Pink Floyd - Animals (1977)

Label: Harvest

1. Pigs on the Wing, Pt. 1 (1:25)
  2. Dogs (17:08)
  3. Pigs (Three Different Ones) (11:28)
  4. Sheep (10:20)
  5. Pigs on the Wing, Pt. 2 (1:25)
avatar van ChrisX
Als het goed is stond hij op de 8-track cartridge versie van Animals. 8 Tracks is een fenomeen dat nooit is doorgedrongen tot Europa volgens mij maar alleen maar in de VS en ik meen Australie.

Echter, als het goed is moet er ergens een verzamelaar zijn van Snowy White (die deze solo inspeelde) waar hij op staat.

EVANSHEWSON schreef:
Ook al werd deze algemeen in de pers iets minder goed onthaald dan voorgangers Wish You Were Here (75) en Dark Side on The Moon (1973), voor mij is dit toch wel het ultieme Floydalbum, die sfeer, die gèkte, die sociale commentaar, want dàt is het toch ook, de lelijke kant van de mensen tonen en metaforen met dieren gebruiken..; maar het is vooral de muzikale gekte die ik onovertroffen vind, dit album heeft gewoon eeuwigheidswaarde!

Heel erg mee eens Patrick,ik vind dit ook het allerbeste studioalbum van Pink Floyd.

Joy
snowy white?

en ik maar denken dat gilmour de partij speelde

vond het een typisch gilmour deuntje iig

gefopt;)

maar snowy white speelde ook op de wall meen ik, iig bij live concerten?

avatar van ricardo
The Wall Berlijn dan misschien,want op Is There Anybody Out There was het gewoon de oorspronkelijke Floyd samenstelling,Waters,Gilmour,Mason en Wright.En op The Flesh live speelde Snowy White wel mee.

avatar van rudiger
Volgens mij heeft PF dit album gemaakt op volgorde van het beste eerst.
Beste stuk is Dogs , dan Pigs en dan Sheep.

nee, gespiegeld!
Sheep = beste
Pigs = op 1 na beste
Dogs = op 2 na beste

avatar van vin13
Snowy white speelde met Pink Floyd en daar past zijn stijl goed bij, echter bij Thin Lizzy vond ik hem niet passen.
Ben benieuwd naar deze plaat,ken deze niet. Wish you were here en Dark side of the moon vind ik goed, maar Pipers en Ummagumma zijn niet aan mij besteed. Is deze voor mij een aanrader?

avatar van vigil
Deze plaat is voor iedereen een aanrader

Maar gezien jouw Floyd voorkeuren zou deze wel eens zeer goed in de smaak kunnen vallen.

avatar van vin13
Bedankt Vigil en Pink Floyd verdient nog wat meer aandacht van mij.

Heb Animals vanmiddag nog gekocht en na 1 keer luisteren weet ik dat deze nog zal groeien, misschien wel net zo mooi als Wish you were here. Gitaarpartijen zijn echt fantastisch en het concept met het artwork is interessant. Pigs(three different ones) met die gitaarsolo is prachtig atmosferisch en gelukkig niet volgestopt met allerlei effecten. Ik moet deze plaat wel goed op volume draaien om hem goed tot zijn recht te laten komen.(of is een plaat vrouwelijk, dan wordt het haar recht, het is vrouwendag vandaag).
Voorlopig 4,5 sterren.

avatar van Harribo
999Grey schreef:
nee, gespiegeld!
Sheep = beste
Pigs = op 1 na beste
Dogs = op 2 na beste

doe ik ook nog even mee:
dogs=beste
sheep=op 1 na beste
pigs=op 4 na beste

er is democratisch gestemd:
* Dogs (129 stemmen)
* Sheep (119 stemmen)
* Pigs (Three Different Ones) (57 stemmen)
* Pigs on the Wing, Pt. 1 (16 stemmen)
* Pigs on the Wing, Pt. 2 (12 stemmen)

haveman
Met het verzamel album Echoes in mijn bezit dacht ik dat ik genoeg van Pink Floyd in mijn bezit had.

Iets heeft mij altijd tegengehouden me echt in PF te verdiepen. Ik denk dat mijn beeld van PF fans daarmee te maken heeft. Die heb ik altijd gezien als oude mannen die vinden dat er alleen in de jaren 60 en 70 goede muziek is gemaakt.

Ook een concertbezoek aan Roger Waters hielp niet echt mee. Ik vond het veel te statisch, geen interactie met het publiek en maar proberen de muziek van de albums precies na te spelen. En dan ook nog een koffiepauze houden....

Toch heb ik dit alles over boord gegooid en ben ik nu begonnen met mijn ontdekkingsreis. En dan kan ik gewoon niet anders dan zeggen dat dit een heel goed album is.

haveman schreef:

En 13-jarige jongetjes

bikkel
Snowy White deed mee tijdens The Wall in 1980.In ''81'' niet,toen was hij op tour met Thin Lizzy. Tegenwoordig is hij al jaren de vaste gitarist bij Roger Waters.

999Grey schreef:
En 13-jarige jongetjes

En een 15 jarige. Dus weg oude mannen beeld zeg ik

Vreemd genoeg had ik dit album nog nooit volledig gehoord.
Tot nu dus.
De lange nummers van Pink Floyd zijn meestal briljant maar hier vind ik het allemaal toch niet zo bijzonder. Neem nu een Shine On... of Echoes die de ganse speelduur blijven boeien.
Wel, bij deze nummers heb ik dat gevoel niet. Er zitten zeer degelijke stukken tussen maar ook momenten die je zo zou willen doorspoelen. Beetje jammer toch wel. Moet misschien nog wat groeien?

Voorlopig hou ik het op 3,25 *

Wammel
Doorspoelen?? Waar doorheen dan? En waarom? Dit album kan zich met gemak meten met Wish You Were Here én Dark Side of the Moon.
Ik overweeg zelfs om dit album te laten prevaleren boven beiden en het op te nemen in mijn nog nader samen te stellen top 10.

Father McKenzie
Groot gelijk dit album is één groot OORGASME, zo mooi, werkelijk waar!

Sheep is bovenaards zelfs!

Wammel
Father, ik sluit mij direct aan bij uw geloofsgemeenschap én blijf uw kudde hoeden.
Ook ik vind sheep een hemels nummer!

avatar van Smiechtel
Onderschat album van Pink Floyd, voornamelijk door de pers dan. Die 4.12 staat er niet voor niks! Ik kan echter geen mooiste nummer kiezen. Ze hebben allemaal zo hun charmes

avatar van James Douglas
Deze is iets droger, of anders gezegd iets minder sferisch, dan zijn voorganger(s). Toch mag dat de pret niet drukken want dit is in mijn ogen één van de beste platen van 'the Floyd'. Dogs, daarin komt de muzikale kracht van Gilmour en het tekstuele venijn van Waters prachtig samen. En dan heb je nog 'Sheep', die ik ooit hoorde tijdens een reis door Duitsland (in the middle of nowhere) en ik passeerde.. juist, een weiland vol schapen. Prachtig boost kreeg 'Sheep' ineens en ik ga daarom nog altijd los op de finale van die track.

Mijn vader draaide altijd Pink Floyd, voornamelijk het album 'The Wall'. Vond het nummer Another brick in the wall wel leuk, maar ik was te arrogant om te erkennen dat mijn vader verstand en smaak had van muziek. dus heb me ik me er nooit in verdiept....

Wat heb ik me vergist!
Ben een ontdekkingsreis Pink Floyd gaan doen en dit album is mijn favoriet. Het zit prachtig in elkaar, favo nummer is pigs (thre different ones) wat een tekststen ook.

Smiechtel schreef:
Alhoewel Pigs on the Wing I en II wel wat saai zijn.

Ze zijn er om tegenwicht te bieden aan de nogal sarcastische (maar absoluut relevante) inhoud. Althans dat zei Roger erover.

WernerGSF
Smiechtel schreef:
Alhoewel Pigs on the Wing I en II wel wat saai zijn.

Classic stuff, my friend.

Dat intro, en dan zie zang/tekst

avatar van rudiger
Ik verhoog hem naar 5* , het is en blijft een klassieker , en die cover daar geef ik ook `n * voor , dus kom ik op 6 sterren uit .

Rudiger, Vriend! ik verhoog hem ook naar 5*

avatar van UndahCovah
Pigs on the Wing Pt. 1 en 2 en Dogs zijn ronduit ge-ni-aal. 4.5*

avatar van ricardo
Iedereen heeft het altijd maar over Wish You en Dark Side, maar deze is zeker zo goed. Ik vind deze beter dan Dark Side in zijn geheel. Wish You is en blijft het allerbeste studio album van Floyd met Animals als een goede 2 de vind ik.

ricardo schreef:
Daar kan ik mee leven. Persoonlijk laat ik ze soms stuivertje wisselen. Ik denk wel, en dat klinkt wellicht vreemd bij albums die beide uit medio `70 stammen, dat WYWH meer tijdloos is dan Animals. Ik schat zo in dat WYWH over een groter eeuwigheidsgehalte beschikt. Laten we daar ooit nog eens op terugkomen om deze uitspraak te toetsen.

Lukk0
Ik vind het thema achter Animals iets sterker, en daarmee ook de teksten, maar qua niveau van de muziek zie ik geen verschillen. Dus alleen doordat ik dit album tekstueel sterker vind dan WYWH, noteer ik het hoger in mijn top 10. Ze zijn natuurlijk beiden briljant, net als meerdere andere albums uit het Pink Floyd oeuvre.