Marillion - Brave (1994)

Label: EMI

1. Bridge (2:55)
  2. Living with the Big Lie (6:47)
  3. Runaway (4:40)
  4. Goodbye to All That: The Wave / Mad / The Opium Den / The Slide / Standing in the Swing (12:27)
  5. Hard as Love (6:42)
  6. The Hollow Man (4:08)
  7. Alone Again in the Lap of Luxury / Now Wash Your Hands (8:13)
  8. Paper Lies (5:48)
  9. Brave (7:56)
  10. The Great Escape / The Last of You / Falling from the Moon (6:30)
  11. Made Again (5:02)
  12. The Great Escape [Orchestral Version] * (5:18)
  13. Marouette Jam * (9:44)
  14. The Hollow Man (Accoustic) * (4:10)
  15. Winter Trees * (1:17)
  16. Alone Again in the Lap of Luxury [Acoustic] * (2:43)
  17. Runaway [Acoustic] * (4:27)
  18. Hard as Love [Instrumental] [Previously Unreleased] * (6:48)
  19. Living with the Big Lie [Previously Unreleased Demo] * (5:12)
  20. Alone Again in the Lap of Luxury [Previously Unreleased Demo] * (3:17)
  21. Dream Sequence [Previously Unreleased Demo] * (2:36)
  22. The Great Escape (Spiral Remake) * (32:26)
avatar van vigil
voor wie het wil weten, mijn gele sterren zijn gegaan naar: 2, 4 en 10.

Misterfool
ik ben het er met 2 eens. mijn sterren gaan naar 4,9,10

Ach zoals je ziet heb ik ook een 5, dus daarmee kan ik ook prima leven

Yann Samsa
vigil schreef:
voor wie het wil weten, mijn gele sterren zijn gegaan naar: 2, 4 en 10.

Volledig hetzelfde bij mij . Prachtsongs!

avatar van mental Theo
Het beste album met Steve!

avatar van mulver64
Ik had Marillion indertijd bijna opgegeven, maar door dit album ben ik (gelukkig) toch nog fan gebleven.

Brave? Vlees nog Fish!
Hoe dom kan iemand zijn. Wat Stijn_Slayer elders al heeft gesignaleerd: ik ben volledig bekeerd. "Brave (1994)" is een prachtig album! 5*****

avatar van VanDeGriend
Hoe dom kan iemand zijn
Het is misschien meer dat je pas een mening moet geven als je iets echt kent?

Maar ben blij dat je het licht ziet hoor...ik vind het altijd positief als liefhebbers de twee periodes los van elkaar kunnen waarderen.

avatar van Marty McFly
Hans Brouwer schreef:

Wat is er gebeurd Hans? 5 sterren voor Marbles, Brave en Afraid (volkomen terecht overigens)!

Heb je je een week opgesloten met Hogarth-cd's?

Marty McFly schreef:
Wat is er gebeurd Hans? Heb je je een week opgesloten met Hogarth-cd's?
Ik zit nog steeds opgesloten in de Hogarth cd's. Het is geenszins een vervelende gevangenneming trouwens .
Wat ik met name waardeer aan "Brave (1994)" en andere Marillion cd 's, met Steve, is "de rijke symfonische sound", die m.i. desbetreffende albums typeert.

Uiteindelijk komt alles goed, zelfs met Hans Brouwer

VanDeGriend schreef:
Het is misschien meer dat je pas een mening moet geven als je iets echt kent?
De definitie van "kennen" is niet dezelfde als die van "waarderen". Om een voorbeeld te noemen: doordat wijlen mijn vader een heel groot liefhebber was van klassieke muziek ken ik van jongs af aan de werken van componisten als Bach, Mozart, Handel enzovoorts, de waardering mijnerzijds voor al dat moois is echter pas veel later gekomen. En zo is het ook met het Marillion album "Brave (1994)".

avatar van the crook
En zo is het ook met het Marillion album "Brave (1994)".

Nu alleen nog even Brave in je top 10 zetten

avatar van jellecomicgek72
Vreemd eigenlijk dat deze plaat zó laag staat in de toplijst. Deze cd is echt wel top 20 materiaal vind ik!

avatar van IntoMusic
Sja, zo zijn er nog 250 te noemen . Maar dit is ook samen met Marbles mijn Marillion favoriet.

avatar van Rogyros
Ik vind dit een prachtige cd, maar het bonusmateriaal vanaf nr. 12 hoeft van mij dan weer niet per se. Dit in tegenstelling tot Marbles, waar het bonusmateriaal mijns inziens gewoon een integraal onderdeel van het album zelf dient te zijn.

avatar van ChrisX
Rogyros schreef:

Euh... dat materiaal bij Marbles is GEEN bonus maar is juist het album zoals het moet zijn. De 1 cd versie is een achteraf gemaakte ingedikte versie voor in de winkel. Ik noem die versie voor het gemak dan ook altijd de bolus-editie.

avatar van Rogyros
Dat is ook wat ik bedoel, Chris. Ik noemde het bij Marbles bonusmateriaal, omdat je meestal alleen de 1 disc versie kan kopen. Maar de 2 disc versie van Marbles is het eigenlijke echte volledige album. Dat weet ik. (Je kunt met name Ocean Cloud geen bonusmateriaal noemen.)

De nummers waar een sterretje achter staat (laat ik het dan zo maar noemen) zijn hier op het album Brave niet noodzakelijk (en dus wel bij Marbles). En van mij hoeven die 'sterretjesnummers' bij Brave ook niet zo. Ik vind het niet veel aan het album toevoegen.

avatar van rudiger
Na 1 complete luisterbeurt erop zitten kan ik concluderen dat A Alone Again In The Lap Of Luxury B. een erg gaaf nummer is en dat er maar 8 stemmen te noteren zijn voor deze track
Op naar de tweede luisterbeurt.

avatar van rudiger
Album begint steeds beter te bevallen ook het nummer Runaway vind ik erg goed .
En met 71 minuten speelduur krijg je wel waar voor je geld.

avatar van IntoMusic
Kun je nagaan als je de deluxe versie hebt . Het is inderdaad een steengoede cd die samen met Marbles een uniek monument op plaatje is.

avatar van bikkel2
IntoMusic schreef:

Mag ik Affraid Of The Sunlight daar aan toevoegen ?

avatar van rkdev
Heb dit album momenteel weer op staan (met koptelefoon), en wat een meesterlijk album blijft dit toch !!

bikkel2 schreef:
Mag ik Affraid Of The Sunlight daar aan toevoegen ?

Jij wel , alhoewel ik die ietsiepietsie minder vind.

avatar van rudiger
Ik ben aangenaam verrast met Brave en beluister het zonder Fish vooroordelen .
Wel duidelijk een groei album die je vaker moet horen maar dat zijn nu net de betere albums.

avatar van Kill_illuminati
Living With The Big Lie is episch.

avatar van banjaan
Een prachtig album met een gedreven Hogart! Wat kan die man zingen. Album is een echte klassieker en een van de beste Marillion albums ooit. Albums met Fish waren en zijn nog steeds geweldig maar Hogart is een fantastische vervanger gebleken.

banjaan schreef:

Zeker weten, enkel heet hij dan wel Hogarth....

avatar van Metal-D78
Inderdaad, een prachtig album. Maar ..... iets weerhoudt mij om deze vaak op te zetten. Ik draai deze maximaal 1 keer per jaar. Is het de (voor Marillion begrippen) zware lading, is het omdat je geen nummers moet overslaan omdat je anders het idee 'mist'? Ik weet het niet, ik ga hem vanavond maar weer eens opzetten: het is dan avond en het is een nieuw jaar

avatar van jeroenheinz
Ik heb bijna hetzelfde. Vind Brave een van de mooiste albums ooit gemaakt, maar het is geen plaat die ik vaak draai. Wanneer ik hem echter draai is het wel intens genieten