Opeth - Heritage (2011)

Zweden
Label: Roadrunner

1. Heritage (2:05)
  2. The Devil's Orchard (6:39)
  3. I Feel the Dark (6:40)
  4. Slither (4:03)
  5. Nepenthe (5:40)
  6. Häxprocess (6:57)
  7. Famine (8:32)
  8. The Lines in My Hand (3:48)
  9. Folklore (8:19)
  10. Marrow of the Earth (4:18)
  11. Pyre * (5:32)
  12. Face in the Snow * (4:04)
avatar van EvilStrings
Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat. Persoonlijk stoor ik me er niet aan dat ze weer wat nieuws proberen, dat vind ik juist het gave aan een band als Opeth.

nicoot
De Special Edition (niet de allerduurste) besteld voor 8,85 pond, alle kosten included! Da's 10 euro of zo hé

avatar van rushanne
ricardo schreef:
Ik vind het echt belachelijk dat er al op een album gestemd word die nog niet eens in de winkel ligt. Ik hoop daarom ook dat de stemmen verwijderd worden, en pas vanaf 20 September worden vrijgegeven.

Wat een onzin, als iemand de cd heeft gehoord en er een oordeel over heeft, mag hij die hier geven. Daar is deze site voor bedoeld. En of je de cd voor of na verschijningsdatum gehoord hebt lijkt me uiterst irrelevant.

Dat gezegd hebbende, kijk ik zeker uit naar deze cd. Ben benieuwd wat ze er van gemaakt hebben

avatar van Don Cappuccino
Er is inmiddels een tweede stem en die is behoorlijk laag.

Guardian of Isis
Die stem komt wel van iemand die, voor zover ik kan zien, nog nooit naar Opeth geluisterd had voor dit album.

Guardian of Isis schreef:

Oorspronklijke stem was zelfs 0,5...

avatar van ricardo
Blijf het maar nonsens vinden om te stemmen op albums ver voordat ze in de winkel te koop liggen.

Net als 7 pagina's geleuter ver voor de verschijningsdatum.

De verveling slaat zeker toe hier op mu.me.

Guardian of Isis schreef:

Weet niet hoe je dit zou kunnen zien maar volg de band al zo'n 12 jaar en heb hun volledige discografie in huis. Still Life was de eerste aangename kennismaking en na Black Water Park was ik echt definitief verkocht. Met Damnation wisten ze me ook weer op zeer positieve manier te verrassen.

kort samengevat:

Orchid/Morningrise/MAYH - goed te doen, beetje jammer van de iele productie

Still Life/BWP/Deliverance/Damnation - geniale shit, zeer divers maar toch als een geheel, Opeth op zn best

GR/Watershed - beetje fragmentarisch, de softe stukken klinken wel erg cheesy (was op voorgaand werk niet zo), de harde stukken soms wat geforceerd

de negatieve lijn (het fragmentarische) heeft zich helaas voortgezet op Heritage, vandaar de lage score, heeft dus niets te maken met de 70's invloeden

avatar van Timo-otje
Waarom stem je dan niet ? Want zo wek je inderdaad de indruk nog nooit fatsoenlijk te hebben geluisterd naar deze band terwijl dit in jouw geval blijkbaar duidelijk wel zo is.

Timo-otje schreef:

ach er zijn zoveel ouwe albums waar ik nog niet op gestemd heb, wil er dan ook altijd even een verhaaltje bij zetten, gaat een hoop tijd inzitten

avatar van Timo-otje
Ah op die manier , maar het bespaard je dan wel weet het antwoord wat je nu heb moeten geven om aan te geven dat je toch verstand van zaken hebt dus het is maar hoe je het bekijkt

Nieuwstad
Daar heb jij weer gelijk in, meteen maar ff gedaan

Wat die halve ster betreft die ik eerst per ongeluk gaf, dat was dus een vergissing. Ik klikte gewoon verkeerd, zou nooit Opeth zo'n lage score geven. Deze gaat hopelijk ook nog omhoog als ik hem echt in bezit heb en er eens goed voor ga zitten thuis

avatar van ozwald
waar baseer je je stem nu op dan, een enkele luistersessie van de platenmij ofzo?

avatar van ricardo
Vind dat ook vreemd, eerst op dit album stemmen die nog niet eens officieel uit is, en nu maar snel ff op de andere Opeth albums gaan stemmen.

Zeker bang dat anders deze stem weggehaald word denk ik.

ozwald schreef:

klopt

ricardo schreef:

Zeker bang dat anders deze stem weggehaald word denk ik.

dat boeit me echt niet

Guardian of Isis
Nieuwstad schreef:

Er stond geen enkele Opeth-stem tussen je stemmen en ik zag bij de bekendste Opeth-albums evenmin een bericht van jou staan, vandaar dat ik ervan uitging dat dit je kennismaking met Opeth was. Excuses!

Ik twijfel er niet aan dat je 1,5* wel de hoogte in zal gaan naarmate je het album meer beluistert. Een Opeth-album dat na één keer luisteren al helemaal te doorgronden is moet nog gemaakt worden.

avatar van Kill_illuminati
Sowieso een album beoordelen op slechts een luistersessie vind ik onmogelijk.

avatar van AOVV
Vind ik ook moeilijk. Maar dat is voor iedereen anders, denk ik.

avatar van ozwald
ik zou ook niet na 1 * stemmen maar inderdaad ieders goed recht.

trouwens jammer dat ie nog niet gelekt is; nu 2 weken de tijd om uitgebreid te luisteren.. Iemand nog leuke suggesties?

Kill_illuminati schreef:
Sowieso een album beoordelen op slechts een luistersessie vind ik onmogelijk.

daarom heb ik er ook bijgezet dat ie nog kan veranderen

ozwald schreef:
ik zou ook niet na 1 * stemmen maar inderdaad ieders goed recht.

A Storm Of Light - As The Valley Of Death Becomes Us, Our Silver Memories Fade

(Alice In Chains achtige zang, lomp gitaarwerk, sterke songs waarbij soms ineens een flinke dosis melodie de kop opsteekt)

Steak Number Eight - All Is Chaos
(ook flink heavy, zang zowel clean als grunts, muzikaal afwisselend bruut en dromerig)

beide platen bevatten zowel mooie sfeertukken als stevig beukwerk en gezien je stemgedrag zou je dit wel kunnen waarderen

avatar van ozwald
thnx, ga me er eens aan wagen

nicoot
Steak Number Eight! Dat beaam ik, een echte aanrader van 18-jarige Belgen uit West-Vlaanderen! (Humo's Rock Rally gewonnen op 15-jarige leeftijd en terecht). Hun EP is ook bijzonder denderend. Heerlijke sludge metal à la Isis/Neurosis.

En om on-topic te blijven: The Devil's Orchard is wel een groeier, ik kan 'm al meer appreciëren dan in 't begin, maar zo bijzonder vind ik het nu ook weer niet. Dit in tegenstelling tot Steven Wilson's Remainder The Black Dog (en vooral 'Track One' met bijhorende creepy videoclip) en Dream Theater's On The Backs Of Angels.

avatar van Kronos
Nieuwstad schreef:

Een waardering van 1.5* maar je gaat 'm toch in huis halen?

avatar van horned_reaper
Nieuwstad wou gewoon even wat aandacht hebben, nouja prima.

Een cijfer geven voordat je een album minstens een keer of 100 helemaal hebt gehoord vind ik zowieso een vereiste voor mezelf om een goed cijfer te kunnen geven.

na 1 of 2 keer luisteren een cijfer geven slaat gewoon nergens op natuurlijk.

avatar van Gloeilamp
Er is nog een stem bij.
Ik ben benieuwd, afwachten maar..

avatar van smash016
horned_reaper schreef:
Nieuwstad wou gewoon even wat aandacht hebben, nouja prima.

na 1 of 2 keer luisteren een cijfer geven slaat gewoon nergens op natuurlijk.

Als ik een plaat 100+ keer luister in de maanden nadat ik hem koop dan kots ik 'm uit, hoe goed-ie ook is. Een cijfer na 2 luisterbeurten kan prima bij toegankelijke/"makkelijke" muziek, en bij Opeth kan ik na 4 of 5 luisterbeurten prima een betrouwbaar oordeel geven.

Sowieso hoe langer je naar muziek luistert, hoe sneller je het absorbeert, heb ik het idee. Ergens wel jammer. Vroeger kon ik maanden van een cd genieten, nu hooguit een paar weken. Hiermee wil ik overigens niet suggereren dat je nog niet lang naar muziek luistert of zo. Ik ben vooral jaloers dat jij blijkbaar 100x naar een plaat kan luisteren.

Hier kan ik me overigens prima in vinden, met name de laatste zin:

Orchid/Morningrise/MAYH - goed te doen, beetje jammer van de iele productie

Met de opmerking dat ik Orchid en MAYH beter vind dan alles wat na Still Life kwam.

avatar van Kronos
smash016 schreef:

En waarom zou een oordeel 'betrouwbaar' moeten zijn in de zin dat het niet meer verandert?

Als je na één luisterbeurt een stem uitdeelt, dan is dat toch gewoon het oordeel na één luisterbeurt.

Genoeg over stemmen, maar over Heritage heb ik nog niet veel gelezen hier.

avatar van progressive
Voor wie even een tussendoortje wilt : Opeth - The Devils Orchard and Live at Rock Hard Festival (2011) » GetMetal.org - new metal and core releases Hier heb je The Devil's Orchard + een optreden op het Rock Hard Festival ofzo Erg goed geluid vind ik. Gewoon op de Wupload drukken en beetje naar beneden scrollen en dan slow download