Coldplay - Mylo Xyloto (2011)

Label: Parlophone

1. Mylo Xyloto (0:42)
  2. Hurts Like Heaven (4:02)
  3. Paradise (4:38)
  4. Charlie Brown (4:45)
  5. Us Against the World (4:00)
  6. M.M.I.X. (0:48)
  7. Every Teardrop Is a Waterfall (4:01)
  8. Major Minus (3:30)
  9. U.F.O. (2:18)
  10. Princess of China (3:59)

met Rihanna

11. Up in Flames (3:13)
  12. A Hopeful Transmission (0:33)
  13. Don't Let It Break Your Heart (3:54)
  14. Up with the Birds (3:46)
  15. Charlie Brown [Live] * (3:44)
  16. Life Is for Living [Live] * (1:58)
  17. Every Teardrop Is a Waterfall [Live] * (3:36)
WJW schreef:
[quote="gerre". Toch had ieder andere onbekende zangeres hetzelfde kunnen toevoegen aan dit nummer als Rihanna. In die optiek kan ik mij voorstellen dat die 'commerciële' keuze voor een aantal hier als storend wordt ervaren.
Klopt helemaal, maar dat een groep dat vindt, weten we nou onderhand wel, maar MuMe wordt toch niet meer serieus genomen door constante hehalingen.

haveman
Misschien kan ik je wat opvrolijken Ad.

Normaal gesproken breng ik pas een stem uit na een luisterbeurt of 5 à 10. Bij dit album heb ik na één luisterbeurt een lage stem uitgebracht (1,5 *). Daar zat niks achter, op de één of andere manier vroeg het erom. Toch in de herkansing gegooid en wat blijkt; vind het toch wel een aardig album. Ik kan me echter goed voorstellen dat andere mensen het niet kunnen waarderen. Dat hoef je echter niet eindeloos te herhalen.

Volgens mij was jij het ook die stond te kijken van de snelheid waar mensen mee stemmen. Dat heb ik ook, maar die discussie ga ik hier niet meer voeren. Sommige mensen lijken als doel te hebben zoveel mogelijk stemmen uit te brengen en/of zoveel mogelijk berichten te plaatsen. Ik heb al eens gepleit voor het afschaffen van die 'ranglijsten', maar daar willen ze(MuMe), vrij logisch, niet aan. Want voor sommige users zijn die lijstjes erg belangrijk en is wellicht een factor(tje) in het steeds weer bezoeken van MuMe. De berichten van een aantal users sla ik gewoon standaard over, bespaart een hoop irritatie.

Inmiddels dus van 1,5 ster naar 3,0 sterren. Dat komt bij mij zelden tot nooit voor en ik heb het idee dat er nog wel een halfje bij kan komen. Up With The Birds en Princess Of China vind ik de minste nummers en Paradise toch wel erg lekker. Gewoon feelgood nummertje, niks mis mee.

Ad Brouwers schreef:
Gerrre, je mag van mij per direct de vuilnisbak in of zoek aub een site voor randdebielen op, dan kun je daar je frustraties kwijt.
Ik dacht dat, mod. Herman had gevraagd wat meer zinnige en inhoudelijke reakties te poneren, daar past deze reaktie niet bij. Je zit gewoon te "stoken'"!

Iemand die zich in zulke termen uitlaat als u doet is niet meer serieus te nemen. Er is 1 iemand gefrustreerd hier en dat bent u.

khonnor
inderdaad, ad doet hier alsof hij de wijsheid in pacht heeft en dat users die deze plaat echt niet trekken simpelweg niet deftig geluisterd hebben. of hij wilt op zijn minst niet geconfronteerd worden met de uitlatingen van zij die deze plaat slecht beoordelen. daarmee bewijst hij niet meer of minder dan zijn vooringenomenheid en gebrek aan respect tegenover zij die een andere muzieksmaak etaleren dan hijzelve.

enkele luisterbeurten resulteren bij mij in 1 schamel sterretje. ik trek deze overgeproduceerde en volgeplamuurde sound namelijk niet. plus, al die oh-oh-oh's en ah-ah-ah's irriteren mij mateloos.

waar zijn de tijden van het prachtige en zo simpele don't panic?

avatar van RensZ
Het feit blijft wel dat mensen die dit album een lage waardering gewoon terug blijven komen met reacties die allemaal op hetzelfde staan.

avatar van legian
RensZ schreef:

eens maar andersom gebeurd het ook, en wat ik dan apart vind is dat er nu allemaal gezeur om komt, maar als het allemaal positieve berichten zijn hoor je er nooit wat over.
terwijl het in feite hetzelfde is.
maargoed ik kan me goed voorstellen dat het nogal irritant is, en ik probeer dan ook alleen te reageren als het wat toevoegd, lukt niet altijd

om nog ff wat positiefs te noemen ik vind de clip van Paradise wel geslaagd, ben alleen bang dat we weer worden dood gegooid met dat nummer (terwijl het niet eens zo slecht klinkt).

avatar van WJW
WJW
khonnor schreef:

waar zijn de tijden van het prachtige en zo simpele don't panic?

Verlangen naar de tijd van Parachutes lijkt mij simpelweg naïef. Coldplay heeft al meerdere malen verantwoord waarom ze nu de muziek maken die ze maken, een pad wat ze al vanaf X&Y hebben ingeslagen, dat is inmiddels al zes jaar geleden.

Tevens kan ik goed begrijpen waarom users deze plaat niet goed vinden. Toch is het opmerkelijk om dit constant te herhalen, het lijkt me een pessimistische manier van muziek waarderen. Concentreer je liever op wat je wél goed vindt, dat is toch een stuk leuker?

legian schreef:

terwijl het in feite hetzelfde is.

Dat is ook zeker waar, moet ik toegeven. Alleen wanneer ik lage stem uitbreng op een album, dan is dat een teken dat ik dat album gewoon niet goed vind. Dus bij dat album heb ik dan ook niet zoveel te zoeken en te melden. Maar dat komt misschien vanwege het feit dat het Coldplay is.

avatar van legian
RensZ schreef:

dat doe ik meestal ook wel alleen bij sommige (waaronder deze) vind ik het wel leuk om het nog even te volgen, en aangezien er hier nog veel word gediscusieerd blijft het wel leuk.
wat overigens niet betekend dat ik ook altijd erop reageer.

avatar van freitzen
In de nieuwste PlatoMania (hoe zijn we zogenaamd objectief zonder verkoop mis te lopen) wordt overigens tot drie keer toe gepraat over Xylo Myloto.

Het doet er ook allemaal niet meer toe. Drie sterren kan ik er nog net aan kwijt.

avatar van BenZet
Plaat valt me echt mee gezien de reactie hier. Wel wat kitscherig, maar het mag allemaal wel. Tis zeker niet de beste maar voor Coldplay begrippen wel weer vernieuwend

BenZet schreef:

Dit heb ik al meer mensen horen zeggen, maar in welk opzicht vind jij het dan vernieuwend?

avatar van bikkel2
Ik vind het geen drastische koerswijziging . Maar vernieuwend of niet , het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van de nummers . Die vind ik wat povertjes . MInder sterk in ieder geval .

avatar van Timo-otje
Nee, ook ik kan niet zeggen dat dit vernieuwend is hoor. Voor Coldplay misschien ja, maar kom op mensen, wat is hier nu ingewikkeld of speciaal aan? Toch gewoon standaard popmuziek zoals we dat al vaker hebben gehoord?

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Major Minus had zo een b-kantje kunnen zijn van U2 uit de Achtung Baby periode; die duistere klanken behoren tot de meest interessante van deze plaat.

avatar van bikkel2
Helemaal mee eens . Die kant van Coldplay bevalt mij veel beter .

avatar van Roytjuh
andnino schreef:

De titel is ook niet waar de meeste mensen hier problemen mee hebben

Dat begrijp ik ook wel.

1988
De puurste vorm van bagger muziek.

Alleen UWTB kan ik wel waarderen maar voor de rest een geluid om van te huilen.

de enigste wat ik me afvroeg was "Waarom?"

dit is scoren omwille van 't scoren,niks meer niks minder.

Elke echte muziekliefhebber weet dat dit bagger is.

Een overproductie van heb ik jou daar,die gewoon zeer doet aan je oorschelpen.

Topplaat! Natuurlijk verbetert hij Viva la Vida or Death and All His Friends niet, want dat is en blijft een meesterwerk. Maar het bombastische geluid van veel nummers op deze plaat, afgewisseld door een paar ballads vind ik erg goed gelukt.

Bij de begintune 'Mylo Xyloto', gevolgd door 'Hurts Like Heaven', heb ik telkens weer het gevoel alsof er een engeltje in mijn oren aan het piesen is. Door dit begin heb ik telkens weer zin om de plaat helemaal uit te luisteren.

Velen zijn niet te spreken over het duet met Rihanna, maar ik vind dit een zeer geslaagde combinatie. Haar stem en die van Chris sluiten uitstekend op elkaar aan.

Ook 'Charlie Brown' is zo'n heerlijk nummer waarbij je 100% zeker weet dat je naar Coldplay aan het luisteren bent, maar waarbij toch ook een vernieuwende sound aanwezig is.

Kortom, een heerlijke plaat, waar ik nog geen minpuntjes aan heb kunnen ontdekken. 'Up in Flames' komt misschien wat minder goed mee met de rest, maar als dit toch ook mooie nummertje het minste stukje van de plaat is, kan ik niets anders dan concluderen dat Coldplay wederom een topplaat heeft afgeleverd!

avatar van BenZet
RensZ schreef:

Dat het voor mijn beleving niet lijkt op de andere albums.
De muziek in het algemeen kan je niet echt vernieuwend noemen, meer vind ik het dan verfrissend

haveman
1988 schreef:

Elke echte muziekliefhebber weet dat dit bagger is.

Kun je gelijk even aangeven hoe hoog een echte muziekliefhebber dit maximaal kan beoordelen?

En dit wellicht ook bij andere albums doen. Als we dan een goed beeld hebben kunnen we (of jullie) de niet echte muziekliefhebbers misschien bannen en alleen over echte muziek praten.

En dan de bands die geen echte muziek maken van de site afflikkeren. Wordt het een stuk gezelliger hier.

Ik kan het niet méér dan met je eens zijn, haveman.
Stiekem denk ik wel eens dat er meer bagger onder de users zit dat met de échte muziekliefhebbers bij MuMe.

1988
haveman schreef:

wou je beweren dat dit goeie muziek is dan?
Vind je dit van zo'n hoog niveau? Blijft het hangen in je hoofd?

Bij mij dus niet.het klinkt alsof een beginners producertje gewoon maar wat heeft gedaan.

JanBetonde2e
Ja ik wil beweren dat dit goede muziek is, wat mijn mening is. Jij vertelt jou mening alleen alsof het een feit is. Dat is wat mensen niet fijn vinden aan jou comment, verder is het jou mening dus mag je helemaal zelf weten wat je er van vind.

Ik hoor wel de kwaliteit en geniet er weer heel erg veel van. Ik weet niet precies waarom ik wel en veel andere mensen niet. Ik word gewoon heel vrolijk van dit album en vind nummers als Us Against The World niks minder als een The Scientist. Smaak is een grappig wezen.

@1988: Vandaag aangemeld, gelijk ongenuanceerd in de aanval, nog geen inhoudelijke reaktie. Is jouw motto lekker "stangen". Op dat soort figuren zit MuMe niet te wachten. Kom op, joh. Terug in de box!

1988 schreef:

wou je beweren dat dit goeie muziek is dan?
Vind je dit van zo'n hoog niveau? Blijft het hangen in je hoofd?

Mag ik vragen wat je wilt bereiken met dit soort reacties? Dat jij het geen goede muziek vindt, dat kan heel goed want dat is jouw mening. Maar er zijn hier ook mensen die hier van kunnen genieten. Het lijkt me niet de bedoeling dat jij jouw mening moet opdringen aan diegene die hier wel van kunnen genieten. Laat iedereen toch in zijn waarde, dan zou het hier een stuk gezelliger zijn.

Rain dog
Ik kan Rensz,Ad Brouwer,JanBetonde2e en Haveman hier enkel in bijtreden.....Ieder heeft recht op zijn mening maar het is echter niet de bedoeling van jouw mening op te dringen bij anderen,want dat kan nogal zeikerig en arrogant overkomen. Smaken verschillen nu éénmaal en dat is maar goed ook anders zou het maar saai zijn. We hebben tevens ook allemaal wel onze argumenten om iets goed of slecht te vinden en dat mag en moet trouwens gezegd kunnen worden maar hier steekt kennelijk "de smaakpolitie" zijn vingertje in de lucht en moeten we allemaal maar volgen....Zo werkt het uiteraard niet. Tevens het eindeloos herhalen dat je iets slecht vindt is er ook wat over vindt ik. Je maakt je punt duidelijk en daarmee is de kous af,concentreer je dan op dingen die je meer liggen dan hier je 'verloren' energie in te steken. Daarentegen goed onderbouwde kritiek is mijns inzien altijd welkom,kan je een anderen kijk op iets geven.

avatar van RvS_009

avatar van WJW
WJW
RvS_009 schreef:

bam. Je kunt vinden wat je wilt, maar deze man heeft hier gewoon gelijk.

Maar, dan kunnen we toch niet vinden wat we willen?

avatar van Ceriel
RvS_009 schreef:

bam. Je kunt vinden wat je wilt, maar deze man heeft hier gewoon gelijk.

Thx RvS voor het plaatsen van deze link. Wat een messcherpe column.