Coldplay - Mylo Xyloto (2011)

Label: Parlophone

1. Mylo Xyloto (0:42)
  2. Hurts Like Heaven (4:02)
  3. Paradise (4:38)
  4. Charlie Brown (4:45)
  5. Us Against the World (4:00)
  6. M.M.I.X. (0:48)
  7. Every Teardrop Is a Waterfall (4:01)
  8. Major Minus (3:30)
  9. U.F.O. (2:18)
  10. Princess of China (3:59)

met Rihanna

11. Up in Flames (3:13)
  12. A Hopeful Transmission (0:33)
  13. Don't Let It Break Your Heart (3:54)
  14. Up with the Birds (3:46)
  15. Charlie Brown [Live] * (3:44)
  16. Life Is for Living [Live] * (1:58)
  17. Every Teardrop Is a Waterfall [Live] * (3:36)
haveman
Geniale column.

RensZ schreef:

Mag ik vragen wat je wilt bereiken met dit soort reacties? Dat jij het geen goede muziek vindt, dat kan heel goed want dat is jouw mening. Maar er zijn hier ook mensen die hier van kunnen genieten. Het lijkt me niet de bedoeling dat jij jouw mening moet opdringen aan diegene die hier wel van kunnen genieten. Laat iedereen toch in zijn waarde, dan zou het hier een stuk gezelliger zijn.

Ik dring niks op,ik stel alleen de vraag wat je zogoed vind aan onnodige overproductie?

maar laat maar weer.

RvS_009 schreef:
OOR

bam. Je kunt vinden wat je wilt, maar deze man heeft hier gewoon gelijk.

Gaap,laat deze pseudo-intellectueel toch gaan.

1988 schreef:

Gaap,laat deze pseudo-intellectueel toch gaan.

Ik vind het wel een leuke column, gaat echter lang niet altijd op, want een tijdje terug zei mijn schoonvader: "ik heb denk ik het album van het jaar aangeschaft" ik: Gillian Welch zeker?, hij: "ja", ik: "ik ook"

Tevens delen we de liefde voor folk, country, americana en hij schaft op mijn aanraden ook gerust Midlake, Wilco en Beach house aan, terwijl ik opgescheept zit met Emmy-Lou Harris en Ry Cooder.

Goede muziek is goede muziek, Coldplay heeft dat ooit gemaakt, maar zelfs mijn schoonvader gaat dit echt nu niet meer kopen hoor, die vindt het regelrechte bagger en terecht.

Maar het punt wat Nico aanhaalt en zeer terecht is, is hoe Coldplay ter wereld is gekomen, met een briljant album, daarom is het zo jammer dat al een tijdje geleden gestorven zijn, alleen nu begint het toch echt te stinken.

Edit: vraag me trouwens af hoe Nico over Jefferson Airplane denkt, ook ter wereld gekomen met zeer behoorlijke muziek, het padje af geraakt met Jefferson Starship en onder de naam Starship de meest vreselijke muziek ooit gemaakt, ik zou daar toch niet meer mee geassocieerd willen worden. Idem Fleetwood mac, toen Peter Green de band verliet is het snoeihard bergafwaarts gegaan, zou Nico gezellig in zijn auto "Tell me lies, tell me sweet little lies" meezingen, omdat ze ooit wel een I Need your love so bad afleverde?

1988
Ik wijs de vinger op de zere plek en dan noemen ze me zeikerd,'t is toch duidelijk ook aan de score hier dat Coldplay vele heeft teleurgesteld met hun nieuwe album? mij ook namelijk.

is het arrogant als je zegt dat er teveel overproductie is?

In de Veronica gids stond een recentie waarin stond "Een goed album zorgt niet automatisch voor magische momenten".
Dat zinnetje is bij me blijven hangen.

Ik vind het een lekker album, met prima nummers..maar het mist iets. Overigens had ik hetzelfde met het album X&Y. De eerste 2 en Viva la vida zijn wel albums die ik tot in den treure gedraaid heb. En helemaal de eerste live dvd.
Ik hoop dat ze ergens volgend jaar weer is zo'n live dvd uitbrengen liefst dan met wat nieuwe / onbekende nummers
Zou verder mooi zijn als ze bij een volgend album toch wat meer de akoestische kant opgaan.. Daar ligt toch wel een kracht van deze band

0,5
Ad Brouwers schreef:
Gerrre, je mag van mij per direct de vuilnisbak in of zoek aub een site voor randdebielen op, dan kun je daar je frustraties kwijt.
Ik dacht dat, mod. Herman had gevraagd wat meer zinnige en inhoudelijke reakties te poneren, daar past deze reaktie niet bij. Je zit gewoon te "stoken'"!

Ik zit helemaal niet in te stoken .Dat zit in jouw hoofd. Ik geef gewoon een negatieve reactie. Het viel me op. Een herhalende opmerking was het ook al niet. Wees blij, dit is mij laatste reactie over deze cd. Zo veel heb ik er nu ook niet gegeven eigelijk.

avatar van WJW
WJW
1988 schreef:

is het arrogant als je zegt dat er teveel overproductie is?

Het is de manier waarop je dit allemaal communiceert. Ook de column van Nico Dijkshoorn zet je weg als 'Gaap, laat gaan die pseudo-intellectueel.'

Ik mis in ieder geval in jouw reacties inhoudelijke argumenten gecombineerd met een fatsoenlijk taalgebruik. Wat ik wél zie zijn eendimensionale meningen gepresenteerd als feiten in haastig, slordig Nederlands.

Dat is storend.

WJW schreef:

Dat is storend.

Nico praat teveel voor andere moet je als mens nooit doen natuurlijk.

Ik heb al als feit aangegeven dat de scores en meningen toch echt aangegeven dat dit een slecht album is,hoe duidelijk wil je het hebben?

1988 schreef:

Nico praat teveel voor andere moet je als mens nooit doen natuurlijk.

Een mening blijft iets subjectiefs. Daarnaast is het gemiddelde 2,90. De helft van 5 is 2,50. Oftewel, dat maakt dat dit album nog altijd bovengemiddeld wordt gewaardeerd. Je kan niet beweren of muziek slecht of goed is, want dat is voor iedereen anders.

RensZ schreef:

Ik zoek hier nog de juiste woorden voor, maar ik ben eigenlijk sprakeloos en ik heb al veel onkundige dingen gezien in mijn leven.

(willie) schreef:

Wat wil je daarmee zeggen?

Waarom zou 2,50 het gemiddelde zijn? Denk je dat alle albums op de site of de albums van Coldplay precies 2,50 gemiddeld scoren? Lijkt me niet.

Als je met 2,90 bovengemiddeld scoort, dan scoren 90% van de albums hierboven gemiddeld. Rara, wat klopt er niet?

0,5
Toch nog 1 ding. Ik mag Paradise nog willen afbreken met rationele argumenten als daar zijn veel te makkelijk, te veel koortjes. Effectbejag dus. Tot ik het hoor..Het nummer geeft 'good' vibes en klinkt warm en is op die manier (ondanks de licht gewijzigde sound met oa synths) toch nog altijd Coldplay. Het is misschien door die combinatie van warmte en 'less is more'-gehalte (makkelijke muziek) dat ze de grootste band op aarde zijn .Dat laatste zegt iedereen toch altijd.

Effe nog over Rihanna. Rihanna vind ik even mainstream als Coldplay (nu) maar dat hoeft toch geen verwijt naar Coldplay toe te zijn? Rihanna is de queen of pop (nee, niet jij Lady Gaga) van de laatste 2 jaren. Wat een lekkere weliswaar oppervlakkige feestliedjes maar het hoeft niet altijd diep te gaan:) Over naar Coldplay terug:)

Tenslotte vind ik het ook wel typisch dat er ambras is tussen forumleden in een topic van een zeer populaire groep.

herman schreef:

Ja, ik begrijp het al maar daar ging ik vanuit omdat ik dacht dat alles onder de 2,5 onvoldoende was. Maar never mind.

avatar van Mctijn
Na een luisterbeurt vandaag verlaagd naar 2*. Dit is niet een slecht Coldplay-album, het is gewoon een slecht album. Ik erger me dood aan al die "opschmuck" die nodig is om de matige nummers nog enige meerwaarde te geven. Heel geforceerd. Met als dieptepunt het tenenkrommende "Every tear...". Als je een nummer covert probeer 't dan meerwaarde te geven.....

Even geen Coldplay meer voor mij de komende tijd, er is voldoende moois uitgekomen dit jaar

Tip aan Coldplay: Geld is binnen, ga maar weer normaal doen. Terug naar de puurheid van begin jaren '00, zo zijn ze ook groot geworden.

Tip aan de mensen die huilie doen omdat hun helden op vrijwel elk muziekforum de grond in worden geboord: Niets van aantrekken, de cd kopen en lekker luisteren

avatar van matthijs
Mctijn schreef:

Precies, ieder zijn feestje!

avatar van Nestul
Mctijn schreef:

Het probleem is dat ze die muziek uit de begin jaren '00 zelf verafschuwen. Chris Martin werd eens in een interview gevraagd om de nummers van Parachutes te beoordelen; hij noemde het allemaal pogingen andere artiesten na te doen. Met andere woorden: ze staan zelf niet meer achter wat ze toen maakten. Zij voelen zich blijkbaar meer thuis in de muziek die ze nu maken. Ze zijn er zelf blij mee en de fans zijn dat ook. Prima dus. Dan spreek ik wel over de fans die Fix You en Viva la Vida waarderen; de fans van Parachutes zijn al jaren geen fan meer neem ik aan. Daar val ik zelf tenminste onder.

Coldplay was jaren geleden (begin pubertijd) een opstapje naar de muziek die ik nu luister. Vandaar dat ik me nooit echt kan vinden in de 'Coldplay-haat', maar dat dit album me niet aanspreekt is inmiddels wel duidelijk. Het is jammer, want de tekens die de band vooraf gaf, waren positief (meer akoestisch, minder toeters en bellen). Het eindresultaat blijkt het tegenovergestelde.

Charlie Brown is eigenlijk het enige nummer dat ik echt nog vaker opzet. Voor de rest houd ik het bij Parachutes en AROBTTH. En ach, ik hoor nog altijd liever Paradise voorbij komen op de radio dan een Lady Gaga.

gewoon een erg matig plaatje met een paar aardige nummers, 3 a 3,5 ster.

avatar van waardamme
Coldplay wordt momenteel wel vaker vergeleken met U2 als grootste band ter wereld. Momenteel heeft Coldplay deze Mylo Xyloto uit, en is er van U2 een verjaardagseditie van Achtung Baby uit.
Interessant om beide platen eens na elkaar te beluisteren.
Ik vind MX zeker niet slecht, de eerste 4 nummers zijn zelfs beresterk, maar nadien kunnen ze dat niveau toch niet aanhouden. De tussennummers zijn ook geen meerwaarde vind ik. Al bij al een twijfelgeval...

Mylo Xyloto is zeker geen slecht album. Het enige, waar ik een beetje mee zit is dat de "houdbaarheidsdatum" niet zo lang duurt. Kwalitatief klopt het helemaal. Maar de groep probeert zich door te ontwikkelen, haar dit album bestaat uit 14 songs. Integendeel tot hun vorige album hangt het een beetje als "los zand" aan elkaar.
Nu valt het niet mee voor een groep om je eigen stijl stijl, waardoor je in het begin beroemd werd vast te houden en binnen die stijl "de spanning" er in te houden zonder de fans van het uur vast te houden. Na 4 á 5 albums moét je wel iets nieuw verzinnen en dat heeft consequenties. Fans worden immers ook ouder en verandern van smaak. (Zelfs The Beatles hadden daar moeite mee en stopten uiteindelijk en The Stones hebben na een stuk of 5 hoogtepunten hun top bereikt en kregen tot voor kort nog stadions vol met ouwe meuk). Ik vergelijk Coldplay, nog wel eens met Snow Patrol, bij wie ik dezefde angst had, maar die hebben met Fallen Empires nog progressie vertoont m.i.
M.a.w. Mylo Xyloto is niet slecht. Goed zelfs, maar "sleet" ligt op de loer en ik ben erg benieuwd waar ze in 2013 mee gaan komen, maar het blijft een groep, die zijn stempel heeft gedrukt op de popmuziek van nu. En om die groep nu op dit af te rekenen op , soms, irrationele redelijk is onredelijk en erg onterecht.

avatar van DikkeDarm
waardamme schreef:
Interessant om beide platen eens na elkaar te beluisteren.
ENO ! Muziek is een gevoelsding, het ene moment denk je wat een ruk muziek en de andere keer afhankelijk van plaats, bestemming en gesteldheid vind je het super zo ook deze.

Kortom zoals Ad al aanhaalde deze is niet slecht maar het kan altijd beter en das maar goed ook anders hebben we niks meer te zeiken of te prijzen op dit forum.

Brother George
2.91 ... de boodschap is duidelijk:
Back to the roots, Coldplay!

avatar van The_CrY
Welnee. Gewoon een andere afslag nemen. Nooit teruggaan. Dat brengt ongeluk.

avatar van Ceriel
Brother George schreef:
2.91 ... de boodschap is duidelijk:
Back to the roots, Coldplay!

Hoe kan je teruggaan naar de roots? Dit vind ik een abstracte opmerking die de spreekwoordelijke kant noch wal raakt. Hier is nostalgie aan het woord. Het enige wat ik me bij 'back to the roots' kan voorstellen is dat de band in kwestie covers gaat maken van hun eigen nummers in de beginperiode.

avatar van Eveningguard
In de context van de zin is get toch duidelijk zat? Jhij vindt dat de band moet terugkeren naar de oude sound. Beetje een vreemde opmerking van je, Ceriel.

avatar van matthijs
Ik krijg steeds meer het idee dat alles over deze plaat al gezegd is.

Zie het als aansporing voor iedereen die een bericht wil toevoegen om je een ogenblik af te vragen of het interessant zou kunnen zijn voor anderen. Ik sluit niet uit dat dat nog gebeurt dus ik kom af en toe wel even kijken.

Tip voor als je je nu de mond gesnoerd voelt en bang bent dat je ongelukkig word omdat je je ei niet meer kwijt kan: ongeveer 90% van alle albums op MuMe hebben hooguit 1 pagina commentaar (Coldplay hier nu 35 met in totaal 1052 berichten), daar kun je makkelijker iets zeggen dat nog niet gezegd is en interessant is...

Ik klink wel streng he?

avatar van WJW
WJW
Wel voor iemand die zich een zekere autoriteit toe-eigend terwijl hij die niet bezit.

avatar van Ceriel
Eveningguard schreef:

De context is duidelijk.
En ik vind dan weer niet dat de band moet terugkeren naar de oude sound. Of überhaupt iets 'moet'. Go with the flow, dat idee.

Mylo Xyloto bevat een aantal parels van platen, met als favoriet toch wel Charlie Brown. Don't Let It Break Your Heart vind ik een heerlijk nummer door de vocals die soort van verdrinken in de instrumentatie, hele eigenzinnige mix, net zoiets als in Chinese Sleep Chant in meerdere mate het geval is.
MX vind ik een waardige opvolger van VLV door voornamelijk het positivisme dat net als in laatstgenoemde door de nummers heen klinkt.

avatar van Pinsnider
Na alle toch wel negatieve geluiden op dit mooie forum ben ik met niet al te hoge verwachtingen deze plaat gaan luisteren en dan is het een leuke ervaring om gedurende de eerste vier nummers van mijn stoel geblazen te worden. Zelfs een nummer als "Paradise" - dat op de radio absoluut geen indruk op me wist te maken - valt volledig op zijn plek in de opgewekte en retestrakke openingssalvo van deze nieuwe Coldplay. Charlie Brown is zelfs van zeer grote klasse. Ook de daaropvolgende ballad doet het goed! Wat een heerlijke plaat!
Maar dan het verval; ingeluid door de werkelijk vreselijke en tenenkrommende single Every Teardrop is a Waterfall. Dit nummer wordt dan helaas weer niet gered en ook hierna komt het voor mij niet meer goed. Major Minus dat zich wat overschreeuwt, de samenwerking met Rianna vind ik op zich ok (ze zingt zelfs en gaat niet lopen kreunen; wat veel genregenoten doen bij gastoptredens) maar het nummer is gewoonweg te zwak. Even licht opveren bij Don't let it break your heart, maar dan is het al weer gedaan.
Wat ontzettend ontzettend jammer dat het nivo van de nummers 1 t/m 5 niet kon worden doorgezet, wat was het dan een wereldplaat geweest. Nu zijn er helaas twee gezichten.