaken verschillen.

Maar een 'hype' is Michael Jackson nooit geweest. Zijn populariteit ten tijde van Thriller en Bad was geen hype, maar een terechte, door hard werken bereikte, waardering van vele mensen over de hele wereld.

avatar van MJ_DA_MAN
En je kent alles uit zijn top 10?

avatar van sierrra
rkdev schreef:
Volgens Wikipedia: Een hype is een verschijnsel dat tijdelijk bovenmatige media-aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is. Het gevolg van dit mechanisme kan zijn dat iets wat als een hype begint, uitgroeit tot een werkelijk belangwekkend verschijnsel.

Als je Wikipedia quote dan wel alles quoten svp.

avatar van jordkaka
Hype is het verkeerde woord misschien, ik bedoel dat zijn muziek zo populair is, dat begrijpen jullie toch wel...
En dit is echt niet het eerste wat ik luister van hem, mijn favoriete rapper in NL(Sticks)heeft als grootste inspiratiebron Michael Jackson dus ik heb zeker wel serieus naar zijn muziek proberen luisteren.

Berichten verwijderd.

avatar van Guinness1980
CD kost inmiddels nog maar 7,99 bij Bol.com bol.com | MICHAEL, Michael Jackson | Muziek

avatar van Reijersen
Op de dag van Michael Jackson’s overlijden wisten we met z’n allen al dat er een album uit zou komen met nummers die nog op de plank lagen. En zo gezegd, zo gedaan, hier is dat album dan!
Het heeft de niet bijster originele titel ‘Michael’ meegekregen.

Het album had niet een geheel vlekkeloze release. Er was heel veel gossip over de authenticiteit van de nummers met als hoofdvraag of het wel altijd Michael Jackson was die zong. Deze discussie laat ik voor het wat is en ga me daar dus niet in mengen. Ik zal de muziek laten spreken.

Het album begint met de allereerste single die in samenwerking met Akon is opgenomen, ‘Hold My Hand’. Een nummer dat ik vooral in vergelijking zie met de remixes die het album ‘Thriller’ kreeg na zijn 25-jarige bestaan. Toen vond ik het uiterst overbodig omdat het om een remix van een origineel gaat. Dit nummer is meer origineel, maar nog doet het mij weinig. En is een wat vlakke Pop/R&B-song die eigenlijk vooral door Akon verpest wordt. Ook nu kan ik me namelijk niet indenken wat al die mensen toch in dat snavel-geluid van Akon zien. Ik mis in de sfeer van het nummer ook wat inspiratie.
‘Hollywood Tonight’ doet me eigenlijk qua ritme eigenlijk een beetje denken aan ‘Billie Jean’. Maar het niveau van die supersong redt dit nummer nooit. Het zit allemaal wel strak in elkaar, maar ik mis toch wat variatie. Het hele nummer door van hetzelfde laken en pak waardoor ik het mij snel verveeld. Nog steeds niet echt positief dus.
‘Keep Your Head Up’ doet Michael’s eer misschien meer waarde aan. En dat doet het eigenlijk wel. Het is mooi, typische MJ-ballad geworden. Erg goed gezongen, heerlijk hoe functioneel Michael die vibrato altijd gebruikt. Teveel artiesten hoor ik die overal en nergens, als een soort trucje gebruiken. Maar Michael laat horen dat less more is. Mooi ingetogen gezongen.
‘(I Like) The Way You Love Me)’ kennen we natuurlijk al. En ze hebben iets met het nummer gedaan wat me totaal tegenstaat. Ligt het aan mij of was de andere versie wat lichter qua sound? Het nummer is nu tenenkrommend overgeproduceerd. Erg jammer.
Een opvallende gastartiest vinden we op ‘Monster’. Een gastartiest die ook niet echt in het nummer past. De verse van 50cent, want daar heb ik het over, lijkt erg in het nummer “geplakt”. Komt niet over als een onderdeel van. Het nummer zelf is verder best aardig gedaan. Er zit een lekkere groove en swing in. Maar ja, zoals gezegd, 50cent mocht thuis blijven.
‘Best of Joy’ is weer een ballad. In het geheel van het album is het nummer niet echt lekker gepositioneerd. Maar het is wel een mooie MJ-ballad geworden. En er iets met de ballads van Michael Jackson wat het altijd erg goed te beluisteren maakt voor mij.
‘Breaking News’ gooit het tempo wat omhoog. En eerlijk gezegd vind ik dit misschien wel het slechtste nummer van het album. De manier waarop dit nummer afgeproduceerd is, is gewoon erg slecht. Ik geloof nooit dat Michael dit zelf op deze manier had gedaan. Totaal misplaatst Arabisch toontje erin. Raar om te horen dat Michael over zichzelf zingt. Snel door naar het volgende nummer.
‘(I Can’t Make It) Another Day’ kennen we ook al. Lenny Kravitz doet namelijk mee op dit nummer en we kennen dit misschien wel beter onder de titel ‘Storm’. Het nummer is erg lekker. Veel energie, goede groove, lekker agressieve stijl die ik altijd goed bij Michael Jackson heb vinden passen.
‘Behind the Mask’ is ook weer een goede song. Al vind ik de live-samples wel wat storend. Het ritme zit gewoon meteen goed. De zang zit er goed in. Ik zie MJ er al op dansen in een clip. Dit nummer is in ieder geval ook goed afgemixt.
‘Much Too Soon’ sluit het album af. Een erg mooi nummer, maar gewoon onaf. En dat is toch wel jammer, was mooi geweest als het nummer af was en daarmee het album waardig had afgesloten.
Mijn mening over dit album is dus erg wisselend. Had wel meer verwacht eigenlijk. Maar de die-hard fans zullen er wel even zoet mee zijn. Totdat Sony nog meer hommage-cd’s gaat uitbrengen. Want daar ontkomen we zeer waarschijnlijk toch niet aan.

Goede recensie, ben het niet met alles eens maar dat geeft natuurlijk niet. Jammer dat je er zo laat mee bent, want niet veel mensen zullen hem nu nog lezen. Toch ga ik er misschien zelf ook nog eentje schrijven, maar heb de komende 2 weken weinig tijd.

Misterfool
Een beetje flauwe nummers staan hier op. Over het algemeen heb ik het niet zo erg op postume releases. Micheal jackson werd na bad steeds slechter en de nummers die hij in het latere gedeelte van zijn carriere opnam vind ik dan ook een heel stuk minder. De samenwerkingen met 50 cent en Akon laten dat ook wel zien. Vreselijke nummers . Ik zit een beetje tussen de 1.5 en de 2* in.

Het is ook echt een domme keuze. Hij wou natuurlijk weer geliefd worden bij een groot publiek, maar dan kiest hij Akon en 50 cent uit....

Degenen die daar destijds naar luisterden vonden Michael Jackson over het algemeen toch maar een mafkees, en hij was allang niet 'cool' meer. In 2008 was Akon bij datzelfde publiek ook allang niet 'cool' meer.

Ik weet niet wanneer het nummer met 50 cent is opgenomen, maar die was zelfs al véél eerder afgeschreven dan Akon.

Als je deze twee dan krampachtig aangrijpt als reddingsboei zegt dat eigenlijk genoeg....

Hij had zich beter op zijn oorspronkelijke publiek kunnen richten, en weer een flinke scheut soul toevoegen aan de muziek.

avatar van Angelo
Stijn_Slayer schreef:

Mwa, 'Bad' en 'Dangerous' zijn -vind ik althans- ook sterke albums. Daarin hoor je weinig soul terug. Al ligt soul(muziek) hem ook erg goed inderdaad, zoals bijvoorbeeld op 'Off the wall' en in mindere mate 'Thriller'.

Misterfool
Dat Micheal jackson aansluiting zoekt bij pop/rock/hiphop muzikanten is niet echt iets nieuws, dat deed hij al op Thriller(Paul Mcartney Eddie van Halen,steve lukather). Alleen Akon en 50 cent . Tja iemand als micheal jackson had toch echt betere muzikanten kunnen krijgen. Ik vond hem sowieso vanaf de jaren 90 al af en toe wat rare keuzes maken, zoals dat nummer met shaque ó neil

avatar van KILLERBEE99
Je mag dan wel iets over 50 Cent en Akon zeggen, maar naar mijn gevoel hebben deze 2 het album een beetje gered. Dat zijn mijn 2 favoriete nummers van dit album. Zonder die 2 was het denk ik een 1,0 of 0,5. Niet dat deze 2 het hier super goed doen, want deze 2 hebben betere muziek gemaakt in het verleden.

Misterfool
50 cent vind ik maar een heel matige rapper met vreselijk infantiele teksten. Akon is autotunevoer zonder scherpe randjes. Nee sorry voor mij zijn het typische b-artiesten.

C-artiesten, en dan ben ik nog gul.

Ik heb er zelfs moeite mee om ze artiest te noemen.... Marketingproducten is een betere omschrijving.

avatar van KILLERBEE99
Ik vind 50 Cent's Get Rich or Die Tryin, The Massacre en unreleased Power of the Dollar toch echt vette albums met vette tracks en toen nog vette 50 Cent!

Akon heeft ook mooie muziek gemaakt, maar daar kan ik wat minder over zeggen, heb maar 1 album van hem gehoort + wat singles. Singles zoals Locked Up, Ghetto, Lonely en Smack That" vind ik toch echt vette tracks !

Maarja ieder zijn mening. Ik vind 50 Cent chill (tot en met 2005), maar Michael Jackson niet zo veel aan, op een paar nummers na die ik gehoord heb.

Ezechiël²
KILLERBEE99 schreef:

Je vindt dat Akon en 50 Cent het album redden? Vind je echt dat Akon beter zingt op Hold My Hand dan Michael? En vind je een bijdrage van 50 Cent van 30 seconden een track van 5 minuten redden. Dat kan ik echt niet begrijpen. Dan moet je gewoon lekker rap gaan luisteren en geen uitstapjes maken, want dan is dat gewoon echt niets voor jou. Is niet erg, maar het is vreemd dat je een nummer van 5 minuten goed vind vanwege een rap van 30 seconden.

Daarnaast snap ik de kritiek hier niet zo op Michael Jackson. In mijn ogen heeft de man (op invincible na) alleen maar top albums afgeleverd. Met History was ook helemaal niets mis, en was gewoon pop muziek van de bovenste plank. Invincible was niet slecht maar een beetje wisselvallig. Met een een wat kortere speelduur was dat ook een bovengemiddeld album geweest. Maar goed, dat is mijn mening.

avatar van lennon
KILLERBEE99 schreef:

Kap nou....

avatar van rkdev
Ezechiël² schreef:
En die van mij ook!

avatar van MJ_DA_MAN
Akon en 50 passen prima op al die simpele deuntjes.

Ezechiël²
Ach, de track Monster is toch niet zo slecht. Is zelfs redelijk in de richting van een track als Threatened. Ik vind het lang niet zo slecht, zelfs 50 Cent doet het niet zo slecht als ik van te voren had verwacht. Er staan meerdere nummers op deze plaat die ook wel op Invincible hadden gekund vind ik, en dat album heb je een aanzienlijk hoger cijfer gegeven.

avatar van SvV
SvV
Latig om dit album te beoordelen. Het klinkt allemaal minder dan zijn topnummers, maar het is ook niet slecht. En MJ een lage beoordeling geven voelt ook raar. Maar toch is het zo dat ik dit album niet een voldoende, dus 3 sterren of meer voor mij, kan geven. Van de tien nummers zijn er ongeveer vier goed genoeg om geimpoteerd te worden op de PS3 en drie stuks gaan er ook naar de iPod. Het gaat dan om Hold My Hand, Monster en Keep Your Head Up. Een score van drie op de tien dus, magertjes.

De rest is allemaal iets te simpel of heeft het gewoon niet. Volgens mij werd Breaking News groots aangekondig en gepromoot maar ik vind het niet veel. Ook andere nummers hebben niet het gebruikelijke MJ niveau. Ook de King of Pop kan dus een onvoldoende krijgen.

Juist een nummer als Hold my Hand vind ik zo simpel als maar kan. (voor MJ begrippen)

SvV, het is voor mij een verrassing dat Behind the Mask en Another Day niet tot je lijstje behoren. De meesten (waaronder ik) vinden dat toch de beste nummers van het album. Iedereen zijn eigen smaak natuurlijk. Keep Your Head is trouwens ook 1 van mijn favorieten.

avatar van SvV
SvV
Another Day is inderdaad een stuk beter dan ik eerst dacht, klinkt lekker. Zit nu dus op 4 van de 10 tracks die ik goed vind en misschien kan het dus nog wel stijgen naar de 3*

Ja, het album is sowieso best wel even wennen. ik had het ook met Hollywood Tonight. Ik moest erg wennen aan zijn zang daarop.

Monster is een nummer waar ook Michael zelf het bestaan niet van wist. Hij was misschien wel van plan om met 50 Cent samen te werken, maar niet met dit nummer. Het is jammer dat veel mensen niet weten dat sommige nummers door iemand anders zijn ingezongen of dat ze het gewoon niet willen geloven. The tracks zijn allemaal veel te overproduced en zeker niet wat Michael had gewild. Gelukkig is het album een regelrechte flop geworden en zal Sony dit waarschijnlijk niet zo heel snel meer gaan doen. Mijn hoop is nu gevestigd op het album dat Rodney Jerkins gaat uitbrengen.

avatar van ThePrinceOfPop
Je kan het nooit 100 procent weten of hij het was of niet was, en wat bedoel je precies met: ''Gelukkig is het album een regelrechte flop geworden''?

avatar van UmindC
Lezen is een bitch, de hele zin luidt:

Eline15 schreef:

avatar van ThePrinceOfPop
Jaaaa.... en je bedoelt? Ik had alleen de 1e deel nodig, ik wil weten waarom hij/zij het een flop vind .